רובוטיקה? מחשבים או אלקטרוניקה?

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

רובוטיקה? מחשבים או אלקטרוניקה?

הודעהעל ידי חיימון » ב' פברואר 24, 2014 9:25 am

שמי חיים מחולון
אלמד שנה הבאה מדמח....כיוון שתיכנות מאוד מעניין אותי
לאחרונה התחלתי להתעניין בתחום של הרובוטיקה...
הבנתי שכל רובוט מורכב מאלקטרוניקה+תיכנות,כן?
מה יותר?
לדוגמא אני רוצה ליצור רובוט שמרים כוסות ושוטף אותם...
הרוב כאן זה אלקטרוניקה?או תיכנות?

כרגע למדתי בתיכון C#, עד רמה של מחלקות קצת
ואני יודע PHP טוב, ככה שאני מאמין שכל שפה שארצה ללמוד אוכל די בזריזות לרכוש אותה

הבנתי שיש מה שנקרא ארדואינו שזה רכיב שאפשר לחבר לו דברים ולתכנת איתו
הוא יעזור לי לפרוייקט שאני רוצה?

אשמח אם תוכלו לתת לי כיוון כללי..(עברתי על הנושאים בנעוץ אך אני מעוניין ספציפית אלי)

האם ברגע שאדע לתכנת ב C או ב JAVA או C++(מה עדיף) ברמה טובה האלקטרוניקה זה רק חיבור חלקים פשוט? עד איזה רמה צריך לדעת לתכנת? מונחה עצמים ברמה גבוה?
או שהתיכנות זה הדבר הפעוט?
ולגבי הפרוייקט שאני רוצה לעשות,אשמח לקבל כמו כיוון כללי איך מבצעים אותו...

רב תודות חברים!
אם מישהו מוכן למסור לי אימייל שיוכל לתמוך בי בצעדי הראשונים בתחום אשמח
(אם ירצה תשלום אפשרי)
חיימון
משתמש חדש
משתמש חדש

Re: רובוטיקה? מחשבים או אלקטרוניקה?

הודעהעל ידי עמית פריגוז'ין » ב' פברואר 24, 2014 7:08 pm

שלום חיים,
קודם כול ברוך הבא!

בגדול תחום הרובוטיקה מורכב משלושה תתי תחומים מרכזיים: מכניקה, אלקטרוניקה ותכנות.
השאלה של איזה תחום יותר דומיננטי היא תלוית פרויקט.
אני למשל עובד היום על רובוט צולל שמנקה ספינות-ובהתאם התחומים הדומיננטים הם תחום המכניקה (למשל הנעה תת-ימית) ותחום התכנות (ניווט תת-מימי על דפנות סירות).
אבל יש אינסוף פרויקטים אחרים ששם דווקא האלקטרוניקה תהיה משמעותית יותר.

במקרה שלך אתה רוצה לבנות רובוט שמרים כוסות ומנקה אותם. קודם כול תפרק את הנושא לבעיות ותגדיר את כול בעיה לעומק.
אולי זה נראה שכבר עכשיו זה מוגדר אבל זה לא. איזה כוסות את רוצה להרים? ספלים? כוסות בירה? כוסות שוטים של ערק? יש מגוון גדול מאוד של כוסות שנראות מאוד שונה אחת מהשנייה.
אך אתה מתכננן להרים את הכוס? בוואקום? עם ידית אחיזה?
בקיצור יש כאן המון שאלות שאני בטוח שלא חשבת עליהם עדיין. מה שאני ממליץ לך זה לפרק את הפרויקט הזה לשניים. קודם כול תעבוד על רובוט שיודע להרים כוסות רק.
מבטיח לך שמדובר באתגר לא קל בכלל.
אני הייתי מתחיל עם הגדרה מדויקת של הבעיה, מה בדיוק אתה רוצה שהרובוט יעשה-אתה רוצה שירים את הכוס שמונחת במיקום מדויק או שהרובוט ימצא כוסות בסביבה שלו?
לאחר מכן הייתי מכין קונספט של אך הרובוט יעשה את זה-ברמת השרטוטים. ולאחר מכן מתחיל דווקא מהפן המכני של הפרויקט. מכין את הזרוע שאתה רוצה שתרים או כול שיטה אחרת.
לאחר שתהיה לך זרוע מוכנה תוכל לחבר אליה את האלקטרוניקה, ולבסוף תוכל גם לתכנת אותה.

אם יש לך שאלות נוספות אתה תמיד מוזמן לשאול כאן.

בהצלחה,
עמית פריגוז'ין
סמל אישי של המשתמש
עמית פריגוז'ין
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי חיימון » ב' פברואר 24, 2014 7:30 pm

עמית פריגוז'ין כתב:שלום חיים,
קודם כול ברוך הבא!

