מנועים חשמליים

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

מנועים חשמליים

הודעהעל ידי guy_mj » ד' יוני 04, 2008 12:32 am

שלום. שמי גיא ואני מנסה לבנות, בצורה עצמאית, מנוף רחף למצלמת קולנוע. אך לצערי אני מתקשה בכל הקשור לתכנון האלקטרוני וההרכבה של המנועים החשמליים שמעניקים למצלמה תנועה משמאל לימין ומעלה מטה. ככל הנראה לפי מיטב הבנתי עד כה, אני צריך מנוע חשמלי העובד ב12 וולט זרם ישיר, הוא צריך להיות שקט ככל הניתן, ומסוגל להזיז 5 קילוגרם אך קל משקל, עם גיר, ואופציה לפוטנציומטר. מישהו יכול אולי לעזור לי? מאיפה להתחיל...

תודה, גיא.
guy_mj
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי Mishka » ד' יוני 04, 2008 4:37 pm

תתחיל מכך שתחשב כמה מומנט אתה צריך מהמנוע.
"מסוגל להזיז 5 קילו" לא אומר כלום, תחשב איזה הספק אתה צריך, איזה מומנט, באיזו מהירות(סל"ד), ואז בהתאם תפנה לחנויות ותשאל אם יש להם משהוא בסגנון.
למצוא חנויות ממש לא קשה דרך האינטרנט.
"אופציה לפוטנציומטר" אין דבר כזה! אולי התכוונתה לאינקודר, אז כשאתה מחפס מנוע, חפס עם אינקודר, או שתבנה אחד בעצמך.
בהצלחה

מיכאל
סמל אישי של המשתמש
Mishka
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי אמנון » ה' יוני 05, 2008 10:23 pm

גיא ומיכאל שלום

מיכאל לא הייתי שולל את נושא הפוטנציומטר בתור משוב לזוית (לתחושתי המערכת לא תיסתובב יותר מ 360 מעלות)

גיא , תסביר בבקשה למה אתה צריך את הפוטנציומטר , כי אני לא בטוח שמיכאל ואני הבנו את מה שאתה היתכוונתה.
אמנון :shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי Mishka » ה' יוני 05, 2008 10:57 pm

אמנון, אתה מדבר על הפוטנציומטר במערכת, ואני מדבר על המנוע בניפרד, ללא המערכת

מיכאל
סמל אישי של המשתמש
Mishka
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי ארי גרינשפון » ו' יוני 06, 2008 2:34 am

אופציה לפוטנציומטר מתכוון לשליטה על מהירות הסיבוב או מהירות העלייה\ירידה של מנוף הרחף למצלמת הקולנוע.

שלום גיא,
למי שבה מתחום הרובוטיקה הבניה הזאת היא לא מסובכת, אבל למי שמגיע מתחום הקולנוע זה יכול להיות קשה ולכן לפי דעתי כדאי שתחפש מישהו מתחום הרובוטיקה שיעזור לך לבנות את זה או שתקנה מוכן או לחילופין תנסה למצוא פיתרונות אחרים שיהיו לך יותר קלים לבנייה למשל לחבר מצלמה קלת משקל (יש גם בטלפונים הניידים) בעזרת אזיקון או סלוטייפ דו צדדי למסוק עם שלט היום מוכרים אותם בחנויות צעצועים תמורת כ 100 - 200 ש"ח (יש מצלמות שאפשר לחבר כבל עם יציאת USB מהמצלמה למחשב ולראות מה המצלמה מצלמת דרך המחשב) ואם אין את האופציה הזאת אז אתה יכול לחבר נורית קטנה למצלמה שתצביע בכיוון עין המצלמה וזה יביא לך אינדיקציה מה המצלמה מצלמת גם אם אתה לא רואה את המסך אתה רואה היכן האור של הנורית פוגע וזה האזור שאתה מצלם
או שאפשר לחבר לקיר או לתקרה בוכנה ליניארית linear motor ולחבר אליה מצלמה קלת משקל או כל פיתרון אחר שיהיה לך יותר קל לבנייה.

בהצלחה
ארי גרינשפון
ארי גרינשפון
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי אמנון » ו' יוני 06, 2008 8:32 am

ארי וגיא שלום
אורי

אל תיפגע אבל לא הייתי ממהר להסיק מסקנות על "אנשי הקולנוע" וכך גם אם אתה לא יודה בדיוק למה השימוש לא הייתי אומר למה משמש הפוטנציומטר , כי הוא בהחלט יכול לשמש לשליטה ובאותה מידה לשמש גם למשוב מהמנוע.
ראיתי "אנשי קולנוע" שבונים מערכות ודברים כאלו וגדולים הרבה יותר בקצב שכל מי שכאן בפורום לא כותב הודעה (טוב קצת נסחפתי אבל אנשי אביזרים וארט עושים את זה על בסיס יומי) .

לתחושתי , ולא מיתוך ידיעה , אם גיא כותב מצלמה של 5 ק"ג אז כניראה שפלאפון לא מספק.
ואגב אחרי עבודה עם מסוקים חשמליים קטנים , אם הם מצליחים להרים יותר מ 50 גרם ל 20 דקות זה השיג. וזה גם לא באילו שכעולים 300 ש"ח (יש לפחות דגם אחד בשוק שאמור להרים 1300 גרם אבל הוא בליגות אחרות)

גיא
מה שכן , האם חייבים שליטה עם מנוע ?
או שאפשר שליטה עם כבלים ?

אורי ישנם קיטים ליחידות קצה PAN/TILT למצלמות שאולי יתאימו למערכת שלך , במידה ויש לך תקציב לדוגמא: http://www.servocity.com/html/pan___tilt_packages.html

ואתה יכול לימצוא באתר הזה גם מנועי סרבו RC גדולים שיכולים לבצע את המשימה עם שליטה פשוטה יחסית.

אגב , האם הPAN אמור להיות יותר גדול מ 360 מעלות ? כי אז, אם יש סיבוב חופשי , תיצרתך להתמודד עם בעיית הכבלים

אמנון
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי guy_mj » ו' יוני 06, 2008 8:07 pm

מיכאל ארי ואמנון שלום.

קודם כל תודה על ההתיחסות העמוקה.

אמנון
תודה על הלינק במקרה גם אני נתקלתי בו היום. אני חושב שהקונצסטרוקציה של פן/טילט קולעת מאוד למה שאני מחפש. וכמה פשוט יהיה להזמין את המארז המוכן הזה. רק חבל שאין לי 800 דולר מיותרים. סטודנט...
רכשתי היום ב"שיא-און" בתל אביב מנוע בעל גיר, 12 וולט די.סי שיכול להרים עד 5 קילוגרמים. והוא נראה לי מתאים להחליף את מנועי הסרבו הקיימים במארז המוכן של "סרבוסיטי" מה שנותר לי לפתור הוא עיניין גלגלי השיניים (ממסרת) והמיסבים.

לשאלתי.. מה בנוגע לפוטנציומטר? אם מישהו מכיר בעל עסק/אלקטרונאי שיכול להסביר לי לאיזה נגד משתנה אני זקוק בכדי שמהירות המנוע תתחיל מאפס עד כמה שאני ירצה (בהתאם לסל"ד המוע כמובן) אני ישמח שיצור איתי קשר.
נתוני המוע הם: DC Gearmotor 12VDC,75rpm, 32-04
guy_mj
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי אמנון » ו' יוני 06, 2008 8:44 pm

גיא שלום
הטריק שמשתמשים בוא במנועים זה לא פוטנציומטר , אלא בקר מנוע. תציץ באתר על נושא גשרי ה H ותבין למה זה טוב , לאומת פוטנציומטר שזה משמעותית פחות טוב.
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי ארי גרינשפון » ב' יוני 09, 2008 3:06 pm

גיא שלום,
שליטה על מהירות מנוע DC באמצעות פוטנציומטר (שליטה אנלוגית) זה מעבדה שלמה שנלמדת במשך סמסטר שלם
במעבדה הזאת נלמד בין השאר המעגל החשמלי הזה
פוטנציומטר שיהיה הערך הרצוי (במקרה שלך המהירות הרצויה) אותו אתה צריך לחבר למגבר שרת שמשמש כמשווה וזה צריך להתחבר לבקר PID שצריך לחבר אותו לקדם מגבר שמתחבר לספק הכוח שמתחבר למנוע (והיציאה של המנוע היא המהירות המצויה בפועל) מיציאת המנוע צריך להתחבר גם במשוב סגור שמחובר בו חיישן טכומטר (מודד מהירות) המשוב נסגר עד מגבר השרת שמשמש כמשווה.
מעבדה שלמה אחרת מלמדת אותך איך לשלוט במנוע DC (שליטה דיגיטאלית)
במעבדה הזאת נלמד בין השאר מעגל החשמלי
שבו אתה צריך בקר דיגיטאלי שיתחבר אליו חיישן כמו אינקודר וגביש שייתן לך פולסים אתה צריך רכיב תקשורת שיקשר לך עם המחשב אתה צריך לכתוב תוכנית שלמה במחשב שתסביר את הפעולות שצריך לבצע כל רכיב במעגל החשמלי אחר כך לצרוב את התוכנית על הבקר הדיגיטאלי לשים מעגל הגנה (כמה דיודות לפני המנוע כדי שלא יקבל זרם חוזר) ...

שני האופציות הללו נראות מאוד פשוטות למי שמבין קצת ברובוטיקה
אך מי שלא מגיע מהתחום הזה זה יכול להוות אתגר לא קטן
אם אתה רוצה ללמוד את התחומים הללו כדאי שיהיה לך מורה טוב וספר טוב

יש לך עוד אופציות יותר קלות
שלפי דעתי כדאי לך לחפש פתרונות שיהיו לך קלים לבניה
למשל לשלוט בצורה ידנית אם אתה נמצא ליד המצלמה (למשל כדי לראות מה אתה מצלם) אז יש אפשרות לחבר רכיב three-state (אפשר לקנות בכמעט כל חנות אלקטרוניקה) זהו כפתור שיש בו שלושה מצבים (למשל המנוע מסתובב קדימה מספק מתח חיובי, המנוע לא מסתובב לא מספק מתח והמנוע מסתובב אחורה מספק מתח שלילי)
לרכיב הזה אפשר גם לחבר פוטנציומטר שכאשר תסובב אותו אז המהירות של הסיבוב תשתנה
סה"כ התווספו לך שני כפתורים.

בהצלחה
ארי גרינשפון
ארי גרינשפון
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי אמנון » ב' יוני 09, 2008 3:24 pm

ארי וגיא שלום
ארי ברשותך אני אתרגם , ללא רובוטאים (שאני כזה גם בעצם, כי מעולם לא למדתי שם דבר בתחום , מה שאומר שבעצם , על פי מה שאתה חוזר וכותב, שאני לא יכול לעשות את כל מה שעשיתי עד היום :? )

גיא , זה מעט יותר טריקי לישלוט בצורה יעילה במנוע DC , ועוד קצת יותר , אם אתה רוצה שהפוטנציומטר גם ישלוט במהירות וגם בכיוון.

הדרך הפשוטה לעקוף את זה היא לרכוש בקר מנוע של מכוניות על שלט (כזה שיש לו קדימה ואחורה) ולחבר אליו בודק סרבואים בצד אחד , ואת המנוע שלך בצד השני.

זה יעלה לך משהוא כמו 150 ש"ח למנוע וזה יעבוד.

טריק אחר זה ליקנות שתי מברגות 12 וולט מתות בשוק הפישפשים (10 - 20 ש"ח לאחת), ולפרק מהן את מנגנון ההדק, שמכיל בורר כיוונים , פוטנציומטר , מעגל לחילול המתח (ולרובוטאים מדופלמים מחולל PWM) וטרנזיסטור לטיפול בזרם.
את הפוטנציומטר אתה יכול להחליף בפוטנציומטר רגיל (תמדוד את ההתנגדות של הפוטנציומטר בהדק, אם תסתבך נסביר לך ) כך שהשליטה תיהיה מעט יותר נוחה.

אתה גם יכול למצוא לא מעט מעגלים ברשת שיעשו את זה עם או ללא מיקרו מעבד.

וארי אין לי ספק שאתה יודע הרבה יותר מימני . אבל גם הדיוטות כמוני מצליחים להזיז דבר או שנים.

אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי guy_mj » ג' יוני 10, 2008 7:38 pm

שלום לכולם.
רק רציתי לומר לכם תודה על העצות והתמיכה.

אני ישלח לכם תמונה כשהמנוף בעזרת השם יהיה מוכן.

אז תודה.

גיא.

נ.ב
אל תדאגו אני בטוח שבקרוב יהיו לי עוד בעיות מסובכות שדורשות את עצתכם.
guy_mj
משתמש חדש
משתמש חדש

Re: מנועים חשמליים

הודעהעל ידי xalmek » ו' נובמבר 17, 2023 11:15 am

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' דצמבר 02, 2023 10:16 am

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ו' פברואר 02, 2024 3:12 pm

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' מרץ 02, 2024 8:55 am

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 13 אורחים