חיישן לגילוי קרן לייזר

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

חיישן לגילוי קרן לייזר

הודעהעל ידי eitantoon » ב' מרץ 30, 2009 9:13 pm

שלום
יש לי בעיה שאני לא יודע איך לפתור
כשאני מאיר בפלס לייזר באור יום, קשה לראות את האור אפילו מקרוב. האם מישהו יודע איך לבנות גלאי פשוט וזול שיצפצף כשתפגע בו קרן הלייזר ושלא יגיב לפגיעת אור רגיל, כמו שמש
תודה
איתן
eitantoon
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי i-pink » ג' מרץ 31, 2009 12:10 am

תשתמש בפילטר שמעביר רק את אורך הגל של הלייזר
i-pink
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי i-pink » ג' מרץ 31, 2009 12:13 am

רעיון נוסף, LDR שמוכנס לתוך שרוול מתכווץ באורך של ס"מ וחצי, ואז יהיה עליו יחסית צל, וקר לייזר שתפגע בו תוריד את ההתנגנות שלו לאאיזור ה3-5 K ואם זה ליזר ירוק אז ההתנגדות תרד לאיזור ה1-2K

אני יודעת את זה כי בניתי חיישן כזה שמתמתג ע"י הארה עם לייזר.
i-pink
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי אמנון » ג' מרץ 31, 2009 12:37 am

איתן ועינבר שלום
אני מעט חולק על עינבר לגבי הפיתרון הראשון , מיפני שאור השמש מחיל גם את האור של הלייזר. אני הייתי חושב על איפנון אור הלייזר וזיהוי אור באורך הגל המתאים עם האיפנון המתאים .

בעבר הינחתי פאוייקט שזיהה קרן לייזר מימרחק של כ 10 מטר (20 החישוב מהלך הלייזר) אשר הוחזרה ממחזיר אור באמצע החום , אולם שם היה קשר חוטי בין מקור האור לגלאי .
היתבססנו על זה :
http://www.robotreviews.com/chat/viewto ... c&start=20

אני יודע שיש רכיבם דומים לאיפנון שלט רחוק הלי קשר חוטי בין המקור לחישן.

וגם כאן אני חושב שיכולה להיות לך בעיה של "רוויה " כלומר שיהיה יותר מידי אור על החיישן .

אתה יכול להיתבסס על חיישן חציית קו של אזעקות , שמיועד חעבודה בשמש מלאה

אמנון :shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי The arctic wolf » ג' מרץ 31, 2009 12:54 am

שלום לכולם.

איתן,
הייתי הולך על צירוף בין מה שאמנון הציע לבין מה שעין וורודה הציעה.
למען המנעות משגיאות השתמש באיפנון(תגרום לקרן הלייזר להבהב בתדר מסויים
ובגלאי תשים חיישן מעביר פס אשר מכוון להעביר את התדר הספציפי הנ"ל).
ואת הרכיב רגיש האור עצמו תשים בתוך איזשהו שרוול כדי שיגיע אליו פחות אור רקע
והוא לא יכנס לרוויה.

עין וורודה,
אפשר לראות את LDR כגלאי אבל יותר מדוייק יהיה לקרוא לו נגד תלוי אור
(בדרך כלל במילה "גלאי" מתייחסים למערכת השלמה ול LDR או פוטוטרנזיסטור וכנ"ל
קוראים פשוט "רכיב רגיש לאור" אם רוצים בכללי או שנוקבים בשם של הרכיב הספציפי).

אמנון,
סתם שלום.

אנדריי.
זה שהרעיון משוגע עוד לא אומר שהוא לא יצליח!
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

תודה רבה לכולכם, אבל , לא הבנתי כלום

הודעהעל ידי eitantoon » ג' מרץ 31, 2009 5:59 pm

שוב, תודה
אין לי ממש מושג באפנון וברכיבים. אני יודע לבנות מעגל מרכיבים בתנאי שיש לפני תוכנית ויש לי הסבר על הרכיבים. קחו בחשבות שהלייזר הוא פלס לייזר קנוי ואין לי מושג איך לאפנן אותו.
אם יש דרך לבנות מעגל קטן עם חיישן ולהכניס אותו לקופסה שחורה קטנה עם פתח בצד שהקרן תחדור דרכו ותגרום לו לצפצף, אני יודע איך להלחים ולבנות אבל צריך הסבר על
מה לקנות ומה לחבר למה, אפילו איזה רגל לאיזה רגל וכן הלאה.
ממש בור.
תודה לכולם
איתן
eitantoon
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי אמנון » ג' מרץ 31, 2009 6:10 pm

איתן
מה אתה רוצה ליבנות באופן מפורט ? ואם אפשר לאיזה שימוש?
אמנון :shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

מה אני רוצה בעצם

הודעהעל ידי eitantoon » ג' מרץ 31, 2009 7:42 pm

שלום
לפני חודשיים רכשתי פלס לייזר משוכלל שטוב לטווח של עד חמישים מ'. הפלס משגר קרן לייזר בצורת קו אופקי יש כמו פלס. אני עוזר לאומנים לתלות תמונות בתערוכה והפלס עוזר לי לתלות את התמונות בקו ישר.
הבעייה התעוררה לפני יומיים כשרציתי לסייע לקבוצת אומנים לתלות תמונות בחוץ. ברחבה פתוחה. הצרה הייתה שבאור השמש לא יכולתי לראות את הקו שהלייזר מקרין על הקיר בגלל שהיה הרבה אור בחוץ באמצע היום. ידעתי שאני צריך לראות את הקו של הלייזר בערך בגובה 1.2 מ' על הקיר אבל לא ראיתי כלום.
אז חשבתי שאם אוכל לבנות חיישן קטן ולהזיז אותו לאט על הקיר למעלה ולמטה, הוא יצפצף ברגע שהקו של הלייזר יפגע בו ואז אני אוכל לסמן קו בעיפרון על הקיר. כשהרצפה לא אחידה וישרה חייבים לעשות קו בלייזר כדי שכל התמונות יהיו תלויות בקו ישר.
אפשר גם לעשות את זה עם חוט אבל זה הרבה יותר מסובך.
חוץ מזה , מה סתם קניתי פלס לייזר ?
אני מקווה שעכשיו זה מובן.
איתן
eitantoon
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי אמנון » ג' מרץ 31, 2009 8:39 pm

איתן הי

כמו שכתבנו קודם ישנן שתי בעיות בעבודה עם ליזר בחוץ , אחת זה זיהוי הקרן הספציפית והשניה היא הרוויה של החיישן (שהוא מסונוור) .

הבעיות הללו והפיתרונות שלהם לא רלוונטים רק לחישנים , הם רלוונטיים גם לעינים שלנו.

הבעיה העיקרית היא כאשר אנחנו בחוץ וכל הסביבה מבריקה אז האישונים שלנו מיצתמצמים כדי שלו ניכנס לרוויה (ניסתנוור) . מה שמקשה עלינו לראות את הליזר וכן אם הלייזר פוגע בקיר שמואר על ידי השמש אז קשה לנו להפריד את אור הלייזר מאור הסביבה.
גם בחישן וגם בעיין אנו מציעם פיתרונות דומים , לאפנן את אור הלייזר (כלומר לתת לו מאפיין יחודי, נניח צבע, שעבור חיישן זה לא מספיק).

ולטפל ברוויה על ידי הסתרה של החיישן .
ניראה לי שהפיתרון הכי פשוט מיבחינתך זה לקחת בריסטול גדול ואטום ולעשות צל על הקיר שאתה מקרין עליו את הלייזר , ואם זה יום מאוד שימשי , אז ללכת עם כובע כך שתיסתנוור כמה שפחות .

וכמובן שתמיד אפשר להישתמש בפלס מים (הצינור של הבנאים) שעובד בסביבה כללית גם באור.

בקיצור אני הייתי יורד מבניית חיישן עבור אירוע חד פעמי.
אמנון
:shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי The arctic wolf » ד' אפריל 01, 2009 10:45 am

ההצעה של אמנון אכן נשמעת לי הגיונית
(תבזבז יותר זמן על הבנייה מאשר על התלייה של התמונות...)

אנדריי.
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

תודה אמנון, אבל, זה לא חד פעמי

הודעהעל ידי eitantoon » ד' אפריל 01, 2009 12:47 pm

שלום
שאלות:
1. איך אני מאפנן קרן לייזר והאם ניתן לבדוק איפנון ספציפי של קרן שיוצאת מהמכשיר שלי. קח בחשבון שאני כנראה לא יכול לשנות את האיפנון של הקרן מכיוון שהיא נקבעה ע"י היצרן.
2. אני לא מתכוון לנסות לגלות את הקרן על קיר מואר ישירות באור שמש.ברור לי שזה כמו למצוא מחט בערימת שחת. אני מתכוון לעבודה באור יום מלא אבל שהקיר עצמו יהיה בצל (אם בנסיבות או שאני אצל אותו) ובכל זאת אני לא יכול לראות את הקרן. לכן אני זקוק לחיישן, האם אז זה אפשרי

בכללי ניתן לומר שעצם בניית החיישן תגרום לי סיפוק וההנאה עצמה מהאתגר להשיג את מה שכולם אומרים לי שאי אפשר, יגרום לי להנאה.
אמרתי שזה לא מקרה חד פעמי?
ניתן לומר שאפילו באולם, אני חייב להחשיך אותו לגמרי כדי לראות את הקרן טוב
תודה בינתיים
איתן
eitantoon
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי The arctic wolf » ד' אפריל 01, 2009 2:01 pm

טוב,אם זה גורם לך סיפוק אז יש סיבה לבנות.
דבר ראשון תתחיל מסקר באינטרנט בעזרת גוגל ונסה לצוד כמה שיותר מידע
ושרטוטי מעגלים רלונטיים.

באופן כללי,
בקשר לאיפנון,
מה שאתה צריך זה מחולל אותות(אפשר לבנות אחד פשוט על בסיס שבב 555).
המחולל ימתג את הלייזר שלך דרך טרנזיסטור למשל ויאפנן את הקרן.
בקשר לגילויי האיפנון,את המעביר פס אפשר לבנות מסליל,קבל,נגד וטרנזיסטור
(כמובן יש גם קונפיגורציות מסובכות יותר).

ואת המידע על הפלס שלך תבדוק פשוט בדפי הנתונים שלו

:) .

אנדריי.

נ.ב.
אפשר לבנות גלאי פשוט ללא איפנון בכלל,
פשוט תבנה גלאי אור בסיסי לדוגמא מנגד תלויי אור,טרנזיסטור ונגד רגיל.
תסדר לו קופסה אטומה עם חלון בצד אחד ו"מצחייה " מעל החלון הזה שתגן
על הרכיב הרגיש לאור משמש ישירה וזהו.
את אות היציאה אפשר לקרוא בעזרת רב מודד זול(יש בכל חנות אלקטרוניקה),
ואפשר גם להוסיף נגד משתנה במקום המתאים על מנת לאפס את החיישן
בתנאי תאורה שונים.
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

Re: חיישן לגילוי קרן לייזר

הודעהעל ידי xalmek » ו' נובמבר 17, 2023 2:49 pm

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' דצמבר 02, 2023 1:56 pm

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ו' פברואר 02, 2024 6:44 pm

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים