עיצוב הרובוט

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

עיצוב הרובוט

הודעהעל ידי דרדס כתום » ב' מאי 12, 2003 1:30 pm

קבלנו הצעה מגריידי, לשים את המנועים למעלה ואת הinterface למטה....
קחו בחשבון שההצעה באה מגריידי... מה היתרונות והחסרונות?
אני לא רציונלית, אני צודקת
סמל אישי של המשתמש
דרדס כתום
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי shtroodel » ב' מאי 12, 2003 2:47 pm

כמה למעלה וכמה למטה?

כאילו גם בצ'אפק המנועים "למעלה" אבל עדיין בתחום שמאפשר לחבר את הגלגלים ישירות למנוע בלי העברות כוח למיניהן ככה שזה פחות משנה ונועד כדי לאפשר לרובוט להיות נמוך.

גם לגבי כרטיסים למטה הרי זה מה שקורה במיסטר אנדרסון עם הכרטיסי מנועים שלו רק שאצלו להיות למטה עדיין אומר 8 ס"מ מהרצפה.

כעיקרון ככל שהמנועים יותר למעלה בהתחשב בזה שהם החלק הכי כבד ברובוט הוא יהיה פחות יציב אבל בהנחה שזה לא שינוי רציני בגובה אלא רק משהו בסדר גודל של צ'אפק אין עם זה בעיה וזה ממש לא משנה.
לגביי כרטיסים למטה- שוב אין עם זה בעיה בתנאי שהם עדיין מספיק גבוהים מהרצפה, הקטע הוא שגם רצוי לחשוב על איזה כרטיסים יגיעו לשם ולמה, לא חכם לשים שם אינטרפייס כי זה אומר שאת בעצם תורידי כבלים של מידע מהמעבד לתחתית (חתיכת כבלים) תורידי את המתח לחיישנים (דרך האינטרפייס) למטה ואז את תצטרכי להעלות חוטים חזרה לחיישנים וכרטיסים שנמצאים למעלה ככה שיש לך פי שניים כבלים שרצים לך למעלה למטה ברובוט בלי סיבה ממש טובה ואת עוד תגלי שסיבוכים של כבלים וענייני גישה זה אחד הדברים היותר חשובים ברובוט.

כרטיסים שכן אפשר לשים למטה הם כרטיסים כמו אולי כרטיסי מנועים בהנחה שהמנועים שם ואז את מקצרת את החוטים אליהם ומרחיקה את כל הבלאגן שלהם משאר האלקטרוניקה ברובוט (שוב עניינים של רעשים חשמליים והפרעות אלקטרומגנטיות). גם הכרטיסי פס לבן יכולים לבוא בחשבון כי הם הרי בכל מקרה מקבלים מתח נפרד נכון לעכשיו והחישנים ממוקמים למטה. מה שכן חלקים מסויימים מהאינטרפייס כן יכולים לרדת למטה למשל המפצל לפורט פי (מנועים) יכול להיות ליד הכרטיסי מנועים, החיבור לפורט טי (אינטרפט, פסיקות) יכול להיות שם כי הוא מתחבר גם לפס לבן וגם לאנקודרים שיהיו שם.

מה שאני מנסה להגיד זה שהכל תלוי בכיוון הכללי של הרובוט כאילו אם החיישני מרחק האנלוגיים שלך למעלה אין טעם שכל מה שבדרך אליהם יהיה למטה...
Ein Volk, Ein Reich, Ein Frrrrr!
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי השחר העולה » ב' מאי 12, 2003 3:32 pm

אני לא מאמין שאתם בכלל מתווכחים על הצעת חומרה שנתן גריידי!?!!?!?!?!
מה למה לשים את האינטרפייס למטה? זה סתם כלום אפשר לשים דברים אחרים למטה מה הקטע? אחחחח
גריידי!?!?
שחר
www.robotica.co.il/movies/movies.php
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי אינגר » ב' מאי 12, 2003 8:02 pm

בואו נשים את המנועים בזוית של 23.5 מעלות כי זה הזווית של חוג הגדי והסרטן.
!Hiroshima - 45, Chernobyl - 86, Windows - 95

העבודה על קרעפלך:
http://www.iarc.org/~4x4pf/Kreplach_Work.pdf
סמל אישי של המשתמש
אינגר
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי דרדס כתום » ג' מאי 13, 2003 2:31 pm

אהא.....
מעניין.......
נתחשב בעובדה שצ'פאק נהרס כל עשר שניות(מה שגריידי "שכח" להזכיר), לבנות רובוט כמוהו לא יהיה שיא החוכמה....
הממ....
אז אם לא בונים את הרובוט לפי אסטרולוגיה, אז אפשר לפי מה שקלפי טארוט אומרים?
כי יש בהם מיסתורין וחוכמה אלוהית נשגבת....
עכשיו אני צריכה להסביר את זה לשאר הקבוצה שלי... הם התלהבו מזה.... הבעיה שהם גם התלהבו מלהשכיב את הcpu... אולי זה היה רמז מטרים...

