מקסים שלום
היצצתי הקישורים שהוספתה וראיתי שהרשימה שם מדורגת על פי גילאים . אני מכיר (ברמה זאת או אחרת) את כל החבילות שברשימה למעט האחרונה. והכוונת הגיל מאוד נכונה.
אני מסכים חלקית עם אנדרי , שאמר שאתה יכול להתחיל עם מיקרו ולא עם ערכה שכזאת . לתחושתי הסיבה שאני ממליץ לאנשים להתחיל עם מיקרו , היא עלויות . הבקרים ב LEGO מאוד חזקים . ואפשר להתחיל לזוז הרבה יותר מהר , ואם נתפסים לנושא אז אפשר לחזור לבקרים (שהחופש בהם יותר גדול).
לגבי ההשוואה בין ה LEGO ל BOYBOT, מבחינת ילדים (וגם הגדולים שבהם) לתחושתי הLEGO לוקח בגדול , והוא גם מתחבר לקוביות LEGO רגילות.
הBOYBOT (לפחות זה שאני מכיר) מבוסס על מעבד בשם BASIC STAEMP 2 , והמעבד הזה איך לומר לא ממש חזק (עם כל הדברים שממוקמים עליו) הוא כלכך לא חזק ולא חופשי לשימוש , שבכדי לתת אות קבוע למנועים ולהריץ את התכנית במקביל (בקצב סביר) , מאוד מומלץ לרכוש רכיב נוסף שיטפל במנועים (שכמובן ניתן לרכוש ב PARALLEX ) .
הVEX היא פלטפורמה שרירית (אני מכיר את הגירסה הקודמת שלו ה INOVVATION FIRST ) אבל דורשת תיכנות מיתקדם יותר , ושוב הזמן להפעלה הוא ארוך יותר.
ו ה iRobot Create - לתחושתי הוא משעמם זאת פלטפורמת שואב האבק פתוחה לתיכנות . והיא הרבה פחות מגווונת מכל הקודמים ביכולות.
לגבי הLEGO NXT אני לא מכיר אותו עדיין , אפילו שיש אותו במקומות בהם אני עובד, והוא אמור להיות מוצלח לפחות כמו ה LEGO MAINDESTORM .
בשירשור הבא :
http://www.robotica.co.il/forums/viewto ... 7%E8%E9%ED
פרויקט מערכת הירוט בוצע בעזרת ה BOY BOT של פרלקס עם הרכיבים המדוברים.
ופרויקט הPINPOINT RCX בוצע בעזרת הLEGO.
וכיסא הגלגלים מבוסס על ה INOVATION FIRST שהוא המקדים של ה VEX (אגב עדיין ניתן לרכוש אותה )
אמנון