יש לי שאלה

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

הודעהעל ידי shtroodel » ה' יולי 08, 2004 9:03 am

נכון אבל כאן בשרשור הציעו לו את המוטורולה ואת הפיק.. ובשניהם יש ADC מובנה
Ein Volk, Ein Reich, Ein Frrrrr!
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

לעבודה

הודעהעל ידי moto-robot » ה' יולי 08, 2004 2:19 pm

טוב תודה רבה
אני יתחלי ואחר כך ירים תמונות ואשל שאלות כי אני משוכנע שיהיו לי עוד הרבה
מה שעולה
חייב לרדת
moto-robot
משתמש חדש
משתמש חדש

צריך עוד טיפה עזרה

הודעהעל ידי moto-robot » ו' יולי 09, 2004 8:18 pm

יש לי מנועים זהים
ללא בקר
ואני רוצה לחבר אותם ל_H-Bbrige
ואז לפי מה שאני הבנתי אני מחבר אותו לבקר עם AD מובנה.
עכשיו אם תמליצו לי איזה בקר לקנות אני יודע לכם (לא אכפת לי להשקיע קצת ואז ופרק את הרובוט הראשון שלי ולבנות אחד אחר עם אותו בקר, ולכן אני יכול להשקיע טיפה יותר מיפיק ואולי לא)

עכשיו
איך אני מחבר את זה?
תאורתית , ואם אני לא יבין אז יותר לא תאורתי (לא מקיר מילה מתאימה).

תודה רבה רבה
מה שעולה
חייב לרדת
moto-robot
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי shtroodel » ש' יולי 10, 2004 10:53 pm

לגביי הבקר יש כאן לא מעט שרשורים בנושא שמסבירים את הייתרונות והחסרונות של כל אחד, פשוט תעבור עליהם ותחליט.

לגביי הבקר יש המון סוגים וחברות אבל אני ממליץ על LM18200 של נשיונל סמיקונדקטורס, תקרא את הדף נתונים שלו יש בו את רוב מה שאתה צריך כדי לדעת איך לחבר.

אם יש עוד שאלות או אם אתה רוצה לדעת מה הדרך היותר טובה בשבילך לשלוט על המנוע אתה מוזמן לשאול בהמשך.
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

אילו מנועים יש לך?

הודעהעל ידי אמנון » ש' יולי 10, 2004 11:57 pm

שלום לך
אילו מנועים יש לך ?
כמה וולט הם צורכים?
כמה אמפר בעצירה?
וכמה אמפר בעבודה רגילה ?

האם יש להם תימסורת ? (זה היחיד של קשור ל H BRIDGE )

אמנון :shock:
אמנון

אגב דפי נתונים

הודעהעל ידי אמנון » א' יולי 11, 2004 12:02 am

אם אתה צריך דפי נתונים לכל מיני רכיבים תציץ בקישור הבא :
http://www.iweil.com/devices.htm

אמנון

הודעהעל ידי moto-robot » א' יולי 11, 2004 10:46 am

המונועים לא אצלי כרגע
אני מתחנן לקנות אותם
כתבתי כי אני לא יקנה סתם
וזה משהו ששכחתי לכתוב
אני הבנתי שאני צריך מנועי זרם ישר כדי להפעיל אותם דרך הH_BRIge
אבל רציתי לדעת אם אתם מכירים מנועים מסוימים שעדיף להשתמש
לתווך האורך
שיהיו אמינים ברובוט הזה אני לא מחפש מהירות או משהו כזה
אז רק שיהיו אמינים..
תודה שוב פעם
מה שעולה
חייב לרדת
moto-robot
משתמש חדש
משתמש חדש

מנועים

הודעהעל ידי אמנון » א' יולי 11, 2004 1:41 pm

מוטו שלום
אני קניתי מברגות בהומ סנטר (השבוע ב 40 ש"ח אחת)
הורדתי מהן את הפלסטיקים המיותרים , וקיבלתי מנוע DC עם תימסורת מחובדת מאוד.
זרם עצירה של 4 אמפר , הרמה ע"י חוט סביב הציר של לפחות 5 ק"ג (תימצא את המומנט לבד).
הישתמשתי בהם לתחרות רובוטים בטכניון והם עבדו (ועדיין עובדים מעולה)

המברגה ליפני http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3 ... a_peck.jpg

המברגה אחרי:
http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscri ... 0020446215

סירטון של הרובוט עם המנועים האלו (להריץ את הסירטון פעמיים) :
http://briefcase.walla.co.il/data/t/h/e ... 2_work.wmv

תעוד נוסף של הפלטפורמה (כולל דרך בניה) בשישור ניפרד.

