elitkh כתב:איך תזהה כיוונים עם חישן בודד? מעררכות העקיבה שאני מכיר עושות שימוש בשני חישנים לכל ציר (ניתן גם עם חישן אחד לכל ציר אבל זה םחות מדוייק). החישנים ממוקמים במרחק זה מזה והמערכצ נמאצ במצב "על" כאשר גובה החיווי בשני החישנים זהה. המערכת למעשה תמיד שואפת להשוות בין גובה החיווי בשני החישנים.
במערכת עם חישן אחד תצטרך לבצע סריקה מתמידה כי אין לך יכולת לדעת מהו גובה החווי המקסימלי ולאיזה כיוון לנוע ע"מ לקבל את החיווי הזה.
אתה מדבר על מהירות אובייקט של כ3 מעלות בשניה אבל יותר חשובה התאוצה-יש לך נתון כזה?
באיזה סרוו אתה מתכנן לעשות שימוש? אם מדובר בסרוו תעשייתי בד"כ מובנה בו אלגוריתם בקרת התנועה ויש אפשרות לשנות את הפרצטרם השונים של חוג הבקרה-הייתי בודק את זה לפני שהייתי מנסה לפתח אלגוריתם יעודי.

elitkh כתב:OK-הבנתי את המגבלות.
אני מניח שעשית חיפוש בגוגל -אבל מחיפוש שאני עשיתי עלו המון תוצאות חלקן מתייחסות ישירות לפילטר קלמן לאפליקציה של סנסור בודד.
לא ממש יצא לי להתעמק אבל ראיתי איזכור מאד רלוונטי-תאלץ לקנות את המאמר כולו בכתובת הזו:
http://www.stormingmedia.us/69/6912/A691293.html
החיפוש אני ביצעתי התבסס על מילות המפתח :
tracking algorithm filter " single sensor" kalman
אולי תצליח למקד יותר את החיפוש אבל ראיתי מספר כתבות ומאמרים בנושא-אין לי ספק שתמצא שם פתרון.

ינשוף כתב:כפי שאמר ארי, בכדי לעשות שימוש ב KF יש צורך בניסוח פונקציית התמסורת של המערכת והגדרת התפלגות הרעשים של החיישנים השונים על מנת לבצע היתוך מידע מכל החיישנים ולקבל אופטימיזציה.
במקרה שלך, ממה שאני מבין, קיים רק חיישן אחד ולדעתי בקרת PID פשוטה יחסית תפתור לך את הבעיה, בייחוד לאור העובדה שהמטרה לא מאיצה.
האם העקיבה היא במישור או במרחב? על ידי מה מתבצע הפיקוד לסרוו?

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים