קבלים וסלילים

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

אבל...

הודעהעל ידי TheElectricTowel » ג' יולי 08, 2003 6:09 pm

למה שקבל לא ימנע נפילת מתח? הוא מספק את המטען הדרוש למנוע בעת הפעלתו - הורדת העומס מהסוללה. או שלא הנתי אותך?
איתי
סמל אישי של המשתמש
TheElectricTowel
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' יולי 08, 2003 6:19 pm

לא אם הוא לא מחובר למתח לפני ..... התכוונתי שהוא מנותק ומחובר למתח רק ברגע שמועבר המתח למנוע. לפני זה VCC=0
www.robotica.co.il/movies/movies.php
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

קבל כמונע RESET

הודעהעל ידי גיא יונה » ג' יולי 08, 2003 7:09 pm

איתי,

קרא בבקשה שוב את הודעתי הראשונה בעמוד הקודם. קבועי הזמן של הקבלים שם כ"כ קטנים, ואין להם כל משמעות מלבד הגנה על שאר חלקי המעגל. באותה מידה הם גם יכולים לא להיות, אבל זה מגביר את הסיכוי לחורבן קטן בשאר חלקי הרובוט, או לסתם תופעות מוזרות.

להמחשה - בוא נניח (הנחה לא נכונה בחלק מהמקרים...) כי באמת רק תוספת הזרם הדרושה בהתנעה היא הגורמת ל-RESET. ניקח אפילו מספרים מקורבים. מנוע 10V, הדורש 0.6A (בממוצע) בזמן ההתנעה, ו-0.5A במהירות רגילה. ההפרש 0.1A, ותוספת ההספק בזמן ההתנעה 1W. נניח גם שזמן ההתנעה הוא שניה אחת (שוב - אנחנו משחקים בקירובים). כלומר, תוספת האנרגיה הדרושה היא ג'אול שלם. כעת, U=0.5CV^2 כלומר דרוש קיבול של 0.02F כדי לתמוך בכמות האנרגיה הזאת... אני מאחל לך בהצלחה בחיפוש קבל כזה...

כמו שראית, אפילו אם טעינו בסדר גודל בכל אחד מהנתונים שרשמתי (ולא טעינו כ"כ...), עדיין צריך קבלים גדולים מאוד....

בברכה,

גיא יונה
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' יולי 08, 2003 7:14 pm

זה לא שניה.... הרבה פחות צריך בשביל ריסט . בשביל זה אני אומר שקבל 4700 מיקרו שזה רבע בערך (?) ממה שאמרת מספיק. או שלשים קבל כזה עם דיודה לפניו שלא תתן זרם אחורי אלא רק למיקרו.

שחר
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

קבל 4700 מיקרופאראד

הודעהעל ידי גיא יונה » ג' יולי 08, 2003 7:25 pm

איפה בדיוק תמצא קבל כזה, ואיך תשים אותו על הרובוט ??
זה ענק !!

חוץ מזה לא אמרתי שצריך שניה בשביל RESET. הכוונה היתה שצריך שניה (בערך... גם אם זה עשירית מזה זה לא משנה) של תוספת זרם כדי שלא יהיה RESET, הקורה באופן מיידי כאשר הזרם שצורך המנוע עובר את הסף שמערכת החשמל יכולה לספק.
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' יולי 08, 2003 7:35 pm

יש לי 5 כאלה פה והם יחסית גדולים נכון. ושמע, עובדה שעם קבל יותר קטן, הרובוט של איתי עכשיו בסדר. חוץ מזה שאפשר עם קונפיגורציה שעשיתי לפני המיקרוקונטרולר להגיע לאותו מצב (לאו דווקא קבלים רק, גם סלילים וכדומה...)
שחר
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הרובוט של איתי

הודעהעל ידי גיא יונה » ג' יולי 08, 2003 7:55 pm

אני לא מכיר את הרובוט של איתי ואת מערכת החשמל שלו, אבל ככל הנראה הטריק הכבד הזה עבד רק בגלל שמערכת החשמל שם היתה ממש גבולית... בכל מקרה שהוא לא מאוד גבולי, אני לא חושב שסידור כזה היה עובד. מה שניתן לעשות זה דברים כמו שעשית לבקר אצלך - ניתן לגרום לבקר לעבוד על אספקת זרם מהקבל. הוא צורך הרי הרבה פחות זרם, עובד במתחים נמוכים יותר, וניתן גם להפריד את מע' החשמל שלו ע"י דיודה מזו של המנוע, כך שהזרם מן הקבל לא יגיע למנוע (חס וחלילה...).

בברכה,

גיא יונה

נ.ב. כל קבל בקוטר 2 ס"מ הוא ענק.
נערך לאחרונה על ידי גיא יונה בתאריך ג' יולי 08, 2003 9:05 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' יולי 08, 2003 8:49 pm

מה הנקודה?
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

רגע רגע

הודעהעל ידי TheElectricTowel » ד' יולי 09, 2003 12:03 am

שחר, לפני שאתה מקפיץ את הפיוזים לגיא: הרובוט שלי (שאגב עדיין לא גמור, תרגעו) הוא די קטן, המנועים שלי הם מנועי סרבו שעובדים בזרם די נמוך (לא מדדתי עדין, פאק שלי). יכול להיות שבגלל זה הקבל הקטן (?) יחסית שלי (1000uF) הספיק.
עדיין יש לי רעשים מהמנועים לכוון האנקודרים שלי (אני מאמין) מדי פעם.
ברגע שיגמרו המבחנים (וזה כולל מועדי ב') אני אחזור לזה.