בגדול תחום הרובוטיקה מורכב משלושה תתי תחומים מרכזיים: מכניקה, אלקטרוניקה ותכנות.
השאלה של איזה תחום יותר דומיננטי היא תלוית פרויקט.
אני למשל עובד היום על רובוט צולל שמנקה ספינות-ובהתאם התחומים הדומיננטים הם תחום המכניקה (למשל הנעה תת-ימית) ותחום התכנות (ניווט תת-מימי על דפנות סירות).
אבל יש אינסוף פרויקטים אחרים ששם דווקא האלקטרוניקה תהיה משמעותית יותר.

במקרה שלך אתה רוצה לבנות רובוט שמרים כוסות ומנקה אותם. קודם כול תפרק את הנושא לבעיות ותגדיר את כול בעיה לעומק.
אולי זה נראה שכבר עכשיו זה מוגדר אבל זה לא. איזה כוסות את רוצה להרים? ספלים? כוסות בירה? כוסות שוטים של ערק? יש מגוון גדול מאוד של כוסות שנראות מאוד שונה אחת מהשנייה.
אך אתה מתכננן להרים את הכוס? בוואקום? עם ידית אחיזה?
בקיצור יש כאן המון שאלות שאני בטוח שלא חשבת עליהם עדיין. מה שאני ממליץ לך זה לפרק את הפרויקט הזה לשניים. קודם כול תעבוד על רובוט שיודע להרים כוסות רק.
מבטיח לך שמדובר באתגר לא קל בכלל.
אני הייתי מתחיל עם הגדרה מדויקת של הבעיה, מה בדיוק אתה רוצה שהרובוט יעשה-אתה רוצה שירים את הכוס שמונחת במיקום מדויק או שהרובוט ימצא כוסות בסביבה שלו?
לאחר מכן הייתי מכין קונספט של אך הרובוט יעשה את זה-ברמת השרטוטים. ולאחר מכן מתחיל דווקא מהפן המכני של הפרויקט. מכין את הזרוע שאתה רוצה שתרים או כול שיטה אחרת.
לאחר שתהיה לך זרוע מוכנה תוכל לחבר אליה את האלקטרוניקה, ולבסוף תוכל גם לתכנת אותה.

אם יש לך שאלות נוספות אתה תמיד מוזמן לשאול כאן.

בהצלחה,
עמית פריגוז'ין

אני מודה לך על התגובה המחכימה
אחלק את התגובה הזאת למספר שאלות-מקווה שלא יותר מידי ,וכך לדעתי אמקד את עצמי ואת מי שיענה לי בצורה מיטבית
1-כמו שאמרתי אני אלמד שנה הבאה מדמח,השאלה אם התחום של בניית רובוטים מעניין אותי-אם זה טוב ללמוד מדמח? או שיותר עדיף ללמוד הנדסת מכונות/אלקטרוניקה וכו'?
2-המטרה הסופית שלי היא להקים רובוט שיכיל מספר פעולות,אני מאמין שכאשר אכין אותו אגיע לרמה כלשהי שאוכל להעתיק את המודל למספר מודלים אחרים
אסביר- הרובוט שאני רוצה בסוף(אחד מהם) זה רובוט שאשי לו ערמה של כלים והוא ירים וישטוף....זה ממש מסובך
אז אפרק את זה לגורמים וכל פעם אעבוד על חלק אחר....שלב שלב
שלב ראשון-זרוע שמרימה כוס
שלב שני-שטיפה של כוס,יהיה לו סקוצ' ביד שהוא יטבול אותו במים וסבון ויעבור על הכלי
שלב שלישי-הנחה בצד של הכלי
כמובן שצריך לפרק איך בידיוק ישטוף וכו',אבל נתחיל מהשלב הראשון
בוא נגיד שאני רוצה לבנות קודם זרוע שפשוט תרים כוס ותניח אותה..זהו...הבעיה שגם את זה אני לא יודע לעשות
איך בונים זרוע כזאת וכו'? קונים מאייבי(בטוח יש)או שממש מכינים... אשמח לקצת מידע כי כמו שציינתי אני חדש בתחום

3- סתם לשיערוך כללי-כמה יעלה לי הפרוייקט הזה? זרוע שמרימה ושוטפת ...בערך?

רב תודות חברים!!!
חיימון
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי עמית פריגוז'ין » ב' פברואר 24, 2014 10:41 pm

שלום,

לשאלה הראשונה: בגדול לתחום הרובוטיקה אפשר להגיע ממכונות, חשמל ומדמ"ח. אני היום בעצמי סטודנט להנדסת מכונות. הסיבה שהגעתי ללמוד את זה היא נטו מתוך השאיפה להתעסק עם רובוטיקה. לפי דעתי לימוד מדמ"ח פחות מתאים בשביל להגיע לתחום הרובוטיקה. זה לא שזה לא אפשרי-כבר שמעתי על פרויקטי גמר של סטודנטים למדמ"ח שהתעסקו ברובוטיקה. לרוב נהוג להגיע לתחום הרובוטיקה ממכונות או חשמל. אבל שוב, זה עניין של גם מה מעניין אותך יותר. אם אתה לא מתעניין בתחום המכונות בכלל, אבל רוצה להגיע לרובוטיקה לא הייתי הולך על זה מכוון המכונות. אתה פשוט תסבול יותר מידי, חבל! הייתי עובר על הקטלוגי הסמכה של המקום שאתה הולך ללמוד בו, ובודק איזה קורסים יש בתחום שמעניינים אותך-האם יש בכלל קורסים שמתעסקים ברובוטיקה במדמ"ח איפה ששאתה רוצה ללמוד.

שאלה שנייה: בשביל לדעת אך בונים זרוע כזאת צריך להגדיר מה זאת הזרוע הזאת. שוב אתה חייב להגדיר ברמה מאוד גבוה בדיוק מה אתה מצפה מהזרוע. למשל איזה כוסות היא תהיה מסגולת להרים? כוסות של 50 גרם? כוסות של קילו וחצי? אלה המון פרמטרים שמשפיעים המון על תכנון הזרוע. הבחירה של האם לקנות זרוע מוכנה או לבנות זרוע היא נטו החלטה שלך. אותי אישית למשל מאוד מעניין תחום המכניקה, אז סביר להניח שהייתי בונה בעצמי. אדם אחר ממש שונא מכניקה ויעדיף פשוט לקנות זרוע מוכנה ולקפוץ ישר לתכנות. הנקודה היא שגם אם תחליט שאתה רוצה לבנות וגם אם תחליט שאתה רוצה לקנות אתה חייב להגדיר טוב מאוד מה הדרישות שלך מהזרוע קודם כול! כמה מהר היא תהיה מסוגלת לנוע? איזה שטח היא תכסה? כמה כוח היא תהיה מסוגלת להפעיל על הכוס? איזה קטרים של כוסות היא תהיה מסוגלת לתפוס? ואולי הכי חשוב-היא היא הולכת לתפוס את הכוס? אלה שאלות שאין ברירה ואתה צריך לשבת ולחשוב עליהם. ברגע שתגדיר את הבעיה עד הסוף הרבה שאלות ייפתרו לך באופן אוטומטי.

אחרי שתגדיר את הבעיה כמו שצריך ותהיה לך שאלה ספציפית-למשל אך אני מקטין סל"ד של מנוע-אני מבטיח לך שיהיו לך פה הרבה אנשים שישמחו לעזור לך בזה.

ולשאלת התקציב-התקציב יכול להשתנות בטווח מאוד גדול! זה תלוי למשל האם אתה קונה זרוע מוכנה או שאתה בונה אותה לבד, אם אתה בונה אותה לבד מה רמת הדיוק של התנועה של הזרוע? עשירית מילימטר? חצי ס"מ? בהערכה כללית מאוד אני מעריך שפרויקט כזה יכול לנוע בטווח של בין 600 שקל (למשל על ידי מחזור חלקים ממוצרים ישנים-למשל צירים לקחת ממדפסות ישנות) ועד שהשמיים זה הגבול וכזה מכשיר יכול להגיע גם לעשרות אלפי שקלים אם רק תרצה...

מוזמן להמשיך לשאול פה שאלות על כל דבר שלא יבוא.

בהצלחה,
עמית פריגוז'ין
סמל אישי של המשתמש
עמית פריגוז'ין
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי חיימון » ב' פברואר 24, 2014 11:26 pm

תותח :)
אני כ"כ מודה לך על התשובות המפורטות,לא חסכת זמן ומאמץ כדי להסביר בצורה הבהירה ביותר

אכן,תחום התיכנות מעניין אותי, ולכן חשבתי על מדמ"ח במכון לב,שנה הבאה...
תוכנית הלימודים : http://www.jct.ac.il/he/%D7%94%D7%97%D7 ... 7%A9%D7%91
אפשר לקחת קורסים בבחירה מאלקטרוניקה או מאבטחת מידע,או מעוד אופציות ששם..

אז שוב אחלק לשאלות :) ככה הכי טוב

1- כמות התיכנות ברובוטיקה היא רצינית? או שולית? לדוגמא במתקן הזה שמרים כוסות ושוטף אותם, האם התיכנות הוא שולי,או שהוא דורש ידע מעמיק?
2-לגבי הפרוייקט הזה,כמובן שזה היה רק דוגמא, הבנתי את שאלותיך ואין לי בעיה להגדיר את זה בצורה טובה ומעמיקה יותר, אך אם אפשר לצורך הדוגמא...
אשמח אם תגדיר לי אתה פרוייקט כלשהו,שהוא ברמה קטנה(וגם שיהיה זול-בטוח אפשר להביא חלקים ומה שמתכנתים בזול באייבי או שאר אתרים כגון אלו) כדי שאתנסה וארגיש שיצרתי משהו...שיתן לי ידע להמשך, עדיף פחות להתעסק באלקטרוניקה, אשמח כן לחבר כמה
דברים לבד ...אבל יותר על צד התיכנות
פרוייקט שיהיה שימושי לבית(לא סתם איזה חתול שמרים את הראש)....

