שאלה בסיסית בקשר לחיבור של הצורב ללוח הבקרה:

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

שאלה בסיסית בקשר לחיבור של הצורב ללוח הבקרה:

הודעהעל ידי ארבל » ג' ינואר 09, 2007 11:51 pm

הנה הלוח שאני מתכוון לקנות: http://www.pololu.com/products/pololu/0215. הוא דורש צורב (כלומר programer שאני מקווה שהכוונה היא לצורב...). והנה תרשים של הצורב שאני רוצה לבנות: http://www.captain.at/electronics/atmel-programmer
אלקטרוניקה זה לא ממש הצד החזק שלי ומה שאני מנסה להבין זה, איך אני מחבר את הצורב ללוח (בשרטוט לא מראים את החיבור שיוצא אל הלוח, או שמראים ואני לא מוצא את זה...), איזה סוג חיבור זה דורש והאם הם צריכים להיות מחוברים כל הזמן, או שאחרי שצרבתי את הקוד בלוח, אני יכול לנתק את הצורב.
תודה מראש
ארבל
נערך לאחרונה על ידי ארבל בתאריך ו' ינואר 12, 2007 6:36 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
ארבל
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי אורן ~:-) » ד' ינואר 10, 2007 7:40 pm

אציין מראש שלא עבדתי עם רכיבי AVR ולכן אני מדבר מתוך ניסיון כללי עם מיקרובקרים
ולא מתוך ניסיון עם הרכיב או הצורב שהזכרת.

אני ממליץ לך לראות את השירטוט של הכרטיס בעמוד שקישרת תחת Quick-Start Sheet.

הרגליים שאתה צריך (MOSI,MISO,SCK,reset ומקורות המתח VCC ו-GND)
נמצאים בקונקטור בתחתית הכרטיס.

שים לב שבשירטוט הצורב יש רכיב ATmega16 בעוד שבשירטוט הכרטיס רשום ATmegaX8-16MC.
תפקיד הרגליים בשרטוט הצורב ובשרטוט הכרטיס שונים באותו מיקום PB בפורט, לכן תצטרך לשנות את החיבורים בהתאם.
(עקוב אחרי שמות הפינים שרשמתי מקודם בשני השרטוטים ולא אחרי ה-PB הספציפי).

חיבור הצורב הוא רק לצורך הצריבה, אח"כ אפשר לנתק אותו.
...I think I am, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
אורן ~:-)
משתמש ותיק
משתמש ותיק

אבל אני ספרתי רק

הודעהעל ידי ארבל » ד' ינואר 10, 2007 10:43 pm

3 יציאות ל VCC, ובלוח יש 6 כניסות... וגם היציאות לVCC שציינת עוברות דרך ה parallel port ואני לא בטוח שהן קשורות אחת לשניה... אבל אם הבנתי נכון, כל יציאה שכתוב עליה VCC מיועדת לחיבור בלוח? ועוד שאלה, בשרטוט של הצורב, יש מעגל (בצד ימין למטה) שנמצא בנפרד מהמעגל המרכזי, זה הגיוני? או שיש טעות בשרטוט?
סמל אישי של המשתמש
ארבל
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי אורן ~:-) » ד' ינואר 10, 2007 11:33 pm

סלח לי אך לא הבנתי את כוונתך ביציאות וכניסות של VCC... :P

כל המקומות שרשום בהם VCC מתחברים ביחד למקור המתח החיובי.
במקרה של הכרטיס והצורב הנקודות האלה מתחברות למתח מיוצב אחרי המייצב.
לכרטיס ולצורב יש מייצבים נפרדים וכל אחד מוזן ממתח משלו, לא מאותו המתח.
בין המעגלים צריך להעביר אדמה משותפת, כלומר חיבור GND, אבל לא VCC משותף.

לגביי המעגל הנפרד בשרטוט הצורב: זה מעגל של מייצב מתח.
אתה צודק, יש טעות בשירטוט. צריך לכתוב במעגל המייצב VCC במקום VCC_OUT.
החיבור שרשום עליו VCC_OUT יתחבר לפין 10 ולנגד R4 איפה שכתוב VCC.
סמל אישי של המשתמש
משתמש ותיק
משתמש ותיק

אז מה מתחבר ללוח???

הודעהעל ידי ארבל » ד' ינואר 10, 2007 11:43 pm

אם VCC הוא חיבור למקור המתח המיוצב, היכן הפינים שמתחברים מהצורב אל הלוח??? ועוד שאלה קצת מביכה, למייצב המתח שמסומן בשרטוט יש שלוש רגליים, איך ניתן לדעת איזו רגל היא V1 ואיזו רגל היא V0?
סמל אישי של המשתמש
ארבל
חבר פורום
חבר פורום

וגם,

הודעהעל ידי ארבל » ה' ינואר 11, 2007 11:06 am

כל מקום שרשום הזה: http://www.pololu.com/products/pololu/0 ... _start.pdf
PB, זה אומר שזה חוט שמגיע מה - parallel port נכון? אז מה זה PD ו- PC, מאיפה הם מגיעים?[/url]
סמל אישי של המשתמש
ארבל
חבר פורום
חבר פורום

לאן הכל הולך???

הודעהעל ידי ארבל » ו' ינואר 12, 2007 10:39 am

אני לא מצליח למצוא במעגל: http://www.captain.at/electronics/atmel-programmer איך אמורם לחבר את הצורב שמתואר במעגל ללוח הבקרה? זה מאד מתסכל אותי...
תודה מראש
ארבל (המתוסכל)
סמל אישי של המשתמש
ארבל
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי אורן ~:-) » ו' ינואר 12, 2007 2:18 pm

למייצב המתח שמסומן בשרטוט יש שלוש רגליים, איך ניתן לדעת איזו רגל היא V1 ואיזו רגל היא V0?

בודקים את דף הנתונים של המייצב (רגל 1 בד"כ מצד שמאל כאשר המייצב שוכב על הגב, 2 באמצע וכו').

כל מקום שרשום הזה PB, זה אומר שזה חוט שמגיע מה - parallel port נכון?
אז מה זה PD ו- PC, מאיפה הם מגיעים?

PC,PB,PA ו-PD מציינים פורטים C,B,A ו-D של המיקרו.
חלק מהרגליים בפורט B מתחברות גם לפורט המקבילי באופן זמני לצורך טעינה.

אני לא מצליח למצוא במעגל: http://www.captain.at/electronics/atmel-programmer
איך אמורם לחבר את הצורב שמתואר במעגל ללוח הבקרה?

השירטוט של הצורב מראה לך איך לחבר מיקרו מסויים לפורט המקבילי ולמקור מתח מיוצב לצורך צריבה.
אצלך המיקרו הוא לא בנפרד אלה מולחם על מעגל מודפס. המעגל "יושב" במקום המיקרו שבשירטוט הצורב.

אתנצל ואומר שנראה שטעיתי קודם עם שני המייצבים... :roll:
תפקיד המייצב בצורב הוא להזין את המיקרו. אם אתה משתמש בכרטיס הבקרה, המייצב על הכרטיס כבר מזין אותו.
לכן אין צורך במייצב שבשרטוט הצורב.

הצורב שלך יהיה חוט שמתחבר מהפורט המקבילי לאדמה של הכרטיס, ולפינים: Reset,MOSI,MISO ו-SCK במיקרו.
תבנה צד אחד של הכבל כמו החיבור לפורט המקבילי בשירטוט הצורב.
הצד השני של הכבל יתחבר לפינים שהוזכרו קודם דרך קונקטור הטעינה (ISP Header)
שנמצא על הכרטיס.
כמו כן אתה צריך לספק 5v-10v לחיבורים GND ו-VIN בכרטיס להפעלה ובזמן הטעינה.

אני מוסיף תמונה:
תמונה
סמל אישי של המשתמש
משתמש ותיק
משתמש ותיק

כמה דברים:

הודעהעל ידי ארבל » ו' ינואר 12, 2007 4:57 pm

1. אני חשבתי שהפורט המקבילי אמור להתחבר למחשב, אז עיך זה שיוצאים ממנו חיבורים למיקרו? (אלא אם כן לא הבנתי את ההסבר שלך...).
2. הרגלים MISO, MOSI ו- SCK הן רגליים שיוצאות מהשבב שבצורב, איך הן אמורות להתחבר ללוח עצמו? האם עלי להוציא חוט ישא מן הרגל של השבב את הלוח?
3. למייצב המתח יש צד מעוגל וצד שטוח, איזה מהם הוא הגב?
4. אם עלי לספק 5V - 10V, האם ניתן להשתמש בסוללה של 9V?
5. למעשה אני לא צריך לבנות את כל הצורב? אלא רק את המעגל שאתה ציירת בתמונה שצרפת:?::?::?:
6. יש רק מקור מתח חיובי... איפה מקור המתח השלילי:?:
תודה על העזרה וההתייחסות הרצינית
ארבל
סמל אישי של המשתמש
ארבל
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי אורן ~:-) » ו' ינואר 12, 2007 9:35 pm

1. הפורט המקבילי נמצא במחשב, אתה מחבר אליו בד"כ את המדפסת שלך.
קח את הכבל של המדפסת, חתוך אותו בצד של המדפסת ותחבר את מיקרו במקומה.
בשירטוט מסומן חיבור לקונקטור DB25. זה הקונקטור שמתחבר למחשב בצד השני של הכבל.

2. הרגליים מהמיקרו מתחברות לחורים ולקונקטור במעגל המודפס של כרטיס הבקרה.
אתה יכול להלחים חוט או קונקטור לחורים בצד המעגל או בתחתיתו והם כבר מחוברים לרגליי המיקרו.

3. הצד השטוח, לפעמים גם מתכתי או כסוף הוא הגב של המייצב.

4. yep.

5. אם אתה קונה את כרטיס הבקרה... כן.

6. אין לך צורך במקור מתח שלילי במעגל הזה. רק VCC ואדמה (GND).
אם אתה משתמש בבטריה הצד החיובי של הולך ל-VCC והשלילי ל-GND.

שמח לעזור :)
סמל אישי של המשתמש
משתמש ותיק
משתמש ותיק

בכל פעם שאתה

הודעהעל ידי ארבל » ש' ינואר 13, 2007 10:48 am

אומר "מיקרו", אתה מתכוון לצורב או ללוח הבקרה? (שאלות נוספות יגיעו בקרוב...)
סמל אישי של המשתמש
ארבל
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי אורן ~:-) » א' ינואר 14, 2007 3:50 pm

במיקרו הכוונה היא למיקרובקר. אצלך המיקרובקר נמצא על כרטיס הבקרה
סמל אישי של המשתמש
משתמש ותיק
משתמש ותיק

Re: שאלה בסיסית בקשר לחיבור של הצורב ללוח הבקרה:

הודעהעל ידי xalmek » ו' נובמבר 17, 2023 2:57 am

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' דצמבר 02, 2023 1:50 am

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ו' פברואר 02, 2024 7:11 am

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 14 אורחים