היה לנו עוד רעיון, לעשות קיר אמצעי גוה, ועוד שנים בצדדים, ועליהם ובינם להעמיד הכל, ואם אין מקום להוסיף גג על ציר (אני לא אהבתי את הרעיון של הגג עם הציר).
אפשר לשלב את זה עם הרעיון של המנועים למעלה? זה עלול לעשות בעיות?
(שסק טעים)
אני לא רציונלית, אני צודקת
סמל אישי של המשתמש
דרדס כתום
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי אינגר » ג' מאי 13, 2003 6:30 pm

פשוט כבר נמאס לי לכתוב את זה ולהגיד את זה (ועכשיו שחר יגיד - עוד פעם אתה?!?!) - אבל תסתכל בעבודת גמר שלי על קרעפלך ותראה איך בנינו אותו - הכי מודולרי והכי מצומצם לדעתי.

זהו.

באמת.

נשבע!!!
!Hiroshima - 45, Chernobyl - 86, Windows - 95

העבודה על קרעפלך:
http://www.iarc.org/~4x4pf/Kreplach_Work.pdf
סמל אישי של המשתמש
אינגר
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי shtroodel » ג' מאי 13, 2003 6:30 pm

העובדה שצ'אפק נהרס בקצב לא קשורה בכלל לעניין, צ'אפק נבנה מהר מאוד ועם מעט מאוד תכנון או ידע מוקדם.
לגביי להשכיב את המעבד אני לא רואה שום בעיה בזה, זה המצב בניאו ואין שום הבדל אם כרטיס כלשהוא שוכב או עומד (חוץ מהמייצב מתח תלוי זוית של חנן כמובן).

קיר גבוה נעשה, שני קירות בצדדים נעשו, ואפילו גג עם ציר נעשה. כולם מסוגלים לעבוד אבל לחשוב ככה זו צורת חשיבה מוטעית, קחו את הכרטיסים עצמם או את המידות לפחות (כמו שיותר כרטיסים "תכלס" שאלי מסוגל להביא לכם לצורך התכנון זה יותר טוב. עכשיו אחרי שכולם מונחים מולכם תתחילו לחשוב במקביל על איך הם מסתדרים לכם הכי טוב עם נתוני אורך ורוחב ידועים פחות או יותר של הרובוט- ובו בזמן לחשוב על אלקטרון בודד אם תרצי מהרגע שהוא מגיע מהבטריה ועד שהרובוט הגיב למשהו ותראי איך את מקצרת את התהליך (בניאו למשל יש מדף אחד שמוקדש רק לנושא של חשמל החל ממקום לבטריה דרך לוח חשמל וכל המייצבים, במדף אחר יש את המעבד עם המפצלים הדיגיטליים והאנלוגיים אל אחר מתחברים עיקר החיישנים, יש שם גם את הכרטיס מיקרופון כי היה מקום והוא מתחבר לאותו מקום וגם את הריליי למאוורר כדי שיהיה קרוב למאוורר. כל מה שצריך להיות למטה (כרטיסי מנועים, פס לבן, פיצול של פורט פי ופיצול של פורט טי ובמקרה שלנו גם הכרטיסי יו בי שלא חייבים להיות למטה) ד"א כל הדבר הה הוא לא ארבעה מדפים אלא רק שניים שבכל אחד מהם חוברו רכיבים משני הצדדים.
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מאי 13, 2003 6:45 pm

הםםם מה הבעיה בכרטיס שוכב........
זה עושה רובוט רחב! שמן! גדול!
ולא לא שטדלר אל תגיד שזה אותו דבר לגובה כי זה לא נכון
במקרה הרובוט הראשון שלי היה עם הכרטיסים לגובה
ואיזה הפתעה! היה הרבה יותר מקום והוא היה קטן יחסית 19 ס"מ קוטר.
אז חוץ מקרפעלך שהיה יצור (אפילו) במינו, עדיף לגובה.
העובדה היא שלגובה זה חוסך מקום עדיף רובוט גבוה מאשר רחב ואני בטוח שברויטמן היה מעדיף שהרובוט היה יותר גבוה ופחות רחב.
שחר
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי shtroodel » ג' מאי 13, 2003 6:57 pm

זה שתעמיד כרטיס אומר רק שאותו כרטיס יהיה רזה וגבוה לא שום דבר אחר...
הרי אתה לא תעמיד כרטיס על כרטיס ותבנה מגדל נכון?

