עזרה בבניית רובוט-מכונית

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

עזרה בבניית רובוט-מכונית

הודעהעל ידי foodSmurf29 » א' דצמבר 07, 2008 4:38 pm

שלום, אני מעוניין לבנות מכונית ממונעת אשר מבצעת פקודות שאני נותן לה (לפנות ימינה בזווית רצויה, לנסוע קדימה ואחורה וכאלה). אני רוצה שאני אוכל לשוט בה דרך המחשב.

הבנתי שאני יכול להשתמש בלגו טכניקס ולהגיע לתוצאות טובות.
אז יש לי כמה שאלות:
א. מה הסדר גדול של עלות של מכונית כזו? כולל מנועים? סדר הגדול של המכונית הוא 50X30 ס"מ, והיא צריכה בעיקר את השלדה - העיצוב לא חשוב בכלל בהקשר הזה. כלומר: אני רוצה לקנות קיט של מכונית להרכבה של לגו, אבל שבקיט יהיו בעיקר חלקים טכניים ולאו דווקא צבעוניים-יפים-מגניבים כמו בערכות לגו טכניקס הרגילות.

ב. אני צריך בקר שיחבר בין המחשב למנועים, או שאולי אני יכול להוציא מתחים ישירות מהמחשב כך שאני אוכל לתפעל את המנועים באופן ישיר? איזה בקר אני צריך אם כן - בקר של לגו? כמה עולה בערך דבר כזה? (עבור הרכב מסעיף א')

ג. שאלה פחות קשורהף אני רוצה לקנות גם חיישני מרחק, בטווח של 3-80 ס"מ בערך, עם דיוק של 1 ס"מ. הבנתי שהם צריכים להיות אולטרה-סוניים, שזו הדרך המדוייקת ביותר לטווחים האלו (יותר נכון לומר שהיא דרך לא יקרה ומדויקת). זה נכון? אתם מכירים דרכים טובות יותר לזהות מרחק? איפה קונים חיישן כזה? אני צריך חנות בארץ. אפשר לקנות דבר כזה בחנויות אלקטרוניקה רגילות? מה סדר גודל של מחיר לדברים האלה?

אני ממש מצטער על כל השאלות, אבל גיליתי את האתר שלכם אחרי שחיפשתי לא מעט זמן באינטרנט, ולא מצאתי תשובות טובות לשאלות שלי. אני אשמח אם גם תעזרו לי ותלמדו אותי איך לחפש נכון יותר (אגב - המדריך שיש כאן לגבי חיפוש בגוגל לא עזר לי כל כך למצוא דברים טובים).

ממש תודה רבה!
ישי.

יום טוב :-)
foodSmurf29
משתמש חדש
משתמש חדש

אני

הודעהעל ידי Ngel » א' דצמבר 07, 2008 5:30 pm

אני אענה לך טכלס על השאלות, אבל אחרי שתתחיל לפתור כל בעייה בנפרד תתקל בבעיות שגדולות עליך למשל: תקשורת בין המחשב לבקר, תקשורת אלחוטית בין הבקר למכונית ועוד המון (בניתי בעצמי פרויקט כזה לא מזמן)

א. מה הסדר גדול של עלות של מכונית כזו? כולל מנועים? סדר הגדול של המכונית הוא 50X30 ס"מ, והיא צריכה בעיקר את השלדה - העיצוב לא חשוב בכלל בהקשר הזה. כלומר: אני רוצה לקנות קיט של מכונית להרכבה של לגו, אבל שבקיט יהיו בעיקר חלקים טכניים ולאו דווקא צבעוניים-יפים-מגניבים כמו בערכות לגו טכניקס הרגילות.
מנוע אחד עם גיר נחמד וחזק 120 שקל,
בקר למנועים עד 40 שקל לזרם גבוהה,
מיקרו בקר שישלוט על מהירות וכו ערכה 350 שקל, בקר אחד עד 50 שקל,
אמרת שאתה רוצה לשלוט על זווית הרכב, אז מד זווית כ250 שקל אם אני לא טועה, או מנועי סרבו,
משדר ומקלט אלחוטיים - כל אחד כ70 שקל תלוי בחנות, בחול ראיתי ב10 דולר ליחידה.
וכו וכו...
אני ממליץ מאוד לבדוק רכיבים באתרים הבאים:
http://www.arihav.com/indexheb.asp
http://il.farnell.com/
http://www.machir.com/

ב. אני צריך בקר שיחבר בין המחשב למנועים, או שאולי אני יכול להוציא מתחים ישירות מהמחשב כך שאני אוכל לתפעל את המנועים באופן ישיר? איזה בקר אני צריך אם כן - בקר של לגו? כמה עולה בערך דבר כזה? (עבור הרכב מסעיף א')
שלוש אפשרויות: LPT USB או COM או אפילו די מסובך דרך הכרטיס קול.
לLPT:
http://www.galium.co.il/vbe/
לUSB:
http://www.machir.com/site/detail/detai ... id=1128619
במיילא אתה תרד מהרעיון אחרי שתבין את הגודל של הפרויקט.

