בוכנה חשמלית שתעמוד במומנט וב100 ק"ג

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

בוכנה חשמלית שתעמוד במומנט וב100 ק"ג

הודעהעל ידי choppyyo » ד' יולי 10, 2013 7:36 am

שלום,
אני רוצה להניע קורה גדולה (אורך 4מ') המחוברת לציר בצידה האחד, לאורך מסלול ולשמור עליה שתישאר מאוזנת לכל אורך התנועה.
חשבתי לחבר גלגל לקצה החופשי ולחבר את הגלגל לבוכנה חשמלית + חיישן כספית (פלס), וכך להאריך ולקצר את הבוכנה (בכמה מילימטרים בלבד בכל פעם) כדי לשמור על הקורה אופקית.
ההנעה תגיע מכח חיצוני שידחוף את השער ולא מהנעה של הגלגל ולכן צפוי להתפתח מומנט על הבוכנה.
משקל הקורה משתנה ויכול לנוע בין 100 ל 200 ק"ג (סה"כ)

אני צריך המלצות לבוכנה ולחיישן ומה צריך להיות המחיר.

תודה מראש.
choppyyo
משתמש חדש
משתמש חדש

Re: בוכנה חשמלית שתעמוד במומנט וב100 ק"ג

הודעהעל ידי עמית פריגוז'ין » ד' יולי 10, 2013 11:32 pm

שלום,

אני חייב לציין שקראתי את ההודעה שלך בערך 6 פעמים, ועדיין לא הבנתי למה אתה מתכוון.
מה שהצלחתי להבין זה שיש לך קורה (מה חתך הקורה? מה שטח הקורה? מידות?) באורך 4 מטר במשקל שנע בין 100 ל-200 ק"ג.
הקורה רתומה בקצה אחד בלבד.
אתה רוצה שהקורה תנוע-אך? בתנועה סיבובית סביב הציר המקובע? למעלה ולמטה? אך היא תנוע?
אתה רוצה לפלס את הקורה בעזרת בוכנה-איפה ממוקמת הבוכנה? מעל הקורה? אם הקורה מבצעת סיבובית כיצד מובטח שהבוכנה נשארת מעל הקורה? למה אתה מתכוון שאתה אומר בעזרת גלגל? אתה מתכוון לגלגלת? מה האינטרקציה בדיוק בין הבוכנה לקורה? לא הצלחתי להבין כיצד אתה מזיז את הקורה. "כוח חיצוני שידחוף את השער" ידחוף מאיפה? מהריתום? מהקצה חופשי?

חסרים פה המון נתונים בשביל לתת לך תשובה סבירה. אולי כדאי שתשרטט סקיצה פשוטה של הרעיון ותעלה לפה שנבין יותר טוב על מה מדובר.

קח בחשבון שבריתום קורה כזאת כבדה בנקודה אחת בלבד אתה מקבל כאן מומנטים מאוד גבוהים! מדובר על מומנט כפיפה של 4000 ניוטון! מדובר בכוחות גדולים! דבר כזה יכול לתלוש בקלות את נקודת הריתום שלך אם לא תקבע אותה כמו שצריך!

אחרי שתענה עול כול השאלות האלה ותסביר את המערכת שלך בצורה ברורה נוכל להמשיך לעזור לך.

יום טוב,
עמית פריגוז'ין
סמל אישי של המשתמש
עמית פריגוז'ין
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי choppyyo » ה' יולי 11, 2013 10:32 pm

תודה עמית על התשובה, אני אנסה להסביר שוב.
לצורך הדוגמא תשכח מהקורה לרגע ותחשוב במקום על שער כנף גדול (כמו שיש בכניסה לבית למשל) את השער רותמים בד"כ לקיר עם שתיים או יותר חיבורים והוא מבצע תנועה סיבובית סביב נקודת החיבור.
לפעמים ניתן לראות שערים כאלה שבקצה הרחוק שלהם יש גלגל שתומך בשער מלמטה לאורך מסלול הפתיחה.
שער כזה אם הוא חשמלי יפתח בד"כ ע"י בוכנה שמחוברת לנקודה מרוחקת מעט מהריתומים שבקיר ואל נקודה בשער.

