שלום לכולם
מצטער שעונה רק עכשיו פשוט לא היתי ליד המחשב .
רחמה זה לא השם זה הניק.
• הקומפיילר שאני עובד איתו מסוג HCPIC18 ((HI-TECH C PRO FOR THE PIC18 .
• החיישן הוא אולטרא סוני מסוג 5SRF0 המתחיל לעבוד כאשר נותנים לו דירבון של פולסים כל אחד מהפולסים צריך להיות לפחות ברוחב 10 מיקרו שניות. כתוצאה מפולס ההפעלה משודר גל האולטרה סוני אות השידור מורכב מ 8 מחזורים של גל מרובע בתדר של 40 קילו הרץ. מיד אחרי שידור 8 מחזורים אלו מחכים זמן קצר ביותר כדי שהמחזור האחרון יעזוב את המשדר ללא השפעות חוזרות והמערכת תתייצב ותירגע. כאשר המחזור השמיני מסתיים נוהגים להפעיל מערכת של טיימר שיספור זמן עד שמגיע הד חוזר. עכשיו המערכת עוברת למצב של קליטה. כל עוד לא נקלט הד אז מתח ההד החוזר הוא '1'. כשמגיע הד אז המתח עובר ל '0' . אם לא מגיע הד אז המעגל מוריד את מתח ההד החוזר אחרי ms 18 המתאים למרחק של 3 מטר . רוחב הפולס החוזר, תלוי אם כך, במרחק של ההד. ככל שהוא קרוב יותר אז רוחב הפולס קטן יותר. יש להמתין 10ms מסיום ההד הנקלט עד שנותנים פולס הפעלה חדש.
• בקשר לשאלה של אנדריי אם צריך רק כמה זויות ברורות?. לא בדיוק כי החיישן צריך להיות מורכב על רכב ותפקידו לסובב את המנוע בהתאם לרכב שמתקרב עליו תוך כדי תנועה, הכוונה שהזווית של המנוע צריכה להשתנות תוך כידי תנועה של הרכב המתקרב, כלומר במרחק שהרכב הזה נמצא מהחיישן . ולכן זה לא כמה זוויות ברורות אלה בצורה רציפה לכל מרחק זווית משלו, כלומר החיישן צריך להתחיל לסובב את המנוע ממרחק של מטר וחצי בערך ועד חצי מטר. כאשר מרחק של מטר וחצי זו זווית של אפס מעלות ומרחק של חצי מטר זו זווית של 180 מעלות.
בקשר לכיוונים שהבאתם לי לאלגוריתם אני מודה לכם מאוד אבל כמו שאמרתי קודם אני קצת חלש בתיכנות וקשה לי ליישם את זה אם אפשר לעזור בכתיבה של התוכנית עצמה זה יעזור לי מאוד .
ומצטער שלא הייתי ברור בהודעה הקודמת מקווה שעכשיו פירטתי יותר טוב.
תודה מראש.