לא קראתי את החידה בספר. אני באמת לא מצליח להזכר איפה שמעתי אותה בפעם הראשונה, אבל לאחרונה מישהו הוסיף את הקטע של השלושה ילדים.
אני מניח שעל אותו עיקרון הראשון חותך שליש השני מחלק את השני-שליש לשניים השלישי בוחר חלק אחריו הראשון ובסוף השני.
לא היה לי כוח לחשוב על זה בפעם הראשונה ששמעתי את ההמשך, אבל נראה לי שכשיש שלושה ילדים, התשובה דומה למה שנאמר קודם אבל בשינוי קל:
אחד חותך שליש, השני חותך לשני השלישים הנוספים, השלישי בוחר חלק, אחריו השני ואחר כך הראשון לוקח את מה שנותר, כי אם הראשון ידע שהוא בוחר שני הוא יכול לחלק את העוגה בראשונה לחלק קטנטן וחלק ענק, וכך יזכה לחלק גדול יותר (אלא אם החותך השני יחליט לדפוק אותו ולחלק את שני השלישים הנותרים בצורה לא שווה). לשני יש פחות מקום למניפולציות בגלל שהוא מחלק לשני חלקים שווים (הוא יכול לתת לשלישי חלק ענק ולדפוק את הראשון אבל לא לעזור לעצמו). נראה לי שככל שמוסיפים עוד ילדים, לילד שלו הכי הרבה כוח בחלוקה צריך לתת לבחור אחרון.
כאשר מספר הילדים הוא חזקה של 2 אפשר לחלק את הילדים לקבוצות של חצי ממספרם כל פעם ולעשות את התרגיל הראשון כל פעם מחדש (בהתחלה כקבוצה עד שמגיעים ליחידים).
בכל שאר המקרים נראה לי שהילדים יכולים לדפוק את חבריהם אבל לא להרוויח בעצמם.
אם כבר כתבתי עד לכאן אני אוסיף עוד חידה, הפעם מספר... של כיתה ד' בערך...
ש: איך הורגים פיל כחול?
ת: יורים בו ברובה הפילים הכחולים
ש:איך הורגים פיל ורוד?