חיישן לזיהוי אש

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

חיישן לזיהוי אש

הודעהעל ידי אורח » ש' מאי 10, 2003 5:31 pm

ההודעה מופנית לשחר וכל מי שמיודע על איזה חישן הוא הרצה בפגישת רובוטיקה האחרונה.

אני לא נכחתי בפגישה אבל אולי תוכל להגיד על איזה חיישן מדובר ולהסביר עליו .
תודה.
אורח

הודעהעל ידי השחר העולה » ש' מאי 10, 2003 8:12 pm

כן , זהו IRPHOTOTRANSISTOR שהוסב והורכב בתוך "מסנן רעשים" מכני ביחד עם נייר זכוכית ובקרוב בפנים אשים נייר כסף ואז כל נר בגובה 0 ס"מ עד 25 ס"מ יזוהה ולא הפרעות מהסביבה בגבהים אחרים
שחר
www.robotica.co.il/movies/movies.php
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי רוית אבוטבול » א' מאי 11, 2003 10:12 pm

שחר תוכל לפרט יותר

האם חיישן זה מחליף את הפירו וה.UV
האם הוא יותר אמין משנהם.
האם הוא יותר זול משנהם.

האם אתה ממליץ שהקטע שלי בפרויקט שצריך לכלול איזה שיפור ברובוט
יהיה זה?

בייי
רוית
רוית אבוטבול
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי shtroodel » א' מאי 11, 2003 10:56 pm

חיישן זה נועד להחליף את הפיירו במקור למרות שיש לו טווח מאוד גדול ומהירות בדיקה מהירה מה שאומר שתיאורטית את יכולה להשתמש בו כמו יו וי כלומר להיכנס ולסרוק מהר את החדר.

אמין הוא יותר מהפיירו זה בטוח, הוא גם אבסולוטי מה שאומר שאם את מול נר אין לך צורך להתחיל את הסיבוב בדיקה שלך עם הפיירו. הוא יותר זול משניהם.

לגביי הקטע בפרוייקט אין לי מושג זו החלטה שלך אבל אני חושב שרצוי שלא תכתבי על דברים שלא ראית הפעלת ואת מבינה לחלוטין איך הם עובדים...

בדרך אל החיישן יש צינור שחור שמבטיח שהאור שנקלט מגיע מקדימה ובגובה מסויים בלבד. לאחר שהתקבל האות הוא עובר סינון רעשים והגברה דיגיטלית.

התוצאה היא חיישן דיגיטלי אמין ומהיר מאוד, שאולי אף ייזכה לשיפורים בעתיד...:)
נערך לאחרונה על ידי shtroodel בתאריך ב' מאי 12, 2003 5:23 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
Ein Volk, Ein Reich, Ein Frrrrr!
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי השחר העולה » ב' מאי 12, 2003 3:19 pm

מה שיפורים מה? הא שטדלר? אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר אז אל. החיישן עובד PERFECT מה שאומר שהוא לא צריך שיפורים אז אל תעשה פרצוף שמח כאילו אתה יודע איך לשפר אותו....
שחר
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי shtroodel » ב' מאי 12, 2003 5:26 pm

יש שיפורים...

זה שחיישן עובד לא אומר שאי אפשר לשפר אותו ואתה מכל האנשים אמור כבר לדעת ששום דבר הוא לא מושלם, (אפילו לא גריידי...).

חלק גדול מהשיפורים הם בכלל לא בחיישן עצמו אלא במסביב... להקטין אותו ולהפוך אותו לפשוט יותר וחלק נוסף נוגע לשילוב שלו בסוג חיישן אחר, אבל כל זה יגיע אולי בשנה הבאה....:)
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי אינגר » ב' מאי 12, 2003 8:08 pm

שיפור = לייצר אותו בצורה המונית, למכור אותו ולגרום לכך שארוויח המון המון כסף.

לחילופין אפשר גם למכור את שחר בקופסאות קטנות ושקופות במחיר מבצע (כמובן שגם באופצייה זו הרווחים יגיעו אליי).