ג. שאלה פחות קשורה אני רוצה לקנות גם חיישני מרחק, בטווח של 3-80 ס"מ בערך, עם דיוק של 1 ס"מ. הבנתי שהם צריכים להיות אולטרה-סוניים, שזו הדרך המדוייקת ביותר לטווחים האלו (יותר נכון לומר שהיא דרך לא יקרה ומדויקת). זה נכון? אתם מכירים דרכים טובות יותר לזהות מרחק? איפה קונים חיישן כזה? אני צריך חנות בארץ. אפשר לקנות דבר כזה בחנויות אלקטרוניקה רגילות? מה סדר גודל של מחיר לדברים האלה?
http://www.machir.com/
יש לו את החיישנים.
אתה יכול גם אינפרא אדום רק שהוא מוגבל לדעתי ל30 ס"מ.
Ngel
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי אמנון » א' דצמבר 07, 2008 6:53 pm

דרדס אוכל 29 שלום

אני מעט אחלוק על נתנאל , זה בהחלט פרויקט אפשרי .
כל מה שנתנאל כתב נכון אבל , וזה אבל גדול מאוד.

אם יש לך את החוש אתה יכול לחתוך עליות.

בקר , אפשר ליבנות לוח ובקר בכ 100 ש"ח כולל צורב.

לגבי מנועים אפשר ללכת על מנוע לא רע עם תימסורת ממברגה ישנה ב 30 ש"ח לשני מנועים.

לגבי חישני מרחק IR הם קימים גם בגירסאות של עד 120 ס"מ .

מומלץ מאוד מאוד ליבחון מחירים גם בחו"ל , זה יוצא משמעותית הרבה יותר זול.

אתה גם יכול לקנות מכונית על שלט רחוק ולהשתלט על השלט עם המחשב, מה שיפתור לא מעט בעיות .

ספר לנו מעט על הרקע שלך ?
ומה התקציב שלך לפרויקט.

אמנון
:shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

קצת פרטים לגבי..

הודעהעל ידי foodSmurf29 » א' דצמבר 07, 2008 9:58 pm

קודם כל - יש לי לפרוייקט הזה כ1000 ש"ח, אפשר לעלות טיפה למעלה.
רק דבר אחד חשוב - אני מעדיף שלא לעבוד עם רכש מחו"ל (ולא איביי).

בסופו של דבר, אני רוצה לבנות מכונית שתדע לבצע חנייה ברוורס באופן אוטונומי (עבור מקרים מפושטים).
בשביל זה אני צריך מכונית, רצוי ממונעת מלכתחילה, וחיישני מרחק. המכונית לאו דווקא אלחוטית - אפילו עדיף שלא. אני צריך לחבר את החיישנים ל___ (מחשב או בקר?), לעבד את הנתונים באלגוריתם שאני מכין, ולהוציא מתחים מתאימים למכונית (למנוע ולהגאים).

זהו הסיפור בקצרה.

1. הזכרת את העניין של להשתלט על שלט של מכונית. זה אפשרי? חשבנו על דבר כזה, זה היה נראה די סביר, אלא אם המעגלים של השלט הם מודפסים ומתוחכמים מכדי שאני אוכל להבין אותם (יש לי רקע בסיסי באלקטרוניקה, ואני יודע קצת חשמל, אבל לא מעבר לזה).

2. בגלל שהנחנו ש1 לא אפשרי, רצינו לבנות לעצמנו רכב מלגו, מלגו טכניקס אפילו, ולהשתמש בו. בשביל זה צריך חלקים של לגו טכניקס, מנוע לנסיעה, מנוע לסיבוב ההגה, ובקר שדרכו נוכל "לדבר" עם המנוע.

לפני שכתבתי פה חשבתי שלהוציא מתחים מהLPT זה די סביר, ולא כל כך מסובך - ואז אולי לא צריך בקר לרכב. אם אנחנו קונים מנוע, אנחנו יודעים באיזה מתחים הוא עובד ולכן נוכל להוציא לו את המתחים המתאימים כרצוננו. כנ"ל לגבי ההגאים. מה שכן - ההנחה שלנו אמרה שלהוציא מהLPT זה די פשוט (אחרי שקוראים קצת חומר בנושא כמובן) - אם זה לא כך אני אשמח לשמוע.
עוד נקודה שבה נתקענו היא החיבור בין החיישנים למחשב - האם בשביל דבר כזה צריכים בקר? או שאפשר לנסות שוב, דרך הLPT לקבל את המתחים שהחיישנים מוציאים (ובמידת הצורך לבנות מעגל כך שהמתח שיפול על המחשב יהיה מתאים).

אני אשמח לשמוע את דעתכם, בעיקר בהקשר של הבקר/בקרים - לגבי החיבור של חיישנים-מחשב-רכב.

תודה רבה :-)
ישי
foodSmurf29
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי אמנון » א' דצמבר 07, 2008 10:52 pm

ישי שלום
לא רק שזה אפשרי להשתלט על שלט רחוק אתה יכול למצוא לא מעט פרויקטים כאלו ברשת (גם למכוניות זולות וגם לשלטים של טיסנים).

לגבי חיבור החיישנים , אתה יכול לעשות את זה עם מיקרו בקר שיגשר בין החיישן למחשב או עם רכיב דגימה יעודי שמתחבר למחשב.

לדוגמא :
http://www.phidgets.com/products.php?category=2

אמנון :shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי The arctic wolf » ב' דצמבר 08, 2008 1:32 am

שלום לכולם.

ישי,בקשר ל-LPT ,
אכן אפשרי לשלוט על המכונית שלך מה-LPT
(ולא רק אפשרי אבל גם עשיתי דברים כאלה ואני לא היחיד )
ואם תקשורת חוטית טובה לך
אז זה אפילו די פשוט(תצתרך H-BRIDGE בישביל המנועים וזהו),
אבל הכניסות של ה-LPT מוגבלות וכך גם התדר המירבי של רוב שפות התכנות,
כך שמבלי לבדוק אני אומר שיש סיכוי מסויים שתיהיה לך בעיה לחבר את החיישן של המכונית
ישירות דרך ה-LPT (לא בהכרח תיהיה,אבל תיבדוק את הנושא).
וגם קח בחשבון שה-LPT טוב רק בישביל אותות בקרה,הוא לא יכול לעמוד בזרמים גדולים
(הזרם המירבי שלו הוא בסביבות ה-5 mA ,אולי פחות!),
לכן אסור לנסות להשתמש בו כספק של מתח הזנה,
וכמו כן אסור לחבר מכשירים (כגון מנועים לדוגמא) ישירות אליו!

אנדריי.
זה שהרעיון משוגע עוד לא אומר שהוא לא יצליח!
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי chenlr0 » ד' מרץ 18, 2009 2:26 am

שלום לך

אני יכול להמליץ לך על תוכנה מעולה לתכנות לגו שנקראת לאב וויו תוכנה מעולה אבל יש צורך בידע מכטרוני כדי להפעילה
chenlr0
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי i-pink » ד' מרץ 18, 2009 2:55 am

אם אתה שולט ישר על הLPT ומחבר ישר את החיישנים אליה ואת הH בריג' ישר לLPT

על מכונית בגודל 50 על 30 אתה יכול לשים לפטופ.

אם יש לך לפטופ ישן, או שתמצא אפילו לפטופ בלי מסך, תתקע לו כרטיס אלחוטי ותתחבר אליו בSSH וזהו.

יפעל אלחוטי על גבול הקליטה של הכרטיס /ראוטר.

או לשפצר איזה לינקסיס, היה לי פעם לינק לכזה דבר.
אני אחפש אותו ויעלה.
i-pink
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי i-pink » ד' מרץ 18, 2009 3:00 am

i-pink
משתמש ותיק
משתמש ותיק

Re: עזרה בבניית רובוט-מכונית

הודעהעל ידי xalmek » ו' נובמבר 17, 2023 1:27 pm

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' דצמבר 02, 2023 12:35 pm

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ו' פברואר 02, 2024 5:23 pm

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' מרץ 02, 2024 11:06 am

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ה' מאי 02, 2024 2:30 pm

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » א' יוני 02, 2024 11:02 am

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים