cybcode כתב:שלום לכולם,...
הרכיבים הדרושים לי הם:
Hitec HS-311 servo
5V Linear Regulator
ATmega8 AVR
28 pin DIP socket
220uF+ Electrolytic Capacitor
1uF Ceramic Capacitor
36 position breakaway male header
340ohm resistor
1.62Kohm resistor
LED
Cadmium-Sulfide (CdS) Photoresistor
Grid-Style PC Board with 356 holes
Enclosed 4 AA Battery Holder with On/Off switch
6v 1400mAh NiMH Battery
ו -
AVR STK Serial Port Dongle Programmer
או
AVR ISP2 Programmer
איפה אוכל למצוא את הרכיבים? מצאתי חנות טיסנים שמציעה את הסרוו, אבל אין לי מושג איפה אוכל למצוא את הבקר ושאר הרכיבים. אני אפילו לא יודע איך חלקם נראים ומתורגמים לעברית. אם תוכלו לעזור לי אעריך את זה מאוד. אם יש ברשימה רכיבים שלא ניתן למצוא בארץ, האם ניתן למצוא רכיבים דומים להם?
cybcode שלום לך
ראשית יופי שלא אתר מצאתה ! אתה מוזמן להוסיף אותו למחסן הכלים ככהסבר לבניית רובוט פשוט.
אגב אני הייתי משתמש בגלגל אחר ולא בקרטון .
לגבי החנות הספציפית בתל אביב , אני לא יכול לעזור לך כי אני חיפאי , מה שכן הדבר שיכול להיות יותר נדיר זה המעבד (ATmega8 AVR) אם יש בחנות את זה את כל השאר יהיה (למעט הסרבואים והצורב, ראה בהמשך).
את הסרבואים תיקנה בחנות לטיסנים או ברשת , ותצטרך לפתוח אותם (לפרוץ) בכדי שיוכלו לבצע סיבוב מלא ולא רק 180 מעלות (הסברים בקישורים הדביקים).
לגבי הצורבים ( AVR STK Serial Port Dongle Programmer או AVR ISP2 Programmer ) זה משהוא שאני לא מכיר מוכן בארץ , אבל לדעתי בקישורים הדביקים יש לך הסברים על בנית צורב ל AVR (זה די פשוט) או שאתה יכול להזמין מחו"ל וזה יהיה אצלך תוך כשבוע שבוע וחצי (יש איזו חנות חדשה לרובוטיקה בארץ שאולי מחזיקה צורבים כאלו , אבל אני לא מצליח להיזכר בשמה).
לגבי מיקום החניות בתל אביב יש לך את שדרות הר ציון (לשם תמיד שולחים אותי) או שיש לך את החנות אריהב ברשת.
מקווה שעזרתי קצת
אמנון
