על ידי גיא יונה » ו' יולי 04, 2003 11:09 pm
תופעות לא ליניאריות הן בד"כ לא רצויות מבחינה הנדסית, ולכן אני לא מכיר סלילים המיוצרים בכוונה באופן זה. מדובר בתופעות שוליים הקורות במצבים מסויימים, ומנסים להמנע מהן. דרגה גבוהה של חוסר ליניאריות יש במנועי Switched reluctance motors) SRM) - אל דאגה אנו לא משתמשים בהם... גם בקווי מתח גבוה ישנן תופעות של חוסר ליניאריות לפעמים. אפילו בסלילים רמקולים נתקלים בתופעות של חוסר ליניאריות כאשר מגיעים לתדרים נמוכים מאוד. אני לא כ"כ מבין בזה, וגם יש נטייה כללית לא להתעסק עם תופעות לא-ליניאריות כאלה. אולי אנחנו מפסידים משהו, הרי חוסר-ליניאריות הביאה לנו את המהפיכה הדיגיטלית - אבל זה די מסובך בד"כ.
למה ההשראות אינה תמיד ליניארית? לצערי אין לי על זה תשובה, כי אינני יודע למה היא ליניארית בכלל. תמיד לקחתי את זה כמובן מאילו... אולי שחר יודע, אולי מישהו אחר יודע, אולי אף אחד לא יודע... אנסה לבדוק.
כעת לגבי ההגדרות שלי - מה לא בסדר בהן? לא ניתן להעביר מתח במוליך - מתח נוצר על גבי המוליך. אנו מעבירים שטף מגנטי דרך מוליך ונוצר בו מתח חשמלי - מה לא בסדר כאן? השטף המגנטי הזה יכול להיווצר בכל מיני דרכים, לא דוקא ע"י מעבר של זרם חשמלי דרך הלולאה עצמה.
בברכה,
גיא יונה