להצטרף לפרוייקט

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

להצטרף לפרוייקט

הודעהעל ידי צרות » ג' נובמבר 04, 2003 10:58 pm

היי

אני חדשה בתחום ומחפשת להצטרף למי שבונה או מתכנן רובוט, לא חשוב באיזה מסגרת, קבוצה, יחיד, תחביב או למטרה שימושית.

אני מהנדסת תוכנה מובטלת עם הרבה זמן ומוטיבציה. מצד שני אין לי הרבה ידע ברובוטים, אבל ניסיון רב ב C, ידע סביר באסמבלר לפחות כדי להתחיל, קצת אלקטרוניקה ובכלל קירבה לתחום הטכנולוגיה. כמו כן אין לי יומרות ואני מוכנה לקבל על עצמי כל מסימה ולתרום מיכולתי,ולו רק בכדי ללמוד ולקבל תחושה.

אשמח לפניות
einatw2000@yahoo.com
צרות

ועד שההצעות יתחילו לזרום....

הודעהעל ידי צרות » ד' נובמבר 05, 2003 2:28 am

כאמור אני מתחילה, ובכל זאת אני מעדיפה דווקא להתחיל מהאפליקציה ולא מהנושא המוטורי.

מבלי להכנס לכל הפרטים, אני מעונינת לבנות מנגנון כזה שיזהה עצמים בצבע מסויים בתוך שטח מוגדר.
אני יודעת שדברים כאלה קיימים מזמן אבל אני רוצה לבנות הכל בעצמי.
שוב, אני מתנצלת שאני חדשה ובטח שאלותי די טפשיות, אבל אם לא נשאל אז איך נדע?

* הבנתי שאני יכולה להשתמש בCMOS אבל גם אפשר להסתפק בשלוש סנסורים בודדים הקולטים כל אחד צבע יסוד אחר GRB. מה עדיף, איזה פרמטרים עלי לשקול ובכלל?

* האם אני יכולה לקנות רק את רכיב הCMOS עצמו, או שזה בא תמיד במעגל משולב? איפה קונים, כמה זה עולה, והאם מקבלים איתו את כל פרטיו הטכנים?

* אם אני צריכה מיקרופוססור רק לפעולות הקשורות לנושא(קליטה והשווה של צבעים, חישוב קואורדינטות וגודל ה"כתם" וכ'), איזה עלי לבחור ועל איזה שיקולים להתבסס? האם זה הרכיב או שיש משהוא טוב\זול יותר? האם אני לא אמורה להשתמש בDSP?

* לצורך תיכנות הרכיב אני רוצה להשתמש בכניסה הסריאלית במחשב. איך אני אמורה לקבל את הקלט? האם אני צריכה להתעסק עם הUART או יש תוכנות מוכנות? איך לבחור שפת תיכנות? האם יש לי אפשרות לעבוד באסמבלר (אפילו ב C) או שאני צריכה להשתמש בכל מיני שפות ותוכנות מיוחדות, כפי שקראתי בכל מיני אתרי רובוטיקה?

* מישהו יכול להמליץ לי חנות לרכיבי אלקטרוניקה בהרצליה או אפילו בת"א? כזו שהמוכר האדיב והמסור, כמובן שגם אינטליגנט ומבין (רצוי גם שיהיה חתחיך ופנוי) ישמח לעזור לי ולכוון אותי, ובנוסף לכל גם זולה במיוחד.

תודה.
צרות

הודעהעל ידי shtroodel » ד' נובמבר 05, 2003 8:27 am

יש לי כמה רעיונות בשבילך...

קודם כל את חייבת שהמערכת שלך בכלל תהיה ניידת?
זה צריך להיות חלק מרובוט או שמבחינתך מצלמה נייחת היא גם אפשרות?

הפתרון הכי בסיסי בשבילך זה פשוט להשתמש במצלמת אינטרנט זולה כלשהיא ולתכנת במחשב- כך ת יכולה לבחור באיזו שפה וצורה לעבוד בסביבה שהיא יותר טבעית לך.

אם את רוצה להתקרב יותר לחלק הרובוטי את יכולה לקנות את ה CMUCAM מאתר www.seattlerobotics.com (סדר גודל של 100 דולר) או רק את המערך CMOS והעדשה בקצת יותר מחצי דרך www.electronics123.com.

הלוח השלם נבנה כך שהוא מסוגל לעשות את כל הפעולות שדיברת עליהן ויותר- אבל הוא גם מסוגל רק להעלות לך bitmap או מידע אפילו יותר ראשוני מזה אם את רוצה ותוכלי לעבד אותו בעצמך (במחשב או במיקרוקונטרולר), התקשורת איתו היא סיריאלית.

את המעבד המובנה בו (SX28) ניתן גם כן לתכנת אם רוכשים רכיב נוסף לצורך העניין והשפה שבה הוא עובד היא באמת שונה ותדרוש ממך קצת הסתגלות.

ללוח יש גם יציאה לסרבו (מנוע קטן) שעליו את יכולה לשלוט גם כן מה שאומר שזה מקרב אותך עוד יותר לתחום הרובוטים הניידים, ובקרוב אמור לצאת הלוח בגרסה השנייה שלו ולו רזולוצייה כפולה על שני הצירים אלגוריתמים משופרים מעבד מהיר יותר ושליטה על עד חמישה סרבואים כאלה מה שנותן לך אפשרות לבנות סביבו רובוט שלם.

לגביי המיקרו רוב אנשי האתר עבדו או עובדים עם לוחות מבוסי צוטורולה מה שאומר אסמבלר שונה מאינטל אבל הוא די פשוט להבנה.
ישנם גם קומפיילרים פחות או יותר לכל שפה אחרת שתבחרי לעבוד בה- המחיר של לוח כזה הוא בסביבות ה 100 דולר שוב בהתאם לדגם שבו תבחרי וניתן לרכישה דרך www.technologicalarts.com.

כמובן שאלה לא כל הדגמים והאפשרויות אבל אלה הנפוצים שבהם...בכל מקרה אני מקווה שעזרתי במשהו ואני יישמח לענות על עוד שאלות (בתמורה יהיה נחמד אם תוכלי לפרסם את הקוד שלך בעתיד כדי שנוכל ללמוד ממנו).
Ein Volk, Ein Reich, Ein Frrrrr!
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי צרות » ד' נובמבר 05, 2003 2:45 pm

תודה על תשובותיך!

לגבי המצלמה, המערכת בסופו של דבר תהיה ניידת, אבל לא זו הבעיה. מה שחשוב לי זה לעשות הכל לבד ולהשתמש כמה שפחות בדברים מוכנים. אני מוכנה להתקע ולהזיע.

עברתי קצת על הפורום שלכם והוא מאוד עזר לי. עלתה בו ההצעה להוספת מדור FAQ בשביל כל המתחילים הנודניקים האלה :oops: ולדעתי זה רעיון מצויין.
סמתי לב לכמה נושאים שחוזרים על עצמם וגם אותי מענינים:
* איזה MP\MC להשתמש. איזה הכי הפופולרים, מה היתרונות, חסרונות, קצת מחירים, ומה כדאי למתחילים.
* שפת תיכנות. סמתי לב שיש קרב בין C לאסמבלר. שווה לתת איזה סריקה כללית שתעזור לנו לבחור. ראיתי כמה לינקים לתוכנות C חינם (SDCC, UCC, DICC LITE) אבל לא ראיתי תוכנת אסמבלי, שאני קצת נוטה לאמץ. כמו כן, מה בקשר לדבוגר חינם?
* קשר RS232 בין הMP למחשב, בשתי הקצוות.
* צריבה לflash.

לגבי שאר הנושאים, אני אלמד קצת בכוחות עצמי ובטח יהיו לי שאלות נוספות בהמשך.

שוב תודה.
צרות

הודעהעל ידי shtroodel » ד' נובמבר 05, 2003 3:59 pm

נתחיל דווקא מהסוף- כפי שכבר ציינתי הרוב עובדים כאן עם כרטיסים מבוססי מוטורולה, המעט שלא עושים את זה או עם כרטיסים של אינטל או עם שבבים חלשים בהרבה דוגמת ה PIC וה OOPIC שניהם למעשה אותו שבב בשינוי אדרת.

