הצעה למבנה רובוט... צריך דעות לגביה

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

אתה טועה

הודעהעל ידי נועם חדש » ג' מרץ 25, 2003 6:13 pm

אנחנו חשבנו על הרעיון הזה ורק אחרי שפיתחנו אותו פנינו לשטדלר
וזה לא עוזר שאתה אומר שאומנים זה רע
תסביר את עצמך
FF-01=FE
נועם חדש
חבר פורום
חבר פורום

שחר

הודעהעל ידי נועם חדש » ג' מרץ 25, 2003 6:15 pm

נראה שהראיה שלך נורא צרה בעניין הזה של מבנה הרובוט ולא יקרה כלום אם תנסה להיפתח לרעיונות חדשים ותנסה לעזור במקום להיות כזה פסימי
FF-01=FE
נועם חדש
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מרץ 25, 2003 6:21 pm

אם היית........ קורא!!! את מה שכתבתי היית רואה שאני אמרתי בדיוק מה שאמרת הרגע.
הנקודה היא שאין טעם לשים 2 מנועים במקביל ל 2 אחרים כי זה לא באמת יהיה רובוט XY, הוא יסע קדימה זהה לחלוטין לרובוט עם הנעה א סיכרונית. שהוא יגיע לסיבוב הוא לא יעשה סיבוב אבל ימשיך. ומה קבלתם? נראה לכם שחסכתם זמן בלי סיבוב? לא חסכתם כלום.

מה שאני כן רואה זה ששטדלר ראה שהרעיון שלכם מאד דומה לרעיון שהוא העלה בתחילת שנה - לעשות רובוט עם 3 מנועים ואיזה גלגלים? אומני כמובן. כמה מפתיע. אבל מה קרה? שטדלר הלך על הרעיון היותר טוב לרובוט - הנעה א סיכרונית מרכזית. ולמה? כי זה הרבה יותר יציב דורש פחות חשמל ונותן לעשות רובוט יותר קטן. ולמה הוא עשה את זה? כי הוא לא רצה לעשות ניסויים מיותרים על רובוט שהוא שולח לתחרות. אבל שאחרים יעשו ניסויים על רובוט שהם שולחים לתחרות - זה אתה כן מעודד שטדלר.

בוא נשאל אותכם שאלות. איך בדיוק אתם הולכים לעשות תיקונים לאורך הקיר?
בדיוק כמו רובוט אסיכרוני.
איך תעשו תיקון במקום?
איך תכבו נר?
אז מה לרובוט כזה יש?
1) צריכת חשמל הרבה יותר גבוהה.
2) יותר משקל.
3) יותר נפח ולכן יותר מקום.
4) עומס אדיר על המעבד.

אלו הם החסרונות העיקריים שאני רואה והיתרון היחיד הוא שהרובוט לא צריך לעשות סיבוב 90 מעלות - ולכן לא כדאי לבנות כזה רובוט.
אם אתם רואים יתרונות אחרים - תגידו לי מהם ואני אגיד לכם אם צריך או לא צריך להתחשב בהם.
-במפי
www.robotica.co.il/movies/movies.php
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מרץ 25, 2003 6:26 pm

ראשית, עם כל הכבוד נועם, אני חושב שאני יודע יותר טוב מה טוב לרובוט מכבה אש שנוסע במבוך. אני מבין שלפני חודש שאלו אותכם לגבי ההנעה הזו ולא ידעתם מה זה תיקונים לאורך הקיר. יותר מי"בניקים ויותר מי"אניקים.

שנית, נועם, אתה טועה. אחרי 3 שנים שראיתי מספיק רובוטים אני פתוח לרעיונות, כמו ההנעה הקדמית של צ'אפק. לעומת זאת אני מזהה רעיון לרובוט על כל יתרונותיו וחסרונותיו ורוב הסיכויים שאני יודע על מה אני מדבר ומאד >>מאד<< כדאי לך להקשיב בעצמך. אני ראיתי יותר מ 10 רובוטים נבנים והייתי עד גם לרובוט טנק נבנה - הרבה יותר לא קונבנציונלי מהרעיון שלכם.

דווקא אתם מקובעים על הרעיון הזה, ולא מוכנים להקשיב לי (מעשה לא חכם במיוחד....)
האמת המפתיעה היא שלו היינו מאפשרים לחתולים להתקדם לעמדות כוח בפוליטיקה העולמית הרי שתופעות כמו מלחמות וטרור גלובלי היו מצטמצמות לאלתר. לעומת זאת, העצרת הראשית של האו"ם היתה מסריחה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מרץ 25, 2003 6:42 pm

ואם אתם רוצים XY אמיתי ולא עם 4 מנועים וכמות אדירה של חשמל
תחשבו על זה:
מנוע אנכי מחובר לרובוט. הוא מסובב מנוע אופקי,כאשר הגלגל היחיד הוא מתחת לרובוט. כיוון הנסיעה - לפי הכייוןן של המנוע התחתון - שנקבע לפי המנוע העליון. לא צריך לסובב את הרובוט לעולם, לא צריך 4 מנועים , זה הרבה יותר קטן , לא צריך אומני ואפשר להשתמש בגלגלים עם גומי והרבה חיכוך.
בנוסף זה הרבה פחות חשמל ורובוט בהכרח יותר קטן מ 4 מנועים כי גם יש רק 2 בקרי מנועים שתופסים מקום מאשר 4 מנועים. גם יש הרבה פחות עומס על המעבד, שאתם לא יודעים, שזה דבר מאד מאד חשוב בתכנון
במפי
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

אוקיי

הודעהעל ידי נועם חדש » ג' מרץ 25, 2003 7:00 pm

ראשית הרעיון שהצעת נראה טוב מאוד עם המנוע אופרי ואנכי אבל נראה מאוד קשה לתכנות (אני בצוות תכנה)
שנית אתה אומר שלחסוך סיבובים זה פרט שולי אבל עכשיו שאני משוטט פה קצת באתר ומתחקר קצת
אני רואה שהסיבובים יוצרים המון בעיות והרבה קורה שרובוט נדפק אחרי שהוא לא עשה סיבוב מדויק ואז הוא סוטה לקיר
ובשיטת XY הרובוט לא יסבול מבעיות אלו והסטיות שלו יהיו מאוד מאוד קטנות אם יהיו לו בכלל.
ובשיפועים וברהיטים הוא גם יהיה מצוין
ואני מסכים עם כל החסרונות שציינת
FF-01=FE
נועם חדש
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מרץ 25, 2003 7:08 pm

נועם, לא נעים לי לומר לך שוב. אתה טועה. אני לא מדבר מתאוריה, זה אמנם נראה לך שזה לא יסטה.
אני אומר לך, ואני אחזור על זה שוב (למרות שזה ממש מתלהב) שאני יודע מה אני מדבר והאדם היחיד שכרגע יודע יותר טוב ממני זה רק אלי - רובוט XY שעשוי עם שני מנועים קדמיים [b]יסטה ויסטה כמו כל רובוט עם שני מנועים א סיכרוניים. בתיאוריה שום רובוט לא אמור לסטות,
אני אומר לך ב 100 אחוז, מאד מאד כדאי לך להסתמך על המילה שלי - אני לא טועה בעניין - אני צודק - הרובוט שלך יסטה. אין כזה דבר רובוט שלא סוטה, זה דבר דמיוני ביותר.

הרובוט יגיע לקיר ולא משנה אם הוא XY הוא רגיל, הרובוט יעשה תיקון במקום - ואז יהיה מקביל לקיר. וזה יהיה אם זה רובוט רגיל או XY.
הטיעון שלך חסר בסיס לחלוטין ושגוי לחלוטין. אם זו הסיבה היחידה לעשות כזה רובוט אז תרד מהרעיון לדעתי, ומהר.
-במפי
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מרץ 25, 2003 7:24 pm

ודרך אגב, אני לא מזלזל,כן? אבל אתה לא יודע עוד על תכנות רובוטים...
אני אומר לך שכרגע, לתכנת את מה שאני אמרתי הרבה הרבה הרבה יותר קל לתכנת משני מנועים.
ב XY שאני הצעתי יש הרבה יותר יתרונות מאשר למשהו עם 4 מנועים, וגם אין לו שום אבל שום בעיה עם שיפועים
מלבד חסרון אחד - צריך גלגלי עזר כאלו שיגרמו שהמנוע למטה יסתובב ולא הרובוט עצמו.
וזהו.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

פששש

הודעהעל ידי shtroodel » ג' מרץ 25, 2003 7:27 pm

פששש שחר לא ידעתי שהתחלת לקחת גם קורסים בפסיכולוגיה...

