מערכת הנעה לרובוט שלט רחוק....

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

מערכת הנעה לרובוט שלט רחוק....

הודעהעל ידי אורח » א' דצמבר 25, 2005 1:04 pm

שלום, שמי שקד בן 14 מחיפה.
רציתי לראות אם מישהו מבין על זה משהו-
אני מתכנן לבנות דמוי טנק שתכננתי בעצמי, בהשראת טנק שרמן.

רציתי לדעת- האם קיימות מערכות, ואם כן, אילו, שיכולות לבקר על הנעה דו מנועית (שמני מנועים, מנושע חשמלים אחד על כל צד של גלגל, תמסורת נפרדת), שיכולה לגרום לשני המנועים לפעול באותה עוצמה (וואט/RPM), וכמובן לעשות פנייה ע"י חלוקת אנרגיה.

בתודה מראש, מקווה שמישהו פה מבין בזה.
שקד.
אורח

הודעהעל ידי אמנון » ג' דצמבר 27, 2005 9:57 am

שקד שלום
משהוא שחסר בסיפור שלך .
האם המערכת היא נישלטת מרחוק ? או אוטונומית ?

מערכת נישלטת מרחוק היא לא בעיתית , יש מערכות יעודיות כאלו , וכן יש אפשרות לפרקן מצעצועים.

מערכת אוטונומית היא בעיתית יותר , אם אתה מעוניין רק לבקר את מהירות הזחלים זה לא בעיתי , אבל אם אתה מעוניין לחשב את מיקום ה"טנק" שלך ע"פ סיבוב הזחלים אז אתה ניכנס לבעיה גדולה כי זחלים להבדיל הגלגלים (וגם גלגלים במיקרים מסוימים) מבצעים מה שניקרא סיבוב בהחלקה (SKID) , ואז אתה לא יכול ע"י אודאומטריה (ספירת סיבובי הגלגלים) לדעת את מיקומך כי הטעות מאוד גדולה ולא צפויה.

אז תנסה לכוון קצת יותר.

כמו כן בן כמה אתה , איזה רקע יש לך ?

ואין חיפאים נחמדים !
חיפשתי במשך שנים (האחרון נידרס ליפני שבוע). :wink:

אמנון :shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

תשובה

הודעהעל ידי shaked02 » ג' דצמבר 27, 2005 3:53 pm

הי!
כפי שאמרתי, אני בן 14.
והמערכת היא נשלטת שלט-רחוק.
ואני חיפאי נחמד! נשבע לך!
עכשיו, הבעיה שלי, היא שאין לי הרבה רקע באלקטרוניקה ומנועים.
מה שכן, יש לי מוטיבציה וחוש טכני.
אני צריך לדעת כיצד לשלוט בנגדים, או לחלופים במערכת ה-pwn, שבעזרתה אני אוכל לשלוט על המתח שמגיע למנועים.
העניין הוא חלוקת האנרגיה- כאשר לוחצים על "קדימה", שני המנועים צריכים לעבוד באותו כוח, אבל, כאשר רוצים לפנות, אם נוסעים במהירות גבוהה, אז הפנייה צריכה להתבצע ע"י האטת המנוע שלצדו אני פונים; מצד שני במהירות נמוכה מאוד, הפנייה צריכה להיות ע"י המרצת מנוע אחד.

אני מחפש מדריך או מורה, שילמד אותי איך/איזה מערכת רדיו צריכים וכיצד להרכיב, וכמובן לחבר אותם לנגדים ולספקי הכוח.
שקד וקס
shaked02
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי אמנון » ג' דצמבר 27, 2005 4:12 pm

ולא נידרסתה ? :?
טוב.

אתה יכול ליקנות טנק על שלט רחוק בחנות צעצועים ולהמיר אותו לרכב שלך (בסביבות ה 200 ש"ח) , האם זה מספק?
כמו כן ברשת יש חניות לציוד שלט רחוק שבין היתר מוכרות טנקים וחלקיהם , לדוגמא : http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... &C=CAG&P=7

וכמובן שאתה יכול לנסות להיכנס לעסק בעצמך .
האם יש חשיבות לבקר מבחינתך או שאתה רוצה טנק שנוסע וזהו?

כי אם כל מה שאתה רוצה זה טנק שנוסעה אז אפשר לוותר על המשוב (לבדיקת המהירות) ולבצע קיזוז ידני של המהירות עד להתאמה בין שני הצדדים.

כמו כן מה כבר יש לך מהמערכת ?

אמנון :shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי shaked02 » ג' דצמבר 27, 2005 4:23 pm

אני לא צריך מידע על מהירות המדויקת, אבל- אני רוצה שליטה על המהירות, לא מהירות קבועה.
אם זה היה מהירות קבועה הכל היה נורא פשוט ולא הייתי צריך נגדים משתנים וכו'...

אני גם מחבר למערכת, מנועים חזקים, משהו שיסיע ביעילות את הדגם שמשקלו 50-80 ק"ג.
(על פי חישוב שלי.. אני כבר יודע איזה עובי אלומיניום אני הולך לשים עליו)

לפי מה שהבנתי, שקראתי פה קצת על מדריכים, צריך מקור כוח, והוא צריך להתפצל לשני מקומות, אחד לכל נגד, את הנגדים צריכים לסוג סרבו לא ידוע, שבעזרתו ניתן לשלוט על המתח, גם ביחד (כדי שיסע ישר), וגם לסירוגין, כדי שתהיה חלוקת כוח.

