מנוע סרוו או ליניארי (או משהו אחר) לביצוע פעולה של 90 מעלות

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

מנוע סרוו או ליניארי (או משהו אחר) לביצוע פעולה של 90 מעלות

הודעהעל ידי 700900 » ג' ינואר 26, 2010 9:50 pm

ערב טוב,

אני מחפש פתרון שאולי יבוא מכם.
אני לא מצליח להעלות תמונות אז אני אנסה להסביר.
פלטה בגודל 200 מ"מ על 100 מ"מ ניצבת לקרקע במבט צד זה נראה ככה | רק גדול בהרבה.
הפלטה אמורה להשכב למצב כזה __
טווח התנועה שלה למעשה הוא כזה (סתם לשם ההבהרה וכי אני אוהב לצייר בטקסט מסתבר) __|

המנוע (או כל דבר אחר) אמור לשבת בצד השמאלי של הציור האחרון.
המשקל של הפלטה יחד עם מה שיתחבר עליה אחר כך יהיה בערך 400 גרם. אבל רצוי שהמערכת תהיה חזקה יותר מאחר והיא תעמוד גם ברוחות חזקות מאוד (לא בטוח).
כשהפלטה במצב אנכי המנוע אמור להיות צמוד צמוד לחלקה האחורי, והמטרה היא שהעובי הכולל במצב אנכי יחד עם הפלטה יהיה 3 ס"מ, במידה ולא, אפשר להתפשר על העובי.
למעשה, יש שתי שיטות אפשריות מבחינתי:
1. סוג של בוכנה או משהו חשמלי (מנוע ליניארי?) שיושב מאחורי הפלטה ומוריד אותה ומרים אותה על פי לחיצה על מתג.
2. מנוע סרוו או משהו בסגנון שיהיה צמוד וכמה שיותר דק, מבחינת רוחב וגובה לא אכפת לי.

אם משתמשים בסגנון של בוכנה, אז אני צריך לחתוך חור אחד לבוכנה דרך התושבת של כל המתקן - שזה בסדר מבחינתי. ואם משתמשים במנוע סרוו, הוא יישב על התושבת ובגלל זה הוא חייב להיות דק מאוד.
כאמור אני "רוצה" 3 ס"מ כולל הפלטה במקרה של מנוע סרוו, במקרה של בוכנה, אין בעיה מאחר והבוכנה נמצאת בכלל מאחורי התושבת, ואז העובי של הפלטה יהיה הרבה פחות מ3 ס"מ.

מקווה שהייתי ברור, זה קצת קשה להסביר.

בשני המקרים ובכל מצב כשהפלטה נמצאת במצב אנכי היא חייבת להשאר שם בתנאים של וויברציות וקפיצות עד לחיצה על הכפתור שמוריד אותה למצב אפקי.
עוד דבר קטן ולא מסובך כל כך - כשהפלטה נמצאת למטה במצב אפקי, חייבת להיות נורת אזהרה שהיא במצב פתוח (אפקי) זאת גם בעצם נורת אישור שהפלטה לא פתוחה (אפקי).
התנועה היא רק של 90 מעלות (אם יהיה 80 מעלות גם טוב).

קשקשתי הרבה, אני אשמח לשמוע רעיונות אחרים לגמרי גם.

ובלי קשר, איזה חלקים יכולים להתאים (קחו בחשבון שאני לא מבין ברובוטיקה יותר מידי) ומה בעצם אני צריך.
אני מעדיף שזה יהיה מבוסס חשמל יותר מאשר אלקטרוניקה מאחר ובחשמל יש לי ידע גדול יותר.
אה, דבר אחרון - 12-14 וולט.