לעיבוד תמונה את תרצי כוח עיבוד טיפה יותר גדול מזה אז האפשרויות שלך הן בין אינטל ומוטורולה, האתר שאליו הפניתי אותך (www.technologicalarts.com) מציע פתרונות של מוטורולה כשאנחנו עובדים עם Adapt9S12DP256 שהוא הגרסא העדכנית ביותר.
הייתרונות של כל הסדרה הם בכך שאלו כרטיסים די קטנים עם הרבה כוח עיבוד, עבודה ב 24מה"צ ו8/16 ביט.
ישנם קומפיילרים ושאר הפתעות חינם לאסמבלר ובתשלום לסי.
ויש קשר RS232 מובנה.
לכרטיס זה יש זכרון פלאש נצרב ואפשרות לתוספת של עד 1 מ"ב של ראם.
אם את מעדיפה ראם אפשר להפנות אותך לכרטיסים שבהם הוא כבר משולב מראש.

ותתחילי לשאול שאלות על המכניקה כי זה ממש לא התחום שלי... :)
Ein Volk, Ein Reich, Ein Frrrrr!
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי השחר העולה » ד' נובמבר 05, 2003 4:25 pm

טוב בתור מהנסת תוכנה, אני מניח שאת יודעת טוב מאד על יעילות. כשמגיעים לתכנות מיקרו בקרים - לשליטה על רובוטים, זה נעשה מאד קריטי, סדר גודל המהירויות במיקרו בקר קטן מסדרי הגודל במיקרו פרוססורים. אני יכול לומר לאחר תכנות של זמן רב באסמבלי כי זה בהחלט שווה את זה. וזה גם יותר כיף מ SCHEME :wink:
דרך אגב, אני משתמש במצלמת ה CMUCAM. לרוב המיקרו בקרים יש מערכת תקשורת משלהם. דרך אגב, איפה למדת?
שחר
www.robotica.co.il/movies/movies.php
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי lee_kind » ד' נובמבר 05, 2003 8:23 pm

קפה את עושה?

:lol:
ff-01=fe
איתר אשך ימין
lee_kind
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי השחר העולה » ד' נובמבר 05, 2003 8:35 pm

לי יש אנשים שלא בתיכון, וכנראה שמבחינת ידע ומתמטיקה ותכנות היא ברמות כל כך גבוהות יותר משלך שאתה לא יכול להבין. (תחת הנחה שהיא מהנדסת תוכנה.) אז אתה די יורד על עצמך שאתה שואל כזאת שאלה...
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי lee_kind » ד' נובמבר 05, 2003 8:40 pm

זה היה אמור להיות בהומור שאם היא מכינה קפה ... אז אני מוכן לקבל אותה...אלינו :))
ff-01=fe
איתר אשך ימין
lee_kind
חבר פורום
חבר פורום

בסדר בסדר הבנתי שזה בצחוק

הודעהעל ידי צרות » ד' נובמבר 05, 2003 9:50 pm

אלה אם כן בא לך לחטוף מכות!

לגבי איפה למדתי, אז למדתי פיזיקה בירושלים והשלמתי למדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה, אבל עיקר הידע שלי הוא מנסיון בעבודה.

בקשר לאסמבלי, מה לגבי דבוגר חינמי?

ושוב, אני מזכירה את נושא ה FAQ
צרות

הודעהעל ידי השחר העולה » ד' נובמבר 05, 2003 11:49 pm

וואלה סבבה, אני שנה 3 פיזיקה והנדסת אלק' בתל אביב. סביבת העבודה של האסמבלי זה www.mgtek.com אבל ! לכל מיקרו בקר יש שפת אסמבלי ייחודית בדרך כלל כמו ה HCS12. ודרך אגב, הוא תיכוניסט, זה עוד השלב הזה... וכרגע קצת בעיה לי לעשות FAQ אין לי כוח... אולי אם ישלחו לי שאלות לגבי תכנות ובקרים באימייל ואני אאסוף ואענה ואולי יעלה לאתר אבל אני צריך לסכם עם גיא ופוניס.
שחר
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

FAQ

הודעהעל ידי גיא יונה » ה' נובמבר 06, 2003 1:06 am

שלום וברוכה הבאה!

אנו יודעים ש-FAQ זוהי מטרה חשובה ותהיה מאוד שימושית עבור רבים מגולשי האתר. עם זאת, כמו בכל פרוייקט גם לנו יש "To do list" שאינו נגמר, ואם להודות על האמת זוהי לא הרשומה הראשונה... מעבר על ה-Database הגדול שיש לנו כאן בפורום, ובפורום הקודם שלנו (כ-7000 הודעות סכ"ה) זוהי משימה כבירה ודורשת הרבה זמן, שאין לנו בשפע (את בוודאי זוכרת איך זה להיות סטודנטית לחוצה...). ניסינו בעבר להאציל את המשימה למתנדבים שונים, אך זה לא עבד. אני מקווה שבעתיד הקרוב נוכל להתחיל בכתיבת ה-FAQ.

בברכה,

גיא יונה
עורך האתר
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי holopoint » ה' נובמבר 06, 2003 10:38 am

הי, גם אני למדתי בפתוחה.
באיזה חברה את עובדת ?

אגב, אני משתמש ב PIC לפרוייקטים שלי.
לא חזק מספיק לעיבוד תמונה, אבל להרבה דברים אחרים זה מושלם,
כמו תת מערכות שליטה, בקר מנועים למשל.
היתרון שהוא קל יחסית לשימוש ואפשר להתחיל כמעט באפס
השקעה כספית.
holopoint
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי דרדס כתום » ו' נובמבר 07, 2003 12:04 pm

גם אני אצטרף לברוכה הבאה לאתר!
בהחלט נחמד לראות פה עוד בנות....:)
בכל אופן, אם את רוצה לראות איך אנחנו עובדים (גם אני תיכוניסטית, כמו לי) (עובדים - צוות תוכנה, אני לא יכולה להבטיח לך הרבה בקשר לחומרה) עם אסמבלר והכל, את מוזמנת לבוא לתיכון היובל בהרצליה ימי ראשון ורביעי מ3 בצהריים בערך....
אני לא רציונלית, אני צודקת
סמל אישי של המשתמש
דרדס כתום
משתמש ותיק
משתמש ותיק

ברוכה הבאה

הודעהעל ידי TheElectricTowel » ש' נובמבר 08, 2003 7:56 pm

אבל למה לקרוא לעצמך "צרות"?

אם את צריכה כח עבוד גדול בשביל עבוד תמונה (שחר, אתה עשית משהו עם מצלמה לא? ולא עבדת עם בקר חזק במיוחד), למה לא לקחת לוח של מחשב עלוב (P133 ודומיו) ולנסות לתכנת את ה- BIOS שלו? אפשר לוותר על כרטיס מסך, רק בטח צריך להתעסק עם הקונפיגורציה שלו.

אני בטוח שאפשר למצוא דרך להפעיל את הלוח עם בטריה חזקה.

חשבתי על זה כי אני חושב לבנות מכונת MP3 מבוססת רק על לוח, בלי כל השטויות האחרות שיש במחשב, כמו כרטיס מסך וכונן דיסקטים.

אבל זה סתם רעיון שמסתובב לי בראש, עד שאני אמצא איזה מחשב עלוב לשחוט.

יש עוד דרך. תקחי רובוט פשוט, עם מיקרובקר פשוט, ותצרי קשר RF עם מחשב חזק. את התמונה תעבירי ב- RF או בסתם כבל.

ועוד משהו, ל- LEGO Mindstroms יש מצלמה, וניתן לקבל ממנה קלט. ואני חושב שיש הרבה כלים שאפשר לעבוד איתם.

אגב, אני תכניתן, עובד באלביט מערכות. לומד פיסיקה וביולוגיה באוניברסיטה.

תהני
איתי
סמל אישי של המשתמש
TheElectricTowel
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], xalmek ו 5 אורחים