שליטה מרחוק ע''י שלט 4 ערוצים

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

שליטה מרחוק ע''י שלט 4 ערוצים

הודעהעל ידי דור » א' נובמבר 21, 2010 8:12 pm

שלום לכולם,

אני מתעניין בנושא שליטה מרחוק ע''י מערכת שליטה נגיד של טיסנים ושתוכל לשלוט במנועים גדולים יותר מסרוואים.

איזה רכיבים אני יצטרך להשיג ואיך יעבוד כל המעגל של מערכת שליטה זאת:

מנוע>בקר מתח>בקר שליטה>מקור חשמל>שליטה מרחוק ע''י השלט

הנושא שאני צריך זה לבניית רובוט לזמני הפנוי ואני רוצה לדעת איך ואיזה רכיבים אני יצטרך כדי לשלוט משלט של טיסנים במערכת מנועים גדולה עם מתח של עד 48V תודה לעוזרים כל תשובה תעזור לי....
"עוד יום יבוא וכל חסרי האמונה יבינו מה שהם לא מבינים היום".
דור
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי אמנון » א' נובמבר 21, 2010 9:28 pm

דור שלום
התשובה תלויה בסוג המנועים שלך .
בגדול מה שאתה צריך זה בקר מנוא אשא מקבל פקודות RC.
כך בחשבון שהחברה האילו לא מאוד זולים .
יש כאלו שפועלים רק לכיוון אחד (למדחף של טיסנים) וישנם כאלו שפועלים לשני הכיוונים (לדוגמא למכוניות על שלט).

תגדיר יותר מה אתה הולך לעשות
אמנון :shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי The arctic wolf » ב' נובמבר 22, 2010 2:14 am

שלום,
בנוסף למה שאמנון כבר אמר,
רק אוסיף בנושא של ה"גדול" שניתן לשדרג מנועי סרבו(יש מדריך מאת אמנון כאן בפורום).

אנדריי.
זה שהרעיון משוגע עוד לא אומר שהוא לא יצליח!
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי דור » ב' נובמבר 22, 2010 8:08 am

כן תודה רבה על התשובות,
אבל ברצוני לשלוט במנוע חשמלי גדול בוא נניח של קורקינט חשמלי בסדר גודל הזה
איזה רכיבים אני יצטרך כדי לשלוט בו מהשלט של הטיסן?

בקר פקודות יש לי סוללות יש לי מנועים יש אבל אני צריך לדעת איך שהבקר שעובד על 4.8V יצליח להעביר פקודה למנוע ולשחרר זרם יותר גדול יותר.
וראיתי את המדריך עם הסרבו זה יעבוד גם למנועים עד 48V?
תודה לכל העוזרים..

ועוד שאלה בקר של מכונית על שלט לא יתאים להפעלת מנוע גדול יותר של קורינט חשמלי גדול?
אם כן איזה תהליכים אני צריך לעשות לו..
נערך לאחרונה על ידי דור בתאריך ב' נובמבר 22, 2010 8:15 am, נערך פעם אחת בסך הכל.
דור
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי דור » ב' נובמבר 22, 2010 8:10 am

לשאלתך אמנון זה בעיקרון מה שאני רוצה לבנות ואני מתחיל קודם מהשליטה ואז עובר למרכב:

http://www.youtube.com/watch?v=GcXw9euf ... re=related

הבקרים פה יכולים עזור לי במטרה שלי?
http://www.tholon.co.il/site/detail/det ... CatTXT=004

בקרים לטיסנים

תודה לכל העוזרים!!!
דור
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי אמנון » ב' נובמבר 22, 2010 8:48 am

דור שלום

לא עניתה על השאלות :
באיזה סוג מנועים מדובר? עם או ללא מברשות ? (כל אחד מהסוגים יש בקר אחר).
מה הזרמים המקסימאליים שהמנועים שלך צורכים ?
האם חשוב לך כיוון הסיבוב של המנועים ?

יש בתחום הטיסנים בקרים מאוד מאוד חזקים גם למתחים שאתה מדבר עליהם פשוט צריך לעבור בקר בקר וליבדוק, שים לב שהבקרים הטובים לא זולים ביכלל .

תיבדוק בחנויות רשת שעוסקות ברובוטיקה , בימיוחד בציוד ל"מלחמות רובוטים " (שאגב זה לא ממש רובוטים לפי ההגדרה).

ותכין איזה 1000 או 2000 ש"ח בצד.

אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי דור » ב' נובמבר 22, 2010 4:30 pm

כן בנוגע לפרטים:

זרם מקסימלי 36V

מזה מברשות?

ויש לי מימון רק מה אני צריך לקנות שאני יוכל לשלוט במנוע בזרם כזה מהשלט כמו בסירטון למעלה...

כמו במנועים בסירטון.
דור
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי אמנון » ב' נובמבר 22, 2010 4:41 pm

דור
כדאי מאוד שתלך לעשות שעורי ביית והרבה!
כי מימה שכתבתה ניראה שאתה לא ממש שולט בתחום.

וולטים זה מתח ולא זרם.
מברשות , צורת העברת מתח בין חלקי המנוע, אני לא כותב כאן הסבר על מנועים .

אין לי מושג מה המנועים בסרטון , ומה המפרט הטכני שלהם וזה מאוד מאוד משמעותי.

אתה משחק במערכת לא זולה בכלל (אני מהמר שמחיר שני בקרי מנוע כאלו יהיה משהו כמו 330 $ ליפני משלוח ומכס , והמכס לא זול בכלל). מה שיכול כמו כלום להביא אותך לכ 2000 ש"ח רק בקרי המנוע (אם לא יותר). וזה ליפני המנועים מצברים מערכת רדיו שילדה וגלגלים.

זה פרויקט אפשרי מאוד ,אבל כדאי להיכנס אליו בצורה רצינית.

אמנון
רובוטריק
רובוטריק

Re: שליטה מרחוק ע''י שלט 4 ערוצים

הודעהעל ידי xalmek » ש' נובמבר 18, 2023 12:28 am

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' דצמבר 02, 2023 11:16 pm

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' פברואר 03, 2024 4:38 am

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' מרץ 02, 2024 10:04 pm

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ו' מאי 03, 2024 1:22 am

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » א' יוני 02, 2024 9:45 pm

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' אוגוסט 03, 2024 8:48 am

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 24 אורחים