תודה רבה,
ארז.
700900
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי The arctic wolf » ג' ינואר 26, 2010 10:11 pm

ארז שלום,
במקרה של מנוע סרוו(RC SERVO) יש לו תווך תנועה של 180 מעלות אז ה-90 שלך בהחלט נכנסות בפנים,
הוא ישמור על זווית הפתיחה כל עוד יקבל את פולסי הבקרה שלו.
בקשר לעובי שיתאים לך והיכולת שלו לעמוד ברוחות שילחצו על הפלטה שלך,
אני לא יודע אם קיים אחד שמתאים לך או לא וגם קח בחשבון שרוב הסרווים עובדים על 5 וולט,אז תצתרך מייצב.
אם לא בא לך להתעסק עם יצירת פולסי בקרה או שלא תמצא מנוע סרוו שמתאים לך,
אני חושב שפתרון טוב זה בוכנה חשמלית מסוג כלשהו אשר מסוגלת לשמור על 2 מצבים
ויש לה מספיק מהלך כדי לפתוח ולסגור את הפלטה שלך.
מנוע DC רגיל(שניתן לשלוט על כיוון הסיבוב שלו) גם יכול להתאים אבל תצתרך לתכנן מערכת מכנית
כלשהי אשר תשמור על מצב הפלטה ברגע שהמנוע מפסיק לפעול ולהוסיף חיישן כלשהו(לדוגמא מיקרוסוויץ')
על מנת שיודיע למערכת שהפלטה כבר פתוחה ואפשר לכבות את המנוע,אותו דבר עם הסגירה.
בקשר לנורית אזהרה שמודיעה האם פתוח או סגור ,מיקרוסוויץ' יכול לעזור גם פה.

אנדריי.
זה שהרעיון משוגע עוד לא אומר שהוא לא יצליח!
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי 700900 » ג' ינואר 26, 2010 10:50 pm

אנדריי תודה,
אין לי בעיה עם יצירת פולסי בקרה, העניין הוא שאין לי מושג איך, אז אם לא צריך מכשור מיוחד אני צריך לעשות כיוון טוב פעם אחת וזהו.
עכשיו כשאמרת 180 מעלות, יכול להיות שזה אפילו טוב יותר ואז זה דיי מבטל את עניין הרוחות.
כי כשהפלטה במצב סגור, לא מופעל עליה שום כח פרט לוויברציות קלות וקפיצות פה ושם ואם היא תפתח 180 מעלות אז היא תהיה באותו מצב בעצם כמו שהיא סגורה.
ראיתי כמה מנועי סרוו של טיסנים ורשום עליהם לדוגמא: 3 קילו.
האם לדעתך או דעתכם חיבור ישיר של ציר הפלטה לציר מנוע סרוו 3 קילו יכול לעבוד?
כלומר, האם ה3 קילו האלה יצליחו להרים במידות הנתונות את המשקל הנתון? 400 גרם.
אם אני סתם זורק באוויר דברים , אתם מוזמנים לתקן אותי, רק התחלתי לחקור את הנושא היום.

דבר נוסף, על פי מה שאתה אומר, כל עוד המנוע יקבל את פולסי הבקרה שאומרים לו להגיע למצב של 180 מעלות, הוא ישאר שם וברגע שמפסיקים את הפולסים הוא חוזר לאפס?
זה אפילו עוד יותר טוב במצב הזה.
עריכה, אחרי עוד קצת מחקר - הבנתי שהוא צריך לקבל פולסים קבועים מסויימים והוא נשאר באותה זוית על פי הפולס אותו הוא מקבל.

משהו בסגנון הזה אולי?
http://www.hitecrcd.com/servos/show?name=HS-125MG
ארז.
700900
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי אמנון » ד' ינואר 27, 2010 12:27 am

700900 שלום
יש עוד כמה רעיונות . תנסה בבקשה לתאר את המערכת עצמה (אם זה אפשרי) ולא רק את התנועה שאתה מחפש.
כמו כן אנדרי תיקון סרבואים עובדים גם במתחים יותר גבוהים
:shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי 700900 » ד' ינואר 27, 2010 1:00 am

למדתי עוד כמה דברים אני מקווה מאז שכתבתי את ההודעה הראשונה.

לאמנון: בשלב זה הייתי מעדיף לא לחשוף לגמרי את המטרה הסופית.

חקרתי עוד קצת וכנראה שמנוע סרוו כלשהו כן מתאים, גודל פיזי קטן עם הרבה כח/מומנט?
העניין הוא שכל מה שראיתי זה מנועים לטיסנים וכדומה. עם זרוע מפלסטיק שנראה דיי שברירי.
אני צריך משהו שיעמוד ברטיבות, אולי להכניס הכל לקופסה אטומה. המערכת לא אמורה לשהות בתוך מים אלא לעמוד בפגעי מזג אויר לאורך זמן. כולל גשם לא ישיר.
הבנתי שאני צריך קונטרולר שיכול לשמור עליו סקריפט או משהו בסגנון, ואני צריך שבלחיצת כפתור הוא יעבור למצב 90 מעלות או 180 מעלות, ובלחיצה השניה הוא יחזור לאפס.
ונראה כי אפילו זה יכנס בתחום ה3 ס"מ שרציתי בהתחלה.

אני בכיוון? איזה מנוע יכול להתאים? כמה כח? איזה קונטרולר? מה עוד צריך? מייצב אנדריי אמר?
אולי עדיף להפעיל הכל עם סוללה? כמה זמן תחזיק סוללה בהפעלה של פעם ביום בערך?
ראיתי קונטרולר ל6 מנועי סרוו עם חיבור USB במחיר נמוך (לא שיש לי מושג מה המחירים בתחום, אבל 24 דולר זה נמוך...)
השאלה היא האם המנועים האלה בכלל בנויים לעבודה כזאת.

תודה.
ארז.
700900
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי אמנון » ד' ינואר 27, 2010 9:25 am

ארז.
יש סרבואים עם גיר ממתכת (צחפש אותם תחת ההגדרה הזאת).
יש לפחות חברה אחת של סרבואים שמיצרת אותם עמידים ביפני נתזים.
ין בעיה להפעיל מערכת כזאת מסוללה.
בקר ב 24 $ זה מחיר לא רע.

האם מענינות אותך גם זויות הבינים בין ה 0 ל 90 ?

האם 30 מ"מ זה העובי הכולל של המערכת או שזה רק העובי של הדלת ?

מה שהייתי עושה ביחס לקוחות זה (ואני לא איש מכונות אבל לפחות בתחושה) בודק את שטח הדלת. שלך.
בודק מה היא הרוח המקסימלית הצפויה באזור העבודה שלך , ומוצא כמה לחץ היא מפעילה על ס"מ מרובע. כפול שטח הדלת.

את הלחץ הזה ואת משקל הדלת הייתי מרכז על זרוע דמיונית באורך הדלת בקצה הרחוק מהמנוע ומחשב את המומנט הרצוי להנעתו.

את המיספר הזה הייתי מעביר למידה של הסרבואים שלך נניח אם על הסרבו כתוב 3 קג ל ס"מ אז הייתי מחשב את המומנט של הסרבו על פי אורך הזרוע שלך.

אתה יכול להוסיף עוד מקדמי היסטריה ולקבל תחושה כמה המנוע שלך צריך להיות חזק.

אני מאמין שהמכונאים עושים את זה יותר אלגנטי .

יש גם טריקים לעשות את כל הסיפור הזה עם תמסורת חלזונית וגלגל שינים המחובר לדלת.
או תמסורות אחרות.

אתה יכול לדבר איתי על זה גם בפרטי אם תרגיש יותר נוח
אמנון :shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי 700900 » ד' ינואר 27, 2010 12:40 pm

תודה אמנון,
באתר של HITEC ראיתי בקר כזה, השאלה היא האם צריך עוד משהו חוץ ממנו.

30 מ"מ זה העובי הכולל של כל המערכת במידה ומשתמשים בסרוו (במקרה של בוכנה זה כמו שכתבתי, צורת בניה אחרת, והיא גם לא צריכה להיות חסינה לפגעי מזג האוויר, כי היא נמצאת במקום מוגן לעומת מנוע הסרוו שיהיה יחסית חשוף)
מבחינת רוחות, אני לא מודאג מזה, זה לא משהו ישיר על המערכת, אלא יותר כמו מערבולות אקראיות, וגם זה לא אמור להיות חזק במיוחד.

לגבי תמסורת חילזון, בעקרון רציתי שזמן התנועה יהיה עד שניה אחת, אני לא יודע אם חלזון מסוגל תקנו אותי אם אני טועה, אם לא תהיה שום ברירה אחרת, אז 2-3 שניות גם יתקבל על הדעת.

לגבי זויות בין 0-90 מעלות, בעקרון גם 80 מעלות יכול לעבוד, אבל זה כבר הגבול, על איזה כיוון חשבת בתחום הזה של הזוויות?

בסופו של דבר, איזה מנוע לדעתכם יכול לבצע את העבודה? והאם אפשר לחבר עליו זרוע מפלדה?
יש לי איך לייצר את הזרוע, ויש לי איך לתכנן הכל בSOLIDWORKS ויש אפשרות לייצר כמעט כל חלק ללא עלות ברמת דיוק של מיקרונים.

תודה,
ארז.
700900
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי The arctic wolf » ד' ינואר 27, 2010 6:10 pm

ארז ואמנון שלום שוב,
ארז,הנתונים על הסרוו הם בקילוגרם לסנטימטר ומציינים מומנט.
את הפולסים אתה יכול בין השאר ליצור בעזרת מיקרובקר ואפילו ברמה הפשוטה אפשר עם 555 (אבל מן הסתם לרכוש בקר סרוו מוכן יותר נח כמובן).
בקשר למייצב מתח,זה תלויי במתח הנומינלי של הסרוו
(תכלס אם הוא בנויי לעבוד ב-5 וולט ובסוללה יש לך 9V אז כמובן צריך מייצב אבל אם יש לך מקור מתח מיוצב
בדיוק בערך שהסרוו דורש אז לא צריך).
בקשר לסוללה,יש על כל סוללה סימון של אמפר שעות,תברר כמה זרם הסרוו שלך צורך ותוכל לחשב לכמה זמן תספיק הסוללה ע"י חישוב הבא:
שעות פעולה=אמפר שעות מסומן חלקי הזרם שנצרך.
לדוגמא על הסוללה כתוב 1Ah והסרוו צורך חצי אמפר אז הסוללה תספיק לשעתיים של פעולה רציפה
(בדרך כלל קצת פחות כי בסוף הסוללה כבר לא שווה כלום).
אם תשתמש בסוללה,קח בחשבון שככל שהיא מתרוקנת המתח שלה יורד.

מקווה שזה עוזר לך,
אנדריי.
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי אמנון » ד' ינואר 27, 2010 9:17 pm

ארז שוב שלום .
לא אמרתה האם אתה צריך חלקים מה90 מעלות או לא.
אם לא לדעתי אתה יכול לימצוא סלונואיד סיבוביב שיעשה את העבודה בפשטות.

אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי 700900 » ה' ינואר 28, 2010 5:45 pm

אה צודק,
לא צריך שום זוית בין ה0 ל90, או כל זוית אחרת שתהיה.
הפעולה היא פתיחה - סגירה, שני מצבים.
דווקא הסתכלתי היום על סולונואידים, וראיתי שהתנועה הכי גדולה שלהם היא בערך 10 ממ
שזה לא מספיק.

סולונואיד סיבובי לא ראיתי, אני אחפש על זה קצת.
העניין עם מנוע סרוו זה הגודל הפיזי הקטן ביחס לכח, כלומר, אני יכול להשתמש בסרוו ממש קטן פיזית של 9 קילו לצורך העניין.

אני הולך לחפש קצת על הסולונואיד הסיבובי.
700900
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי The arctic wolf » ה' ינואר 28, 2010 11:37 pm

ארז,
טעות בהגדרה.
סולנואיד בהגדרתו ישר,
מה שאתה צריך לחפש זה בוכנה סיבובית.

אנדריי.
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי אמנון » ו' ינואר 29, 2010 8:42 am

אנדרי וארז שלום

אנדרי ,לטעמי זה קצת מוחלט מידי מה שכתבתה :
טעות בהגדרה.
סולנואיד בהגדרתו ישר,

מיפני שהרבה יצרנים מוכרים סלונואיד סיבובי :

Rotary solenoids ובגרסה אחרת VOICE COILE סיבובי.

לדוגמה :
http://www.solenoids.com/rotary_solenoids.html

וחיפוש גוגלי:
http://www.google.com/search?hl=en&clie ... f&aqi=&oq=

אמנון

:shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי The arctic wolf » ו' ינואר 29, 2010 2:46 pm

באופן עקרוני לא אמורים לקרוא לזה "סולנואיד",
אבל כל עוד הבנאדם מוצא את מה שהוא צריך זה בעצם לא משנה..