:)
!Hiroshima - 45, Chernobyl - 86, Windows - 95

העבודה על קרעפלך:
http://www.iarc.org/~4x4pf/Kreplach_Work.pdf
סמל אישי של המשתמש
אינגר
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי השחר העולה » ב' מאי 12, 2003 10:29 pm

כמו שאלי אמר - עקרונות ההנדסה = KISS
KEEP IT SIMPLE, STUPID
מה אתה מנסה לתקן חיישן שעובד. מה זה "המסביב" . אם זה עובד בצורה מושלמת ורואה נר במרחק אדיר ובמהירות אדירה אין לך מה יותר לשפר. "את המסביב" בקיצור - ההסבר שלך הוא "מסביב".
אם כבר יש פתרון מושלם לנר, לא עדיף להתמקד בדברים שהם לא ברמה גבוהה כמו זה?

ואינגר שיפור זה או לשפר זה לא אומר ייצור המוני (חמור יבלות שכמוך :lol: ) אלא אם כן שונתה השפה העברית ע"י האקדמיה העברית. ולמה הם מנסים לעברת כל מילה אנגלית בכח - מילה במילה? שח רחוק? מה הדבר הבא? בשדה תעופה "אתה בא למס-חופשי?" ?!

ראבאק אינגר זה כמו שאתה ואלון החלטתם לעשות את הסונאר אנלוגים בעצמכם - לא מתקנים משהו שעובד!
שחר
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי shtroodel » ב' מאי 12, 2003 11:36 pm

אבל הרי אם מפתחים חיישן חדש זו ההזדמנות המושלמת לשפר אותו...

אחרי שהוא יהיה בנוי לא יהיה כבר מה לעשות ואף תלמיד לא ישנה את המעגל כי אף אחד לא מבין בכלל מה הולך שם.
אפילו שינויים כמו להוריד חלקים לא פעילים במעגל וככה להקטין אותו או להפוך אותו למתאים לעבודה ב5 וולט (עם ה776 או דומה) או לגרום למעגל בודד לתמוך בשני חיישנים בתוספת גודל מזערית.

אם תבוא מחר אני יסביר לך על מה חשבתי כי יש גם מין חיישן נוסף שייתן לך מידע לגביי לאיזה כיוון החיישן סוטה וככה תוכל לבחור כיוון סיבוב לרובוט יותר בקלות...

ולגבי חלקים אחרים ברובוט שהם פחות אמינים- עובדים גם על זה :)
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מאי 13, 2003 12:39 am

אוקיי זה מטומטם לא לתת לתלמידים לבנות את זה בעצמם. זה כל הרעיון שמה שאפשר לבד שיעשו לבד....
ומה אתה מדבר שטויות?! להוריד חלקים במעגל שלא צריך!? אלי תכנן את זה דברים שאני לא מבין עדיין - אז בטח שאתה לא מבין אלון, אז "להוריד דברים מהמעגל" זה הדבר הכי לא פרקטי בעולם מצידך לעשות.
גם כל מעגל חדש זה משהו שאלי יתכנן, אז סה"כ אתה די הרבה דיבורים. ולא צריך את החיישן הזה שאומר לאיפה הרובוט סוטה.

כמו שאמרו לך הרבה פעמים שטדלר - לפעמים הפתרון הטוב ביותר הוא הקל ביותר
או כמו שאלי אמר KISS -- וזה KEEP IT SIMPLE STUPID.
ואם החיישן עובד שוב פעם באופן מ-ע-ו-ל-ה אז >אתה< תכניס לו שינויים שהוא יעבוד יותר טוב?
הצחקת אותי. KEEP IT SIMPLE
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

שיפורים

הודעהעל ידי גיא יונה » ג' מאי 13, 2003 3:03 pm

שלום לכולם,

שחר - אין שום דבר מושלם. ישנם רק דברים שהם "מספיק טובים לכל צרכינו" - והחיישן המועולה שפיתחת בהחלט עונה להגדרה הזו, ולכן אין מה "לתקן" בו.

