חדש בעסק-צריך קצת עזרה וטיפים

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

חדש בעסק-צריך קצת עזרה וטיפים

הודעהעל ידי Bar » ו' פברואר 18, 2005 1:03 pm

שלום לכולם
ברשותי המוצר הבא
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXHA10&P=0
אני בא מעסקי המכוניות על השלט הרציניים(גם חשמל וגם דלק, אבל חשמל זה הדבר האמיתי בשבילי) ואני מעוניין לבנות על בסיס ה"בולדוזר" הזה רובוט מונע בשרשראות ועל זה לבנות איזה זרועה רובוטית וכל זה מונחה בשלט(ללא מוח כמו שרובכם עושים כאן).
עקב התעסוקה שלי בתחביב המכוניות יש לי גם ידע על סרבויים וגם נמצאים ברשותי לא מעט סרבויים וכדומה. אני גם תלמיד במגמת אלקטרוניקה(כתה י') ככה שיש לי ידע בנושא והוא רק מתפתח עם הזמן.
העזרה הראשונה שאני צריך מכם היא המלצה על בקר מהירות טוב לשלוט במנועים(איור של מעגל של בקר גם יתקבל בברכה כי אני עובד עם מעגל של altera בבית הספר שצורב ג'וקים(עד 5000 שערים לוגיים) ככה שאולי אפשר לחסוך הרבה כסף.)
השניה זה המלצה על זרועה שאפשר לקנות או אולי שירטוטים של זרועה לבנייה.
תודה רבה מראש.
כל טיפ וכדומה יתקבל בברכה.
BAR
נ.ב.
איפה באיזור כפר סבא ורעננה ישנם חוגי רובוטיקה או מפגשים?
ושוב תודה מראש לעוזרים
Bar
משתמש חדש
משתמש חדש

חדשים כאן

הודעהעל ידי אמנון » ו' פברואר 18, 2005 2:39 pm

בר שלום

לגבי הבולדוזר שיש לך , האם אתה יכול להגדיר את המידות שלו (כדי לדעת על איזו זרוע אתה מדבר)?

בנוסף האם מדובר בשלט חוטי?

האם אתה יודע להגיד מה המתחים והזרמים (נניח בעבודה רגילה ובעצירה) של המנועים?

לגבי הבקרי מהירות - במידה ויש לך שני סרבואים (אני עבדתי עם כאלו של פוטאבה) שהמנוע שלהם או הגלגלי שיניים שלהם לא תקינים , אתה יכול להישתמש באלקטרוניקה שלהם להפעלת H BRIDGE חיצוני - ואז יכול להיות שהשליטה בנסיעת הבולדוזר תיסגר ב כ 30 ש"ח. (הסבר מפורט על כל נושא הסרבו הגדול איפה שהו בסוף שבוע הבא )

אם אתה שולט בחומר אז הקישור הבא יוכל לעזור לך להיתקדם לבד :

http://www.seattlerobotics.org/encoder/200304/Futaba%20S148%20Servo%20mod%20for%20PWM.htm

זה הסבר על המיבנה של הסרבו של פוטאבה - מה שאני מציע לך לעשות זה לחבר גשר חיצוני שישלוט במנועים שלך במקום הגשר שקיים בסרבו (הBAL6686).

לגבי הזרוע זה סיפור ,קצת , הרבה יותר יקר!
תנסה להגדיר מה אתה רוצה מהזרוע הזאת ?
מה התקציב שלך , לזרוע?
האם יש לך קשרים בארה"ב (הייתה פעם זרוע בשם ARMATRON שעבדה ע"י מנועים/כבלים שהיו מחוברים לידיות - שאולי אפשר להשיג ולחבר סרבואים לכבלים).

קישור ותמונות של הזרועות המדוברות:

http://www.samstoybox.com/toys/Armatron.html

תמונה

ועכשיו שאלה שלי - איפה יש חנות טובה בתחום של מכוניות חשמליות (אני מחפש בקרי מנועים דו כיווני למנועי מברשות וזרמים גבוהים ) רצוי לינק?

אמנון :shock:

אגב לא היה לי ברור אם אתה מיתכוון לשליטה חוטית או אל חוטית.
אמנון

הודעהעל ידי אורח » ו' פברואר 18, 2005 4:43 pm

אמנון שלום
האורך של הבולדוזר הוא כ-14 ס"מ, רוחבו ב-10 ס"מ בערך.
בעיקרון המטרה שלי זה לבנות משהו כמה שיותר דומה לזה
http://www.lynxmotion.com/images/html/proj036.htm
בעיקרון אני מעדיף על שלט בלי חוט אבל כפי שאני רואה זה יצא מאוד יקר אז כנראה אני ילך על שלט עם חוט.
כדי להגיד לך את המתחים והזרמים אני צריך ללכת לבית ספר ולבדוק עם רב מודד אבל בלט עצמו כרגע יש שתי בטריות AA נטענות.

בקשר לשליטה על המנועים עם הH BRIDGE אז נגיד ועשיתי את זה עדיין אני צריך משהו שיחזק ויחליש את הזרם(כמו הדק או סטיק בשלט) או שפשוט לא הבנתי אותך עד הסוף...

