אבשלום שלום
כתבתה מספר דברים אז בו ננסה לעשות מעט סדר.
אחרי שסיימתי את הפרויקט הזה אני מרגיש שלעבוד רק עם סרוואים זה מגביל מאוד , מה גם שאין אפשרות לתכנת אותם.
זה לא ממש מדוייק , דווקא השליטה בסרבואים פרוצים או לא פרוצים , ע"י בקר, היא יחסית נוחה.
אם אתה עובד עם בקר סרבואים (בקר שמיתחבר למחשב מצד אחד ולסרבואים מצד שני) קל מאוד להפעיל את הסרבואים מהמחשב , ולא ע"י שלט רחוק.
כלומר להיות מסוגל לתכנת תנועה של מנועים רגילים או מנועי צעד או אקטואטרים אחרים.
וגם כמובן לקבל קלט מחיישנים.
גם כאן בקר סרבואים (יש דגמים עם כניסות ולא רק יציאות וזה יכול לפותר לך את הבעיה).
בכל אופן קראתי את החומר שיש באתר ובקישורים הבנתי פחות או יותר שכדי לעשות את זה אני צריך מיקרוקונרולר שיש לו חיבור לחיבור סיריאלי למחשב שזה כמו החיבור של המדפסת הבנתי שאפשר גם לבנות כזה מעגל
קצת סלט יש לך כאן , ראשית חיבור המדפסת הוא חיבור מקבילי (לרוב) שהוא חיבור מאוד קל לתיכנות.
בכדי ליבנות רובוט שנישלט ע"י המחשב אתה יכול לעבוד ישירות עם היציאה המקבילית במחשב ללא בקר נוסף.
לגבי מיקרוקונטרולר , היתרון שלו הוא שהו המחשב בעצמו ואין צורך במחשב PC בנוסף.
אבל בדרך כלל המיקרו קונטרולר פחות חזק מה PC , ואז , אם צריך, נותנים לPC לבצע חישובים כבדים ולמיקרוקונטרולר לטפל במנועים ובקלטים פלטים (לא רלוונטי לפרוייקט הנוכחי שלך , לבנתיים).
שימוש נוסף של הPC הוא כמימשק (מסך ומיקלדת) למיקרו קונטרולר.
לגבי הבקרים , אכן יש ים של בקרים , לי אישית יצא לעבוד עם רכיבי ה PIC, שהם הזולים בחבורה (מחינם ועד 60 ש"ח לערך) ,אבל ניראה לי שלדרישות שלך הם מספיקים בהחלט (עם הרבה עודף).
לגבי התיכנות ב VB , אם אתה עובד דרך היציאה המקבילית במחשב , אז אין בעיה לתכנת ב VB.
לגבי הבקרים , אני יודע שבקר ה OOPIC (זה לא הPIC זאת חייה אחרת) מגיע עם VB . לגבי בקרים אחרים (לדוגמא PIC ) צריך לחפש . BASIC רגיל קיים גם ל PIC.
לסיכום:
אם אתה רוצה לשלוט בסרבואים מהמחשב בעזרת VB -> בקר סרבואים.
אם אתה רוצה לישלוט מהמחשב במנועי DC וכניסות פשוטות (מפסקים לדוגמא אבל לא מדי מרחק) --> יציאה מקבילית .
אם אתה רוצה לבנות רובוט נייד ,פשוט עד בינוני ולא למשכן את הביית --> מיקרו קונטרולר PIC.
אם אתה רוצה את האחרון וגם שהקוד יהיה ב VB על המיקרו --> OOPIC (יותר יקר) או לחפש קומפיילרים ל VB לבקר שאתה בוחר . לידעתך ידועה לי שיש BASIC ל PIC.
אם אתה רוצה רובוט נייד עם כוח מחשוב רב , והממון נימצא אצלך בכיס , אני מנחש שהחברה כאן באתר יפנו אותך לבקרים של מוטורולה.
אם אתה לא מוצא בקר סרבואים , תשאיר לי מייל.
אמנון