חברים יקרים!
לפי תשובותיכם, אתם מניחים כי רווית וקרן בונות רובוט או אף רובונר - חזרו לשאלה! כל מה שהן רצו לשאול זה על הפלט של חיישני המרחק של שרפ, ולא על מנת למקמם על רובוט.
תשובה לרווית:
כל חיישני המרחק של שרפ (שאני מכיר) אינם "מוציאים" התנגדות כפלט - אלא מתח שניתן למדוד אותו. החיישן שהזכרת מודד מרחקים בין 10 ל-80 סנטימטרים, ומוציא מתח אנלוגי בין 0.4V ל-2.6V, שהוא פונקציה הפוכה של המרחק (כלומר ככל שהמרחק גדול יותר, המתח נמוך יותר). המתח האנלוגי המדובר נמדד בין החוט הצהוב (הפלט) לחוט השחור (אדמה). את החוט האדום (אספקת מתח לחיישן) יש לחבר למתח ישר(DC) של 5V.
הערות:
1) אל תנסו למדוד מרחקים קטנים מ-10 ס"מ בעזרת חיישן זה. הוא ייתן לכן ערכים שגויים, הגדולים בהרבה מהמרחק הנמדד. נסו לבנות טבלה המתארת את המתח שהחיישן פולט, עבור כל מרחק נתון (קחו למשל את המרחקים 10 ס"מ עד 80 ס"מ, בקפיצות של 10).
2) מדידת ההתנגדות של החיישן, כפי שהצעת קודם לכן - לא תתן לכן דבר. החיישן "מוציא" מתח, ולא התנגדות (אבל הוא מייצר את השינוי הזה במתח ע"י שינוי בסוג מסויים של התנגדות פנימית - אתן לא יכולות למדוד זאת בשום אופן).
3) אתן יכולות למצוא מידע נוסף על החיישן באתרנו, במדור "דפי נתונים" בחלק החומרה. הנה קישור מתאים:
http://www.robotica.co.il/hardware/datasheets.php.
כעת מספר הערות על חיישנים אחרים שהוזכרו ע"י dealler (שימושיים לרובונר בעיקר):
1) חיישן ה-UV של Hamamatsu מוציא פלט שהוא גל ריבועי בתדירות נמוכה, בגובה 5V. לא ניתן להשתמש בו לפלט אנלוגי, ואף לא להשתמש בתדירות הגל למציאת המרחק לנר (למרות שיש קשר למרחק, גורמים רבים נוספים משפיעים על התדירות).
2) החיישן הפיירואלקטרי מוציא פלט קבוע של 2.5V, וכאשר מתקרב אליו מקור חום (אדם, נר, חתול וכו') מתרחשת עליה במתח ואחריה ירידה (כמו מחזור אחד של סינוס), או להיפך, תלוי בכיוון התזוזה. חיישן זה מזהה רק תזוזה של מקור החום ימינה או שמאלה, וניתן לזהות את השינויים במתח ע"י השוואה של המתח בפלט לשני ערכי סף - אחד גבוה מ-2.5V והשני נמוך (בדקו את פעולתו באמצעות אוסילוסקופ).
בברכה,
גיא יונה
עורך האתר