אז אולי אתה מעמיד את המעבד אבל כרטיסים אחרים יבואו לידו... ובגלל זה אני לא בא ומצהיר ש "ככה זה יותר טוב" כי לא אני ולא אתה יודעים על מה מישהו יכול לחשוב ולהגיע אליו בשנה הבאה או בעוד מאה שנה
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מאי 13, 2003 8:06 pm

כן אבל העובדה היא שעם HC12 לי יש שני רובוטים
ואני ראיתי יותר רובוטים עם החומרה של אלי, למעשה פי 3 ממה שאתה ראית
ואני יודע שעדיף "מגדל" מאשר רובוט שמן כי "מגדל" הוא הרבה יותר צר.
שחר
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי shtroodel » ג' מאי 13, 2003 8:21 pm

הרי זה לא משנה מה אני יגיגד נכון?

גם לי יש שני רובוטים עם hc12 ועם החומרה של אלי... ראית יותר רובוטים מתי?- לפני שהחליפו את האינטרפייס מה שאומר שזה כבר לא כזה רלוונטי. אף אחד עדיין לא יודע איך ייראו הכרטיסים של שנה הבאה (אפילו לא אתה שחר) כי אלי עדיין עובד על כרטיסים לשנה הבאה ואת חלקם הוא אפילו עדיין לא התחיל לתכנן.

יש מצב שאפילו ה d60a יוחלף מה שאומר שגם האינטרפייס או לפחות חלקו יוחלף.

אבל שוב הרי זה לא משנה ואתה הכי חכם ואתה יודע הכל וגם אם אתה בונה משהו עקום אז קודם הוא מושלם ואז הוא עקום אבל כי זה לא משנה ובסוף כשכבר אין לך מה להגיד חוזרים לנקודת הפתיחה של אני יותר חכם אני יותר גדול אני ראיתי הכל. אז פאק איט- הייל שחר!! חובה על כולם לעשות רובוט עם מעבד עומד!!!
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מאי 13, 2003 8:37 pm

אוי מישהו קצת מתעצבן........ רק אל תראה מה אתה חושב על באמת. ושמה שאמרת תופס בדיוק גם לגביך אלון.

נו באמת. במעבר לשנה שלי היה אינטרפיס חדש, שנה אחרי גם שנה אחרי עכשיו גם.
מה חדש? האינטרפייס גם ככה בשטח הוא אותו דבר כמו הגדול , זה פשוט מחולק.

ואם צריך להדגים תראה איך הגמנסיה העמידו את הכרטיסים שהיו יותר גדולים מה HC12 והיה להם רובוט ממש ממש צר. עם רובוט יותר קטן יותר קל לנווט, עובדה שאתה לא יכול להתווכח איתה. בנוסף לכך , אם אתה יכול להוציא דברים מרוחב הרובוט ולהכניס אותם לגובה הרובוט אז תקבל רובוט יותר צר, גם זאת עובדה.
וכמה פעמים ברויטמן רצה רובוט יותר קטו?
ועובדה שקרעפלך היה ממש קטן עם יותר כרטיסים מהשנה וכרטיסים יותר גדולים.

ותרגע קצת עם העצבים....אתה מאבד קצת את השפיות.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

...

הודעהעל ידי Daniel-Orion » ה' מאי 15, 2003 8:13 pm

בלי לפגוע באף-אחד במקרה הזה שחר צודק, ואני מסכים איתו ב-100% שינוי גודל האינטרפייס לא ממש משנה, כיוון שה-CPU הוא הלוח הגדול ברובוט או שווה בגודלו לאינטרפייס הישן ואז בד"כ שמים אותו במקביל ל-CPU כך שהבלוק של הCPU תמיד הכי גדול ברובוט ולכן זה לא משנה אם זה אינטפייס ישן או חדש, ורובוט רזה יותר, מקל על התוכנה בהרבה יותר בעיקר בחלק של רהיטים.
Don't let school interfere with your education
סמל אישי של המשתמש
Daniel-Orion
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי shtroodel » ה' מאי 15, 2003 8:21 pm

היחיד שיש לו מילה בעניין הוא אינגר כי חוץ ממנו לא היה אף רובוט שהיה קטן אפילו מקוטר של 20 ס"מ מה שאומר שאין שום זוית שהמעבד לא נכנס בה.

ושוב אני אומר שמעולם לא אמרתי שלהעמיד אותו זה רע- כל מה שאמרתי שזה תלוי בכל הגורמים שמרכיבים את הרובוט...
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

...

הודעהעל ידי Daniel-Orion » ה' מאי 15, 2003 8:27 pm

מה זה קשור בכלל? כמה כבר ראית את הרובוט שלהם שאתה מדבר?
Don't let school interfere with your education
סמל אישי של המשתמש
Daniel-Orion
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים