לא צריך להתעצבן. ודרך אגב לשאלתך, עשיתי 2 תארים ראשונים באוניברסיטה.
אני חוזר - מתח הוא לא דבר מדיד. רק אנרגיה מדידה. אמ-מה - אפשר למדוד אנרגיה על נגד ולשערך מזה את המתח על הנגד.
שים לב שוב - אתה לא באמת מודד את המתח - אתה מודד את האנרגיה הנוצרת על נגד - ועל ידי הוולטמטר למעשה הופך את האנרגיה המדודה - מתמיר אותה למתח מדוד.
זה ידידי, פיזיקה ולא פשוטה. העובדה שאנרגיה זה הדבר היחיד שמדיד מוכח מתמטית. מתח אינו מדיד וגם דבר זה מוכח מתמטית. מצטער שאתה לא מסכים ואני לא יכול להוכיח לך. אם תרצה ללמוד פיזיקה ותבין את הפיזיקה תראה זאת גם.
השאלה מה וולטמטר עושה? האם הוא מודד מתח או שאתה מתבלבל רק ממה שהוא מראה?
ובכן, שוב, מתח אינו מדיד. הספק ואנרגיה כן:
הספק זה אנרגיה - אבל ליחידת זמן. אתה יכול למדוד רק אנרגיה ורק ברוחב סרט נתון , כלומר בזמן סופי. בהכרח זה הספק.
מה שהוולטמטר מודד הוא ערך ה- RMS של המתח.זהו ערך ה- Root Mean Square. כלומר
השורש של הערך הממוצע של ריבוע המתח , לאורך יחידת זמן.
זה אינטגרציה של המתח בריבוע (בריבוע! מתח בריבוע ==== הספק עד כדי קבוע מספרי - מוליכות נגד) וכל זה , חלקי זמן האינטגרציה. על זה אתה באמת שלא יכול להתווכח , זה עובדתית מה שהוולטמטר מודד.
לדוגמא, מתח RMS הנמדד על ידי וולטמר של מתח קוסינוסי:
http://www.ee.unb.ca/tervo/ee2791/vrms.htm
שים לב - אם באמת היית מודד מתח COS (מתח AC מהשקע לדוגמא?) הוא היה משתנה כל כך מהר והיית יכול לראות רק את הממוצע שלו - 0 וולט. אך אתה רואה מתח אחר! אתה רואה את האמפליטודה של האות - חלקי שורש 2. שים לב שזהו ערך ה- RMS המתקבל בתוך הלינק, למתח קוסינוסי.
דרך אגב השאלה שלך -
"מתח זה הדבר הכי מדיד ובכלל מה הקשר בין העובדה שאתה צורך משהו לזה שאתה יכול למדוד אותו? "
אני לא יכול להסביר במילים מה הקשר בין צריכה של משהו ומדידה שלו - אבל הקשר הוא הדוק. אם אתה יכול למדוד משהו אתה בהכרח צורך אותו.
והטולרנסים חשובים ועוד איך. אתה חושב שלא ראיתי כבר מנועים נשרפים? כשהזרם הרגעי מגיע ל- Pick הוא יכול לשרוף יפה מאד גם בקרי מנוע זולים.