על ידי TheElectricTowel » ו' פברואר 25, 2005 12:09 am
אמנון, ה- ic-prog שיש לי (גרסה 1.05C) לא תומכת ב- 89C51ED2. שים לב שפרוטוקול ה- ISP הוא לא סטנדרטי, ולכל יצרן יש פרוטוקול משלו ושגעונות משלו, ולכן עדיף לעבוד עם ה"צורב" של היצרן. לגבי השבב הנ"ל היצרן הוא ATMEL והצורב הוא FLIP. לגבי השבב של פיליפס למשל, P89C51Rx2 הצורב הוא WinISP.
כל הקטע ב- ISP הוא שאין "צורב". ה"צריבה" נעשת ע"י חיבור פשוט ליציאה הסריאלית של השבב במקרה של משפחת ה- MCS51 בשבבים שאני מכיר. יש גם ל MAXIM שבבים כאלה, נקראים DS89xxxxx או משהו בסגנון, שלהם גם יש תכנת "צריבה" משלהם.
אורן, תשמש ב- FLIP עבור ה- 89C51ED2 של ATMEL. רק זה יעבוד לך. אל תשתתמש ב- ic-prog במקרה הזה. ככה אתה לא צריך צורב.
wolf, המיקרוקונטרולר PIC הוא לא 8051. אתה מבלבל בין כמה דברים. יש כמה סוגים של מיקרוקונטרולרים (מיקרובקרים), PIC ומשפחת ה- 8051 הם שני סוגים שונים עם ארכיטקטורות שונות. ה- Peripheral Interface Controler הוא לא מיקרובקר. הוא שבב (בעיקר 8255 אם אני לא טועה) הוא בסה"כ שבב עזר שעוזר להתממשק לרכיבים חיצוניים, ואם אני שוב לא טועה נמצא בכל motherboard. בלוח של ה- 8086/8 בטוח הוא קיים. המקלדת למשל, עובדת מולו. זה רכיב מאוד שימושי אם אתה מוגבל בפינים בבקר\מעבד שלך, כיוון שהוא עושה multiplexing (ריבוב) מכמה פסי נתונים וכתובת לעד ארבעה פורטים שונים.
איתי