אור , יחסית לבן אדם (אני חושב) אינטיליגנטי (אני חושב) אתה בעצמך מדבר כמו דביל. ואל תגיד שזה יפה לדבר ככה למי שאתה לא מכיר. זה שאני מדבר ככה עם אלון... זה כי אנחנו הוביטים. כעת לכל דבר שלא ברור למישהו בדיון:
ראשית תשובות עניניות (ונכונות) לדילר:
1. אתה לא יכול לקבוע בדיוק איזה נוסחא לחיישן כי כל חיישן באמת שונה מהאחר, לעיתים יכול להביא קריאות שאינן דומות. בהמשך למה שאלי הסביר,בקשר לטור טיילור "ריבועים" "חזקה" או "ריבועים" ואפילו אקספוננט, הם גם ככה פולינומים, אז האפשרות הכי טובה שלך והכי מדוייקת היא בדרך כלל ליצור פולינום אבל!!!!! יש לי הצעות ייעול:
ראשית, הבן כי טור טיילור יכול לקחת כמעט כל פונקציה שאתה מכיר, כמו סינוס ולהראות אותה כטור של חזקות.
שנית!! אני ממליץ לא פשוט לא לעשות את הנוסחא עצמה בתוכנה. למה? כי זה יהיה טיפשי ובזבוז תוכנה. חוסר ייעילות לשמו. אז מה כן אני מציע? אכן כמו שמר השטרודל אמר , בתיקון קל - קח את החיישן , שם מול הקיר ומדוד את המרחק ואת הדגימה שהוא נותן. כעת הזז אותו עד שהקריאה שלו בתוכנה משתנית, ורשום את המרחק (גם אם המרחק אינו שלם, רוב הסיכויים שלא שלם) אני ממליץ לרשום במ"מ כך שהרזולוציה תהיה יותר גבוהה (שגיאה יותר נמוכה בהמרה לפונקציה) כעת כל התוצאות לתוך אקסל והופה להוציא גרף עם נוסחא פולינומאלית או משהו דומה.
שלב הבא - עדיף בתוכנה לעשות LOOK UP TABLE עם ערכי הפונקציה מוכנים. חיפוש בטבלה אחר ערך המרה מסויים יותר מהיר ויותר יעיל מאשר הפעלת הפולינום עצמו. כיצד לעשות זאת? אתה יכול לרשום תוכנית ב- C שתדפיס את כל הערכים של הפונקציה על המסך ולעשות COPY PASTE לתוך התוכנה. אתה יכול לרשום את זה בעצמך בתוכנה ישירות. איך שבא לך.
2. כן. כדאי מאד לחלק את המתחים. באיזה בקר אתה משתמש? בכל מקרה עדיף לחלק את המתח על יותר ממיצב אחד ומדוע? בכדי שהבקר לא יתחמם וייעילותו לא תרד כתוצאה.
בנוסף כל החיישנים והאלקטרוניקה צורכים זרם רב שעלול למייצב הבקר להתחמם יתר על המידה. כן. כדאי לחלק את המתח. בשוק מייצבים שונים דוגמת מייצבים פשוטים 7805 7809 7812 המייצבים ל 5 9 ו- 12 וולט ומייצבי מתח משתנים, כמו ה- LM317 עם הגבלת זרם של 1.5 אמפר וה- LM338 עם הגבלת מתח של 5 אמפר, לצרכים יותר "זללנים" (של זרם).
3. רקע תיאורטי של חיישנים? מה זה אומר בכלל? אולי אתה מתכוון לתיעוד של החיישן או הוראות הפעלה? באמת ACRONAME הם מעולים.
4. כנראה. כמה שאני יודע
כעת לעוד כמה דברים:
אף פעם לא ראיתי הבדל בפולס בין בן אדם לנר ואני לא מאמין שיש הבדל. אולי פשוט אתם לא צריכים לעמוד בתוך הזירה.
אותה פונקציית סינוס ב- ICC. אל תעשה אותה זה יהיה טיפשי. או שתחפש (או תבקש) מה הנוסחא הפולינומית של סינוס או שתעשה טבלת LOOKUP לערכי סינוס. זה יהיה קצת יותר חכם. וחוץ מזה למה להשתמש בסינוס??? איזה שימוש לרובונר יש כבר עם סינוס!?!!?
תהנה. אם אתה רוצה את הנוסחאות של כל מיני פונקציות כפולינום... אני פה.
בי
שחר