3-הדרכים לתכנת הם דרך ארדיאנו הזה? הבנתי שיש חלפים זולים אפילו לזה...
אשמח אם תגדיר לי בכמה מילים איך זה משתלב בידיוק, הארדאינו הזה זה לוח שאליו אני מחבר את החיישנים האלקטרונים ומתכנת אותו? אשמח לאיזה דוגמא בנושא

קח אותי כפרוייקט אישי :wink:
רב תודות לך חבר!
חיימון
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי עמית פריגוז'ין » ג' פברואר 25, 2014 9:04 am

שלום,
מהקישור שצירפת לא ברור בדיוק איזה קורסי בחירה קיימים אך זה נראה שבגלל שמדובר על מוסד לימודי קטן גם מגוון הקורסים הוא קטן ולכן לא בטוח אם תמצא שם במסגרת לימודי מדמ"ח קורסים שעוסקים ברובוטיקה. אני יודע למשל שלאוניברסיטת בן-גוריון יש קורסים שעוסקים בראייה ממוחשבת, ובטכניון יש מגמת רובוטיקה שלמה במדמ"ח שכוללת קורסים בראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית למשל.
אני בטוח שגם בת"א יש תת גמגמה כזאת למרות ששם לא בדקתי. אם אתה מעוניין ללמוד מדמ"ח עם דגש על רובוטיקה הייתי שוקל ללמוד במוסד גדול יותר ששם יש מגוון קורסים גדול יותר שיתאימו לך יותר.

בקשר לשאלות:

קשה לכמת כמה תכנות הוא שולי או חשוב. כמובן שבשביל שהמוצר יעבוד בסוף הכול חשוב. גם הבורג הקטן שבקצה של הזרוע. בסופו של דבר מספיק שדבר אחד קטן לא יעבוד וכול המערכת כגוף לא תעבוד.
שוב זה גם תלוי בהגדרת הפרויקט. אם אתה רוצה שהזרוע תרים כוס שנמצאת בנקודה מסוימת מאוד, ותמיד כול הכוסות נראות אותו דבר בדיוק, אז הרובוט יכול להיות יותר "טיפש" ופשוט לקוות שהכוס נמצאת שם בלי לאמת את המידע. לעומת זאת אם יש לך ערמת ספלים מפוזרים, סביר להניח שתצטרך להשתמש במצלמה למשל על מנת למצוא את הכוסות ואז התכנות הופך להרבה יותר מורכב.

לגבי פרויקטים: יש מגוון גדול מאוד של ספרים (חלקם אפילו מסתובבים באינטרנט) כמו זה למשל: http://www.amazon.com/Make-Arduino-Controlled-Robot-Projects/dp/1449344372/ref=sr_1_21?s=books&ie=UTF8&qid=1393311417&sr=1-21&keywords=robot שמכילים הרבה פרויקטים בתוכם.
הייתי ממליץ לך פשוט להתחיל לבנות פרויקטים פשוטים בהתחלה ומשם כבר תוכל ללמוד תוך כדי עשייה.

ולגבי הארדינו שמתקשר גם לספר שנתתי בקישור למעלה- ארדינו זה לוח קטן שבלב שלו יושב מיקרומעבד, שניתן לתכנת בקלות דרך המחשב.
אל הלוח אתה יכול לחבר למשל חיישנים ומנועים, ובעזרת הקוד שאתה מתכנת להגדיר בדיוק מה שאתה רוצה שיקרה כתלות בחיישנים למשל.
ארדינו זה בעצם המוח של הרובוט שלך. הוא מה ששולט בכול דבר. הוא מקבל את המידע מהסביבה ומפעיל את הרובוט.
חיפוש מהיר של "arduino project" בגוגל ייתן לך יותר דוגמאות לפרויקטים משאי פעם תוכל לראות.
את הארדינו ניתן לקנות דרך היצרן המקורי וניתן למצוא גם אינסוף לוחות תואמים שמתנהגים בדיוק אותו דבר אך עולים פחות בeba.y.

בגלל שאתה צעיר בתחום לא הייתי קופץ ישר לנסות לבנות רובוט שמרים כוסות.
תתחיל מפרויקטים פשוטים למשל רובוט שעוקב אחרי קו לבן. שימושי במיוחד? כנראה שלא. ילמד אותך הרבה? כנראה שכן.
חיפוש בגוגל ייתן לך עשרות אם לא מאות מדריכים של אך בונים כזה רובוט.

