מישהו יודע משהו על סלילים?

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

מישהו יודע משהו על סלילים?

הודעהעל ידי guybrush » ה' יולי 03, 2003 8:04 pm

כי אני לא,
ואין לי מושג מאיפה להשיג מידע.

אוי תוכלו להסביר מהו סליל כמו הסליל ברדיו 0.1 מיקרו H מה זו היחידה H?

ואיך הוא פועל.

בתודה מראש.
guybrush

הודעהעל ידי השחר העולה » ה' יולי 03, 2003 8:14 pm

זה המידת השראות של הסליל כמו שאוהם זה התנגדות נגד. הוא מתנגד לשינוי בזרם דרכו ואוגר אנרגייה (זרם, לעומת מתח בקבל)
www.robotica.co.il/movies/movies.php
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

סלילים

הודעהעל ידי גיא יונה » ו' יולי 04, 2003 1:19 pm

שלום רב,

סליל, כמו שכתב שחר, הוא רכיב חשמלי האוגר אנרגיה בשדה המגנטי שלו. עקרון הפעולה שלו מתבסס על חוק ההשראה של פרדיי (Faraday) והוא טוען כך: v(t)=df/dt כאשר f הוא שטף השדה המגנטי דרך הסליל הנתון ביחידות ובר (Wb - Weber). קיים קשר מסויים בין השטף המגנטי בסליל לבין הזרם העובר דרכו, ובסליליפ ליניאריים (רוב הסלילים) קשר זה הוא קשר ליניארי, המאופיין ע"י קבוע פרופורציה L הקרוי ההשראות של הסליל. קבוע זה נתון ביחידות הנרי המסומנות H, לפי Henry. כך קיבלנו: v(t)=L*di(t)/dt וזוהי המשוואה הדיפרנציאלית המאפיינת את הסליל.

הערה: היחידה הנרי מוגדרת כהשראות הדרושה ליצר 1V משינוי זרם של 1A לשניה.
היחידה ובר מוגדרת כמידת השטף המגנטי אליה צריך להגיע תוך שניה אחת, על מנת ליצר בלולאת מוליך מתח של 1V.

בברכה,

גיא יונה
עורך האתר
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי דרדס כתום » ו' יולי 04, 2003 10:21 pm

באיזה סלילים הקשר לא לינארי? למה?
השטף המגנטי לא נוצר כתוצאה של המתח שעובר בלולאה? כי ממשהסברת הבנתי ההפך....
אני לא רציונלית, אני צודקת
סמל אישי של המשתמש
דרדס כתום
משתמש ותיק
משתמש ותיק

סלילים לא ליניאריים

הודעהעל ידי גיא יונה » ו' יולי 04, 2003 11:09 pm

תופעות לא ליניאריות הן בד"כ לא רצויות מבחינה הנדסית, ולכן אני לא מכיר סלילים המיוצרים בכוונה באופן זה. מדובר בתופעות שוליים הקורות במצבים מסויימים, ומנסים להמנע מהן. דרגה גבוהה של חוסר ליניאריות יש במנועי Switched reluctance motors) SRM) - אל דאגה אנו לא משתמשים בהם... גם בקווי מתח גבוה ישנן תופעות של חוסר ליניאריות לפעמים. אפילו בסלילים רמקולים נתקלים בתופעות של חוסר ליניאריות כאשר מגיעים לתדרים נמוכים מאוד. אני לא כ"כ מבין בזה, וגם יש נטייה כללית לא להתעסק עם תופעות לא-ליניאריות כאלה. אולי אנחנו מפסידים משהו, הרי חוסר-ליניאריות הביאה לנו את המהפיכה הדיגיטלית - אבל זה די מסובך בד"כ.

למה ההשראות אינה תמיד ליניארית? לצערי אין לי על זה תשובה, כי אינני יודע למה היא ליניארית בכלל. תמיד לקחתי את זה כמובן מאילו... אולי שחר יודע, אולי מישהו אחר יודע, אולי אף אחד לא יודע... אנסה לבדוק.

