על ידי גיא יונה » ב' פברואר 14, 2005 1:43 am
שטרודל שלום,
אנו דנים כאן בבקרת מנועים בשיטת H-Bridge ולא בשיטות אחרות. למען האמת, השיטה שתיארת הרבה יותר פשוטה וטריוויאלית, והסיבה שלא משתמשים בה היא שקשה מאוד (בלתי אפשרי...) לשמור על הסטציונריות של הפרמטרים של ההולכה של טרנזיסטור FET במצב ליניארי, וגם עם הביפולריים יש בעיות כאלו - זהו אי דיוק שקשה מאוד להתמודד איתו. למעשה לא משתמשים הרבה בשיטה הזו בכלל. היא אמנם "זולה", אבל לגבי "אמין" ו-"יעיל" אני חייב להסתייג....
אתה יכול פשוט לנסות ולראות בעצמך: חבר את אות ה-PWM של הרובוט שלך ל-LPF ואת המוצא הזה לאיזה טרנסיסטור הספק כלשהו, ותנסה לשלוט על המהירות של המנוע.
אם זה היה עובד, כולנו היינו משתמשים בזה - לפי החוק ההנדסי: "Keep it simple!".
אני לא יודע בדיוק מה ראית שם, אבל זה לא הכל. יכול להיות כמובן שאני בכלל לא בכיוון של מה שראית, ובעצם גם אצלהם הטרנזיסטור מוזן באות PWM רגיל ועובד בדיוק כמו H-Bridge. אז יש לנו למעשה חצי H-Bridge יחד עם ממסר, זה לא פחות עבודה, ואני לא מבין מה היתרון של זה.
אשמח לדעת עוד פרטים. אשמח גם את תספר איפה היית ומה עשית, ומה עושה החברה הזו "מהגדולות בעולם" שדברת עליה...
אני לא בא לפקפק במקום בו ביקרת, אבל בתחום זה הגדולים ביותר הם לא כ"כ גדולים, בדיוק כפי שהאתר הזה הוא מ-"לא מסחריים הגדולים בעולם" בנושא רובוטיקה (ובוודאי הגדול בארץ, גם בקרב המסחריים) ובכל זאת מאוד קטן....
בברכה,
גיא יונה