שלום
אני מהנדס מכונות בהכשרתי עם מעט רקע באלקטרוניקה.
אני וחבר רוצים לבנות כרסומת שולחן CNC קטנה וחמודה. הבעייה הראשונה שנתקלנו בה היא השליטה במנועים. ראיתי שרוב האנשים עובדים עם תוכנות כמו EMC או MACH3 שמשתמשות ביציאה מקבילית כדי לפקד על מנועי צעד. אני לא רגיל להתעסק עם יציאה מקבילית... אז חיפשתי בקר שעושה את העבודה , והזול ביותר שמצאתי הוא -
http://www.hobbycnc.com/products/hobbyc ... board-kit/
שמגיע כקיט תמורת 64 דולר + 30 דולר משלוח (כנראה)
כמו כן אם ארצה לשלוט במתקן מהמחשב הנייד אצטרך לרכוש גשר USB - פרללי.
לבקר יש אפשרות למתג עד 3 אמפר לכל מנוע , שזה די הרבה.. ?
1) רציתי לדעת האם ידוע לכם על פתרון זול יותר שניתן לרכוש בארץ? ייתכן שלא יהיה צורך בכל כך הרבה
2) לבקר יש אפשרות לבחירה בין צעד מלא / חצי / רבע ועד 1/16 . אבל לא ניתן לבחור מהמחשב בגודל הצעד , ככה שצריך להתפשר בין דיוק למהירות. האם זה קריטי מנסיונכם?
אם מישהו רוצה להצטרף ולבנות יחד איתנו , אנחנו גרים בחיפה , אפשר ליצור קשר.
-----------------------------
כמו כן אני בונה רובוט שצריך לשלוט על 5 מנועי צעד , והוא יישלט ע"י בקר ARDUINO שזה בעצם מעבד ATMEL עם ממשק USB. המנועים הם מנועים קטנים שאפרק ממדפסת , מסוג UNIPOLAR ולא BIPOLAR
אין לי רצון להתעסק יותר מדי באלקטרוניקה מסובכת , אבל אני יודע לחווט ULN2003 וכדומה.
חיברתי מנוע ישירות לבקר דרך הממסר הנ"ל וזה עבד יופי!
אך לצערי לבקר יש 13 יציאות ועבור 5 מנועים אצטרך 20... אז מצאתי באינטרנט כל מיני בקרים מוכנים ששולטים על מנועי צעד , אבל זה נורא יקר!
ראיתי שקיים צ'יפ בשם L297 של ST שאמור לטפל בזה , אבל קיויתי שיש מעגל מוכן שיכלול את כל הרכיבים שמסביב.
3) שאלתי השלישית - האם מישהו יודע על מעגל פשוט (עדיף כזה שניתן לרכוש מוכן או כקיט) שמבוסס על L297 או רכיב דומה, שיכול לפקד על 2 עד 5 מנועי צעד קטנים , במחיר סביר?