אמנון

הודעהעל ידי shtroodel » א' יולי 11, 2004 4:05 pm

יש מגוון גדול מאוד של מנועים שאתה יכול להשתמש בהם, המנועים שך מברגה הם אולי קצת מסיביים וזוללי כוח לצרכים שלך אבל תעשה את השיקולים שלך לבחירת מנוע

כעיקרון אין לך מה לחשוש יותר מדי ממנועי מברשות למיניהם כי גם הם יחזיקו לך המון המון המון זמן...
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי moto-robot » ב' יולי 12, 2004 1:35 am

השאלה שלי היא איך לחבר את הH_BRIGE
לפי מה שהבנתי הH_BRIGE
אמור לשלוט במנועים אך הזרם החשמלי לא עובר בו והם מעגלים נפרדים.
אז אם מישהו
יכול לתת לי איזה רעיון להתחיל את המעגל האלקטרוני סרטוט או משהו
אבל הבעיה המרכזית
קודם כול אני רוצה לתענן ורק אז לקנות
עוד אחת מהבעיות היא שאני לא יודע מאיפה לקנות
הרעיון של המברגה אדיר!!!
אבל הבעיה זה הבטריות
זה שוקל פול
אבל לפי הכוח של המנועים האלה זה אמור לסחוב
יש לי רעיון לגוף אבל זה עוד תלוי בשאר הדברים
(מנועים,המעגל החשמלי, וכול מני דברים)

תודה רבה עוד הפעם
מה שעולה
חייב לרדת
moto-robot
משתמש חדש
משתמש חדש

גשר H וסוללות

הודעהעל ידי אמנון » ב' יולי 12, 2004 8:39 am

שוב שלום לך

לא הבנתה נכון , ב H-BRIDGE כן עובר הזרם למנוע , אבל במקביל יש לו כניסה לפיקוד של הבקר שלך.

סירטוט של מעגל לשימוש ב H-BRIDGE יש לך בדפי נתונים שלו.

ובקשר לסוללות , אתה צודק זה אחד הדברים הכבדים. אתה יכול להישתמש במצבר 5V או 12V של UPS או תאורת חירום , אן סוללות ניטענות אחרות .

ואם המשקל הוא מאוד חשוב לך (והממון נימצא בידך) ישנן סוללות Lipo שהן נכון להיום הסוללות הכי יעלות שאפשר להשיג בשוק (כלומר שביחס משקל ל אמפר שעה הוא קטן) אבל :
1 .הן יקרות.
2. יש בהן סכנה של היתלקחות בזמן טעינה.

אמנון

הודעהעל ידי shtroodel » ב' יולי 12, 2004 10:27 pm

יש מגוון עצום של סוללות והכל תלוי בזרמים שאתה צריך להעביר

סתם לצורך השוואה ישנה סוללת ליתיום אורגנית בגודל D שמכילה 19 אמפר שעה...

לא בטוח גם שליתיום פולימר זו הבטריה הנכונה בשבילך- אם הזרם נמוך יותר עדיף לך להשתמש בליתיום-יון.

(סוללת ליתיום פולימר מסוגלת לתת עד פי 8 אמפר מהקיבול שלה מבלי להינזק בעוד שבליתיום יון המגבלה היא בסביבות הפי 2 כלומר לא בריא לקחת מסוללת 2 אמפר שעה יותר מ4 אמפר בעוד שמאותה קיבול בסוללת ליתיום פולימר תוכל לקבל עד 16 אמפר).

רוב הסיכויים אבל שהפינוקים האלה חורגים ממגבלות התקציב, לכן תסתכל על סוללות הניקל מטל שלאט לאט עוברות את הליתיום מבחינת קיבולת (אך בשליש מהמתח).
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

Re: יש לי שאלה

הודעהעל ידי xalmek » ש' נובמבר 18, 2023 11:38 pm

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » א' דצמבר 03, 2023 10:48 pm

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » א' פברואר 04, 2024 3:43 am

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הקודםהבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 19 אורחים