בהצלחה,
עמית פריגוז'ין
סמל אישי של המשתמש
עמית פריגוז'ין
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי חיימון » ג' פברואר 25, 2014 7:27 pm

עמית פריגוז'ין כתב:שלום,
מהקישור שצירפת לא ברור בדיוק איזה קורסי בחירה קיימים אך זה נראה שבגלל שמדובר על מוסד לימודי קטן גם מגוון הקורסים הוא קטן ולכן לא בטוח אם תמצא שם במסגרת לימודי מדמ"ח קורסים שעוסקים ברובוטיקה. אני יודע למשל שלאוניברסיטת בן-גוריון יש קורסים שעוסקים בראייה ממוחשבת, ובטכניון יש מגמת רובוטיקה שלמה במדמ"ח שכוללת קורסים בראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית למשל.
אני בטוח שגם בת"א יש תת גמגמה כזאת למרות ששם לא בדקתי. אם אתה מעוניין ללמוד מדמ"ח עם דגש על רובוטיקה הייתי שוקל ללמוד במוסד גדול יותר ששם יש מגוון קורסים גדול יותר שיתאימו לך יותר.

בקשר לשאלות:

קשה לכמת כמה תכנות הוא שולי או חשוב. כמובן שבשביל שהמוצר יעבוד בסוף הכול חשוב. גם הבורג הקטן שבקצה של הזרוע. בסופו של דבר מספיק שדבר אחד קטן לא יעבוד וכול המערכת כגוף לא תעבוד.
שוב זה גם תלוי בהגדרת הפרויקט. אם אתה רוצה שהזרוע תרים כוס שנמצאת בנקודה מסוימת מאוד, ותמיד כול הכוסות נראות אותו דבר בדיוק, אז הרובוט יכול להיות יותר "טיפש" ופשוט לקוות שהכוס נמצאת שם בלי לאמת את המידע. לעומת זאת אם יש לך ערמת ספלים מפוזרים, סביר להניח שתצטרך להשתמש במצלמה למשל על מנת למצוא את הכוסות ואז התכנות הופך להרבה יותר מורכב.

לגבי פרויקטים: יש מגוון גדול מאוד של ספרים (חלקם אפילו מסתובבים באינטרנט) כמו זה למשל: http://www.amazon.com/Make-Arduino-Controlled-Robot-Projects/dp/1449344372/ref=sr_1_21?s=books&ie=UTF8&qid=1393311417&sr=1-21&keywords=robot שמכילים הרבה פרויקטים בתוכם.
הייתי ממליץ לך פשוט להתחיל לבנות פרויקטים פשוטים בהתחלה ומשם כבר תוכל ללמוד תוך כדי עשייה.

ולגבי הארדינו שמתקשר גם לספר שנתתי בקישור למעלה- ארדינו זה לוח קטן שבלב שלו יושב מיקרומעבד, שניתן לתכנת בקלות דרך המחשב.
אל הלוח אתה יכול לחבר למשל חיישנים ומנועים, ובעזרת הקוד שאתה מתכנת להגדיר בדיוק מה שאתה רוצה שיקרה כתלות בחיישנים למשל.
ארדינו זה בעצם המוח של הרובוט שלך. הוא מה ששולט בכול דבר. הוא מקבל את המידע מהסביבה ומפעיל את הרובוט.
חיפוש מהיר של "arduino project" בגוגל ייתן לך יותר דוגמאות לפרויקטים משאי פעם תוכל לראות.
את הארדינו ניתן לקנות דרך היצרן המקורי וניתן למצוא גם אינסוף לוחות תואמים שמתנהגים בדיוק אותו דבר אך עולים פחות בeba.y.

בגלל שאתה צעיר בתחום לא הייתי קופץ ישר לנסות לבנות רובוט שמרים כוסות.
תתחיל מפרויקטים פשוטים למשל רובוט שעוקב אחרי קו לבן. שימושי במיוחד? כנראה שלא. ילמד אותך הרבה? כנראה שכן.
חיפוש בגוגל ייתן לך עשרות אם לא מאות מדריכים של אך בונים כזה רובוט.

בהצלחה,
עמית פריגוז'ין

אנסה להתחיל מהפרוייקט שהמלצת-הרובוט שעוקב
כזה http://www.instructables.com/id/Line-fo ... h-Arduino/
?
יש קישור לקניה של כל המוצרים לרובוט
http://www.zagrosrobotics.com/shop/item.aspx?itemid=914
65 דולר זה 230 שקל-די הרבה להתחלה שלי...
אם אני קונה ככה בעצם לא בניתי כלום...איזה ידע ארכוש אם רק אחבר את הרכיבים?
איזה ידע ארכוש בתיכנות שלו..?נראה די פשוט לכאורא
איזה רכיבים יש שם והאם אפשר לעשות עם הרובוט הזה שימושים שונים אחר כך? יותר מסובכים?
תודה
חיימון
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי עמית פריגוז'ין » ד' פברואר 26, 2014 10:59 pm

שלום,

דבר ראשון המחיר הוא לא כזה גבוה יחסית לעבודה שמדובר בקיט שכולל בתוכו גם את הארדינו שעולה לבדו באזור ה-130 שקל. וגם פלטפורמה.
אבל אתה בהחלט יכול גם לקנות את ארדינו תואם בנפרד, את הרכיבים לקנות בת"א, ופלטפורמה להכין בעצמך מעץ למשל. אני מאמין שתצליח לחסוך באזור ה-100 שקל. השאלה אם שווה לך את הכאב ראש של לרוץ אחרי כול דבר בנפרד.

לאחר שתהיה לך כזאת פלטפורמה למעשה אתה יכול לבנות כמעט כול רובוט נוסע שאתה יכול לחשוב עליו, ולא רק בהכרח רובוט שעוקב אחרי קו. למשל עם הוספת חיישנים אחרים אתה יכול לבנות רובוט שנוסע לאורך קירות ושומר על מרחק קבוע מהם. ואז אתה יכול לשכלל אותו לרובוט שיודע לנסוע במבוכים למשל, אתה יכול לבנות רובוט שמזהה מכשולים בדרך ומתחמק מהם, רובוט שממפה חדרים ועוד ועוד... מדובר בפלטפורמה שנותנת לך מגוון יחסית מאוד גדול של פרויקטים שאתה יכול להתעסק אתם ויכולים ללמד אותך הרבה, בעיקר בתחום התכנות והאלקטרוניקה (המכניקה פה כבר די בנויה).

ובכול מקרה הארדינו הוא אותו מוח של הרובוט שישמש אותך כמעט בכול פרוייקט עתידי שתבחר לעשות. סך הכול נראה כמו מחיר לא רע בכלל. אבל שוב, אם תרצה תוכל גם לרכוש הכול במחירים זולים יותר על חשבון כאב ראש וזמן.

בהצלחה,
עמית פריגוז'ין
סמל אישי של המשתמש
עמית פריגוז'ין
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי חיימון » ה' פברואר 27, 2014 10:18 am

תודה על כל העזרה!
אכן המטרה שלי כרגע היא לחסוך, כמובן שצריך אדריאנו תואם אך שיעבוד,מה החסרונות בתואם? או שאותו דבר רק בלי ה"מותג"?
אם הלוח הזה ישאר איתי לשיכלולים הבאים זה נהדר...

אני רוצה להבין איזה חלקים יש שם כדי להבין איך אפשר לחסוך ומה אני אקנה בעצם
http://www.zagrosrobotics.com/shop/item.aspx?itemid=914
יש קישור ל4 מוצרים ראשיים

http://www.zagrosrobotics.com/shop/item.aspx?itemid=859
Magician Robot Chassis
עולה 16 דולר

http://www.zagrosrobotics.com/shop/item.aspx?itemid=913
22 דולר
Sparkfun RedBoard (Arduino clone)

http://www.zagrosrobotics.com/shop/item.aspx?itemid=782
24 דולר
Ardumoto

http://www.zagrosrobotics.com/shop/item.aspx?itemid=827
5 דולר
Small Self-Adhesive Breadboard

בנוסף יש את החלקים הבאים
(10) 6 inch male-male jumper wires
(10) 3 inch male-male jumper wires
(10) 6 inch male-female jumper wires
(2) Photoresistors
(2) Snap action switches
(2) Red LEDs
(1) Green LED
(1) Yellow LED
(6) 330 ohm resistors
(5) 10k ohm resistors

אשמח אם תסביר לי מה יש בכל חלק מהקישורים שנתתי,מה הם מכילים ומה תפקידם בראיה הכוללת?
ואיך אפשר לחסוך את מחירם?
כדי שטיפה אקבל כיוון כללי

אגב,הוא עוקב אחרי הפס הלבן לפי מצלמה? לא ראיתי שיש כאן מצלמה בפנים?

אני מאמין שאחרי ההסבר שלך אקבל כיוון מדוייק יותר ואדע להיערך להמשך

אני מודה לך מאוד על הכל!
חיימון
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי עמית פריגוז'ין » ה' פברואר 27, 2014 10:52 pm

שלום,

לוחות ארדינו תואמים זהים לחלוטין, פשוט בלי השם של היצרן המקורי. התפקוד זהה לחלוטין.
וזה לוח שימשיך אתך עוד הרבה.
את הארדינו אפשר למצוא גם ב-50 שקל ואפילו פחות באי.ביי.
גם פלטפורמה תמצא זול יותר באי.ביי.
הרכיב השלישי הוא רכיב שמקשר בין הארדינו למנועים וגם אותו ניתן למצוא בערך ב-40 שקל באי.ביי.
הרכיב הרביעי הוא מטריצה לחבר עליה את כול הרכיבים השונים וגם את זה ניתן למצוא בערך ב-10 שקלים באי.ביי.

בקיצור! אי.ביי חוסך לך בערך 50% מהעלות.

את כול הרכיבים הקטנים תוכל לרכוש למשל בשדרות הר ציון בתל-אביב. יש כמה חנויות שמתעסקות ברכיבי אלקטרוניקה. המחיר שלהם כל כך נמוך שההפרש גם ככה לא יהיה משמעותי.

העקיבה לא מתבצעת עם מצלמה, שימוש במצלמה הופך את הקוד למרוכב הרבה יותר. במקרה הזה נעשה שימוש בחיישן אשר רגיש לעוצמת האור שהוא מקבל וכך הוא יודע אם הוא נמצא מעל משטח לבן או משטח שחור.
כמובן שבעתיד אין שום בעיה לשדרג למצלמה וללמוד כיצד לעבוד איתה.

מקווה שקצת עשיתי לך סדר בבלאגן.

בהצלחה,
עמית פריגוז'ין
סמל אישי של המשתמש
עמית פריגוז'ין
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי חיימון » ו' פברואר 28, 2014 9:26 am

עשית סדר חלקית :)
אם הבנתי נכון יש לנו שילוב של כמה דברים כאן
המוצר הראשון
http://www.zagrosrobotics.com/shop/item.aspx?itemid=859
זה רק הגלגל עם פלסטיק שעליו אני מחבר הכל? או שיש שם גם משהו חשמלי? כי אני לא מבין למה זה עולה 16 דולר
ואיפה אני משיג זול יותר באייבי?

הרכיב השני
http://www.zagrosrobotics.com/shop/item.aspx?itemid=913
האדרינו
אשמח אם תמליץ לי על דגם זול שאפשר לקנות,וגם יעבוד בצורה טובה(שאקנה באייבי),

השלישי אמרת שזה מה שמחבר בין המנוע לארדינו
http://www.zagrosrobotics.com/shop/item.aspx?itemid=782
מצאתי כאן ב 30 שקל
http://www.ebay.com/itm/Ardumoto-L298P- ... 2ec8f30d23
איך אני יודע אם זה מתאים ?

והרביעי המטריצה, היכן היא ממקומת בידיוק ברובוט?ומה המטרה שלה?
מצאתי באייבי ב 7 שקל
http://www.ebay.com/itm/1pcs-Arduino-Mi ... 27d15a19af
מתאים?

אשמח להסבר כללי על המערכת
איפה המנוע? איפה החישן? והאם רשמתי נכון את השימוש בכל חלק?
תודה על הכל
חיימון
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי עמית פריגוז'ין » ש' מרץ 01, 2014 9:50 pm

שלום,
המוצר הראשון למעשה הוא הפלטפורמה שלך, כולל גלגלים וכולל מנועים.
חיפוש של Robot Chassis באי.ביי ייתן לך ים של פלטפורמות דומות במגוון גדול מאוד.

גם בקשר לארדינו, חיפוש של Arduino uno, כאשר UNO זה הדגם של הלוח ייתן לך מגוון גדול של לוחות מאותו דגם ויצרנים שונים. כולם אמורים לעבוד.
אתה מוזמן להעלות לכאן קישור למוצר ספציפי שיש לך שאלה עליו אבל בעקרון אין לך צורך בתוספות. רק בלוח הבסיסי.

ממה שנראה לגבי המוצר השלישי נראה שזה אותו לוח בדיוק. תמיד אפשר להשוות שמות, ונתונים של הלוח בשביל לאמת שזה אותו לוח בדיוק.\

לגבי המטריצה, המטריצה שבחרת קטנה מאוד.
http://www.ebay.com/itm/Mini-MB-102-Solderless-Breadboard-Protoboard-830-Tie-Points-2-buses-Test-Circuit-/181227589427?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a32018f33
אתה צריך לחפש משהו בגודל הזה.
תפקיד המטריצה היא לחבר עליה את כול החיישנים והרכיבים במקום להתעסק עם הלחמות. אתה יכול למקם אותה בכול מקום שנוח לך.

החיישן היה ברשימת הרכיבים הקטנים. במקרה הזה החיישן הוא רכיב פוטואלקטרי-רכיב שמשנה את ההתנגדות שלו כתלות בעוצמת האור שהוא נחשף אליה.

בהצלחה,
עמית פריגוז'ין
סמל אישי של המשתמש
עמית פריגוז'ין
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי חיימון » ב' מרץ 03, 2014 2:32 pm

אוקי אני מתחיל להבין

1)
הפלטפורמה שכוללת גלגלית ומנועים מצאתי באייבי ב 45 שקל
http://www.ebay.com/itm/New-Motor-Smart ... 20de9b95e4
יש שם מנוע? הגודל טוב אם ארצה לשדרג בעתיד לכל מיני דברים אחרים? או שאולי עדיף גדול יותר...

