אז ככה... אני תלמיד כיתה י'ב ויש לי בקשה קטנה ...
נתנו לנו פרוייקט של 5 יחידות לבנות רובוט כמובן שבתחילה ניבהלתי ונילחצתי כי אנני יודע איך לבנות ומה לעשות... אך לאחר התייעצות עם אנשים רבים כגון מורים ואחרים שעשו פרייקט דומה קצת נירגעתי... לאחר חודש של העלאת רעיונות לאויר מצאתי את ה"רובוט" שאני רוצה לבנות ... למעשה הוא די פשוט וזה הענין שרציתי שתמליצו לי כיצד לשפרו !!!ואיך???
+++הבקר שאיתו אנו עובדים הוא Microchip 18F8520
הרובוט יהיה רכב שיוסע ע"י הנעה קידמית כלומר 2 מנועי DC 12V וגלגל טמבל אחורי ... הוא יכיל עליו חיישן פס לבן מקדימה ו 2 חיישני מרחק מהצדדים... הוא יצתרך לסוע על משטח כהה עד אשר יגיע לפס לבן שניצור על גבי המשטח הוא ייעצר למשך 10 שניות ופשוט ימשיך לסוע ... חיישני המרחק יעזרו בשמירה על מרחק סביר בין קירות המשטח ...
עד כאן נישמע פשוט

עכשיו מגיעה השאלה... כזכור זהו פרוייקט של 5 יחידות שמין הסתם ניבחן עליו בסופו של דבר... לדעתי הפרוייקט לא מצדיק 5 יחידות וצריך להוסיף לו כמה פונקציות מתוחכמות שלא יהיו קשות ליישמן... ואני בניגוד לאחרים בכיתתי ניקרא פרוייקט פשוט ...
**לכן אני פונה אליכם בתקווה שתעזרו לי להוסיף ולשפר דברים ברובוט תוך פירוט הדרישות וחלקים שצריך... **
הרובוט עדין לא ניבנה והוא עדין על הדף ... אבל כל החלקים ישנם עד לגיבוש הרעיון הסופי
בתודהההההההההה רבה ומבורכת
ZiVx
שבוע טוב ומוצלח...
ושוב תודה על האתר המועיל הזה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!