מצלמה טרמית

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

מצלמה טרמית

הודעהעל ידי עמית » ו' יולי 16, 2004 6:43 pm

שלום, כבר זמן רב אני בונה(או לפחות מנסה) לבנות רובוט, אך אני צריך בשבילו מצלמה טרמית קטנה אבל אני לא מוצא בשום מקום (כולל גוגל!!!)

אני יודה למי שיודע משהו על מצלמות טרמיות

היא צריכה להיות כמה שיותר קטנה, אין צורך בצג, כמו מצלמת אינטרנט רק טרמית, וחיבור למחשב.

תודה תודה תודה...
עמית

הודעהעל ידי השחר העולה » ו' יולי 16, 2004 8:39 pm

טוב... אתה רוצה מצלמה תרמית - אבל גם מצלמת WEBCAM רגילה רואה בתחום ה - IR.
אם יש לך עכבר אלחוטי ותכוון את התחתית שלו ל WEBCAM - תוכל לראות את ה IR על צג המחשב.

כעת - אני לא יודע למה התכוונת שלא מצאת בגוגל , זה נראה לי מאד תמוה, כיוון שרשמתי
"thermal camera" בגוגל ותראה מה קיבלתי:

http://www.google.com/search?sourceid=m ... mal+camera

הרבה מאד חומר על זה.
www.robotica.co.il/movies/movies.php
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי השחר העולה » ו' יולי 16, 2004 8:42 pm

בנוסף - מצלמת WEBCAM עם מסנן שמעביר רק גלים באורך אינפרה אדום - ישמש גם לא רע.
באיזה מסגרת אתה בונה את הרובוט?
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

מצלמה טרמית

הודעהעל ידי אמנון » ו' יולי 16, 2004 11:29 pm

שלום לך
אם אתה מחפש מצלמה שמבצעת הדמיה טרמית (מזהה חום גוף גם בשטח חשוך לחלוטין) ולא מה שמכונה IR (וכן שחר אני יודע שזה גם IR אבל בתחומים אחרים). מצאתי בימנו חברה בכרמיאל שמיצרת אותן (ואפילו ללא צורך בקירור מסיבי) אני אחפש לך את הקישור אבל למיטב זיכרוני כל יחידה כזו עלתה כמה וכמה אלפי דולרים .

אמנון :shock:
אמנון

הודעהעל ידי השחר העולה » ש' יולי 17, 2004 1:22 am

אמנון אם מגלים קרינת גוף שחור מבן אדם זה רק קרינת IR. זהו אורך הגל היחיד הניתן לגילוי! כמובן כי קיימים אורכי גל אחרים - אך כיום הם אינם ניתנים לגילוי באופן מעשי...
וזה כי הטמפרטורה הנפלטת מבן אדם)קרינת גוף שחור( היא בIR עם רוחב פס מסביבו , כמו כל דבר קיים. זה נובע מטמפרטורה לא הומוגנית וכן טמפרטורה שונה לכל גוף וגוף בין בני אדם.

קרינת גוף שחור שנפלטת מבני אדם, עד כמה שידוע לי, היא אך ורק בתחומי האינפרה אדום אז למה שאתה קורא "תחומים אחרים" זה פשוט הרוחב פס של אורכי הגל סביב איזה פיק של אורכי גל בתחום IR.

אבל אבל אבל - קרינה מהגוף מגיעה לאורכי גל באמת גם גבוהים - סגול כחול וכו' - אבל בעוצמות כל כך נמוכות שאינן ניתנות לגילוי.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

גוף שחור

הודעהעל ידי אמנון » ש' יולי 17, 2004 9:17 am

שחר
אומנם אתה צודק ,
אבל, עודף מידע לא תמיד עוזר. את תחום ה IR מחלקים ל 3 טווחים (ואני לא זוכר ולא מיתכוון ליבדוק מה הם). כאשר המצלמות שמגבירות אור כוכבים או רואות החזר של אור שמופק LED בתחום ה IR רואת בתחום הראשון (ואולי גם השני) ומה שמכונה בשפת העם הדמיה טרמית הוא בתחום השלישי .

אם ידידינו מחפש הדמיה טרמית , סביר להניח שהוא לא רוצה להגביר אור כוחבים או להאיר את האתר במקור אור בתחום ה IR , ולחן ,אל אף שאתה צודק, מצלמות הרשת לא תעזורנה לו.

ולכן זה מידע נכון אבל לא ממש רלוונטי.

בכל מקרה הסבר פשוט על ההבדלים בין השניים (זה אולי לא הסבר למהנדסים אבל לנושאינו הוא אמור להספיק):
http://science.howstuffworks.com/nightvision.htm

שתיהיה לך שבת שלום
אמנון
אמנון

הודעהעל ידי השחר העולה » ש' יולי 17, 2004 9:47 am

בוא נגיד שיש שחר מהנדס ויש שחר פיזקאי (הםם כמו גיא. זה מה שאנחנו לומדים פיזיקה והנדסה תואר פה ותואר שם. לא משנה)

אז בהחלט לא מאד רלוונטי אבל מאד פיזיקלי... ידע בסיסי על קרינת גוף שחור מאד חשוב.
וחלוקה של IR היא חלוקה שרירותית. יכול לחלק ל 3 תחומים או 7 , הפיק באורך גל, שלו יש עוצמה הכי גבוהה, מתאים לפי חוק ווין לאינפרה אדום (וזה חוק לא קלאסי.. קוונטי. בינתים עוד לא טעה).

אז באופן מעשי , הכי מעשי לגלות את האורך גל עם העוצמה המקסימלית...
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

אתה שם לב שאתה עדיין לא רלוונטי

הודעהעל ידי אמנון » ש' יולי 17, 2004 11:56 am

שחר
אתה עדיין לא עונה לשאלה של עמית .

אמנון
אמנון

הודעהעל ידי shtroodel » ש' יולי 17, 2004 1:07 pm

כבר ענו לך פחות או יותר...

"מצלמה תרמית" היא בדרך כלל גוש די רציני שדורש קירור כדי לעבוד ושאר הפתעות, יש גם מצלמות קטנות ויש לא מקוררות אבל הן פחות טובות ועולות המון המון המון כסף (לצורך העניין יש כיום רק שלוש יחידות מובחרות בצבא עם הקצאה למצלמה טרמית קטנה על הנשק וגם זה בכמות מזערית).

השאלה היא למה אתה צריך משהו שהוא באמת טרמי ולא יכול להסתפק במצלמת אינפרא אדום רגילה.

סתם לצורך השוואה גם מא"כ (מגביר אור כוכבי) הוא לא קטן בכלל.
Ein Volk, Ein Reich, Ein Frrrrr!
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי השחר העולה » ש' יולי 17, 2004 3:42 pm

מה לא עניתי? עניתי ועוד הבאתי לו את הדף האבוד שלו בגוגל עם המצלמות...
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

תודה...

הודעהעל ידי עמית » ש' יולי 17, 2004 5:56 pm

אז ככה...
אני בונה רובוט במסגרת הפנאי שלי..
הרובוט אמור לחפש "חיים", והחלטתי לעשות את זה על יד מצלמה טרמית שתחפש גופים בטמפרטורה של 37 מעלות (-+ 4 מעלות)...

אינפרא אדום יכול לעזור לי פה?!

אני צריך משהו כמה שיותר פשוט (כמו שהסברתי קודם), שיתן לי טמפרטורה של גופים אלהם הוא מכוון.

תודה
עמית

הודעהעל ידי השחר העולה » ש' יולי 17, 2004 6:06 pm

אתה רוצה לחפש בני אדם? פשוט תשתמש במקום במצלמה תרמית בחיישן פיירואלקטרי - הוא מזהה אנשים באופן מעולה - מניסיון !!!

אם אתה מתעקש על מצלמה תרמית, אז אתה צריך לחפש מצלמה שהגלאי שלה עשוי InGaAsP(אינדיום גאליום-ארסנייד פוספיד) וגם תצטרך לשמור על טמפרטורה של 77 מעלות קלווין. החומר הזה מזהה מ-עולה בין NEAR ל MID אינפרה אדום (מצלמות תרמיות מקצועיות משתמשות בחומר הלא זול הזה...) וזה יעלה לך הרבה מאד כסף.

אם בין NEAR ל MID אינפרה אדום לא טוב - אתה יכול תמיד להשתמש בגלאי מסוג HgCdTe
שרואה ב- FAR IR. גם הוא ב 77 מעלות קלווין.

אז או 2 הגלאים האלה , או ש - חיישן הפיירו. שיכול לזהות שינויים בחום מולו:

http://www.acroname.com/robotics/parts/R3-PYRO1.html

מזהה בני אדם ממש טוב , שוב מנסיון.

ועולה כמה אלפי דולרים פחות (עולה סך הכל 60 דולר)
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי shtroodel » ש' יולי 17, 2004 10:12 pm

יש גם מצלמות שעובדות בלי קירור אבל לא מגיעות לאותה רמה.

חלקן מאוד מאוד מאוד קטנות (נכנסות לקופסת גפרורים עם העדשה וכל האלקטרוניקה) אבל גם הן לא זולות בכלל.

מצלמה רגילה עם פילטר רק לתחומי האינפרא לא תספק אותך? (היא לא תתן לך מידע על הטמפרטורה אבל תציג בעלי דם חם למיניהם).
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

מד חום ליזר

הודעהעל ידי אמנון » ש' יולי 17, 2004 10:43 pm

עמית , וכל השאר.
למיטב זיכרוני , ואני חושב שכאן שחר יוכל לעזור לי (כפיסיקאי) יש דרך לימדוד טמפרטורה ע"י לייזר ואפילו יש מד טמפרטורה שעובד ממרחק. אני לא זוכר את העיקרון אבל, האם אתה יכול לחבר מד חום כזה במקביל למצלמה רגילה , ולבצע סריקה , כאשר תיתקל בגוף בטמפרטורה הנכונה הוא אמור יהיה להופיעהבתמונה שלך במרכזה.

סתם רעיון

דוגמא למכשיר כזה :
http://www.maintenanceproductsdirect.co ... TL_260.htm
אמנון
אמנון

הודעהעל ידי shtroodel » א' יולי 18, 2004 8:46 am

ביררתי בדיוק מי מייבא ומייצר את המצלמות האלה אם אתה מעוניין:

www.raytheoninfrared.com

www.ies.co.il

יש שם מקוררות ולא מקוררות ובכל מיני גדלים וצורות.

תברר מחירים אולי יוכלו ללכת לקראתך עם ציוד ישן יותר או משהו כזה...
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 22 אורחים