Omer Landau כתב:שלום אני תלמיד במגמת מחשבים ואני צריך לחשוב על פרויקט במערכות מידע (אקסס) הקשור ברובוטיקה ואני צריך עזרה ברעיון למערכת המידע שאני עתיד לבנות תודה לעוזרים.
עומר.
עומר, קודם כל תנסה לחפש בגוגל access tutorial, או יותר טוב אפילו זה לחפש בyou tube.
תמצא שם סרטוני הדרכה שאני בטוח שיעזרו לך בפרוייקט.
לגבי רעיון, אתה יכול ליצור מספר טבלאות ולקשר אותן כך שבהמשך תוכל לכתוב שאילתות מעניינות.
למשל טבלת חיישנים (מספר זיהוי, שם, תיאור קצר, מתח עבודה, חברות מייצרות,מחיר)
טבלת רובוטים (מספר זיהוי, שם, תיאור קצר)
טבלת משימות (מספר זיהוי, שם המשימה, תיאור קצר,רמת מורכבות) - הכוונה למשימות מתחרויות וכו, כיבוי נר, מציאת עצם בחדר, מעקב אחרי קו,לוחמה בברובוט אחר, מעקב אחרי אובייקט, זיהוי פנים וכו'
המפתחות העיקריים ב 3 הטבלאות האלו הם כמובן מספרי הזיהוי(יחודי לכל פריט בטבלה).
טבלאות מקשרות :
חיישנים-רובוט(מספר זיהוי רובוט, מספר זיהוי חיישן).
חיישנים משימות(מספר זיהוי משימה, מספר זיהוי חיישן)
מספר זיהוי רובוט, מספר זיהוי משימה ומספר זיהוי חיישן הם מפתחות זרים שזהים למספרי הזיהוי בטבלאות רובוטים,משימות וחיישנים בהתאמה.
עכשיו תוכל ליצור שאילתות משעממות כמו מצא את כל החיישנים במחיר כזה וכזה, וגם שאילתות קצת יותר מעניינות בעזרת שתי הטבלאות האחרונות.
למשל, רשימת חיישנים לרובוט מסויים, או מחיר כל החיישנים ביחד לרובוט מסויים, החיישן הכי יקר ברובוט מסויים.
ויותר מעניין, בעזרת הטבלה האחרונה, אתה יכול לבדוק איזה חיישנים דרושים למשימה מסויימת, ולהצליב עם איזה רובוט מכיל את כל החיישנים האלו.
למשל לצורך כיבוי נר, אתה צריך את הרובוט X כי יש לו את רשימת החיישנים A,B,C.
זה רעיון התחלתי, תנסה לפתח משם אם מדבר אליך.
בהצלחה
אסף