מה שאני רוצה הוא, שהגלגל המחובר לבוכנה אנכית, שמחוברת לקצה התחתון הרחוק מן החיבורים של השער, ינוע על הקרקע, הלא מפולסת, אך ישמור על השער מפולס כך שלא ייווצר יותר מידי עומס על הצירים.

אני מקווה שזה מסביר את הדברים באופן ברור יותר.

תודה.
choppyyo
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי עמית פריגוז'ין » ה' יולי 11, 2013 11:17 pm

שלום,

אני חושב שהפעם הבנתי את הכוונה שלך. השאלה היא אם הרעיון של לשנות גובה גלגל התמיכה הוא אכל הרעיון המוצלח ביותר. אם כול המטרה היא להקטין עומסים בריתום יש אופציות אחרות יותר זולות ופשוטות ליישום מאשר מערכת חשמלית שתבקר על גובה השער. הייתי בודק למשל כיוון של מיסבי self aligning thrust bearings. מדובר במיסבים שמטרתם לספוג עומסים רדיאליים, אבל יש להם חופש זוויות מאוד גדול. הדבר יבטיח לך תנועה חלקה בריתום, גם כאשר השער ינטה בזוויות קטנות. זה כמובן לא מחליף את הגלגל בקצה שיתמוך בשער. אם את הגלגל תחבר לשער כאשר בינהם יושב קפיץ-הקפיץ יוכל לווסת את הגובה הרצוי של הגלגל בהתאם לעומס על השער שנובע מהזווית שלו.
לצורך חישוב הקפיץ הדרוש, דרושים כול הנתונים של המערכת, כולל כול המידות המדויקות לחישוב שקול כוחות וממונטים.

אם הפתרון הזה לא מתאים לך מסיבה מסויימת ואתה מתעקש על מערכת אלקטרונית לוויסות השער, זה דבר אפשרי ולא מורכב יותר מידי בכלל.
ראשית לצורך בחירת הבוכנה אתה חייב שוב נתונים הרבה יותר מדוייקים על השער (מיקום נקודות הריתום בשער, גודל שער, מיקום הגלגל התומך, משקל השער). ברגע שיהיו לך את כול הנתונים האלה תוכל לחשב מה העומס שמופעל על הגלגל. זה ייתן לך את אחד הפרמטרים החשובים ביותר לבחירת הבוכנה-כושר ההרמה שלה.
אם אכן זה הפתרון שאתה צריך אפשר להמשיך לעזור לך עם זה... אבל קודם כול תחשוב אם זה אכן הכרחי

יום טוב,
עמית פריגוז'ין
סמל אישי של המשתמש
עמית פריגוז'ין
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי elitkh » ש' יולי 13, 2013 9:55 pm

כמה מסובך להעלות שרטוט קטן?
תמונה טובה מאלף מילים
elitkh
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי choppyyo » ג' יולי 16, 2013 1:29 pm

עמית, נראה לי שהבנת בדיוק את הבעיה.
נראה לי שהפתרון שהצעת עם צירים גמישים וקפיץ לגלגל יכול להיות מתאים, אני אכתוב פה את הנתונים ברגע שאני אקבל את הקורה ואוכל לבדוק אותם.
השאלה היא כמה גמישים הצירים האלו, כלומר עד איזו זווית אנכית לקרקע, תוכל הקורה להגיע ביחס לאופק?
choppyyo
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי עמית פריגוז'ין » ג' יולי 16, 2013 2:19 pm

חיפוש קצר באתר של SKF (אחת החברות הגדולות בעולם לייצור מיסבים), מצא את הדף הזה:
http://www.skf.com/group/products/bearings-units-housings/roller-bearings/spherical-roller-thrust-bearings/spherical-roller-thrust-bearings/index.html?prodid=175002268&imperial=false
בדף הזה תוכל למצוא קטלוג של כול המיסבים מהדגם הזה. לצורך בחירת המיסב עצמו נדרש לדעת מהו ערך ה-C0 עבור המערכת שלך. ערך ה-C0 (עומס סטטי) על המיסב נקבע על פי מספר פרמטרים כמו אורך חיי המיסב, אמינות המיסב, העומסים הפועלים על המיסב (כוחות ציריים ורדיאליים). בכול מקרה את כול הפרמטרים האלה תוכל לקבוע רק לאחר שיש לך את מידות המדויקות של השער, ואת משקל השער.
בקשר לזווית הסטייה שהמיסב מאפשר: שוב חיפוש מהיר באתר מוצא את הדף הבא:
http://www.skf.com/group/products/bearings-units-housings/roller-bearings/spherical-roller-thrust-bearings/misalignment/index.html
אם תפתח שם את הטבלה המצורפת תראה שניתן להגיע עד לזווית של 3 מעלות.

תודיע לנו כאשר יש לך את המידות המדויקות וננסה לעזור לך יותר.

יום טוב,
עמית פריגוז'ין
סמל אישי של המשתמש
עמית פריגוז'ין
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי elitkh » ה' יולי 18, 2013 2:23 pm

מיסב SELF ALIGNMENT לא יתאים כאן. יש בו יותר מדיי דרגות חופש. ואם תשים זו מיסבים-לא תהיה שום דרגת חופש.
אתה למעשה צריך שתי דרגות חופש-אחד צידוד כדי לפתוח ולסגור את השער והשני עלרוד-שהשער יוכל לעלות ולרדת.
הרעיון של קפיץ הוא לא רע-אבל לא מכיר מוצרי מדף כאלה. אולי תוכל לבנות משהו על בסיס גלגל של אופנוע עם כל ה"מזלג" הקדמי.
elitkh
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי עמית פריגוז'ין » ה' יולי 18, 2013 2:54 pm

אני לא בטוח שהמיסב הזה מכיל יותר מידי דרגות חופש.
למיסב SELF ALIGNMENT, יש 3 דרגות חופש: סיבוב רדיאלי של טבעת פנימית ביחס לחיצונית. ועוד 2 דרגות חופש שמאפשרות את תיקוני הזוויות בציר הכניסה. (סיבוב חופשי סביב ציר e3 וסיבוב בתיקונים קטנים סביב צירים e1 ו-e2)
המיסב לא מתמודד עם שינוי גובה, אבל הוא לא אמור, אתה לא מועניין שכול השער יתרומם למעלה-הוא פשוט יברח מהצירים. החלק היחידי שעולה ויורד זה הקצה הרחוק של השער, וזה גורם ליצירת זוויות בצירים-בדיוק את הזוויות האלו המיסב יודע לספוג וככה להקטין את העומסים על הצירים.

אם בכול זאת אתה מוצא סיבה שהרעיון הזה לא יעבוד אני אשמח לשמוע.

עמית
סמל אישי של המשתמש
עמית פריגוז'ין
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי elitkh » ה' יולי 18, 2013 3:38 pm

עם מיסב בודד הקורה יכולה להסתובב סביב צירה-מה ימנע את הסיבוב הזה?
elitkh
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי עמית פריגוז'ין » ה' יולי 18, 2013 4:44 pm

בגלל שחסר כאן יותר פרטים ממי שפירסם את הפוסט זה קצת בעייתי.
אם מדובר בשער אז יש לך 2 נקודות ריתום. דבר שנותן לך הרבה יותר יציבות. בכול מקרה הסטייה של השער מהרצון שלו להתהפך על הצד לא תעלה על 3 מעלות. אבל צודק זה משהו שלא חשבתי עליו. יש צורך להגביל את תנועת המיסב ל-2 דרגות חופש בלבד. לא שזה מסובך במיוחד אבל חייבים להכיר את הבעיה בצורה יותר טובה בשביל לפתור את זה.

בכול מקרה, איזה רעיון אתה היית מציע בשביל לפתור את הבעיה הזאת?
היית ממש מערכת בקרה אלקטרונית בשביל לפלס שער? יש לזכור שרמת הדיוק כאן היא לא בשמיים אם כול מה שנדרש זה להוריד עומסים. זה לא רובוט שמבצע ניתוחים...

עמית פריגוז'ין
סמל אישי של המשתמש
עמית פריגוז'ין
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי elitkh » ה' יולי 18, 2013 5:10 pm

כמו שכתבת-צרך קצת יותר פרטים אבל יכול להיות שנדרש כאן מימוש של שני צירים -שתי דרגות חופש בלבד. ואז אין צורך בקפיץ או כל מערכת אחרת.
elitkh
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי xalmek » ש' נובמבר 18, 2023 11:07 am

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » א' דצמבר 03, 2023 10:10 am

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' פברואר 03, 2024 2:42 pm

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 4 אורחים