שלום!
קניתי שני משדרים, טוריים דיגיטלים- כלומר הם משדרים או אפס או אחד באפנון AM. עכשיו אני רוצה לעשות משהו מאוד בסיסי, אני רוצה להעביר מצב של 8 כניסות בפיק שלי, לרגל מוצא דרך המשדר ואז לקבל בצד של המקלט את המידע בעזרת פיק נוסף. לכאורה המערכת שביקשתי לבנות ניראתה לי ממש פשוטה במבט ראשון אבל ככול שאני משקיע מחשבה, אני מגלה יותר ויותר בעיות.
עכשיו ברור לי שתצריך לשלוח איזה שהיא סידרת סינכרון לפני השידור על מנת שהפיק בצד של המקלט יבין שאני משדר מידע, אבל כרגע אין רעיון מוגדר איך להינעל על המידע. נגיד שסידרת ההתחלה שלי תיהיה 0101, האם עלי לבנות בצד המשדר מכונת מצבים, שרק סידרת מספרים מהסוג הנל תעביר אותו למצב של קליטה, למשך 8 סיביות? איך היתם עושים?
בנוסף נניח כי שני הפיקים עובדים בתדירות זהה, אבל הרי יתכנו שינויים קטנים סביב תדר המסופק להם (מה גודל השגיאה של מתנד מבוסס גביש?). במוסף תיתכן הבעיה של הפאזה- בצד המקלט, והמשדר הפאזה תיהיה שונה (כלומר יהיה הפרש זמנים בין רגע עליית הפולס בכול צד). איך אני מתגבר על הבעיות האלה בצורה פשוטה?
האם הבעיות שאני מדבר עליהם הן מוצדקות? קצבי העבודה שאני הולך לעבוד עליהם כרגע הן די נמוכים- אני רוצה להעביר מצב של 8 לחצנים לצד השני, ככה שאני יכול להניח בצורה מוצדקת כי המידע במבוא ישתנה לא פחות מפעם בשניה נגיד. לכן האם עלי לשדר קבוע מידע מחזורי, או שעלי לשדר את המידע פעם אחת, אולי פעמיים ואז לחכות לשינוי מצב ההדקים בכניסה?
בתודה מראש
פבליק