מחפש בקר מנוע DC לזרמים גבוהיים

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

בקר מנוע

הודעהעל ידי אמנון » א' פברואר 13, 2005 7:43 pm

גיא
בסופו של דבר עבדתי עם שני גשרי H במקביל (לעת עתה זה עובד)

בכל מקרה יש לי כמה סירטוטים מענינים
כמו כן תחום המכוניות על שלט מספק בקרים לזרמים מטורפים .

אמנון :shock:
אמנון

הסבר

הודעהעל ידי TheElectricTowel » א' פברואר 13, 2005 9:14 pm

בבקשה הסבר להדיוט - למה H-Bridge עם טרנזיסטורים חזקים לא יעבוד כאן?
תודה
סמל אישי של המשתמש
TheElectricTowel
משתמש ותיק
משתמש ותיק

יעבוד

הודעהעל ידי גיא יונה » א' פברואר 13, 2005 9:16 pm

יעבוד גם יעבוד,

אבל לא תמיד יש לנו מעגל הבנוי מטרנזיסטורים בדידים, נכון?
לפעמים כל המעגל נמצא בתוך שבב אחד, ואנו לא יכולים להחליף טרנזיסטורים כאהבת נפשנו...

בברכה,

גיא יונה
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי shtroodel » א' פברואר 13, 2005 11:42 pm

לא לגמרי קשור להודעה המקורית אבל בכל זאת..

בביקור שערכתי לפני זמן לא רב בחברת רובוטיקה מהגדולות בעולם התברר לי שבקרת המנועים שלהם מתבססת על ריליי לשליטה על הכיוון וטרנזיסטור/ פט לשליטה על המהירות- כך הם שולטים לפחות לטענתם בצורה יותר זולה אמינה ויעילה גם על זרמים גדולים מאוד.
Ein Volk, Ein Reich, Ein Frrrrr!
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

תשובה

הודעהעל ידי גיא יונה » ב' פברואר 14, 2005 1:43 am

שטרודל שלום,

אנו דנים כאן בבקרת מנועים בשיטת H-Bridge ולא בשיטות אחרות. למען האמת, השיטה שתיארת הרבה יותר פשוטה וטריוויאלית, והסיבה שלא משתמשים בה היא שקשה מאוד (בלתי אפשרי...) לשמור על הסטציונריות של הפרמטרים של ההולכה של טרנזיסטור FET במצב ליניארי, וגם עם הביפולריים יש בעיות כאלו - זהו אי דיוק שקשה מאוד להתמודד איתו. למעשה לא משתמשים הרבה בשיטה הזו בכלל. היא אמנם "זולה", אבל לגבי "אמין" ו-"יעיל" אני חייב להסתייג....

אתה יכול פשוט לנסות ולראות בעצמך: חבר את אות ה-PWM של הרובוט שלך ל-LPF ואת המוצא הזה לאיזה טרנסיסטור הספק כלשהו, ותנסה לשלוט על המהירות של המנוע.
אם זה היה עובד, כולנו היינו משתמשים בזה - לפי החוק ההנדסי: "Keep it simple!".

אני לא יודע בדיוק מה ראית שם, אבל זה לא הכל. יכול להיות כמובן שאני בכלל לא בכיוון של מה שראית, ובעצם גם אצלהם הטרנזיסטור מוזן באות PWM רגיל ועובד בדיוק כמו H-Bridge. אז יש לנו למעשה חצי H-Bridge יחד עם ממסר, זה לא פחות עבודה, ואני לא מבין מה היתרון של זה.

אשמח לדעת עוד פרטים. אשמח גם את תספר איפה היית ומה עשית, ומה עושה החברה הזו "מהגדולות בעולם" שדברת עליה...

אני לא בא לפקפק במקום בו ביקרת, אבל בתחום זה הגדולים ביותר הם לא כ"כ גדולים, בדיוק כפי שהאתר הזה הוא מ-"לא מסחריים הגדולים בעולם" בנושא רובוטיקה (ובוודאי הגדול בארץ, גם בקרב המסחריים) ובכל זאת מאוד קטן....

בברכה,

גיא יונה
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

Re: יעבוד

הודעהעל ידי TheElectricTowel » ב' פברואר 14, 2005 2:14 am

גיא יונה כתב:יעבוד גם יעבוד,

אבל לא תמיד יש לנו מעגל הבנוי מטרנזיסטורים בדידים, נכון?
לפעמים כל המעגל נמצא בתוך שבב אחד, ואנו לא יכולים להחליף טרנזיסטורים כאהבת נפשנו...

בברכה,

גיא יונה

H-Bridge זה בסה"כ ארבעה טרנזיסטורים לא? למה לא לבנות אחד ולחסוך בעיות?
למה להשתמש בזה על שבב?
סמל אישי של המשתמש
TheElectricTowel
משתמש ותיק
משתמש ותיק

נכון

הודעהעל ידי גיא יונה » ב' פברואר 14, 2005 11:34 am

אתה צודק - 4 טרנזיסטורים בלבד, ולוגיקה.

אפשר לבנות את זה לבד, אף אחד לא אמר שלא, אבל כעקרון אנו מנסים בתכנון מעגלים להשתמש במעט רכיבים ככל שניתן, ואם קיים מוצר מדף מגומר הפותר לנו את כל הבעיות, נעדיף להשתמש בו.

גם עבור מעגלים פשוטים מאוד, כמו שער NOT למשל, נעדיף להשתמש ברכיב CMOS מוכן, מאשר בשני הטרנזיסטורים המרכיבים אותו.

