הצעה למבנה רובוט... צריך דעות לגביה

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

הצעה למבנה רובוט... צריך דעות לגביה

הודעהעל ידי נועם חדש » ב' מרץ 24, 2003 1:02 am

טוב
חשבנו בקבוצה שלנו לבנות רובוט בסגנון X,Y
זתומרת הרובוט יכול לנוע במבוך על 2 צירים מאונך ומאוזן בלי הצורך לעשות סיבובי 180
כלומר לחבר 4 גלגלים אומנים ו4 מנועים (בתאוריה, 4 מנועים לא יתפסו יותר מדי מקום לפי הסידור שחשבנו עליו) וכל פעם שנרצה לזוז בציר אחד נפעיל 2 מנועים ולנוע לציר אחר נניע את 2 המנועים האחרים.
כך שבעצם כשהוא יגיע לפני הוא לא יצטרך להסתובב
עכשיו זה רעיון די חדש בתחום. אז אנחנו עוד לא עלינו על כל היתרונות והחסרונות שלו
אז זה תפקידכם עכשיו
:)

תודה

אח של דניאל חדש
FF-01=FE
נועם חדש
חבר פורום
חבר פורום

90 מעלות לא 180 התבלבלתי

הודעהעל ידי נועם חדש » ב' מרץ 24, 2003 7:27 am

...
FF-01=FE
נועם חדש
חבר פורום
חבר פורום

אני עם נועם

הודעהעל ידי lee_kind » ב' מרץ 24, 2003 5:39 pm

אם אפשר גם הצעות לייעול הדרך ז"א אם ישנה דרך לנוע על ציר X,y עם 3 מנועים בלבד או כל דרך אחרת בה תוכלו לעזור... נשמח :lol:

נועם- אתה חנון?
ff-01=fe
איתר אשך ימין
lee_kind
חבר פורום
חבר פורום

חדש???

הודעהעל ידי השחר העולה » ב' מרץ 24, 2003 5:44 pm

רעיון חדש? האהאהאהאהאאהאהאהאהאהאהאאהאהאהאהאהאהאהאהאהאהאהאהאהאה
חדש עלק האהאהאהאהאהאאהאהאהאהאהאהאהאהאהאאהאהאהא

במקרה לא ניצח בתחרות העולמית רובוט של אלי בשם XY שהיה עם הנעת (שימו לב שימו לב אלי: הנעת XY!

טוב אחרי הצחוקים, ונא לא להעלב מהצחוקים - למה זה רע.
ובכן. זה רע.

טוב סתם עכשיו על באמת. אם אתה עושה 4 מנועים אז שהרובוט יסע הוא ישחק את הגלגלים מצב רע רע רע רע רע רע רע רע רע .
ואם תעשו גלגלים חלקים כדי שהם לא יישחקו - הנסיעה ישר תהיה מאד מאד אבל מאד לא יציבה.

אם תעשו מנועים קטנים שמרימים את הגלגלים שלא בכיוון התנועה תצטרכו גם תמיכת גלגל נוסף מקדימה ומאחורה וגם יותר מסובך לשלוט בזה ככה וגם יקח יותר זמן להרים גלגלים ולהוריד סט אחר - כמו שהיה ב XY האחרון - מאשר להסתובב ב 90 מעלות.

בקיצור. אני ממש לא אוהב את הרעיון.
-במפי :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

ונ.ב. יופי לך. זה אומר יש לך גנים מאד ג'ינג'ים.
www.robotica.co.il/movies/movies.php
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי lee_kind » ב' מרץ 24, 2003 5:50 pm

תשמע חברי החנון,

אני קורא פה קצת תגובות וזה קטע כזה שלך לקטול אנשים ורעיונות אז יש לי 2 דרכים להגיב על זה דרך אחת לקטול אותך חזרה על היותך א,ב,ג וד או פשוט להגיד לך בדרך הגיונית שזה לא תורם לשומדבר בייחוד לא ליחס כלפייך ו/או לאווירה בפורום אז תרגע.
עזרה זה תמיד נחמד לקבל אבל ממש לא כיף לקבל ממשהו מתנשא , אז להבא אולי תשקול את דרך התשובה שלך.

נועם הוא לא ג'ינג'י הוא בלונדיני חביב עם גנים של יהוה (דניאל חדש)
נ.ב
למרות כל זה, נכון יש לזה אולי חסרונות אבל אולי נדבר קצת על ההיתרונות , האם יש לך פתרונות ודרכי התמודדות עם כזאת הנעה ? אמרת שאלי (קולברג?) עשה רובוט xy וזה לא עבד ? למה ? אם כן, מה הנקודות לשיפור.

וnever say never איפה שמשהו אחד נכשל אתמול משהו יצליח מחר בוא לא ניהיה קטני אמונה
ff-01=fe
איתר אשך ימין
lee_kind
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי השחר העולה » ב' מרץ 24, 2003 6:02 pm

אוקיי אתה רוצה את זה ב א ב ג ד ה ו ? אין בעיה.
א) שלום. אני שחר מנדלוביץ המורה שלך לשנה הבאה (לצד אלי קולברג).
ב) אתה יום אחד בפורום. אני שנתיים. אני הותיק ביותר ולכן ארשום בפורום שלי איך שאני רוצה. תודה.
ג) לומר שהרעיון חדש - זה פשוט לא נכון. ואם זה לא נכון, ואני יודע שזה לא נכון וזה נראה לי מצחיק אז אני אצחק עד מחר.
ד) דניאל חדש. יהוה. מה!?!?? תסביך קל יש לנו, לא? במקרה שהוא "למד" גם אני לימדתי לצד אלי קולברג.
ה) הבנת נקרא. מה לא הבנת ב" XY זכה מקום ראשון בתחרות העולמית" ? ואם כן הבנת אז למה אתה רושם "זה לא עבד". זה זכה אמנם אך לא בגלל זה אלא בגלל מספר דברים אחרים שלא אציין כי אין לי כוח.
ו) בעיות המנועים שציינתי - הן הסיבות היחידות לוותר על הרעיון הזה וללכת על רעיון יותר אמפטי ומהיר לבניה.
ז) שאני מדבר ככה לאנשים - הם בדרך כלל יודעים שאני צוחק. SO LIGHTEN UP! לא צריך להעלב מכל דבר.
-במפי :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

לא לקטול סתם

הודעהעל ידי shtroodel » ב' מרץ 24, 2003 6:02 pm

בלי להיכנס למה ואיך- הם (חדש ג'וניור, לי קינד המורים שלהם שאר חברי הצוות ואני) מצאנו דרך להניע רובוט בצורה של איקס וואי עם ארבעה גלגלים בלי להפסיד מהירות יציבות מקום שחיקה של הגלגלים ושאר ירקות. ולמי שתוהה אז נועם רשם כבר בהודעה הראשונה שזו מערכת מבוססת גלגלי אומני דיירקשיונל.
אז אין חיכוך אין איבוד זמן על החלפה בין סטים של גלגלים אין בעיות של יציבות (יש אולי על שיפוע כי כרגע לא כל הגלגלים ייגעו בקרקע).

לגבי רעיון חדש או לא הרעיון של הנעת איקס וואי עצמו הוא לא חדש- המבנה עצמו כן ועל זה שניהם דיברו- די כבר לקטול אנשים, פשוט תעלו השערות כדי שהצוות שלהם יוכל לבדוק את כל המצבים והסיכונים ולהחליט מה הם בונים.
Ein Volk, Ein Reich, Ein Frrrrr!
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי lee_kind » ב' מרץ 24, 2003 6:05 pm

האם זה שטדרלר האחד והיחיד?
נכון, באמת לפי דעתי זה איזשהי צורה חדשה אם נוכל לקבל באמת תגובות גם על איך לעשות שיפועים עם כזאת הנעה נשמח....
אז אנא ממכם בוא נתחיל דיון רציני על זה חשוב לנו לקבל מידע על הנושא.

נ.ב
שטדלר(?) זה לא הם שם זה אנחנו הכללת גם את עצמך.. :)
נערך לאחרונה על ידי lee_kind בתאריך ב' מרץ 24, 2003 6:06 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
ff-01=fe
איתר אשך ימין
lee_kind
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי השחר העולה » ב' מרץ 24, 2003 6:05 pm

א) זה לא חדש זה לא חדש. עשו שנה שעברה ראיתי במו עיני XY עם אומני
ב) לאומני אין גומי. לא יציב. רע. רע. רעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע. ואפילו אם זה רעיון נחמד. זה רעעעעעעעעע.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

מההההההההההההההההההההההההההההה

הודעהעל ידי dealler » ב' מרץ 24, 2003 6:07 pm

שלום לחברי הפורום

טוב יש לי מספר דברים לומר אף אחד בפורום לא מתנשא זאת פשוט צורת דיבור כאן באתר אז אני לא חושב ששחר ניסה לפגוע או משהו כזה הוא פשוט אומר
שרבים ניסו ובסוף בחרו לא להכנס עם הראש בקיר

ועוד דבר למה זה טוב ??
נכון זה חוסך בסיבובים זמן אז מהההההההההההההההההההההה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אתם צריכים רובוט שעובד!!!!!!!!!!!!!
אתה יודע שהשנה היו 12 קבוצות שהרובוט שלהם לא עבד
אז אני ממליץ במקום לשבור את הראש על מערכת הנעה כזו
פשוט תעשו רובוט שעושה סיבובים ודי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
עכשיו גם תחשבו על זה מבחינה הגיונית מה ויהיה ותגיעו לנר?????????
איפה היה לכם המאוור או משאבה או גז (משום מה כמעט אף אחד לא בוחר בגז מעניין למה?)
מה אז ????????????????????????????????????????????.
אז אני ממליץ במקום לחשוב רק על הסיבוים בזירה תחשבו מה יקרה בהמשך

אז שלכם עד הפעם שגריר עירק בישראל שנמצא בחדר האטום עם מסכת אב"ח לאסמטים
dealler
GOD IS REAL UNLESS IS DECLARE INTEGER
סמל אישי של המשתמש
dealler
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי השחר העולה » ב' מרץ 24, 2003 6:08 pm

DEALLER לראשות הממשלה!
או לפחות שר הגז......
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי lee_kind » ב' מרץ 24, 2003 6:12 pm

השחר, בכל זאת , אני ינסה:

תראה תלמד לצד מי שתלמד או לא משנה מה רמת הידע שלך בשום דבר יחס נעים מגיע לכל אחד עצם ההגדרה של התנשאות זה בדיוק זה אבל עזוב אני רואה שזה לא פעם ראשונה כנראה גם לא אחרונה.

דילר מה אתה מנסה להגיד שכולם מתנשאים פה?
דבר אחרון והחשוב בהודעה הזאת:
תראה אני לא יודע מה היום אבל ראינו סרט מלפני כמה שנים של התחרות בארה"ב שהיו שם לא מעט רובוטים של XY שעבדו בסדר אבל לאט בשיטה (החדשה או לא?) אנחנו חושבים שמצאנו דרך להפטר מהבעיה של המהירות.

השאלה המהותית זה איך עושים שיפועים עם דבר כזה.

(יהוה זה דניאל חדש זה בדיחה פרטית)
ff-01=fe
איתר אשך ימין
lee_kind
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי השחר העולה » ב' מרץ 24, 2003 6:19 pm

חברים קשות תפיסה נפלה בפורומנו.
מה אתה אומר!?!?!? DEALLER אמר שאין לא שיש - שאין בפורום כאלה אנשים -0 אולי תקרא הודעות?

דבר שני, אני ראיתי את ההתנהגות שלך, אל תדבר לי בכלל על יחס נעים.
לפני שתתעצבן - קח הכל ברוח טובה ואל תהיה כבד.

דבר שלישי, אתם סותרים את עצמכם! אתם אומרים ש"זו הנעה חדשנית" ואז אומרים שראיתם סרט שהיו שם הרבה כאלה!
בנוסף אני יודע שעוזי הראה לכם את הסרט הזה ואני ראיתי אותו הרבה פעמים אז למה אתה משקר ואומר שיש הרבה XY? היו רק אך ורק 2 !! בקיצור אתה ממציא דברים, אני כבר הייתי בחול פעמיים מאז XY והיה רק XY אחד נוסף.

עם רחשי כבוד ומקווה שלא התעלפת/התעצבנת/נכנס לקוצר נשימה
-במפי
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי השחר העולה » ב' מרץ 24, 2003 6:21 pm

וזו בדיחה , גם פנימית, טיפה חולנית. כמו הסרט -"הצלצול" מישהו ראה? סרט חולני - והיפני עוד יותר!
דרך אגב הצלחתי לעשות חיישן אינפרה אדום לגילוי כיוון נר - שהוא איננו הפיירו.
-במפי
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי lee_kind » ב' מרץ 24, 2003 6:23 pm

דילר אמר: "אף אחד בפורום לא מתנשא זאת פשוט צורת דיבור כאן באתר"

זאת אומרת שזאת צורת דיבור או לא ? וואו אתה קטנוני.
בקיצור בסרט היו 3 רובוטים כאלה , ההנעה של XY לא חדשנית (לפחות לפי מה שראינו ושמענו) אבל הרעיון החדש שנועם הציג (!!!) הוא כן לפחות לפי מה שאמרו לנו.
בקיצור אם אין לך משהו שיוסיף , או יעזור בבקשה פשוט אל תגיב.
ff-01=fe
איתר אשך ימין
lee_kind
חבר פורום
חבר פורום

הבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים