עזרה עם סינכרון תדר

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

עזרה עם סינכרון תדר

הודעהעל ידי belov » ד' אוגוסט 08, 2012 2:48 pm

שלום, יש לי שאלה הבנתית על סנכרון תדר באמצעות מיקרובקר.
יש לי מיקרובקר העובד בתדר 100 מגה הרץ,
יש לי פולסים בכניסה בתדר בין 200 קילו עד 500 קילו.
אני רוצה להנעל על התדר הזה ולהוציא בפורט אחר פולסים בדיוק באותו תדר שיש לי בכניסה. אם תדר כניסה משתנה אז לשנות תדר מוצא.

קצת הסתבכתי עם זה, אשמח לקבל עזרה באיזה שיטה או דרך פעולה ניתן לממש את הסנכרון הזה.

תודה, יורי.
belov
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי אמנון » ה' אוגוסט 09, 2012 12:31 am

יורי
מה שקיבלתה זה יהיה בדיוק מה שבמוצא?
המעבד שלך מבצע עוד משהו במקביל ?
כמה דיוק אתה צריך ?
אמנון :shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי belov » ה' אוגוסט 09, 2012 7:05 am

כרגע ביציאה יש לי תדר חלקי שתיים מתדר הכניסה.
חשבתי על הדרך הבאה, שפולס הכניסה יפעיל לי אינטרפט שהוא יפעיל לי טיימר, הטיימר אמור למלא בפולס של תדר השעון חלקי ארבע את ה TON של פולס הכניסה וככה לספור כמה פולסים אינטרפטים של הטיימר יש לי ולפי זה ליצור עוד טיימר שייצור לי פולסים בהתאם לאינטרפטים שהוא ספר. אבל זה לא ממש עובד, אז חשבתי אולי קיימת שיטה אחרת לזה.
belov
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי אמנון » ה' אוגוסט 09, 2012 10:11 am

היי
בוא תנסה לענות על השאלות שלי.
האם כל מה שהבקר עושה זה לקבל פולס בכניסה ולשקף אותו ליציאה? או שהוא מבצע פעולות נוספות (אם כן מה הן)?
כמה מדוייק זה מדוייק אצלך?

בהתאם לתשובות שלך יש כמה דרכי פיתרון
אמנון
:shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי belov » ה' אוגוסט 09, 2012 11:25 am

הבקר אמור להוציא כמה פולסים PWM שנגזרים מהתדר הכניסה וגם כן להוציא פולס בתדר הכניסה.

כרגע אין שום קוד בלולאה הראשית, רק עם אינטרפטים וטיימרים.

מדוייק אצלי זה אם תדר הכניסה הוא 300KHZ אז במוצא אני יכול להוציא סטיה של פלוס מינוס 5KHZ
belov
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי אמנון » ה' אוגוסט 09, 2012 1:15 pm

שתי דרכים שכניראה יתנו מענה.
אחת נכונה.
כל פעם שיש שינוי באינטראפט הכניסה אתה מבצע דגימה של רגל הכניסה ומשנה את רגל הימיאה לאותו המצב.

דרך שניה פחות נכונה , לל אינטראפטים , אתה מבצע פולינג של רגל הכניסה בלוללאה אין סופית , ומשנה את רגל היציאה בהתאם , אם הלולאה האין סופית רייקה אז השגיאה תיהיה קטנה.

דרך אחרונה ומסובכת , אתה דוגם את התדר , ואז מחולל את התדר בעזרת טיימר, מסובך וכולל זמן שגיאה של דגימת התדר הראשוני (מחזור או יותר).

אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי belov » ה' אוגוסט 09, 2012 2:56 pm

בדרך השניה שפחות ממולצת, אני מקבל סנכרון יפה של התדר, עם פאזה של 0.1 מיקרו שניה.

בדרך הראשונה אם הבנתי אותך נכון, אז יש לי בעיה, כי האינטרפט קופץ רק בעליה או בירידה, וזה בעצם מקטין לי את תדר הכניסה פי שתים.

לגבי הדרך השלישית, זה מה שאני ניסיתי לעשות בהתחלה, ולא הצלחתי.
belov
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי אמנון » ה' אוגוסט 09, 2012 3:10 pm

כל פעם שאתה מקבל שינוי של האינטראפט אתה מחליף את סוג הקפיצה, כלומר:
זיהיתה עליה ,אתה מפעיל את היציאה ומגדיר את האינטראפט לזיהוי ירידה.
עכשיו כאשר יש ירידה אתה מכבה את היציאה ומגדיר את האינטראפט לזיהוי עליה.
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי belov » ה' אוגוסט 09, 2012 3:21 pm

תודה, הבנתי אני אנסה לעשות את זה.

ועוד שאלה, האם קיימת אפשרות בעצם לספור את התדר או להמיר אותו לערך כלשהו למשל לרגיסטר 16 ביט.

זאת אומרת שאם יש לי בכניסה תדר של 300קילו אז אקבל 00FE ואם יש לי למשל 301 אז אקבל ערך 00FF או משהו כזה, כמובן תלוי ברזולוציה..
belov
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי אמנון » ה' אוגוסט 09, 2012 3:37 pm

התשובה היא כן
אתה יכול לעשות זאת ע"י מדידת הזמנים בין שלושה אנטראפטים ברצף , אבל :
שלושה אנטראפטים לא מבטיחים דיוק.
תמיד תהייה לך השהיית דגימה , כלומר זיהוי התדר יהיה רק לאחר כמה מחזורים.

תלוי במעבד שלך יכול להיות שיש לו יחידה מונת לכך .
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי belov » ו' אוגוסט 10, 2012 8:27 am

מדידת זמנים נראה לי קצת בעייתי, כי לא אקבל רזולוציה טובה.
המונה סופר לי בתדר לא מספיק מהיר,
תדר עבודה הוא 100 מגה, כל פקודה לוקחת 4 מחזורי שעון,
פקודת מונה לוקחת 5 שורות בערך, זה אומר שהמונה עובד בתדר של 5 מגה.
אם אני רוצה לספור תדר של 300קילו, אז המספר שיצא הוא 16 בערך,
5000000/16=312500
5000000/15=333333

רזולוציה לא מספיק טובה.
belov
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי אמנון » ו' אוגוסט 10, 2012 9:11 am

יורי , הכוונה שלי הייתה לאפס טיימר בשינוי האינטראפט , המונה של הטיימר רץ במקביל לתוכנה הכללית .
וליקרוא את הטיימר באינטראפט הבא, אם לה הבהרתי את זה אז זאת הייתה הכוונה.
בכל מיקרה לעשיתי את החשבון להצעה שלךי וזה תלוי בתצורה שמונה הטיימרים שלך עובד (ברכיב שלך).
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי belov » א' אוגוסט 12, 2012 11:30 am

תודה אמנון,
השיטות האלה לא מתאימות לי בגלל מגבלת הבקר, איטי מידי בשביל השימוש שלי.
אחפש פתרון אחר בכיוון של FPGA.
belov
חבר פורום
חבר פורום

Re: עזרה עם סינכרון תדר

הודעהעל ידי xalmek » ש' נובמבר 18, 2023 8:23 am

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

Re: עזרה עם סינכרון תדר

הודעהעל ידי xalmek » א' דצמבר 03, 2023 7:26 am

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים