אני רק בהתחלה, תוך כדי אני לומד את הספרייה.
המטרה שלי בסופו של דבר היא לבנות רובוט שיהיה מעין רובוט שהוא "חייה" עם "הכרה".
וכל זה אני רוצה לבצע באמצעים "טבעיים" כמו בחיות אמיתיות ולא חיישני IR או אולטרה סוניק למיניהם.
תיאור הרובוט:
1. יכולת לזהות עצמים קרובים ולא להיתקל בהם - זה יתבצע על ידי 2 מצלמות ובאופן הבא:
חישוב המרחק יתבצע על ידי התמקדות בעצם מסויים ומדידת המהירות תנועה שלו, ככל שהעצם זז יותר מהר כך התוכנה תידע שהוא יותר קרוב. ובעצם אם נחבר 2 מצלמות התוכנה תיקלוט פעם אחת את התמונה מהמצלמה השמאלית ופעם אחת מהמצלמה הימנית וככה חוזר חלילה, התוכנה "תחשוב" שהעצם זז ועל ידי ניתוח המהירות תנועה של העצם התוכנה תידע שהוא קרוב.
2. זכירת עצמים (צבע, צורה וכו'..) וחיפוש מתמיד אחר "עצמים חדשים ומעניינים". הרובוט הזה צריך תמיד להיות סקרן, אם הוא יסתובב בסביבה ויאסוף מידע על מה שהוא רואה, יהיה לו מטרה ב"חייו".
3. הכרה - הרובוט יצטרך לדעת שהוא קיים, הבעיה שאין לי מושג איך לבנות תוכנה כזאת ומה זה מצריך, יתכן שאני יצטרך לחבר לו חיישני מגע בכל "גופו" או משהו בסיגנון, אשמח לרעיונות
4. רדיפה אחר עצמים - בדומה לכלבים, כשהם רואים משהו רץ מהר, הם חושבים שהוא רוצה לשחק איתם, כך גם הרובוט.
כל זה בתור התחלה, אשמח כמובן לרעיונות נוספים.
השאלה שלי זה מה אני עושה לאחר שאני מסיים לבנות את התוכנה.
אני צריך להעביר את זה לפלטפורמה כגון beagle board עם לינוקס ועליו להריץ את התוכנה שכתבתי? או שאתם ממליצים לי על דרך אחרת כלשהי?