בעיה נוספת הנוגעת יותר לנו, חובבים או לא, אשר בונים כרטיסים בודדים ולא בייצור המוני: המעגלים האלקטרוניים נבנים בעיקר על Breadboards לסוגיהם, או אפילו באמצעות Wire-Wrap. החיווטים במעגלים כאלו אינם נוחים ואינם אמינים, ולכן חשוב עוד יותר להשתמש בפחות רכיבים. הדבר נכון במיוחד במעגלי הספק, המעבירים הספקים גבוהים היכולים במידה של תקלה לפגוע ברכיבים יקרים אחרים.

בברכה,

גיא יונה
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי shtroodel » ב' פברואר 14, 2005 10:21 pm

החברה היא מיטרוניקס (MAYTRONICS) שמחזיקה בכ20 אחוז מהשוק לרובוטים ביתיים בעולם.

לגבי נסיבות הביקור אני לא יכול לפרט יותר מדי אבל אני אנסה לקבל אישור להוציא קצת יותר מידע ובתקווה גם שרטוט של המעגל המדובר.
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

חברת מייטרונקס

הודעהעל ידי גיא יונה » ב' פברואר 14, 2005 11:08 pm

שלום שטרודל,

אכן לא היה בכוונתי לפגוע בחברה זה התארחת, מיטרוניקס היא אכן חברה ישראלית גדולה ומכובדת, ותורמת רבות לשמנו בעולם כמרכז רובוטיקה... עם זאת כמו שאמרתי, סופרלטיבים כמו "מחברות הרובוטיקה הגדולות בעולם" אינם במקום. שוייה של מיטרוניקס פחות מ-50 מיל' דולר, (כ-43 מיל' ליתר דיוק) ואם אינני טועה מרבית השוק שלה הוא בריכות מסחריות - אבל אתה היית שם וכנראה יודע יותר טוב.
גם בארץ אין היא החברה הגדולה ביותר לרובוטים ביתיים, ו-friendly robotics למשל גדולה ממנה בהרבה (נכון הם נרכשו ע"י Hoover וכבר לא עצמאיים, כך זה לא משנה). שוייה של friendly robotics אינו זכור לי בדיוק וקשה לברר אותו כי הם לא חברה ציבורית, אבל אני זוכר מספרים בסביבות 150 מיל' דולר.
שוב, שטרודל, זה רק בארץ. גם בתחום הרובוטים האוטומטיים לניקוי בריכות, ישנן חברות גדולות יותר כגון Zodiac האמריקאית, או Polaris האוסטרלית.

בברכה,

גיא יונה
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

גיא

הודעהעל ידי אמנון » ג' פברואר 15, 2005 12:42 am

גיא
:?:
ואם יש להם משהו עובד, אז אני לפחות , אשמח ליראות ולילמוד.

אמנון :shock:
נערך לאחרונה על ידי אמנון בתאריך ג' פברואר 15, 2005 11:22 am, נערך פעם אחת בסך הכל.
אמנון

הודעהעל ידי גיא יונה » ג' פברואר 15, 2005 1:07 am

אמנון, אין סרקזם בדברים שאני כותב.

גם אני הייתי שמח מאוד לראות וללמוד מחברה בסדר גודל כזה, וכמובן הדברים שיש להם עובדים, אחרת הם לא היו יכולים לשווק אותם! מיטרוניקס היא חברה טובה שאני מאוד מעריך (גם כחברה וגם כיצרנית רובוטים) ותחזיות הצמיחה שלה טובות מאוד.

הטענה היחידה שלי היא נגד הגדרתם כ-"חברה מהגדולות בעולם לרובוטיקה ביתית", כי הם לא. נכון, הם גדולים, אבל לא עד כדי כך. אשמח אם שטרודל יסביר למה בדיוק הוא מתכוון ב-"20% משוק הרובוטים הביתיים". האם הכוונה לרובוטי ניקיון בריכות ביתיים? אז זה הגיוני. האם הכוונה לכל סוג של רובוט ביתי? אז לא כל כך.

אני לא אוהב סופרלטיבים, זה הכל. צריך להזהר מאוד בשימוש בהם, ורק כאשר העובדות ברורות מאוד. בדיוק כפי שאני לא יכול לטעון, כי זהו "בין האתרים הפרטיים הגדולים ביותר בתחום הרובוטיקה בעולם". אפילו אם זה נכון, הייתם מבקשים את דירוג האתרים האלו, וזה אני כבר לא יכול לספק...

בברכה,

גיא יונה
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' פברואר 15, 2005 8:04 pm

זאת הגדרה מאד אמריקאית :-)
"בעולם" הכוונה לארה"ב ואולי קצת אירופה. מקס-ימום גם ביפן.
www.robotica.co.il/movies/movies.php
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי shtroodel » ג' פברואר 15, 2005 10:50 pm

ממה שהבנתי מהם 20% משוק הרובוטים הביתיים- ייתכן כי הכוונה הייתה רק לרובוטים לניקוי בריכות אבל בכל מקרה מדובר בליין של עשרות אלפי רובוטים בחודש.

שחר מן הסתם כנראה שרובם בארה"ב- איפה עוד היית מוצא הרבה אנשים עם יותר מדי כסף ורצון עז להוציא אותו על פלסטיק ממונע שיסתובב בבריכה?
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

Re: חברת מייטרונקס

הודעהעל ידי אורח » ה' ינואר 19, 2006 4:47 am

דש
אורח

Re: מחפש בקר מנוע DC לזרמים גבוהיים

הודעהעל ידי xalmek » א' נובמבר 19, 2023 12:23 am

xalmek