מצטער על הבורות מה זה "גיר" במנוע?

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

הודעהעל ידי Heineken » ג' יוני 17, 2003 11:43 pm

אגב אם אני משתמש עם מנוע קטן אבל גם עם דוחף זרם? (ע"י טרנזיסטורים)?
Heineken
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' יוני 17, 2003 11:51 pm

אתה יודע שברגע שמנוע מגיע ל STEADY STATE (כלומר מהירות קבועה) אז המתח החיצוני משתווה לכא"מ ומעט זרם עובר במנוע בגלל השראויות והתנגדויות פנימיות. דווקא מתח יותר גבוה לפי דעתי הוא זה שידחוף את המנוע יותר , אבל תזכור שיש סף רוויה - מעליו כל מתח או זרם שתתן פשוט יתנו אותם מהירות זוויתית ומומנט - ולכן זה עלול להרוס את המנוע. פשוט יותר לקנות מנוע יותר חזק ממה שאתה צריך במעט ולא להשתמש בו במקסימום (שזה , דרך אגב, בעל נצילות ייותר גבוהה )
שחר
www.robotica.co.il/movies/movies.php
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי shtroodel » ד' יוני 18, 2003 2:59 pm

אם אין לך בעיה של זרם ואני חוזר ואומר - אין! - לך בעיה של זרם אז יש מנועים לטיסנים שאמורים לעבוד על 6 וולט אבל המתח ההתחלתי שבהם הם יעבדו הוא יחסית מאוד נמוך (חלק אפילו יתחילו ב2 וולט) והם נותנים כוח מטורף שבא בצורת מהירות ויחסית מעט טורק.

העניין הוא ששום דבר לא בא סתם והם ייקחו לך בכיף 4-5 אמפר במקסימום מהירות...

אם אתה יכול לספק את זה כלומר יש לך ספק רציני או בטריות די גדולות שייתנו לך זמן עבודה סביר- לך על זה...
Ein Volk, Ein Reich, Ein Frrrrr!
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי shtroodel » ד' יוני 18, 2003 3:11 pm

טוב עקב וויכוח שיש לי כאן עם שחר בנוגע להודעה האחרונה שלי תתעלם ממנה לרגע עד שיהיה לי זמן להביא את הנתונים וליישב כאן את המחלוקת...:)
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

מנועי טיסנים

הודעהעל ידי גיא יונה » ד' יוני 18, 2003 6:40 pm

שטרודל יקר!

האם ניסית להניע רובוטים עם מנועי טיסנים? לדעתי זה לא יעבוד כלל! מנועי טיסנים בנויים באופן כזה שיספקו מעט מאוד מומנט סיבובי (טורק) ומהירות גבוהה. כאשר תפעיל על מנוע כזה עומס, למשל תחבר אותו לגלגל ותחזיק את הגלגל, תופתע לגלות כי הוא לא יסתובב כלל (אפילו אם תעביר בו 20A והוא יתפוצץ). הזרם שמועבר במנוע פשוט יהפוך לחום. חוץ מזה, המנועים שאתה מציע צורכים הספק (לפי הנתונים שמסרת) של 30W, שזה טוב לטיסנים שצריכים הספקים כאלה כדי להתרומם באוויר, (20W ל-100 גרם) אבל רובוטים הם זן צנוע יותר, וגם לא יכולים לרוב להרשות לעצמם מנועי בעירה פנימית... (או שאתה משתמש בסוללות יקרות מאוד...).

שוב - אני רוצה לציין - אין שום סיכוי להפעיל מנוע עם עומס של רובוט (ששוקל יותר מ-200 גרם..) במתח התחלתי של 2V ! זה אולי המתח בו הם המנועים יתחילו להסתובב ללא עומס.

שחר מצא להייניקן מנוע באקרוניים של 6V - הוא יתאים לו אם הרובוט שלו לא כבד מידי...
הוא כבר יפרסם את הכתובת.

בברכה,

גיא יונה
עורך האתר
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי השחר העולה » ד' יוני 18, 2003 6:44 pm

הנה מנועים של MAXON 6 וולט עם גיר 1 ל 19 אבל הם עולים 120 דולר:

http://www.acroname.com/robotics/parts/ ... MOTOR.html

תהנה.....
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

"דחיפת זרם למנוע"

הודעהעל ידי גיא יונה » ד' יוני 18, 2003 6:45 pm

הייניקן -

לא ניתן לדעתי לדחוף למנוע יותר זרם מאשר הוא צורך בעצמו. התנגדות המנוע תלויה רק במהירותו בעומס המופעל עליו, ומאחר ואתה מפעיל עליו מתח קבוע, אתה לא יכול להעלות את הזרם בו באופן מלאכותי, רק להורידו ע"י הוספת נגד.

בברכה,

גיא יונה
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

אין מוסג כזה לדחוף זרם למנוע

הודעהעל ידי אורח » ד' יוני 18, 2003 10:55 pm

הזרם הוא פונקציה של העומס
בכדי שהרובוט ינוע מומנט המנוע חייב להיות גדול יותר ממומנט העומס(רובוט)
המומנט שהמנוע מפתח(מנוע DC) הוא
M=K*C*I
M מומנט המנוע
C קבוע של המנוע
I זרם הרוטור
K שטף (בהנחה שהוא קבוע -בדרך כלל)
ככל שהמומנט הנדרש גדול יותר הזרם צריך ליגדול (כי C,K קבועים)
עד כמה הוא גודל ?? עד שהסלילים נשרפים או שיש למנוע הגנה בפני עומס יתר (הגבלת זרם) והמנוע מנותק
מספיק לילה טוב
אורח

הודעהעל ידי השחר העולה » ד' יוני 18, 2003 11:00 pm

תיקון - זה לא נכון שתוספת תתן עוד מהירות כל הזמן.
יש סף רוויה - מנוע הוא לינארי עד נקודה מסויימת בה הוא פשוט יסתובב באותה מהירות ויספק אותו מומנט לט משנה כמה תגדיל את המתח או הזרם. רק אחרי זה ישרפו הסלילים.
זה די חשוב לדעת מה המתח/ זרם בו תהיה רוויה.
שחר
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי shtroodel » ה' יוני 19, 2003 1:41 am

בגלל זה אמרתי שאני ירחיב על זה רק אחרי שאני יימצא את הנתונים...

זה בדיוק העניין ששמעתי על מישהו שעשה כזה דבר- ובגלל זה הצעתי, הרעיון הוא שמנועים האלה נותנים אמנם טורק מזערי אבל גם מהירויות של עשרות ולעתים גם מאות אלפי סיבובים לדקה, והיה איזה חבוב שהרכיב גיר רציני והפך את זה למשהו ישים יותר...

כרגע אני פשוט לא מוצא את הלינק...:(
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי השחר העולה » ה' יוני 19, 2003 8:43 am

אבל אם הוא יעשה את זה עם סוללות , הן יגמרו תוך 6 דקות שטדלר.
חוץ מזה שזה יקח לו עוד זמן וכסף לשים גיר בעצמו! שיקנה כבר מנוע DC או מנוע סרוו או מנוע צעד, הכי טוב ........ לא יצטרך להתעכב על בניית גיר למנוע של טיסן בעצמו. שטדלר, הפתרון הכי טוב הוא לא תמיד הפתרון הכי מסובך....
שחר
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי shtroodel » ה' יוני 19, 2003 9:41 am

אררררררר

אני לא מוצא את הלינק!

בכל מקרה החבוב שם גם לא בנה את הגיר אלא הוריד אותו מאיזה משהו אחר ככה שזה לא העניין, בכל מקרה אם כבר ציינת אז לשימוש ברובוטים קטנים בכלל ובמקרה שלך בפרט יכול להיות שמנועי סרבו "פרוצים" יהיו הפתרון הפשוט והטוב ביותר.
לגביי זה שייגמרו לו הסוללות כבר בהתחלה ציינת שאם הוא לא יעבוד מספק יהיה לו זמן עבודה מאוד קצר.

אם אנחנו כר בנושא אז מישהו מכיר מעגל ששולט על מהירות של סרבו בלי בקר, ועדיין מאפשר שליטה טובה על המהירות? כאילו יש משהו אחר חוץ מכל המעגלים מבוססי ה555?
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

לפי מה שבררתי בימים האחרונים

הודעהעל ידי Heineken » ו' יוני 20, 2003 5:53 pm

וראיתי כמה מנועי D.c שעובדים 3v-12v.
ובהנחה שהרובוט שלי אמור להיות די איטי, אני חושב שאסתפק במנועים האלה...

ועוד שאלה, אם אני מעלה את המשקל של הרובוט, ולמנוע יהיה יותר קשה "לסחוב" אז הוא גם יצרוך יותר זרם מן הסתם נכון?

תודה לכולם!
Heineken
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי השחר העולה » ו' יוני 20, 2003 6:33 pm

בגדול, כמות הזרם שהמנוע צורך במצב יציב (כלומר לא שאתה מניע, שהם כבר נוסעים) לינארי לכמות המומנט שיש על המנוע. אז יותר משקל = יותר זרם.
שחר
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

Re: מצטער על הבורות מה זה "גיר" במנוע?

הודעהעל ידי xalmek » ש' נובמבר 18, 2023 3:32 pm

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הקודםהבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], xalmek ו 8 אורחים