הצעה למבנה רובוט... צריך דעות לגביה

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

הודעהעל ידי lee_kind » ב' מרץ 24, 2003 11:53 pm

ל-פני שנועם ואנוכי נתחיל עם תוכנה אנחנו צריכים להיות סגורים על הרעיון לרובוט לא אומר שיהיה רובוט בנוי..
תשמע לא יודע אתה בעצמך אמרת שאלי עשה רובוט XY והיה בסדר סתומרת זה לא משהו בלתי אפשרי לעיל , צריך לפתור ביצירתיות את הבעיות.
אני ממש לא מקובע אני חושב שאתה שפוסל מהר את הרעיון אולי מקובע על השיטה ה"קובנציונלית" תן לנו לחשוב ... אם יש לך הצעות לשיפור וייעול אנחנו נשמע לשמוע...
ff-01=fe
איתר אשך ימין
lee_kind
חבר פורום
חבר פורום

Re: חדש???

הודעהעל ידי אורח » ג' מרץ 25, 2003 12:16 am

השחר העצבני כתב:רעיון חדש? האהאהאהאהאאהאהאהאהאהאהאאהאהאהאהאהאהאהאהאהאהאהאהאהאה
חדש עלק האהאהאהאהאהאאהאהאהאהאהאהאהאהאהאאהאהאהא

במקרה לא ניצח בתחרות העולמית רובוט של אלי בשם XY שהיה עם הנעת (שימו לב שימו לב אלי: הנעת XY!

טוב אחרי הצחוקים, ונא לא להעלב מהצחוקים - למה זה רע.
ובכן. זה רע.

טוב סתם עכשיו על באמת. אם אתה עושה 4 מנועים אז שהרובוט יסע הוא ישחק את הגלגלים מצב רע רע רע רע רע רע רע רע רע .
ואם תעשו גלגלים חלקים כדי שהם לא יישחקו - הנסיעה ישר תהיה מאד מאד אבל מאד לא יציבה.

אם תעשו מנועים קטנים שמרימים את הגלגלים שלא בכיוון התנועה תצטרכו גם תמיכת גלגל נוסף מקדימה ומאחורה וגם יותר מסובך לשלוט בזה ככה וגם יקח יותר זמן להרים גלגלים ולהוריד סט אחר - כמו שהיה ב XY האחרון - מאשר להסתובב ב 90 מעלות.

בקיצור. אני ממש לא אוהב את הרעיון.
-במפי :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

ונ.ב. יופי לך. זה אומר יש לך גנים מאד ג'ינג'ים.

אם זה עד כדי כך רע
למה הוא ניצח בסוף???
אורח

הודעהעל ידי lee_kind » ג' מרץ 25, 2003 12:17 am

כתוב שם שהוא לא ניצח לא ?
ff-01=fe
איתר אשך ימין
lee_kind
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי אורח » ג' מרץ 25, 2003 12:22 am

השחר העצבני כתב:וזו בדיחה , גם פנימית, טיפה חולנית. כמו הסרט -"הצלצול" מישהו ראה? סרט חולני - והיפני עוד יותר!
דרך אגב הצלחתי לעשות חיישן אינפרה אדום לגילוי כיוון נר - שהוא איננו הפיירו.-במפי

האם תועיל בטובך להגיד לנו איך?
או שזה סוד מקצועי?
:twisted: תודה :wink:
אורח

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מרץ 25, 2003 12:59 am

כן הוא ניצח. בלי שיפועים ובלי רהיטים כי הוא לא יכול לעשות את זה. משהו עם 4 מנועים גדול מידי לעבור בין רהיטים, אין מה לעשות. לעומת זאת הרבה יותר נצחו עם הנעה רגילה ומאוורר ו
ואם שטדלר אתה כל כך אוהב משהו "לא רגיל" למה אתה עושה ניסויים עליהם - הרי אתה עשית הנעה "קלאסית" בעצמך ולא משהו אחר...
העובדה הפשוטה היא שאו שיש זמן בשביל לנסות דברים חדשים או שהולכים על משהו קונבנציונלי בהנעה והולכים על מקוריות בדברים אחרים , כדי להרוויח כמה שיותר זמן בכדי להביא את הרובוט למצב מנצח.
עובדה - דודו בשנה שלי, היה מבליך בנה רחפת. רחפת ממש טובה, רחפה אבל לא עשתה מסלול או משהו, סתם רחפה עד קיר. זו דוגמא אמנם קיצונית, אבל הבהרתי את הנקודה.