אנדריי.
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי ארי גרינשפון » ו' ינואר 29, 2010 5:35 pm

ארז שלום,
אני הייתי הולך על מנגנון ארבע מוטות (בניתי לא מעט כאלה) למנגנון הזה יש דרגת חופש אחת (כלומר דורש רק מנוע אחד) אתה יכול לבדוק בעזרת נוסחת gruebler
התנועה בכניסה למנגנון (זווית הסיבוב של המנוע) והתנועה ביציאה מהמנגנון זה מה שאתה צריך
(במקרה שלך מעבר ממצב __ למצב | ) שני התנועות הללו תלויות באיזה מבין 4 החוליות (כניסה, מקשר, יציאה או אדמה) תהיה החוליה הקצרה ביותר

זמן פתיחה והסגירה של מנגנון 4 המוטות תלוי גם בגודל הדרך כלומר אם אתה רוצה שהזמנים לא יהיו שווים אז אתה יכול לתכנן את מנגנון 4 המוטות כך שהדרך הלוך והדרך חזור (במקרה הזה זה יהיה ההמשך של דרך ההלוך) לא יהיו שווים בגודלם וכך הזמנים לא יהיו שווים מבלי לבצע בקרת מהירות על המנוע

אם אתה רוצה שמנגנון 4 החוליות יתקע בסיום כדי שהעומס לא ייפול על המנוע ובכך לא יהרוס את המנוע אז אתה צריך להשים נועל או לתכנן שיווי משקל או לתכנן dead point
בשביל dead point אתה צריך לדאוג שתנאי grashof לא יתקיים (או שהחוליה הקצרה ביותר לא תהיה חולית האדמה או חולית היציאה)
כלומר סכום החוליה הקצרה ביותר והחוליה הארוכה ביותר צריך להיות גדול מסכום אורכי שתי החוליות האחרות כדי שתנאי grashof לא יתקיים

אתה יודע באיזה מהירות זוויתית אתה רוצה שהמערכת תיפתח ותיסגר ואתה גם יודע איזה מומנט אתה צריך שהמערכת תיתן לך עכשיו אתה צריך לחשב איזה מהירות סיבובית ומומנט אתה צריך בכניסה למנגנון ארבע המוטות (איזה מנוע ותמסורת אתה צריך) כך שייתן לך את המהירות והמומנט שאתה רוצה בשביל זה אתה צריך לבצע אנליזת מהירויות וכך תקבל משוואה עם שני נעלמים מהירות הסיבוב בכניסה במנגנון ומהירות הסיבוב ביציאה מהמנגנון (משוואה שמתארת את יחס מהירויות הסיבוב כניסה ויציאה) בשביל זה תצטרך להשתמש באחת משלושת השיטות הבאות :
שיטת מספרים מרוכבים, שיטת מהירויות יחסיות או שיטת מרכז סיבוב רגעי
כדי לקבל את המומנט או הכוח תשתמש בנוסחה הבאה
ההספק בכניסה למנגנון שווה להספק ביציאה מהמנגנון אז
כוח כניסה כפול מהירות קווית בכניסה שווה לכוח ביציאה כפול מהירות קווית ביציאה
וגם מומנט בכניסה כפול מהירות סיבובית בכניסה שווה למומנט ביציאה כפול מהירות סיבובית ביציאה

וגם אתה צריך לעשות סינתזה של המערכת כך שתעשה את התנועה שאתה רוצה שהיא תעשה
כלומר תביא את המנגנון ממצב התחלתי למצב סופי

ולבסוף לשרטט, לבנות אב טיפוס ואז אפשר לשלוח ליצור

אני מציע לך לחפש ספר באנגלית בנושא תכנון מנגנונים (נכון להיום לא ידוע לי שקיים ספר בעברית בנושא הזה)

ארי גרינשפון
ארי גרינשפון
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי אמנון » ו' ינואר 29, 2010 5:52 pm

ארי שלום
השאלה היא איך אתה יוצר מנגנון 4 מוטות שיכול להיכנס בפשטות במגבלת 30 המילימטר!? כולל המנוע והמנגנון.

אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], xalmek ו 3 אורחים