2)
בקשר לאדרינו
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0 ... c&LH_BIN=1
יש מלא אופציות וחלקם בטח לא טובים אשמח אם תבחר לי משהו זול וטוב שיוכל לשמש אותי לשידרוגים הבאים וכו'

3)
המטריצה
http://www.ebay.com/itm/Mini-MB-102-Sol ... 2a32018f33
בחרת לי אותה, למה צריך גדול? ואשמח אם תסביר לי יותר מדוייק מה השימוש שלה

4)
ולגבי מה שמחבר בין המנוע לאדרינו
http://www.ebay.com/itm/Ardumoto-L298P- ... 2ec8f30d23
מתאים לדעתך?

5- כדי שאבין
יש לי את הפלטפורמה שזה הגלגל והמנועים , ויש את החלק שמחבר בין אדרינו למנוע שמעביר לו פקודות מתי ליסוע ואיך...
ועל המטריצה אני מחבר את כל החיבורים החשמליים,במקום להלחים?
אשמח להסבר מדוייק יותר איך הכל עובד יחד

לגבי שאר הרכיבים

6) :
(10) 6 inch male-male jumper wires - יש 40 כאלה ב 7 שקל(6 אינצ) http://www.ebay.com/itm/40-x-15cm-6-Mal ... 2ecb22fa44

7):
(10) 3 inch male-male jumper wires -לא מצאתי 3 אינץ באייבי, מה מציין האינץ? גודל חיבור? ואם יהיה לי 4 אינץ זה לא טוב? או שזה אורך חוט ואז אפשר להביא יותר ארוך?

8):
(10) 6 inch male-female jumper wires -גם לא מצאתי באייבי

9):
(2) Photoresistors -זה החיישן שמבין שזה פס לבן? זה זה http://www.ebay.com/itm/20PCS-Photoresi ... 3a75b2a9d5

10):
(2) Snap action switches - מה הוא עושה? ולא מצאתי כזה באייבי

11):
(2) Red LEDs -זה מותרות,כן?
(1) Green LED-זה מותרות,כן?
(1) Yellow LED-זה מותרות,כן?

12):
(6) 330 ohm resistors
איזה מהם זה
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Re ... s&_sacat=0
ומה התפקיד שלו?

13):
(5) 10k ohm resistors
בחיפוש זה מחזיר לי אותם תוצאות כמו למעלה, מה ההבדל?

תודה על הכל!!!
חיימון
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי עמית פריגוז'ין » ו' מרץ 07, 2014 10:57 pm

שלום,

מצטער על התגובה המאוחרת-תקופה עמוסה.

אני אתחיל דווקא משתי השאלות האחרונות שלך: זה נגד, ואם אתה לא מכיר מה זה ומה התפקיד שלו, אתה כנראה קופץ קצת יותר מידי קדימה.
תשב תקרא קצת על נגדים, קבלים, חוקי חשמל בסיסים (חוקי קירכהוף, חוק אוהם)

לגבי השאלות האחרות:

לגבי הפלטפורמה היא כוללת מנועים אך דעתי האישית היא שהיא קצת קטנה מידי, הייתי מחפש משהו קצת יותר גדול שיאפשר לך להמשיך להתפתח בהמשך.
לגבי הארדינו: לוח למשל שמאוד זול: http://www.ebay.com/itm/Version-Board-ATmega328P-UNO-R3-ATmega16U2-Free-USB-Cable-for-Arduino-T7-/131120289832?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item1e8760d828

המטריצה משמשת לבניית מעגלים שאתה רוצה לחבר אל הארדינו. צריך לוח יחסית גדול פשוט כדי שיהיה לך מקום לעבוד עליו.

הלוח שבחרת למנוע נראה בהחלט מתאים

וכן-בדיוק מה שאמרת.

הכבלים של 6 אינצ' ו-3 אינצ' זה אותו כבל באורך שונה פשוט.

החיישן הפוטואלקטרי זה חיישן שמזהה עוצמת אור. שים לב שמה ששלחת לי זה בעצם 20 יחידות כאלה.

באופן כללי רכיבים קטנים כאלה עדיף לך לקנות אפילו בת"א. תוכל לקנות כמות יותר קטנה ויהיה לך יותר נוח.

Snap action switches זה בעצם מפסק כדי שהרובוט ידע שהוא הגיע לקיר
למשל: http://www.ebay.com/itm/10pcs-Roller-Lever-Arm-Micro-Switches-AC-250V-HV-156-1C25-/370548309360?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5646667d70
נקרא גם microswitch. שוב הייתי ממליץ לקנות בארץ באיזה חנות אלקטרוניקה.

אני לא מכיר בדיוק את הרובוט שאתה מתכנן לקנות אז לא יודע מה מטרת הלדים, אבל לדים יעלו לך פחות משקל ליחידה אז ככה שזה לא נורא.

אבל שוב! קודם כול תלמד את הבסיס-מה זה נגד, מה זה קבל, מה תפקידם, מה זה מתח, מה זה זרם... יש הרבה מידע על זה באינטרנט.

בהצלחה,
עמית
סמל אישי של המשתמש
עמית פריגוז'ין
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי xalmek » ש' נובמבר 18, 2023 11:42 am

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הבא