אגב, גיא, לא התכוונתי לקבלים מהגנה מפני רעשים, שהם קטנים, אלא קבל לגיבוי הסוללה ב"התנעת" המנועים, כנראה מכאן הבלבול. יכול להיות שחסרים לי גם קבלים קטנים כאלה שיפתרו לי כל מני בעיות מוזרות.

איתי
סמל אישי של המשתמש
TheElectricTowel
משתמש ותיק
משתמש ותיק

אוקי

הודעהעל ידי גיא יונה » ד' יולי 09, 2003 12:15 am

אוקי, עבור ערכים קטנים יותר, וקבלים גדולים כאלה (1000 מיקרו זה גם גדול, אבל כבר לא כל-כך..), אפשר לשים קבל.
בכל אופן, רצוי לדעת מה ההספק של מערכת החשמל, ולתכנן לפי זה את הרכיבים שאפשר לשים עליה (או להיפך - לתכנן מערכת חשמל לפי הרכיבים..).
איתי, איך בנויה מערכת החשמל של הרובוט שלך?
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי shtroodel » ד' יולי 09, 2003 4:11 am

גיא החישוב שלך לא ממש נכון... כאילו החישוב עצמו נכון אבל לא ההיגיון שמאחוריו, אתה בעצם טוען שהבטריה מספקת את המקסימום אנרגיה שהיא מסוגלת במצב יציב- דבר שהוא מאוד לא נכון, לא רק זה אלא שגם בצריכת זרם גבוהה ההתנגדות הפנימית מורידה את המתח שמגיע מהבטריה ובעצם הופכת אותה לפחות יעילה, הקבל לא מוגבל ע"י התנגדות פנימית ולכן יכול לספק את הזרם הזה.
בשביל חישוב נכון אתה צריך להתחשב בנתונים של הסוללה, כמה אנרגיה היא מסוגלת לספק ומה ההתנגדות הפנימית.

אפילו הרבע שנייה ששחר מדבר עליה היא ארוכה יותר מהזמן האמיתי לדעתי, שוב אצלנו היה מדובר בדיליי בסדרי גודל שאלי בהתחלה טען שבכלל לא ישפיע על המנוע ור כשניסינו לאט לאט להקטין אותו למינימום גילינו שזה מספיק.

לגביי גודל הקבל?- אני פעם פירקתי מלוח אם (כן יש כאן יותר מחובב פירוקים אחד) קבל של 1000 מיקרו בקוטר של לא יותר מ 7 מ"מ ככה שזה לא כזה נורא וקבלים בערכים גדולים רצוי להשכיב... ככה הם נראים פחות מאיימים :wink:
Ein Volk, Ein Reich, Ein Frrrrr!
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי השחר העולה » ד' יולי 09, 2003 9:09 am

תפסיק לבלבל את השכל כי אין לזה קשר לנתוני סוללה. גם סוללה גרועה אחרי 3 שניות תמלא את הקבל , וזה הרבה פחות מהזמן שלוקח להעלות תוכנה.
יש לי רעיון, אולי פשוט תלמד את גיא איך לבנות מערכות חשמל?
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

החישוב שלי

הודעהעל ידי גיא יונה » ד' יולי 09, 2003 1:23 pm

לדעתי לא הבנת את החישוב שלי בכלל! זהו חישוב אנרגטי, הבודק איזה קבל צריך לשים כדי שיוכל לספק את הפרש האנרגיה שהמנוע דורש בעת הפעלתו. לא התיחסתי בכלל לזמן הטעינה של הקבל, ולכן ההתנגדות הפנימית של הסוללה בכלל לא משנה לי, וגם לא ההתנגדות של המנוע, שגדולה ממנה בסדר גודל.

הדבר היחיד שהתעלמתי ממנו בחישוב, וזה דוקא חשוב, הוא שיכול להיות שהספק מע' החשמל מספיק כמעט גם לתוספת האנרגיה של ההתנעה, ואז מספיק גם קבל קטן (ואין דרך לחשב זאת מבלי לבצע מדידות).

חוץ מזה - אף פעם לא טענתי שהסוללה מספקת את מקסימום האנרגיה שלה במצב יציב - אלא שיש מצב יציב (אחד מני אינסוף) בו הסוללה מספקת את מקסימום האנרגיה - ובמקרה לגמרי זה (כמעט - ההתנגדות הפנימית זניחה) המצב כאשר אנחנו מעמיסים על הסוללה עומס הגדול מזה שהיא יכולה לספק. הקירוב שלי מספיק טוב - הנדסה זה לא מדע מדויק.

בברכה,

גיא יונה

נ.ב. בעצמי הודתי ש-1000 מיקרו זה לא גדול מידי, אבל 4700 זה גדול.
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי השחר העולה » ד' יולי 09, 2003 1:39 pm

אה כן! נזכרתי ! הפקולטה לקירובים מדוייקים!
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

...

הודעהעל ידי Daniel-Orion » ד' יולי 09, 2003 6:11 pm

איזה חובבנים! אני מניח שאף אחד לא חיבר 16V לאיפה שהפין של הPULL UP בסונר.
טוב גם אני לא, אבל אלה משנה שעברה כן. :lol:
Don't let school interfere with your education
סמל אישי של המשתמש
Daniel-Orion
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הקודםהבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], xalmek ו 16 אורחים