כעת לגבי ההגדרות שלי - מה לא בסדר בהן? לא ניתן להעביר מתח במוליך - מתח נוצר על גבי המוליך. אנו מעבירים שטף מגנטי דרך מוליך ונוצר בו מתח חשמלי - מה לא בסדר כאן? השטף המגנטי הזה יכול להיווצר בכל מיני דרכים, לא דוקא ע"י מעבר של זרם חשמלי דרך הלולאה עצמה.

בברכה,

גיא יונה
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי דרדס כתום » ו' יולי 04, 2003 11:17 pm

מבחינה הגיונית (למרות שאני יודעת שלהיגיון אין יותר מדי מקום במציאות), אם לא עובר שום זרם דרך סליל, ואין עליו מתח, איך יווצר שטף מגנטי? מגנטיות היא לא תוצר של חשמל?
אני לא רציונלית, אני צודקת
סמל אישי של המשתמש
דרדס כתום
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי השחר העולה » ש' יולי 05, 2003 12:06 am

לינארי? מה? גיא כלום לא לינארי זה הכל בקירוב טוב (הפקולטה למדעים מדוייקים בקירוב)
כמו להגיד שכל דבר זה אוסצילטורים הרמונים (כמו שאתה יודע) אבל רק בקירוב.
שינוי בזרם גורם למפולת גדולה יותר בספינים של האלק' שעוברים ליד מקורות שדה הפוכים (החומר עצמו) יותר מהר ומסתדרים הפוך (הספין שלהם, "המומנט" ביחס לשדה המגנטי) ויוצרים מפולת המתאזנת רק כאשר סטטיסטית סה"כ הספינים שווים לממוצע ההשפעה של השדה המגנטי של אטומי החומר (מקור דיפולים מגנטים הפוכים) על האלק' . במתחים גבוהים יש השפעות בין האלק' עצמם מה שגורם לתופעות לא לינאריות. הייתם חייבים לשאול?
שחר
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

לינאריות

הודעהעל ידי גיא יונה » ש' יולי 05, 2003 12:42 am

שחר - בשבילי לינארי עד כדי 15-^10 זה ליניארי, ובמקרה של סלילים רגילים אלו בערך הקירובים של ההשראות עבור זרמים נורמליים (בהם הסליל לא נשרף וכו'...). ברור שהכל זה קירוב - אבל כאשר מדברים על תופעות לא ליניאריות הכוונה היא מתי הקירובים האלו לא תקפים בכלל. מכל הקישקוש הגדול שכתבת למעלה לא כתבת למה ההשראות היא ליניארית בד"כ (כלומר ליניארית עד כדי....). השאלה היא לכאורה פשוטה: למה היחס בין שטף מגנטי לזרם העובר דרך מוליך הוא ליניארי (טוב.. כמעט).

עכשיו נחזור להיגיון הדרדסי: אם יש לנו לולאת מתכת ואנו זורקים לתוכה מגנטים בקצב של 3 מגנטים לשניה, וכאשר יש גאות בים הכספי אנו זורקים 5 מגנטים בכיוון ההפוך אנו משנים את השטף המגנטי דרך הלולאה ואפילו לא העברנו בה 0.00001nA ! נכון שאם אנו מעבירים זרם דרך לולאה נוצר שטף מגנטי, אבל ניתן לעשות זאת ב-1001 דרכים אחרות. מספיק סתם להזיז אותה, ואז השדה המגנטי של כדו"א כבר יפתח בה מתח חשמלי, קטן מאוד אמנם (את מוזמנת לחשב - זה יוצא ממש קצת! ).

לא צריך לקרא : סליחה על הסרקזם אני עייף ושחר בלבל אותי עם כל מיני השפעות של דיפולים מגנטיים הפוכים על ספינים של אלקטרונים... טוב שהוא לא אמר מונופולים מגנטיים כי זה באמת מדכא... פעם הורידו לי 10 נקודות בבחינה כי אמרתי שהם לא יכולים להיות...

