יש לי כמה רעיונות בשבילך...
קודם כל את חייבת שהמערכת שלך בכלל תהיה ניידת?
זה צריך להיות חלק מרובוט או שמבחינתך מצלמה נייחת היא גם אפשרות?
הפתרון הכי בסיסי בשבילך זה פשוט להשתמש במצלמת אינטרנט זולה כלשהיא ולתכנת במחשב- כך ת יכולה לבחור באיזו שפה וצורה לעבוד בסביבה שהיא יותר טבעית לך.
אם את רוצה להתקרב יותר לחלק הרובוטי את יכולה לקנות את ה CMUCAM מאתר
www.seattlerobotics.com (סדר גודל של 100 דולר) או רק את המערך CMOS והעדשה בקצת יותר מחצי דרך
www.electronics123.com.
הלוח השלם נבנה כך שהוא מסוגל לעשות את כל הפעולות שדיברת עליהן ויותר- אבל הוא גם מסוגל רק להעלות לך bitmap או מידע אפילו יותר ראשוני מזה אם את רוצה ותוכלי לעבד אותו בעצמך (במחשב או במיקרוקונטרולר), התקשורת איתו היא סיריאלית.
את המעבד המובנה בו (SX28) ניתן גם כן לתכנת אם רוכשים רכיב נוסף לצורך העניין והשפה שבה הוא עובד היא באמת שונה ותדרוש ממך קצת הסתגלות.
ללוח יש גם יציאה לסרבו (מנוע קטן) שעליו את יכולה לשלוט גם כן מה שאומר שזה מקרב אותך עוד יותר לתחום הרובוטים הניידים, ובקרוב אמור לצאת הלוח בגרסה השנייה שלו ולו רזולוצייה כפולה על שני הצירים אלגוריתמים משופרים מעבד מהיר יותר ושליטה על עד חמישה סרבואים כאלה מה שנותן לך אפשרות לבנות סביבו רובוט שלם.
לגביי המיקרו רוב אנשי האתר עבדו או עובדים עם לוחות מבוסי צוטורולה מה שאומר אסמבלר שונה מאינטל אבל הוא די פשוט להבנה.
ישנם גם קומפיילרים פחות או יותר לכל שפה אחרת שתבחרי לעבוד בה- המחיר של לוח כזה הוא בסביבות ה 100 דולר שוב בהתאם לדגם שבו תבחרי וניתן לרכישה דרך
www.technologicalarts.com.
כמובן שאלה לא כל הדגמים והאפשרויות אבל אלה הנפוצים שבהם...בכל מקרה אני מקווה שעזרתי במשהו ואני יישמח לענות על עוד שאלות (בתמורה יהיה נחמד אם תוכלי לפרסם את הקוד שלך בעתיד כדי שנוכל ללמוד ממנו).