מעניין לראות שאתה יודע בדיוק מה אני מתכוון רוצה מתכנן וזומם בלי שתטרח אפילו לדבר איתי או עם עוזי או עם מישהו מהי"אניקים...
ואני בטוח שלא דיברת איתם ואפילו לא טרחת לשאול את אחותך, כי כשהם תכננו את הרובוט בפעם הראשונה והתחילו לחשוב הם שאלו אותי כל מיני שאלות לגבי רכיבים וחלקים וחיישנים לא העליתי בכלל את המילה אומני, אני הצעתי להם פתרונות הרבה יותר פשוטים כמו הנעה אסינכרונית רגילה או הנעת זחל.

אחרי כמה ימים הם הגיעו עם תכנון של הנעת איקס וואי שלא היה מסוגל לבצע תיקונים ושאר "פעולות מקיימות חיים" שהן בגדר חובה ברובוט, משם זה התפתח למשהו עם שלושה מנועים ומשם לארבעה מנועים רק שאז הרובוט הפך לגדול מדי ואני הצעתי סידור מנועים אחר שיאפשר להם להמשיך ולחשוב על צורת ההנעה הזו.

אני לא עושה ניסויים על אף אחד חוץ ממני, וסבבה אולי יש לך נסיון בתכנות ואלקטרוניקה אבל בכל מה שקשור למכניקה חוזק מבנה ותכנון חלקים- לי יש נסיון של קרוב ל8 שנים לא רק בבנייה אלא גם בפיתוח "תעשייתי" ו6 שנות הדרכה באין ספור מסגרות.

הדבר האחרון שתשמע אותי אומר למישהו זה "תבנה ככה" כי אני מאמין שכל היופי כמעט בכל תחום אפשרי הוא הביטוי העצמי היצירתיות הפתיחות והגיוון. ככה שאולי במקום לפתוח את שרשרת התגובות ב "הנעת איקס וואי זה רע" אומני זה רע" ושאר פניני חוכמה מתוצרתך היית עוצר לרגע ומסביר מה הייתרונות והחסרונות לדעתך בשיטה הזו אז אולי בטעות מישהו עוד היה מחכים לומד עוצר לרגע ומוצא פתרון יותר טוב ואולי ההודעה הבאה אחריך או אחרי בת'רד הייתה הצעת מבנה או יישום משופרת ואולי בטעות הפורום הזה היה הופך לפורום פורה ומפרה ולא כל הודעה שנייה בו הייתה הודעה שלך מקלל מישהו יורד על מישהו או מהלל ומפאר את האגו\מנת המשכל שלך.

אולי תלמד סוף סוף שבזה שאתה לא מביע את דעתך בצורת ציווי כל הצדדים יכולים רק להרוויח וזה בכלל לא משנה אם הם ייבנו רובוט והוא לא יעבוד בשיט כי הם לא נבחנים על עד כמה הרובוט שלהם מהיר או יעיל או חסכוני בחשמל הם נבחנים על תהליך הלמידה קבלת ההחלטות והפקת הלקחים שלהם- בזה עד עכשיו הם היו לא רעים, חבל שהחלטת להרוס את העניין.
Ein Volk, Ein Reich, Ein Frrrrr!
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מרץ 25, 2003 7:37 pm

שמע, אני כן לקחתי קורסים בפסיכולוגיה.... מצטער לאכזב אותך
וזה די מעניין שאתה כותב פתאום הודעה כזאת ארוכה, כאילו אתה מנסה לכתוב הרבה תירוצים כדי לכסות את העובדה הזאת בהרבה טיעונים.
ברגע ששרפת CPU שטדלר, זה מראה את ההבנה בחשמל. 500 דולר!!! נשרפו!

