GPS

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

GPS

הודעהעל ידי אורן ~:-) » ה' פברואר 03, 2005 12:42 am

היי לכולם.
בקרוב אתחיל את לימודי בכיתה יד' ואני בודק רעיונות לפרוייקטים מאתגרים.
האם למישהו מחברי הפורום יש מערכת GPS או התעסק עם רכיבים בתחום?

תודה מראש,
אורן.
...I think I am, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
אורן ~:-)
משתמש ותיק
משתמש ותיק

Re: GPS

הודעהעל ידי TheElectricTowel » ה' פברואר 03, 2005 12:50 am

אורן ~:-) כתב:היי לכולם.
בקרוב אתחיל את לימודי בכיתה יד' ואני בודק רעיונות לפרוייקטים מאתגרים.
האם למישהו מחברי הפורום יש מערכת GPS או התעסק עם רכיבים בתחום?

תודה מראש,
אורן.

רעיון משעשע, ודי טריויאלי:
מכשיר GPS שמתקשר לאינטרנט ומפרסם את המיקום שלו.
יכול להיות גם שימושי אם אתה רוצה לעקוב אחרי מישהו :)
איתי
סמל אישי של המשתמש
TheElectricTowel
משתמש ותיק
משתמש ותיק

GPS

הודעהעל ידי אמנון » ה' פברואר 03, 2005 11:05 am

אורן שלום
יש לי.
המערכות הללו (לפחות שמיתחברות למחשב לא יקרות (300 ש"ח כולל מישלוחה)

יצא לי לעבוד איתה רק קצת , אבל היא יושבת בTO DO LIST שלי.

בכל מקרה אם אתה מחפש רעיונות מעניינים לפרויקט - תחשוב יותר על הDGPS או אפילו על יצור מערכת DGPS.
(DGPS - differential GPS מאפשרת לעקוף את חוסר הדיוק שמוכנס לGPS ע"י האמרקאים - וכך להגיע לדיוקים של פחות ממטר).
ואם כל השם הגדול מדובר המערכת יחסית פשוטה.

אם אתה רוצה עוד רעיונות רק תגיד .

אמנון :shock:
אמנון

הודעהעל ידי אורן ~:-) » ה' פברואר 03, 2005 9:30 pm

תודה על הרעיונות.

אמנון:
אני רוצה לבדוק את הפרוייקט מבחינה מעשית (אני רוצה לבנות GPS :D ) אז ברשותך אני אשאל הרבה שאלות:

"המערכות שמתחברות למחשב" האם אתה מדבר על רכיבים אלקטרוניים שאתה חיברת
או ערכות מוכנות מראש? (אנטנה בצד אחד, מחשב בצד שני). איפה ניתן להשיגם?
אני מחפש פרטים כמו שם חברה,רמת דיוק, שמות רכיבים (במידה והמכלול לא מוכן מראש),
או כל מידע אחר שרלוונטי.

לגביי DGPS קראתי קצת על זה באינטרנט, איזה חלקים דרושים ועל איזה מחירים אנחנו מדברים כאן?
אין לי ניסיון קודם עם GPS האם זה משהו שאוכל ללמוד מדפי נתונים באינטרנט?

איך נראה נ"צ "אתה נמצא כאן" ב-GPS? ו\או מה הנתונים שאתה מקבל על המחשב מהמערכת?

נ.ב.
אם אני מתחקר אותך יותר מדי רק תאמר...
סמל אישי של המשתמש
משתמש ותיק
משתמש ותיק

GPS

הודעהעל ידי אמנון » ה' פברואר 03, 2005 10:00 pm

אורן

אני רכשתי את ה GPS ב EBAY

http://search.ebay.com/gps_Laptop-Parts-Accessories_W0QQfromZR3QQfsopZ1QQsacatZ31530

אצלי מדובר במקלט עם חיבור USB , אפשר לימצוא גם עם חיבור סיראלי או blue tooth . המחיר כולל מישלוח היה כ 300 ש"ח .

רמת הדיוק היא מעגל ברדיוס של 15 מטר.

בנוסף ליחידה צריך גם תוכנה (מגיעה תוכנה פשוטה עם היחידה) . ניתן לימצוא כל מיני תוכנות ברשת , וכן SDK לפיתוח .

התוכנות נותנות לך מידע על מספר הלווינים שהמערכת מזהה , איכות האות וגם מיקום גלובלי כולל גובה (תלוי בכמות הלווינים שהיא מזהה).

תוכנות מיתקדמות יותר יודעות לשים את המפה הנכונה על המסך ולהראות לך את מיקום האנטנה על המפה.

לגבי ה DGPS - ואני עדיין לא ממש שולט בזה !
מדובר בשתי מערכות GPS שיש בינהן קשר . כאשר מערכת אחת נימצאת בנקודה שמיקומה ידועה לך באופן וודאי (נ"צ מדוייק במפה) . כל הרעיון הוא לשים GPS בנקודה הידועה וליראות את המיקום שה GPS מחזיר לנקודה הזאת. ההפרש בין המיקום הידועה למיקום של ה GPS הוא ה"רעש" שהאמריקאים מכניסים . אחרי שאתה מזהה את ה"רעש" על המערכת הקבועה אתה מעביר את נתוני הרעש לGPS השני ,הנייד, (שלדעתי אמור לעבוד עם אותם לווינים) ואתה מבצעה תיקון של ה GPS הנייד, וכך מקבל רמת דיוק מאוד גבוהה.

יש מידע על זה ברשת :http://web.abnormal.com/~thogard/gps/dgps.html

מקווה שעזרתי קצת .
אמנון

הודעהעל ידי אורן ~:-) » ו' פברואר 04, 2005 8:41 pm

תודה על המידע :)

עדיין אני רוצה לדעת איך נ"צ של GPS נראה. אני מניח שמדובר בסטרינג ארוך של ספרות,
כמה ספרות, מה הם מציינות? האם זה דומה לקורדינטות x,y,z או קווי אורך רוחב גאוגרפיים.
האם הם מניחים שהעולם עגול או שטוח (יחס לאדמה או יחסית למרכז כדה"א)?
סמל אישי של המשתמש
משתמש ותיק
משתמש ותיק

איך זה ניראה

הודעהעל ידי אמנון » ש' פברואר 05, 2005 7:37 am

אורן בוקר טוב

איך העולם ניראה מבחינת הGPS אני לא יודע. צילמתי לך שני מסכים שיאפשרו לך ליראות את הנתונים שמיתקבלים מה GPS ע"י התוכנה הבסיסית שלו:

תמונת הלווינים , קאורדינטות
כאשר למטה בכחול מסומנים הלווינים שמשתתפים בזיהוי, מעליהם המיקום בקוי רוחב ואורך , ומעליהם תמונת מיקום הלווינים מעל חצי הכדור הצפוני .
מימין הנתונים שמוסקים מהGPS
תמונה

תמונת הנתונים ה"יבשים "

תמונה

לגבי נתונים נוספים , בהמשך

אמנון

הודעהעל ידי xalmek » ו' דצמבר 01, 2023 11:37 am

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ו' ינואר 05, 2024 4:46 am

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ו' ינואר 05, 2024 4:48 am

xalmek
רובוטריק