מיכאל שלום
מיכאל כתב:קודם כל תודה רבה אמנון!
אני מקווה שאני לא אתפש כקשה קליטה, אך ישנם עוד כמה דברים שהייתי שמח אילו היו לי יותר ברורים.
1- לגבי המנוע, אני רוצה שיזיז מכונית במשקל של 2k max במהירות סבירה ומעלה, ושיהיה מנוע חשמלי.
2-עוד שאלה, האם העוצמה של הבטריה, מצבר משנה את עוצמת המנוע (מהירות).
3-מה שאני רוצה מהשלט זה רק ישר, אחורה, ימינה ושמאלה. איך אני עושה את זה אחרי שקניתי את המנוע, וזה בעצם מה שהכי חשוב לי להבין.
4- הבקר, או הקולט של המונע, נחשב מעגל? (שוב פעם, אני מתנצל על הבורות...)
5- היכן אני יכול ליקנות לוח pcb כדי ליצור מעגל? מה הגודל הסטנדרטי, ומה המחיר? (בוא נצא מנקודת הנחה שאני תפרן... כי התקציב שלי באמת נמוך למדי.)
6- איזה כוח יתפעל את המכונית (בעיקר מנוע אני מניח) כלומר, איזה סוג בטריות אצטרך?
7-בדקתי שלטים ולא הבנתי מה זהבעצם "ערוץ" זה פעולה שהשלט יכול לבצע? כלומר שני ערוצים זה שני סוגי פעולות? והמחירים ממש אסטרונומיים... 350 ש"ח לשלט הכי זול...
8- אפשר אולי ליקנות מכונית ממש גרוע (באיזה 40 ש"ח) להשאיר את המעגל שהשלט שולט בו ולהחליף מנוע? זה יכול לעבוד?
שוב תודה רבה
על פי מה שכתבתה בשתי ההודעות האחרונות , אני מנחש, שאין לך מושג בתחום. לכן לא הייתי רץ ליבנות הכל מאפס.
אני אענה לך רק על חלק מהשאלות :
1 - יופי , מה השאלה?
2- במנועי זרם ישר המתח שהסוללה מוציאה יכול להשפיע על המהירות , העוצמה (כלומר כמה זרם הסוללה יכולה לספק בזמן נתון) יכולה להגיד אם המנוע ביכלל יזוז.
3- היא השאלה הכי חשובה שלך וגם הכי מסובכת לתשובה.
או שאתה קונה שלט רחוק יעודי למכוניות ומוסיף לו בקר מהירות , או שאתה תופס את עצמך ומיתישב לילמוד איך בונים את הדברים הללו (ולא לא תקבל תשובה איך , אתה תיצתרך לעבור על כל המסלול למתחילים כאן באתר ובעוד מקומות).
4 בקר המנוע הוא מעגל . גם המקלט של המכונית הוא מעגל .
5 אתה יכול ליקנות בכמעט כל חנות אלקטרוניקה שמכבדת את עצמה , אבל השאלה מה תעשה איתו לאחר הקניה
את רוב המעגלים אפשר ליבנות על אופציות יותר פשוטות (שוב אתה צריך לילמוד את כל מסלול המתחילים).
6 תלוי במנוע שתתקין במכונית.
7. ערוצים זה בערך מה שכתבתה , כלומר קדימה אחורה זה ערוץ אחד וימינה שמאלה ערוץ שני.
8. כן זה יכול לעבוד , אבל שוב אתה צריך לשבת ולילמוד מה לעשות כי אם תחבר למעגל של מכונית "זבלה" מנוע גדול , יש סיכוי לא רע שתיצר טוסטר שישרוף לך את המעגל.
בקיצור מיכאל , אפשר לעשות את מה שאתה רוצה , הדרך המהירה , ליקנות מכונית על שלט רחוק רצינית בחנות טיסנים או חנות ברשת . חיסרון זה יקר עד יקר מאוד.
הדרך השניה לילמוד לבד, אבל כאן אתה צריך יותר מחוש אלא ממש להבין מה אתה רוצה.
בהצלחה
אמנון