אין לי מושג על מה אצה נמבלבל את השכל, אבל תפסיק עם ה 8 שנות נסיון, כי עם כל השמונה שנות נסיון שלך, שרפת CPU ולא הצלחת לחבר את החיישן הכי פשוט לחיבור PYRO, בצורה כזאת שיעבוד.
כל הכבוד על הבנייה של הרובוט והמכניקה, אבל מכניקה זה ממש לא הכל.
ועם כל הכבוד ונסיון 8 השנים, ברובוטיקה יש לי יותר נסיון ממך ראיתי יותר דברים ברובוטיקה ממך אני עוסק בכל התחומים ברובוטיקה לעומתך
וכרגע - אני יודע מה יותר טוב לרובוט מכבה אש.
העובדה שאתה חושב שזו צורת הנעה טובה, לעומת
1) אני
2) אינגר
3) דילר
שאומרים שזה לא טוב לעומתך שאומר שזה כן טוב מראה משהו לפי דעתי לא?

הרובוט הראשון שלי השיג תוצאות יותר טובות מה XY הראשון ובתחרות הארצית הגענו לעשיריה הפותחת מ 36 רובוטים. לנו לא היה "נסיון של 8 שנים" ועדיין יחסית הרובוט הראשון שלי הצליח בצורה יוצאת דופן, שניצחנו הרבה רובוטים שעשו ארביטררי. עם כל "נסיון 8 השנים" עם לבנות, איך זה שאתה לא מצטיין במכניקה (של פיזיקה, כן?).
רובוטיקה זה הרבה יותר חשמל כרגע מאשר מכניקה. אז אולי טיסנים אתה יודע, יופי גם אבא שלי. רובוטיקה זה הרבה יותר ממכניקה פשוטה.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי shtroodel » ג' מרץ 25, 2003 7:49 pm

אתה שמעת אותי אומר שזו צורת הנעה טובה?

רק בגלל שאני לא בא ואומר להם "זה לא טוב, תעשו אסינכרונית!"

אלה פשוט גישות שונות...

לגבי המעבד, עדיין לא ברור מה גרם לזה ולא נמצאה שום סיבה הגיונית (יש טענות כלפי גריידי) ואתה שוכח שזה לא רובוט "שלי" יש צוות שלם שעובד עליו ואין לי מושג מי נגע במה.

לגבי הפירו- הוא פשוט נותן תוצאות משוגעות ולא רק ברובוט "שלי" אבל אל דאגה ככל הנראה כבר נמצא פתרון...
Ein Volk, Ein Reich, Ein Frrrrr!
סמל אישי של המשתמש
shtroodel
משתמש בכיר
משתמש בכיר

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מרץ 25, 2003 7:55 pm

צוות שלם... איפה נעלמו הפרזיטים? צוות "אתה ואוז" אולי...
עכשיו רגע בלי לריב תקשיב
אם היית קורא - היית רואה שנתתי להם הצעת לא XY אלא
רובוט פולארי בהנעה פולארית
הנעה פולארית!!!!
ולא א סיכרונית

למרות זאת, ההנעה האסיכרונית הוכיחה את עצמה כשיטה היעילה ביותר.
מה שאתם הצעתם בתור XY הוא לא XY באמת אלא פשוט שני הנעות אסיכרוניות מאונכות ואני רואה הרבה בעיות שליטה בתוכנה על כזה דבר.
מה שאני הצעתי זה הרבה יותר :
יעיל
מהיר לבניה
קל יותר לבניה
תופס פחות מקום

ושאני אומר פחות חשמל זה אומר שהם יוכלו להשתמש בבטריה ויש פחות סיכוי לשרוף דברים כי יש פחות חוטים. יש סיבה למה אני רושם דברים.
-במפי
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי נועם חדש » ג' מרץ 25, 2003 7:57 pm

תומך בשטדלר...
אולי אני חדש בפורום אבל אני מאוד לא נהנה מהגישה שלך שחר.
FF-01=FE
נועם חדש
חבר פורום
חבר פורום

הודעהעל ידי השחר העולה » ג' מרץ 25, 2003 8:00 pm

אתה חושב שאכפת לי במי אתה "תומך"?
התפקיד שלי זה למנוע ממכם טעויות ולזרז את הבניה של הרובוט שלכם שלא תעשו טעויות שקרו בעבר שראיתי במו עיני ושתגיעו לתוצאות מקסימליות. אין לי איזשהו "כוונות נסתרות".
ואם אתה חכם אתה תעזר בעזרה שלי.
סמל אישי של המשתמש
השחר העולה
כותב הטור

הודעהעל ידי השחור » ג' מרץ 25, 2003 8:20 pm

טוב די.

אוף... זה הולך להיות ארוך.