אם יש לך ICQ אני אשמח לשוחח איתך, אמנון.
שקד וקס
shaked02
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי אמנון » ג' דצמבר 27, 2005 4:44 pm

שקד
לאחר שכתבתה את המישקל אני מניח מרגע זה שאתה גם יודע באילו מחירים אתה הולך לעבוד.

אתה מדבר בליגה הרבה יותר גבוהה מימה שמיסתובב כאן בפורום בשנים האחרונות.

תתחיל לחשוב בקר מנוע בכ 400 $ (אני אוסיף את הקישור בערב) ולא מאות שקלים בודדים .
אני במקומך הייתי פונה לאתרים שעוסקים במלחמות רובוטים , להם יש את הבקרים והמנועים שעובדים עם הזרמים שאתה צריך.
לדוגמא:
http://secretweapon.netfirms.com/howto/howto.htm#esc

וכבר מעכשיו תישקך מעבודה עם נגדים אתה צריך בקר מנוע שעובד עם PWM , כי אחרת המצברים שלך יגמרו מהר מאוד (והחוטים שלך יגידו "חם לי חם לי").
ליפני כחצי שנה היתתפתי בעיצוב של רובוט שהיה בנוי משני גופים על זחל , מישכל כל גוף היה 46 ק"ג , עלות היצור מברזל הייתה 12,000 ש"ח לחיתוך ליזר וכיפוף הברזלים(לשני הגופים).
והבעיה הכי גדולה הייתה ליצר זחלים מתאימם (יש אחד בשם "פסח" בנתניה שמתעסק בזחלים) , אבל אפשר להישתמש ברצעות תיזמון אחרות.

בקיצור , אתה צריך לימצוא את המנועים שיכולים להיתמודד עם המשקל שלך על זחלים (שמוספים המון חיכוך).

ואז בהתאם למנועים למצוא בקר מנוע , ומצברים.

אמנון (המבוהל) :shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

תודה

הודעהעל ידי shaked02 » ג' דצמבר 27, 2005 6:58 pm

חחח...
תראה, לא אכפת לי להתחיל עם משהו קטן.
למרות שיש מטרה למה שאני רוצה לבנות, והחוזק שלו חשוב.
אבל לא חשוב! נתחיל בטנק קטן!

אני בתקציב של 1000, 1500...
טוב כנראה שחייתי בבועה.
אבל בינתיים אני כנראה יסתפק במשהו קטן.
עכשיו, תגיד, נראה לך שנגד רגיל ישרף אם אני יעשה משהו יותר קטן (לא יודע תא עוצמת המנוע.. אבל זה ישקול נגיד 20 קילו).

אני יודע שאני נשמע קצת פתטי, אבל זה מה שאני! אין לי הרבה ניסיון...
איזה מנוע צריכים בשביל להזיז משהו כמו גודל של 40-50 ס"מ אורך, וכנראה משקל של 20 ק"ג.

בכל מקרה, אני מודה לך על הסבלנות שעל כך שאתה עוזר. ישר כוח!
שקד וקס
shaked02
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי אמנון » ג' דצמבר 27, 2005 9:01 pm

שקד שוב שלום
והכוח היתישר. :wink:

טוב בכדי להזיז משקל אני יכול לעשות שני דברים , מנוע גדול
או מנוע קטן וגיר (תימסורת) .

הגיר מוריד את מהירות המנוע ומעלה את הכוח .
http://auto.howstuffworks.com/gear.htm

כלומר אם תיקח מנוע עם תימסורת מתאימה אז תוכל להזיז את המישקולת שלך , השאלה היא כמה מהר.
עוד שאלה שתעלה היא באיזה זרם המנוע שלך יעבוד (ככל שהזרם גבוהה יותר אתה בבעיה יותר גדולה כי החום שנוצר יותר גדול והרכיבים שעובדים איתו יותר יקרים).

את הזרם אתה מודד עם מכשיר בשם רב מודד שיודע לימדו מתח (וולט) או זרם (אמפר) ועוד כמה דברים.

אני מאמין שאם תיקח מנוע של וישרים (מגבים) של רכב תוכל להזיז משקולים מאוד גדולים (המנועים הללו נפוצים במלחמות רובוטים) כי המנוע מגיע עם תימסורת חלזונית שהיא מאוד יעילה בהפקת כוח (לא מהירות).

שים לב שמנוע הזה עובד(לרוב) עדיין בתחומי הזרמים שעדיין ניתן להיתמודד איתם בקלות.

לגבי נגדים , כדי לך לרדת מזה כי נגד מבזבז זרם על עצמו , ומקטין את חיי הסוללה שלך בצורה קיצונית.

אמנון
שקד תעבור על האתר לעומק יש המון מידע שכבר ניכתב כאן שיכול לעזור לך.
כמו כן יש ספר בשם the Robot Builder bonanza שווה לך להשיג אותו הוא יתן לך מושג כללי טוב.

:shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

שקד

הודעהעל ידי shaked02 » ד' דצמבר 28, 2005 2:07 pm

תודה רבה על העזרה!
שקד וקס
shaked02
משתמש חדש
משתמש חדש

Re: מערכת הנעה לרובוט שלט רחוק....

הודעהעל ידי xalmek » ה' נובמבר 16, 2023 8:25 pm

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ו' דצמבר 01, 2023 7:13 pm

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ג' ינואר 23, 2024 9:18 pm

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ג' ינואר 23, 2024 9:19 pm

xalmek