שמי אריאל
בן 22 ואני מאוד מתעניין ברובוטיקה ואלקטרוניקה מגיל 5,
יש לי ידע די בסיסי באלקטרוניקה ואין לי שום השכלה בתחום זה הכל מיתוך תחביב מגיל קטן
ומקריאת הרבה חומרים באינטרנט
בקיצור אני מסוגל ליבנות את הדגם מבחינה מכנית וחיבור מסודר של כל החיבורים הדרושים,
הבעיה שלי היא התקשורת שלי עם הרובוט ולוח הבקרה אני הסביר בהמשך...
בכל מקרה אני מתכנן מודל דמוי אדם עד מקסימום ~ 30ס"מ בישביל הכיף כמובן
ברצוני לשמור עליו רצץ של תנועות אותם אני העצב והוסיף בעזרת המחשב לכרטיס הבקרה,
בתור התחלה אני הבדוק את התנועות בעזרת המחשב אך לקראת ההמשך אני רוצה להשתמש בשליטה אל-חוטית על הדגם - בעזרת שלט רחוק אני אוכל להריץ את אותם רצפים ששמרתי בו
אנ יודע שזה פרוייקט גדול וכניראה מאוד יקר.
את עיצוב המודל כבר עשיתי אני יודע איך הוא יראה איזה חלקים אני צריך איזה משקל אני "אמור" להגיע בקירוב ואת כל שאר הדברים המעניינים שקשורים לבניה של המודל.
אני צריך 20 מנועי סרבו מספיק לי עד 180 מעלות הבעיה שאני לא מוצא שום חנות בישראל שמוכרת כאלה דברים - אני ממשיך לחפש
בדקתי דגמים של מנועים שונים באינטרנט ומצאתי מנועים מתאימים באתר של PARALLEX
חבל שכל זה כל כך יקר ואני אפילו לא בטוח שאני הקבל את המוצר שאותו אני רוצה - עוד לא קניתי דברים בחו"ל...
השאלה
יש לי דילמה קשה בבחירת לוח בקרה למודל...
האם ללכת על לוח בקרה של מנועי סרוו?
כיוון שרשום שהוא מסוגל לעשות את מה שאני רוצה מימנו ובנוסף לקנות את הממשק למחשב שבא איתו, שאמור לעזור לי לתת לי שליטה מלאה על המנועים והרצף בו הם יפעלו...
או על ה STAMP BOARD? שאין לי מושג מה עושים איתו חוץ מיזה שאני מבין שהוא לשימוש רחב יותר ונוספים לו חיישנים וכו'...
ומה שמשגע אותי זה שאני לא מצליח למצוא ולהבין איך אני מחבר את הצ'יפ לתקשורת על חוטית ללוח בקרה
אבל בסדר פרה פרה...
השמח עם תוכלו לעזור לי בנושא ולזרוק עליי מה שבא לכם כדי לעזור
חיפשתי בפורום פה תשובות לשאלות שלי אבל לא מצאתי משהו שמתאים :S
רק על תתעצבנו מקריאת העזרה חסרת הניסיון שלי, תזכרו שאני לא וותיק ומגניב כמוכם
בכל מקרה תודה רבה על זמנכם ושהייה לכם שבוע מעולה