הדיון הזה יצא מכלל שליטה ואני מבקש מכולכם שתרגעו.

1. חדש וקינד הצעירים.

למרות ששחר אמר את זה בצורת הדיבור שלו הוא יודע על מה הוא מדבר. אפילו יודע טוב מאד על מה הוא מדבר. בוא נספור את היתרונות החסרונות בשיטה שאתם מציעים.

יתרונות

א. הרובוט לא יעשה סיבובים.

זה היתרון היחידי שאני מסוגל לחשוב עליו...

חסרונות

א. רובוט עתיר רכיבים.

העמסת הרובוט ב 2 מנועים ו2 כרטיסי מנועים בנוסף לרכיבים מיוחדים שיגרמו למאורר לפעול ועוד.

ב. סיבוך התוכנה.

תוכנה לרובוט עם הנעת XY זה יותר מסובך :!: אפילו רק בגלל הבלאגן שעסיתם בשביל מאורר.

ג. עומס על המעבד.

אתם צריכים 2 PORT P קיבינימט זה חרא!

ד. חדרים יקח לכם יותר זמן.

לעבור רהיט חיפוש PYRO וכל החרא הזה יקח לכם הרבה יותר מדי זמן.

לכן... זה לא שווה :!: :!: :!:

הזמן שתכסכו בפניות (שהוא אפסי בגלל שפניות בנסיעה [מה שצ'אפק עושה] הן אמינות באותה המידה ולוקחות זמן אפסי) לא שווה את הזמן שתפסידו בכיבוי נר בחדרים וגם לא שווה את הכאב ראש והבאלגן שה XY הזה יעשה לכם. תרדו מהרעיון.

אני מקווה שהניסיון הכושל הזה לא ידכא את היצירתיות שלכם כי זה מה שעושה את רובוטיקה. חוץ מזה, לי צא הכבדות שלך שחר הוא בחור ילדותי והוא אוהב להתבדח אל תהיה כבד. ובכל מקרה עדיף שתוריד פרופיל אתה עדיין י"אניק ואתה לא מבין יותר מדי מהחיים שלך אז לפני שתכנס לרעיון מקורי שכזה שיעשה לך כאב ראש אטומי במשך כל השנה הזאת, תקשיב לאלו שמבינים מהחיים שלהם :!: (בגלל הרעיון שלי על ההנעה הקדמית אני שובר את הראש בגלל שאני לא יכול לעשות סיבוב במקום! אל תעשה אותה טעות)

תלמד מטעויות של אחרים :!: :!: :!:

נ.ב.

חדש, תתמוך בדעות של אנשים ולא באנשים זה לא רפובליקה דיקטטורית :?
קינד, חדש הוא לא משהו משהו ובטח ובטח שלא יהוה :?

אתם יכולים להפסיק לקרוא עכשיו

2. שטדלר.

אם אתה חושב שהנעת XY זה לא רעיון טוב אז תגיד להם:

תשמעו חברה אני לא חושב שזה רעיון טוב בגלל פקה פקה פקה...
אבל פקה פקה פקה...

אני יודע שאתה טוב בפקה פקה... אבל יותר חשוב שתזכיר להם כל הזמן שאתה חושב שזה רעיון רע :!:

אתה יכול להפסיק לקרוא עכשיו.

3. שחר.

שחר אתה גבר :)
אתה יודע שאני אוהב אותך. :D
אני, אתה וכולם יודעים שאתה מבין עניין ושאתה שמח לעזור ושאתה תמיד עוזר.
טעכלס אתה ההבן אדם שהכי עוזר לי ברובוטיקה אפילו יותר מאלי (בחומרה, בתוכנה ואפילו בגריידי).

אבל אם אתה מחליט לשלול משהו אתה חייב להסביר!
אחרת זה סתם מרגיז, בתור מדריך וכל זה אם רק תגיד לנו שזה לא טוב אתה סתם תבאס אותנו. אנחנו רוצים לשמוע את דברי החוכמה המצחיקים (וגם את הלא מצחיקים ואפילו את המטופשים והמעיקים) שיש לך להגיד לכן ת - ס - ב - י - ר
עשה טובה...

בתודה על כל העזרה
השחור היחיד ברובוטיקה.

ואל תשכח PID...
pid זה טוב ליהודים
השחור
חבר פורום
חבר פורום

הקודםהבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים