חיישנים

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

חיישנים

הודעהעל ידי ssj vegita » ו' פברואר 11, 2005 7:55 am

שלום
אני תלמיד המגמה הטכנולוגית מדעית ואני צריך לפרוייקט שלי חיישן שיכול לגלות שאדם ישן
אם משהו יודע אם יש אפשרות כזו אני אשמח לקבל עזרה
ssj vegita

אדם ישן?

הודעהעל ידי אמנון » ו' פברואר 11, 2005 10:59 am

SSJ
אתה לא מבקש הרבה!
תיבדוק טוב מה אתה רוצה לדעת ומאיזה מרחק!

אדם ישן אפשר לזהות ע"י מס תכונות :
1 נחירות!
2. קצב נשימה
3. קצב לב
4 גלי מוח
5 טמפרטורת גוף (השמיכה מפריע לזה)
6 אתה יכול להגדיר אדם ישן שנימצא בחדר חשוך במיטה למעלה מ 10 דקות כאשר הוא לא זז יותר מיד.
7 תנועות גוף

אתה יכול ליפנות למעבדות השינה שיש בארץ ולישאול איך מגדירים ומזהים שינה.

מיצד שני ניראה לי שהגדרה מדויקת של שינה זה לכיוון הדוקטורט אז תיבדוק אם אפשר להיסתפק בהגדרה פחות טובה?

אמנון :shock:
אמנון

הודעהעל ידי shtroodel » ו' פברואר 11, 2005 12:13 pm

יש גם שיטה שמתבססת על תדירות המצמוצים כדי להגדיר אם אדם ער, עומד להירדם, ובאיזה שלב בתוך השינה שלו
Ein Volk, Ein Reich, Ein Frrrrr!
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

שטרודל

הודעהעל ידי אמנון » ו' פברואר 11, 2005 3:29 pm

שטרודל שלום
אתה מיתכוון בתוך השינה ל REM ?
(rapid eye movement) כן זה גם השם של הלהקה
כי כאן יש בעיה של שינויים מאוד גדולים בסיגנון התנוע במהלך השינה - הREM מופיע בשנת חלום

אמנון

הודעהעל ידי דרדס כתום » ו' פברואר 11, 2005 5:26 pm

ויש כמה וכמה שלבים כאלה במהלך השינה. לספור מצמוצים זה לא בדיוק שיטה מדוייקת..
אני לא רציונלית, אני צודקת
סמל אישי של המשתמש
דרדס כתום
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי shtroodel » ו' פברואר 11, 2005 5:40 pm

עד כמה שאני יודע זו שיטה מאוד מדוייקת בשלב של לפני ההירדמות (יש מערכת התראה לנהגים שמזהה ככה מצבים של עייפות ולפי הגדרה היא יכולה להתריע או לנטרל את הרכב לגמרי עד שיגיע מישהו כשיר לנהיגה)- לגביי אחרי זה בתוך שנת החלום וכאלה זה טיפה יותר מורכב מאשר לעקוב אחרי תדר מצמוצים אבל עדיין אפשרי במיוחד אם הוא לא מחפש נקודה מוגדרת בשנת החלום אלא רק אם האדם ישן או לא.

זה גם היה נראה לי נורא הולם כי אתמול הייתי בחרמון ובדרך מתקלתי ביישוב בשם מוצמוץ...:)
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי השחר העולה » ו' פברואר 11, 2005 7:29 pm

שוב אתה מפריך את עצמך. זה טוב לפני הרדמות. זה לא אומר שזה טוב לזהות מצב שינה. כי זה לא.
www.robotica.co.il/movies/movies.php
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

Re: חיישנים

הודעהעל ידי TheElectricTowel » ו' פברואר 11, 2005 8:24 pm

ssj vegita כתב:שלום
אני תלמיד המגמה הטכנולוגית מדעית ואני צריך לפרוייקט שלי חיישן שיכול לגלות שאדם ישן
אם משהו יודע אם יש אפשרות כזו אני אשמח לקבל עזרה

תשלב כמה חיישנים - למשל חיישן משקל בשביל המיטה לראות אם משהו שוכב עליה + חיישן תנועה. אם יש משקל על המיטה וגם אין תנועה - הבנאדם ישן!
תלוי כמובן עד כמה מדוייק אתה רוצה את זה.

איתי
סמל אישי של המשתמש
TheElectricTowel
משתמש ותיק
משתמש ותיק

תנועה בשינה

הודעהעל ידי גיא יונה » ו' פברואר 11, 2005 9:48 pm

שלום לכולם,

יש כאן הצעות יפות מאוד, אבל קיימת טעות בסיסית לגבי תנועה ושינה...

אנשים ישנים זזים די הרבה במהלך הלילה! אי אפשר להניח שמי שלא זז הוא ישן - זה פשוט לא נכון. אין אדם (בריא) שלא זז במהלך השינה. אני גם לא חושב שניתן למדוד את "מידת התזוזה" של האדם על המיטה ולהסיק מכך מסקנות לגבי שינתו. ראשית, יש קושי טכנולוגי די רציני בכימות "תזוזה" של עצם, במיוחד אדם, במיוחד אם הוא מכוסה בשמיכה. ותארו לעצמכם מצב של זוג שישן במיטה, ועוד בעיות טכניות כאלו. שנית, כל אדם זז באופן שונה וב-"כמות" שונה במהלך הלילה, ובשלבים שונים של הלילה. כמו-כן, בני אדם גם נשארים בלי תזוזה משמעותית גם כשאינם ישנים, למשל בזמן קריאת ספר במיטה ועוד מצבים.

לשטרודל: מערכת לבדיקת עייפות של נהג מבוססת על כך שנהג חייב להסתכל על הכביש במהלך הנסיעה, וכך ידוע להיכן הוא מסתכל, וניתן לבדוק כמה פעמים הוא ממצמץ בדקה. מערכת כזו אינה פשוטה כ"כ גם במגבלות אלו. ישנן שלוש בעיות בשימוש במערכת זו עבור הבחור ששאל את השאלה: 1. זה כנראה די יקר. 2. זה מותאם לרכב, ומניח כי הנהג מסתכל לכיוון מסויים. הנחה זו אינה תקפה במיטה. 3. המערכת סופרת מצמוצי עיניים ומזהה ע"י כך עייפות. אנו מעוניינים לבדוק מתי האדם ישן, ואז הוא לא ממצמץ.

כתשובה עבור התלמיד שהתחיל את השירשור: לצערי לא ניתן במסגרת פרוייקט של מגמה בביה"ס תיכון לבנות חיישן הבודק ממרחק, או אפילו במגע, אם אדם ישן או ער. קיימים במעבדות שינה חיישנים מתוחכמים מאוד, ויקרים, המשלבים מספר מדדים כדי לבדוק אם אדם ישן או ער. אם להודות על האמת, אין באפשרותך הטכנולוגית לבדוק אם אדם ישן או סתם שוכב על המיטה, ויקשה עליך אפילו לבדוק אם זהו אדם השוכב על המיטה, או כלב, ואם אינך משתמש בחיישן חום, לא תוכל גם להבדיל בין ערימת עיתונים או בגדים לבין אדם. המלצתי לך היא להגדיר מחדש את הפרוייקט לפי חיישנים שאתה מכיר ויכול לרכוש. אולי קיימים בשוק חיישנים המיועדים למעבדות שינה המסוגלים למדוד פרמטר זה או אחר שיספק לך מידע לא מדויק אם אדם ישן או ער, אך חיישנים כאלו יעלו הרבה מאוד כסף, ואינם רלוונטיים עבורך.

בברכה,

גיא יונה
עורך האתר
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

לשטרודל

הודעהעל ידי גיא יונה » ו' פברואר 11, 2005 9:51 pm

שאלה נוספת לשטרודל:

האם אתה יודע באמת עד כמה השיטה מדוייקת? אשמח לדעת אם יש לך נתונים על המערכת הזו, כיצד היא עובדת, מהם אחוזי ההצלחה שלה, כיצד היא מוצאת את העיניים של הנהג, מה קורה כאשר הנהג מסתכל לצדדים או אחורנית במהלך נסיעה, מה קורה כאשר הנהג מרכיב משקפיים (ואפילו משקפי שמש!), וכו'...

בברכה,

גיא יונה
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

תוספת

הודעהעל ידי גיא יונה » ו' פברואר 11, 2005 10:03 pm

שלום שוב,

הנה תוספת ותיקון למה שרשמתי קודם:

קבוצת חוקרים אכן הצליחה לפתח חיישן הבודק אם אדם ישן בהצלחה לא מבוטלת. קישור למאמר שפורסם להלן:
http://www.apexfitness.com/armband/SenseWearAsSleepDetectionDevice.pdf

אם תצליח להשיג את החיישן הזה ולבדוק אותו בעצמך, אשמח לשמוע על כך בפורום!

בברכה,

גיא יונה
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

מניעת הרדמות

הודעהעל ידי אמנון » ו' פברואר 11, 2005 11:52 pm

גיא @ וכולם שלום
יש מערכת בצורת מכשיר שיושב על האוזן שבודקת האם הנהג משמיט את הראש (מנקר).

האם לזה אתה מיתכוון @ ?
אמנון

לאיזו הודעה אתה מתכוון?

הודעהעל ידי גיא יונה » ש' פברואר 12, 2005 12:47 pm

לאיזו הודעה אתה מתכוון?

המערכת לבדיקה האם אדם ישן, שהפניתי למאמר עליה בהודעה הקודמת, מיועדת לניטור הפרעות שינה והיא בדמות שעון יד, הבודק מס' פרמטרים פיזיולוגיים.

על מערכת המיצמוצים שטרודל כתב, ועדיף שתשאל אותו. אני לא מכיר את המערכת הזו, למרות ששמעתי פעם על משהו כזה, למרות שיכול להיות שזה היה רק קוריוז מחקרי אז.

בברכה,

גיא יונה
נערך לאחרונה על ידי גיא יונה בתאריך ש' פברואר 12, 2005 2:13 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
גיא יונה
מנהל אתר
מנהל אתר

הודעהעל ידי shtroodel » ש' פברואר 12, 2005 1:07 pm

המערכת שאני מכיר ישבה לפני ומעל לנהג ולפחות חיצונית נראתה כמו מצלמה שמכוונת אליו (אני לא יודע אם בפנים זו הייתה מצלמה או מערך חיישנים אחר).

ראיתי את המערכת לפני כמה שנים ואז נטען שהיא כבר ישימה למרות שמאז לא שמעתי עליה ככה שאני לא יודע לפרט הרבה מעבר לזה...
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי אורן ~:-) » א' פברואר 13, 2005 12:07 am

היה איזה בחור במכון אקדמי טכנולוגי חולון (מגמגת לעיצוב תעשייתי) שבנה כפרוקייט גמר "שעון מעורר חכם".
השעון מכוון לשעה מסויימת והאדם לובש טבעת מיוחדת והולך לישון. הטבעת יודעת לזהות באיזה מצב של השינה הבן אדם נמצא,
ולהעיר אותו בסוף מחזור חלימה הכי קרוב לשעה שהוגדרה. במקום צלצול השעון מדליק מנורה שתאיר את האדם וכל העניין אמור לגרום לאדם לקום יותר רענן.

יש למישהו ניחוש איך בונים טבעת כזו ועל איזה נתון פיזקלי היא מתבססת?
...I think I am, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
אורן ~:-)
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], xalmek ו 8 אורחים