שמי אריאל
ויש לי כמה שאלות שברצוני לשאול אותכם ברשותכם - כחברה בעלי ניסיון בתחום.
לא ידעתי לאיזה נושא לשייך את זה חוץ מיפה - כיוון שזה כן די קשור לרובוטיקה
בתקופה זו של חיי אני שרויי בדילמות רבות על עתידי, אני מעוניין ללמודת הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ואני רוצה להתמחות במיקרו מעבדים.
זאת מתוך כוונה לעבוד במחקר ופיתוח ואם אפשר אז גם עם רובוטיקה
השתחררתי לא מזמן ואני עושה פסיכומטרי בדצמבר, ממוצע בגרות 98(מתמטיקה 4יח' 79, אנגלית 5יח' 89) ואני יודע שאני האלץ לעשות פיסיקה
תל אביב אבל תנאי הקבלה שם בשמיים ואני לא חושב שהתקבל לשם בזמן הקרוב.
אפשרויות:
1) לימודי אוניברסיטה שווים יותר מלימודי מכללה ובחו"ל מתחשבים בהם יותר וכן בקבלה לעבודה ראשונה כל העיניין תורם לסיכויים גדולים בהרבה להתקבל.
כמו כן, כדי להתקבל לאוניברסיטה אני האלץ לעשות מכינות ב15 אלף לפחות או שיפורי בגרות מטורפים באותו הסכום ולבזבז לפחות שנה מחיי בלי להיות בטוח שהתקבל כיוון שהטור לאוניברסיטה ענק
(מיתוך איזה 400 איש ניכנסים רק עד כ 150 איש שהם אלה עם התנאים של הכניסה המיידית).
2) לימודי מכללה, אני מסוגל להכנס לאיזה מכללה שאני רוצה, אם האופציה הזאת היא האופטימאלית ביותר עבורי השמח לקבל המלצה על מכללה שהיא הכי טובה בתחום ובמיוחד עם היא באיזור המרכז
מה שטוב לי במכללה הוא שאני הוכל ללמוד ועם אני הקבל ציון מעולה של מעל 85 אני הוכל ללכת לאוניברסיטה וללמוד תואר שני.
השאלות
אחרי שקראתם את האפשרויות אני מאוד העריך עם תוכלו לעזור לי להחליט מה כדאי לי לעשות בנושא, האם ללכת ולנסות להתקבל לאוניברסיטה למרות כל הקושי בשביל תואר ראשון נחשב
יותר ולבזבז עשרות אלפי שקלים על הלימודים וחומרי הלימוד והמבחנים בלי הבטחה וודעית שאני התקבל ובלי לדבר על הזמן שאני מבזבז, או להתפשר על תואר של מכללה ולנסות לכפר על כך בעזרת תואר שני באוניברסיטה?
אני רוצה להגיע למצב שבו אוכל לעבוד בחו"ל והתואר שלי יתקבל בברכה ועם גם בחטיפתי למקום עבודה מעולה
אחי עובד ולומד בחו"ל כבר תואר שני במדעי המחשב והוא הסביר לי כי תואר מכללה לא שווה כלום בחו"ל הם לא מכירים בזה...
ועד שסוף סוף מצאתי תחום שאני מעוניין ללמוד
רוב תודות ותודה רבה על הזמן שלכם והעזרה!
חג שמח!