בחירת סוללה לרובוט

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

הודעהעל ידי אמנון » ב' ספטמבר 26, 2011 7:18 am

leonidz83 כתב:שלום,
...הסוללה שהצעת לי נשמעת טוב רק שיש לי בעיית מיקום. אני לא יכול שהסוללה תהיה יותר ארוכה מ 70-80 מילימטר והסוללה שהראת לי היא 120 מילי.

בגלל זה חשבתי לחבר סוללות קטנות יותר או כמה בטור.

לאוניד
כמו ש 4Project כתב , בסוללות LIPO אתה יכול לימצוא תאים בגדלים מיזעריים , ולחברם באיזה תצורה שאתה רוצה (ומיזערי אני מיתכוון מזערי) .
שים לב שאם אתה עובד עם סוללות LIPOאתה חייב ! , ליפעול לפי כללי בטיחות של הסוללות הללו אחרת , ישנה סקנה אמיתית מאוד של היתלקחות (וזאת לא היתלקחות עדינה).
מיצד שני אילו סוללות מופלאות , הן קלילות , עם צפיפות אנרגיה גבוהה ויכולת לספק זרמים גבוהים מאוד ללא בעיה.

אמנון :shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי leonidz83 » ב' ספטמבר 26, 2011 11:04 pm

שלום אמנון,
אני מעדיף לא להתעסק עם סוללות ליפו בינתיים.

לאחר קצת מחשבה כמו שאמרתי אני מעדיף להשתמש בפרויקט זה בשני סוללות, אחד למנועים והשניה ללוגיקה.

כפי שהבנתי למנועים אני צריך בערך 6 וולט ו 2 אמפר.
ולכל שאר הלוגיקה (כולל ערכת הפיתוח) אני צריך מתח של 9-12 וולט וזרם של משהו כמו 1 אמפר יספיקו.

הסוללות חייבות נטענות, קלות, ועדיפות לקטנות :)

בבקשה תמליצו :o
leonidz83
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי leonidz83 » ב' ספטמבר 26, 2011 11:04 pm

שלום אמנון,
אני מעדיף לא להתעסק עם סוללות ליפו בינתיים.

לאחר קצת מחשבה כמו שאמרתי אני מעדיף להשתמש בפרויקט זה בשני סוללות, אחד למנועים והשניה ללוגיקה.

כפי שהבנתי למנועים אני צריך בערך 6 וולט ו 2 אמפר.
ולכל שאר הלוגיקה (כולל ערכת הפיתוח) אני צריך מתח של 9-12 וולט וזרם של משהו כמו 1 אמפר יספיקו.

הסוללות חייבות נטענות, קלות, ועדיפות לקטנות :)

בבקשה תמליצו :o
leonidz83
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי 4Project » ג' ספטמבר 27, 2011 6:45 am

לאוניד,

אתה בטוח שאתה רוצה לבנות משהו נייד עם ערכת פיתוח (כלומר מיקרובקר) שדורש 12V ו-1A???

אני יותר מבטוח הבקר עובד על 5V או 3.3V ויש לו מייצב מתח, לכם דורשים ממך לספק מתח גבוה יותר.
תבדוק אם לערכה יש אפשרות לספק מתח מיושר של 5V.
אני גם בספק לגבי 1A.

מנועים יעבדו עם מתחים בין 3 ל-6V.
אם אתה לא רוצה להתעסק עם LiPo, אתה יכול לשים 3-4 סוללות AA נטענות שיזינו את המנועים ולחבר במקביל גם מכפיל מתח שיעלה את המתח ל-5V בשביל הבקר.
אם אתה רוצה להיות פחות יעיל, אתה יכול לעלות את המתח גם ל-9V ולתת לערכה להוריד אותו בחזרה ל-5V.

כאן תוכל למצוא רכיבים להמרת מתח:
http://www.4project.co.il/section.php?id=64

ושוב, מה דרישות לגבי זמן הפעולה על הסוללות?

בברכה,
אלכס
www.4project.co.il
כל הרכיבים לפרוייקט שלכם
4Project
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי leonidz83 » ד' ספטמבר 28, 2011 4:41 pm

שלום אלכס,

כפי שאמרתי הערכה צריכה מתח של 9-12 וולט.
וכן יש לה אפשרות לספק מתח של 5 וולט.

האם התקוונתה לזה שאני אתן לערכה מתח של 9 וולט ואז דרך הערכה להזין את המנועים (יציאה של 5 וולט)?
אם כן אז יש שני דברים שאני לא בטוח:
1. האם ביציאה של 5 וולט יהיה מספיק זרם למנועים?
2. האם שילוב זה לא ישפיע על לוגיקת המעגל? (כפי שהמליצו לי תריך להפריד בין ההזנות למנוע לבין כל השאר).
leonidz83
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי 4Project » ה' ספטמבר 29, 2011 2:18 am

לא, התכונתי שתחבר את המנועים ישירות לסוללות (דרך דוחפי זרם או רכיב שליטה אחר) ולערכה שלך תספק מתח מיוצב שהועלה למתח שאתה צריך.

המנועים קטנים, לא נראה לי שיוכלו לעשות הרבה נזק למתח שיעבור דרך מייצב.

כדי להתגבר על קפיצות אפשר לעלות את המתח 1-2V מעל למה שאתה צריך ולשים מייצב שמוריד את המתח למתח הרצוי (5 או 9V, מה שתבחר), כך אם המנועים גורמים לקפיצה, למייצב יש spare כדי להמשיך לספק מתח רצוי ביציאה.
www.4project.co.il
כל הרכיבים לפרוייקט שלכם
4Project
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי leonidz83 » ה' ספטמבר 29, 2011 5:56 pm

שלום,
נראה לי שהבנתי אותך.
אז בעיקרון הכוונה היא לקנות סוללה של בערך 5-6 וולט ובערך אמפר אחד.
את המנועים לחבר ישירות לסוללה הזאת.
בנוסף לחבר לסוללה מכפיל מתח, שיעלה את המתח בערך ל 12 וולט (במידה והערכה צריכה 9 ווט) ואז לחבר את המייצב לערכה עצמה.
ועעה יהיה לי spare של כמה וולטים למייצב במידה ויהיו קפיצות :)

האם אני צודק?
leonidz83
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי leonidz83 » ה' ספטמבר 29, 2011 6:21 pm

בנוסף אם אני צודק אז איפה ניתן לרכוש ממיר כזה?
בלינק שסיפקתה יש ממירים ל 5 וולט ו 3.3 וולט.
leonidz83
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי 4Project » ה' ספטמבר 29, 2011 9:13 pm

הבנת נכון.

בקישור ששלחתי יש גם את הרכיב הבא:
http://www.4project.co.il/product.php?id=861&sectid=64
הוא אמור להיות מסוגל להעלות את המתח עד 30V, תקרא במפרט שלו.

בברכה,
אלכס
www.4project.co.il
כל הרכיבים לפרוייקט שלכם
4Project
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי leonidz83 » ה' ספטמבר 29, 2011 10:18 pm

מצויין, תודב רבה לך עזרתה לי מאוד.
שאלה אחרונה בנושא:

האם קיים מייצב ל 9-10 וולט?
או שאני יכול להשתמש פעמיים באותו הרכיב (פעם כמכפיל ופעם כמייצב)?
leonidz83
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי 4Project » ו' ספטמבר 30, 2011 10:20 am

לא נראה לי שאתה צריך מייצב ל-9V בשביל הערכה שלך, אני מאמין שעליה יש כבר מייצב ל-5V.
היום מיקרובקרים עובדים על 3.3 או 5V. הם דןרשים שתספק 9V כדי שהם יוכלו לייצב אותו ל-5V.

בכל מקרה, כאן יש כמה סוגי מייצבים:
http://www.4project.co.il/section.php?id=132
www.4project.co.il
כל הרכיבים לפרוייקט שלכם
4Project
משתמש ותיק
משתמש ותיק

Re: בחירת סוללה לרובוט

הודעהעל ידי xalmek » ו' נובמבר 17, 2023 12:07 pm

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' דצמבר 02, 2023 11:08 am

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ו' פברואר 02, 2024 4:05 pm

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' מרץ 02, 2024 9:47 am

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הקודםהבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: xalmek ו 4 אורחים