בברכת לילה טוב,

גיא יונה
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי השחר העולה » ש' יולי 05, 2003 8:08 am

גיא..... מאיפה המציאו לך מונופלים מגנטים? הרי חוקי מקסוול עצמם אוסרים על קיום מקורות מגנטיים (נבלה H = ל - 0) ולכן אין מונופולים...
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

מונופולים מגנטיים

הודעהעל ידי גיא יונה » ש' יולי 05, 2003 9:34 am

זה גם מה שאני רשמתי... אבל הם אמרו שחוקי מקסוול הם חוקים ניסיוניים, ואין בהם סתירה למונופולים מגנטיים, אלא שהם פשוט לא מופיעים שם (כלומר - אם היו מונופולים מגנטים, אז יש מקום להכניס, וזה אפילו הופך אותם לסימטריים יותר..). כלומר - זה שאין מונופולים מגנטיים זה בגלל שאין (כלומר סתם אין או שלא מצאנו אותם, או שהם בגלאקסית אנדרומדה כמו שהיה כתוב בשאלה) ולא בגלל איזשהו חוק בסיסי בטבע שאומר שלא יכולים להיות...

(נאמר היה רשום דיברגנץ H = צפיפות מטען מונופולי מגנטי. זה עדיין תמיד 0 כי אין מונופולים מגנטיים... חוץ מאשר בראש של המרצים שלי)
נערך לאחרונה על ידי גיא יונה בתאריך ש' יולי 05, 2003 9:38 am, נערך פעם אחת בסך הכל.
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי השחר העולה » ש' יולי 05, 2003 9:36 am

בשביל זה האופרטור נבלה זה בערך כמו נבלה (של ציפור...)
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

מונופולים מגנטיים

הודעהעל ידי TheElectricTowel » ש' יולי 05, 2003 2:58 pm

הא? מונופולים מגנטים? מה החיה הזאת?
גיא - אני לא מבין את ההסבר של המרצה שלך, אם יש מונופולים מגנטים זה שובר את משוואות מקסוול. אז מה שהוא בעצם אמר זה - אנחנו לא יודעים אם משוואות מקסוול נכונות, ככה שיש סיכוי שיש מונופולים מגנטים.
איפה אני טועה?
איתי
סמל אישי של המשתמש
TheElectricTowel
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי השחר העולה » ש' יולי 05, 2003 3:41 pm

זה נכון לחוקי הפיזיקה שלנו כאן, אבל המרצה ניסה לאמר שאנחנו לא יודעים בוודאות (עד כמה שזה נשמע הגיוני) מה חוקי הפיזיקה במקום מאד מרוחק מכאן שכל המידע שלנו עליו הוא אור וקרינה, כי לא שמים את כל המדגם (כל היקום) לפי מדגם של מקום אחד דגום (כדה"א וסביבתו). אותו דבר לגבי חיים במקומות אחרים (המשוואה לסיכוי קיום חיים במקומות אחרים ואיך הם יתפתחו היא בעלת אופי סטטיסטי , בעוד יש לנו מקום אחד שיש בו חיים והוא כדה"א , כלומר הסקה על כל המדגם ממדידה אחת למעשה)
שחר
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

מונופולים מגנטיים

הודעהעל ידי גיא יונה » ש' יולי 05, 2003 3:58 pm

מאיפה הגיעו משוואות מקסוול? אלו הן משוואות ניסיוניות!
זה "שובר" את משוואות מקסוול פשוט כי אין ייצוג למונופולים מגנטיים במשוואות (זו המשמעות של דיוורגנץ H = אפס)! כלומר, ניתן לכאורה להוסיף את הייצוג המתאים על ידי תוספת מתאימה למשוואות, תוספת שלא סותרת את האברים שכבר קיימים כבר.
אם אתה מתעסק בגלים למשל, אז משוואות מקסוול מקבלות גם דיוורגנץ E = אפס ומה אז? זוהי הנחה באופטיקה ובגלים המתעלמת מאלקטרוסטטיקה! כי בעסקי גלים האלקטרוסטטיקה לא משנה... אבל זה לא סותר את "משוואות מקסוול המקוריות" - זה פשוט מתעלם מאיברים מסויימים. באותה מידה, יכולות משוואות מקסוול להתעלם ממונופולים מגנטיים שאנחנו לא מודעים לקיומם, לכאורה.

בברכה,
גיא יונה
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי השחר העולה » ש' יולי 05, 2003 4:02 pm

אחחח... איזה יופי לראות גם את גיא מתעצבן :P
אל דאגה איתי, הוא פשוט.... קצת.... טוב נו אתה יודע. :lol:
שחר
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], xalmek ו 3 אורחים