עם זאת, שיפור אפשרי לחיישן הזה יכול להיות לגרום לו לתת פלט התלוי במרחק מהנר. אני לא בטוח שהדבר אפשרי בעזרת הפלטפורמה הזו, אבל יש לי סיבות להאמין שבניגוד לחיישן ה-UV, IR שמתפשט יפה יותר (עוקף יותר חודר יותר וכו' מה שגורם לו להגיע בסופו של דבר לחיישן אחרי כל השפופרת שלך) אולי יהיה מושפע יותר מהמרחק. בתור התחלה אולי ניתן להגביר את התדירות של ה-555 שבכרטיס הרבה, ולהסתכל טוב בסקופ אם יש שינויים באות הנדגם (זה מצריך לשנות את הכרטיס קצת, כלומר לחבר את רגל 3 של ה-555 לאחת הרגליים של ה-NAND שנמצאים על הכרטיס כדי שהוא ישפיע על הדגימה של האות, ולא רק על ההפקה כמו בכרטיס המקורי - וכן כדאי לנסות את זה על חיישן חדש...). אם הקרינה חלשה, אזי בתדרים גבוהים הפוטוטרנזיסטור לא יגיע לרוויה בכל פעם וניתן יהיה למדוד את המרחק... נסה - וספר לי את התוצאות... יש לי עוד רעיונות אם זה לא יעבוד...

בברכה,

גיא יונה
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

להוריד דברים...

הודעהעל ידי גיא יונה » ג' מאי 13, 2003 3:11 pm

ניתן לסלק 80% מהכרטיס עליו עובד החיישן, והוא עדיין יעבוד מצויין, אבל לשם מה? זה ידרוש לבנות את הכרטיס מחדש על ברד-בורד, וזה יקח יותר מקום, ויהיה פחות יציב ופחות אמין. עדיף להשאיר אותו על בסיס הכרטיס של אלי, וככה משתמשים בחלק ממעגל מודפס אמיתי, ולא משאירים הרבה מידי מקום לכל מיני בעיות בחוזק חומרים/יציבות/אנאערף שלומדים בקורסים של אסף.

בברכה,

גיא יונה
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מאי 13, 2003 3:55 pm

אוקיי, גיא
1) אני רוצה להתחיל עם "מושלם". הייתי מגדיר חיישן מושלם ככזה שלא מפספס, בעל מהירות דגימה מקסימלית ושניתן להשתמש בו בסביבה רועשת
הרובוט מסתובב בשיא המהירות - וזה במפר סיבוב במקום מאד מהיר. זה שילוב של סביבה רועשת - החיישן לא במקום אחד אלא כל הזמן מטולטל ע"י הרובוט ובנוסף בשיא המהירות של הרובוט , מהירות הדימה של החיישן כל כך מהירה שעד היום החיישן לא פספס את הנר פעם אחת. מתוך קרוב ל 100 וקצת נסיונות הייתי אומר שזה קרוב למושלם.
זה גם אומר דרך אגב, שהתדר דגימה הוא מהיר הרבה יותר ממה שצריך.

2) אם אתה רוצה אני חושב שהכי טוב ששנינו נשב ונעשה נסיונות עם IR LEDS ואפילו יש לי פה כמה שאני מתכנן בזמן הקרוב מאד להתעסק איתן. אני חושב ששנינו ביחד אנחנו יכולים לעשות דברים לא רעים... אני אתה והסקופ :lol:
שחר
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי אינגר » ג' מאי 13, 2003 6:28 pm

שחר, כנראה שלא הבנת.. אני דיברתי על שיפור המצב הכספי שלי.. אבל לא משנה.

בכל מקרה אני חושב שכדאי להכניס את החיישן הזה כבר למספר קבוצות בשנה הבאה אם לא לכולן. הבעיה היחידה שכרגע זהו חיישן שהוא בייצור "בייתי" ולכן אני מקווה שתלמידים יוכלו לעבוד איתו בצורה נוחה וגם לתקן אותו במידה וישנן בעיות.
!Hiroshima - 45, Chernobyl - 86, Windows - 95

העבודה על קרעפלך:
http://www.iarc.org/~4x4pf/Kreplach_Work.pdf
סמל אישי של המשתמש
אינגר
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי shtroodel » ג' מאי 13, 2003 6:37 pm

גיא מן הסתם אפשר להוריד את כל החלק במעגל שפולט אור, אפשר גם לגרום לו לעבוד ב5 וולט כמו כל שאר העולם ולא להתאים לו 12 וולט במיוחד, אפשר עוד להקטין את המעגל פיזית ושעדיין ייתמוך בשני חישנים וכל זה יהיה מיוצר על מעגל מודפס ולא ברדבורד אל תדאג...
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ואורח אחד