בקשר לזרוע, מכיוון שיש לי משאבה פנאומטית של לגו(1 גדול יותר ואחד קטן יותר שמשמשים לזרוע שאחת הבניות שלי)(אומנם ידנית, אבל אפשר להפוך אותה לחשמל) חשבתי אולי אפשר להעזר בזה.
מקסימום לא תהיה זרוע אז אפשר אולי כף של שופל?(אם יש לך רעיון איך של משהו של כלי עבודה אז אולי את זה אפשר)

בקשר לשאלה שלך על בקר מהירות:
אני אישית קונה אך ורק דרך האתר
www.towerhobbies.com
כי הוא זול מאוד והוא האתר בין הכי גדולים ברשת(אני חושב שני אחרי EBAY) והוא נחשב לאתר הכי אמין שיש עם שירות לקוחות מצויין! ההזמנה תגיע אלייך תוך 10 ימים בערך
תחפש שם בקרים אם לא תמצא אז תגיד לי אני יעזור לך
אבל לאיזה מטרה אתה צריך את הבקר ואיזה גודל מנוע?וכמה ליפופים יש לו?

תודה רבה
BAR
נ.ב.
יש לי בערך 20 בטריות נטענות של AAA 750MA שהייתי מעדיף שהמכונית תפעל עליהם(גם יותר קטנות וגם יותר קל וגם יש לי יותר מהם)
אורח

קצת קטן העסק

הודעהעל ידי אמנון » ו' פברואר 18, 2005 5:41 pm

בר
ראשית - בכדי שתופיע בצורה מסודרת ושתוכל לערוך את ההודעות שלך אז כדי שתיתחבר לאתר (אחרת אתה מופיעה כאורח).

אני מניח שהצצתה באתר ששלחתה לי והבנתה שזרוע זה דבר מאוד יקר!

כמו כן הפלטפורמה שלך קצת קטנה (בכדי להוסיף עליה זרוע).

לגבי רב מודד זה הזמן להשקיע 40 ש"ח (והשמיים הם הגבול) זה כלי מאוד שימושי.

כל הרעיון של הגשר H הוא לאפשר שליטה במהירות ובכיוון של המנוע ע"י מקור חיצוני שלא צריך לעמוד בזרמים של המנוע (לדוגמה מחשב/ מקלט של מכונית ....) וכן לידאוג לצריכת זרם קטנה יחסית (כלומר לא לשים נגד משתנה בטור למנוע).

הכוונה שלי הייתה במקרה ואתה רוצה לחבר את הבולדוזר למקלט של אחת המכוניות שלך- ולישלוט בו דרך השלט.

בכל מקרה תציץ באתר במאמרים על ה H BRIDGE או שליטה במנועי DC.

לגבי כלי עבודה , יש לי הרבה רעיונות (פטיש/ מברג/ פלייר / מקדחה /...... :wink: )
אתה חייב להגדיר מה אתה רוצה לעשות- על פי זה נחשוב לך על כלי מתאים.

אמנון

הודעהעל ידי Bar » ו' פברואר 18, 2005 8:39 pm

טוב אני חושב שהבנתי אותך בקשר לH BRIDGE אני אנסה זאת אולי מחר אם אני ימצא מספיק זמן לזה.
וכן הבנתי שזרוע זה דבר מאוד יקר אבל זה מאוד מדליק :twisted:
ואיזה גודל זה גודל שמספיק גדול כדי לשים עליו איזה משהו נוסף(אך ורק רצועות)?
ושאמרתי שאני רוצה איזה כלי עבודה התכוונתי לאיזה כף של שופל או מנוף או BACKHOE או SHOVEL וכדומה
ורב מודד אני יקנה מתי שיצא לי אבל עד אז.....

Bar
נ.ב.
אני שוב שאל האם יש משהו שקשור לרובוטים באיזור כפר סבא או רעננה והאיזור הקרוב להם
תודה
Bar
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי shtroodel » ו' פברואר 18, 2005 10:27 pm

כמב הודעות אחורה פורסמה חנות חדשה בהרצליה פיתוח.

אם אתה מדבר על אלקטרוניקה נטו אז יש לך את בר אור בהרצליה.
Ein Volk, Ein Reich, Ein Frrrrr!
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי השחר העולה » ש' פברואר 19, 2005 11:18 am

הרצליה פיתוח - חנות מיוחדת לרובוטיקה.
www.robotica.co.il/movies/movies.php
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי אורן ~:-) » א' פברואר 20, 2005 9:51 am

שחר:
אפשר שם, כתובת, מס טלפון?
תודה.
...I think I am, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
אורן ~:-)
משתמש ותיק
משתמש ותיק

אורן -

הודעהעל ידי אמנון » א' פברואר 20, 2005 4:27 pm

אורן
ניראה לי שהוא היתכוון ל חנות שרשמה את עצמב כאן ליפני שבוע:

http://www.rehivim.com/
אמנון

Re: חדש בעסק-צריך קצת עזרה וטיפים

הודעהעל ידי xalmek » ה' נובמבר 16, 2023 1:11 pm

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ו' דצמבר 01, 2023 12:03 pm

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' ינואר 06, 2024 10:07 am

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' ינואר 06, 2024 10:08 am

xalmek
רובוטריק