בנוסף להכל - השנה כל העשיריה הפותחת עשתה רהיטים ושיפועים.
הרובוט שלי בזמנו בי"ב היה הנעה אסיכרונית מרכזית ועשינו רהיטים וארביטררי (בארצית אנחנו עוד היחידים שעשו רהיטים והצליחו, השאר פשוט עשו ארביטררי...).
מה זה אומר? שכל שנה הולכים ונהיים יותר טובים ואז בשביל לנצח רק היית צריך לכבות נר ולא יותר מזה. השנה הוא היה מגיע עם התוצאות שלו למקום גרוע בהרבה. אב"י שב"ט הרובוט הראשון שלי הגיע לתוצאות יותר טובות מ XY, בעיקר בגלל העובדה- שזה היה שנתיים אחרי...

לפני שאתה שואל איך עשיתי את זה, תגיד לי מה אתה מבין בחשמל, שאני אדע איזה הסבר ללת לך.
לא זה לא סוד מקצועי. לעשות מעגל זה לא בדיוק "סוד". וזה גם מאד קל.
-במפי
www.robotica.co.il/movies/movies.php
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

טוב כדי לסדר את העניינים... זה יצא קצת מכלל שליטה

הודעהעל ידי נועם חדש » ג' מרץ 25, 2003 1:42 am

אוקיי
לי קצת טעה במבנה הרובוט. ולכן אתם מתווכחים לשווא
בואו אני אסביר לכם איך הרבוט ייבנה ואחרי זה תגיבו
לרובוט יהיה 4 מנועים כך שהמנועים ישלימו את עצמם לצורת ריבוע (והתודות לשטדלר)
וכל ייוצר מצב שכל שני גלגלים נגדיים בריבוע ינועו על ציר האיקס
ושני הגלגלים הנגדיים האחרים ינועם על ציר ה וואי
כך שבעצם אם תנסו לשרטט את זה זה יהיה בערך בגודל של רובוט ממוצע.
עכשיו... בקשר לשיפועים
המנועים בעצם לא יחוברו במקביל לבסיס הרובוט אלא בזוית שבסףוףף המנוע יחובר קפיץ אל הבסיס כך שבשיפועים הוא יוכל לעשות בלי בעיה
רהיטים לא תהיה לו בעיה ואפילו הוא אף יעיל יותר מכל רובוט אחר
ועכשיו הבעיה היחידה שנותר היא היציבות של הרובוט שבעצם הגלגלים אומנים הם לא מתאימים להיות גלגלים מניעים... אני מסכים אבל אני מאמין שאם נוכל לפתור חיסרון זה נוכל להגיע לרובוט היעיל ביותר, וממש קל לתכנות

זו הייתה התאוריה שלי לגבי הרובוט הזה
תקנו אותי אם אני טועה...

[/img]
FF-01=FE
נועם חדש
חבר פורום
חבר פורום

אהה ובקשר ליציבות

הודעהעל ידי נועם חדש » ג' מרץ 25, 2003 1:47 am

אני וחקמן חשבנו על זה שאם נבנה את הרובוט בצורת עיגול
אז מרכז הכובד שלו יהיה במרכז
עכשיו ומה יקרה עם נכניס גולה במרכז
זה ישפר את היציבות?

מצפה לתגובות נסערות
FF-01=FE
נועם חדש
חבר פורום
חבר פורום

אני כל הזמן שוכח דברים

הודעהעל ידי נועם חדש » ג' מרץ 25, 2003 1:49 am

הוא לא יכבה את הנר עם יד מסתובבת
הוא פשוט יעשה סיבוב 720 עם מאוורר בצד אחד

אאה וגם לרובוט אין בעיה ללכת ל4 אלכסונים אז זה עוד יתרון
FF-01=FE
נועם חדש
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מרץ 25, 2003 2:08 am

אינפנטילים! למה לא יכלתם לרשום פשוט כמו שנועם רשם אוווווף *@#&%@!#*$%!)
טוב לא נורא :lol: :lol: :lol: :lol:
בכל מקרה
אם אתה מתכוון שהרובוט יסע קדימה ו 4 מנועים יהיו על X - זה לא נותן לך כלום, מלבד הפסד הספק אדיר של יותר מ 50 אחוז
אם אתה מתכוון 2 מנועים מקבילים לתנועה ו 2 ניצבים ואז להפך, אז זה משהו אחר. זה עדיין לא נותן מבחינת תכנות הרובוט והזמן נסיעה שלו כלום וזה רק מעמיס על 4 PWM -ים שבכרטיס ה HC12D60 שלנו מצב לא רצוי. הספקים למנועים ייחייבו ספק כוח ובטריה לא תספיק לזמן רב.
בגלל תוספת 2 כרטיסי מנועים - הרובוט לא יהיה קטן כפי שתרצו ויהיה יותר מרובוט רגיל בגודלו.
אם כל הרעיון הוא לחסוך זמן בפניות אז זה לא חוסך לכם כלום. פשוט תעשו פניות קשתיות וזהו תעקבו אחרי קיר וכדומה.
בקיצור, מצטער, ההצעה אינה מקורית ויש לה הרבה יותר חסרונות מאשר יתרונות.
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי lee_kind » ג' מרץ 25, 2003 7:23 am

כי אני לא הכי מבין מה הם רוצים והייתי עסוק בלריב איתך :")
אמרתי לך שיום רביעי יהיה סרטוט וזה יהיה הרבה יותר קל
ff-01=fe
איתר אשך ימין
lee_kind
חבר פורום
חבר פורום

לא שחר אתה טועה

הודעהעל ידי נועם חדש » ג' מרץ 25, 2003 11:26 am

הגלגל הימני למעלה ינוע עם הגלגל השמאלי למטה על ציר האיקס
והגלגל שמאלי למלעלה והימני למטה ינועו על ציר הוואי
אני לא רואה בזה שום בעיה בתכנה תקן אותי אם אני טועה
FF-01=FE
נועם חדש
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי אורח » ג' מרץ 25, 2003 2:05 pm

השחר העצבני כתב:לפני שאתה שואל איך עשיתי את זה, תגיד לי מה אתה מבין בחשמל, שאני אדע איזה הסבר ללת לך.
לא זה לא סוד מקצועי. לעשות מעגל זה לא בדיוק "סוד". וזה גם מאד קל.
-במפי

יש לי ידע בסיסי ביותר בחשמל
אם תעלה לאתר סרטוט של המעגל ותוסיף הסבר קצר מה הרעיון מאוחרי זה אני מאמין שזה יספיק
תודה
אורח

הודעהעל ידי נועם חדש » ג' מרץ 25, 2003 5:04 pm

למעלה=קדמי
למטה= אחורי
FF-01=FE
נועם חדש
חבר פורום
חבר פורום

מה שרטוט מה!?

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מרץ 25, 2003 5:57 pm

מה שרטוט מה? אני ודע מה אתם מדברים
ואני גם יודע שזה פשוט רעיון לא טוב לרובונר
ואני יודע שאתה שטדלר - אתה רצית לעשות משהו דומה מאד ובסוף עשית רובוט עם 2 מנועים רגיל כי זה הרבה יותר טוב ועכשיו אתה עושה פשוט ניסויים על י"אניקים....

רובוט עם אומני זה רעיון פשוט רע !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! רע כל כך רע בכל כך הרבה רמות!!!!

אני חושב שאחרי מכניקה אנליטית וקוואנטים אני יכול להבין איך בנוי רובוט XY שהוא לא בדיוק XY גם בלי שרטוט ולדעת שזה רובוט שהוא הרבה הרבה הרבה פחות יציב ממה שצריך ואם הוא יהיה יציב זה רק אם הוא יהיה כבד מאד ויהיה הרבה חיכוך בים האומני לרצפה - אבל אז הוא יהיה כבד ופשוט לא יזוז מהר מספיק.

בקיצור העלתם רעיון לגבי רובוט , שטדלר ראה שזה ממש דומה לרובוט 3 מנועים עם אומני שהוא רצה לעשות ובסוף לא עשה כי הוא יודע שהנעה א סיכרונית רגילה הרבה יותר טובה, אז במקום לעשות ניסוי בעצמך אתה עושה את הניסוי עליהם.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי אורח » ג' מרץ 25, 2003 6:11 pm

אני דיברתי על הIR שמזהה נר
אורח

הקודםהבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים