שאלות של מתחיל

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

הודעהעל ידי Mishka » ו' מאי 25, 2012 3:56 pm

עמית, רק לשם ההבהרה אני לא יענה לך עד שלא תכתוב כאן מה למדתה על הסרוו.
אם למדתה מהוא, תדע גם למה אתה צריך לעשות את מה שאתה הולך לעשות.
תספר לי מה אתה יודע על הסרוו.

בנוסף, למה בחרתה קווקה בו? כי השם נשמע מגניב, או כי הוא מתאים לך?

מיכאל
סמל אישי של המשתמש
Mishka
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי The arctic wolf » ו' מאי 25, 2012 5:10 pm

עמית, אני עם מיכאל בנושא הזה.
אתה מראה הרבה מוטיבציה וגם ההודעות שלך כתובות בצורה מכובדת
ואנחנו נעזור לך בשמחה, אבל אתה חייב להשקיע בלמידת החומר התארטי
אחרת זה פשוט בלתי אפשרי לעזור לך.
תלמד בקצרה על 3 סוגי המנועים הבאים:
1. RC SERVO
2. STEPPER MOTOR
3. DC MOTOR
על מנוע AC תוכל ללמוד בהמשך.

אחרי זה תחזור לכאן ותשאל אם יהיו שאלות(ושאלות רבות יעלמו ברגע שתדע מהו המנוע המדובר).

אנדריי.
זה שהרעיון משוגע עוד לא אומר שהוא לא יצליח!
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי amitsl » ש' מאי 26, 2012 1:38 pm

היי ותודה רבה על תגובתכם!
למדתי יותר בהרחבה עליהם וכך למדתי שגם המנוע שיש אצלי בבית הוא מסוג dc motor
למדתי גם למה צריך לפרוץ את הסרוו ועוד פרטים חשובים על המנועים
וכעת נראה לי שאני המשיך ללמוד בנאתיים על הdc motor ולאחר זמן מה יעבור לסרוו
תודה
נ.ב: סתם שאלה: לרובוט פשוט שעוקב אחרי פס לבן לא צריך מיני בקר ותכנות נכון?
ניתן פשוט לחבר אותו למנוע , מתג , חיישן וסוללות? נ.ב: איך קוראים לחיישנים כאלה שעוקבים אחרי לבן או מזהים צבע מסויים או משהו כזה?
עמית.
amitsl
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי The arctic wolf » ש' מאי 26, 2012 2:06 pm

עמית, אפשר לבנות רובוט פשוט שעוקב אחרי קו לבן בעזרת
מעגל לוגי בלבד ללא מיקרובקר.
אבל אני דווקא ממליץ לך לבנות את הרובוט תוך כדי שימוש במיקרובקר
כדי שתוכל להתחיל לתרגל את העיניין לטובת בניית רובוטים מסובכים יותר בעתיד!

חיישן שמזהה שינוי בגוון(חיישן שמגלה פס לבן) נקרא חיישן פס לבן,
אפשר לקנות אותו ברוב המקומות בהם מוחרים רכיבי אלקטרוניקה.

בקשר למנוע סרוו, שים לב שלא כל מנוע סרבו ניתן לפריצה,
על מנת שיהיה ניתן להפוך את מערכת בקרת הזווית של מנוע הסרוו למערכת
בקרת כיוון ומהירות חייב שגלגל השיניים בפנים יהיה גלגל שיניים מלא (עגול)
ולא חלקי.
לכן אם תחליט לפרוץ מנוע סרוו, וודא קודם כל באינטרנט שהמודל המדובר ניתן לפריצה.

מאחל לך המון בהצלחה!
אנדריי.
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי Mishka » ש' מאי 26, 2012 3:20 pm

עמית, אני שמח שסוף סוף למדתה כצת מהבסיס.
כמו שאתה רואה, באמת הרבה שאלות נעלמו לך.
הצעד הבא, אחרי שהחלטתה שתשתמש במנוע DC, הוא ללמוד אודות H-BRIDGE, אותו המעגל שדרכו תצתרך להפעיל את המנוע.
יש המון שיטות להפעיל מנוע DC, אך מהרבה סיבות שתלמד עם הזמן, נכון לאכשיו זה מה שאתה צריך.

כמו שאנדרי כתב, מומלץ להשמש בבקר, הנא עוד כמה סיבות:
1) כך תכנס לתחום הרובוטיקה ולא לתחום הבקרה.
2) תוך ההתקדמות שלך תוכל לבצע דברים מורכבים יותר, כמו תאוצה והאטה של הרובוט.
3) כשתתקדם עוד יותר, תוכל בקלות להוסיף עוד חיישנים וכו' לבסיס שכבר בנוי ועובד, ולא תצתרך לבנות מחדש.

תעדכן אותנו כשתחליט באיזה רכיבים תשתמש, כשתלמד כיצד להפעיל את המנוע, וכשתכין רשימה של כל הרכיבים שתצתרך לפרוייקט, ואז נוכל להוסיף לך עוד רכיבים חשובים ששכחתה ברשימה הנ"ל

מיכאל
סמל אישי של המשתמש
Mishka
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי amitsl » ש' מאי 26, 2012 5:56 pm

תודה רבה לכם
אני צריך התייעצות קטנה
יש לי 2 גלגלים שבניהם יש מוט מברזל
יש לי מנוע dc motor אך אין לי מושג איך לגרום לו להזיז את הגלגלים
אפשר בבקשה רעיונות?
תודה.
amitsl
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי 4Project » ש' מאי 26, 2012 7:00 pm

היי,

יש גם מנועי סרוו סיבוב מלא, הם לא נפוצים יותר מידי, אבל גם הם מיוצרים ולא צריך לפרוץ כלום. לי יש שני גדלים מאלה...

עמית,
אני ממליץ להתחיל דווקא משני מנועי סרוו להנעת רובוט פשוט. מנוע לגלגל בכל צד ותמיכה כלשהי כדי שהפלטפורמה לא תתהפך. יש גלגלים כדוריים במיוחד בשביל זה.
הרבה יותר קל לשלוט על מנוע סרוו ממיקרובקר ולא צריך להסתבך עם מכאניקה כמו שבשאלה האחרונה שלך.

אני די בטוח שהמנוע שיש לך מסתובב במהירות גבוהה מאוד (אלפי סיבובים לדקה), אלה הם מנועים נפוצים בכל מיני צעצועים, אבל לא ממש מתאימים להנעת גלגלים כמו שהם. אתה צריך תיבת העברה מכאנית שתוריד את המהירות בהרבה ושתוכל לחבר את המנוע לגלגלים.

בברכה,
אלכס
www.4project.co.il
כל הרכיבים לפרוייקט שלכם
4Project
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Mishka » ש' מאי 26, 2012 7:03 pm

א. אתה תריך להחליט אם הגלגלים ישארו מחוברים במוט, ועז ההיגוי של הרובוט יהיה כמו של רכב או שתפרק את המוט, ותחבר מנוע לכל גלגל.
ב. על מנת לחבר את המנוע לגלגלים תצתרך תמסורת כלשהיא, בין אם גלגלי שיניים, גומייה שתמתח ביניהם או פתרון אחר.

שוב מטלה: תקרא כצת אילו סוגי תמסורות קיימות, כיצד הן נראות, והיתרונות/חסרונות שלהן.
בנוסף תראה איזה רכיבים יש לך/אתה יכול לקנות על מנת לחבר את המנוע. בפרוייקטים כמו שלך לפעמים עדיף ללכת על הפתרון הפחות ייעיל, אך שיש לך את החלקים בשביל לייסם אותו.

מיכאל
סמל אישי של המשתמש
Mishka
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי amitsl » ש' מאי 26, 2012 8:02 pm

יש לי פה כמה גלגלי שיניים שהיו ממכונית שפרקתי אבל לא נראה לי שמספיק יש בערך 6 ולא נראה לי שמספיק בשביל שני הגלגלים וגם אין לי ממש מושג איך לחבר אותם
אני אקרא יותר מאוחר על תמסורות פשוט יש לי פה אורחים
תודה
עמית.
amitsl
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי The arctic wolf » ש' מאי 26, 2012 11:16 pm

חבר'ה, אני חושב שנוצר לנו פה סלט סוג אלף אלף! :)
ברשותכם, בואו נעשה מעט סדר.
קודם כל לשאלה של עמית:
עמית, כפי שמיכאל ציין, יש כמה דרכים להעביר את התנועה מהמנוע לציר הגלגלים,
אחת הדרכים היא להרכיב גלגל שיניים קטן על ציר המנוע וגלגל שיניים גדול יותר
על הציר של הגלגלים, בגלל ההבדל בקטרים, הגלגלים יסתובבו לאט יותר מציר המנוע
אבל עם יותר עוצמה. זהו פתרון פופולארי.
פתרון שני שגם הוא פופולארי זה לשים PULLEY קטן על ציר המנוע ואחד גדול יותר
על הציר של הגלגלים ולהשתמש בגומיה על מנת להעביר את התנועה.
וישנה כמובן גם תמסורת חילזונית(את זה ניתן לך לחפש ברשת לבד).
עוד שיטה שכדאי לך ללמוד זו תמסורת פריקציונית(גם חפש באינטרנט בנושא).

בקשר לבקר למנועי DC, חפש ברשת:
H-BRIDGE TUTORIAL
רכיב פופולארי מסוג זה הוא ה L298

בקשר למנועי סרוו, השימוש בהם יחסוך לך התעסקות עם בקר המנועים והמכניקה אבל
הם יקרים יותר כמובן.

בקשר להבדל בין בקרה לרובוטיקה,
מיכאל, מה שאמרת לא מדוייק.
תורת הבקרה היא חלק בלתי נפרד מרובוטיקה,
גם המיקרובקר משמש לבקרה (מכאן שמו), פשוט עם משתמשים במיקרובקר
אז אפשר לפתור את בעיות הבקרה בעזרת תוכנה להבדיל מהמקרה בו משתמשים בשערים
לוגיים שאז בעיות הבקרה נפתרות בעזרת חומרה.
כמובן שמיקרובקר עדיף ברוב המקרים בזכות הגמישות הרבה והקלות בה ניתן לתקן טעויות בקרה
כאשר משתמשים בפתרון תוכנתי.

אנדריי.
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי amitsl » א' מאי 27, 2012 10:49 am

אוקיי תודה רבה על התגובות
למדתי את רוב הנושאים שהבאתה אבל עדיין יש לי בעיה קטנה
כאילו בנאתיים יש לי מנוע אחד (DC) ואני צריך לחבר אותו לשני גלגלים שמחוברים בניהם במוט ברזל
על המוט ברזל יש גלגל שיניים
עכשיו לידו חשבתי לשים עוד גלגל שיניים הבעיה היא שאין לי איך להעמיד אותו שם.
הגלגל שמחובר למוט של הגלגלים הוא לאורך כאילו הוא שוכב כזה לצד והגלגל השני שניסיתי לשים בעזרת קיסם עץ לידו (אילתור) הוא עומד (לאורך)
עכשיו זה בעיה לסובב אותם וזה סתם סיפור
------------------------------------------------------------------------------
אז כנראה שאני פשוט יחסוך כסף ויעשה איזה קנייה רצינית באיזה חנות אלקטרוניקה
אני ארכוש כנראה arduino אחד ו2 גלגלים ו2 סרבו וחיישן שמזהה לבן
עכשיו יש לי ארבעה שאלות:
1) כמה כסף יעלה לדעתכם הכול ביחד אם אפשר שמשהו שקנה את החלקים יוכל לשאר לי כמה זה עלה לו
2) האם משהו מכיר חנות כזאת באשקלון של אלקטרוניקה?
3) החיישן שמזהה לבן עוקב אחרי הלבן או שפשוט לא נותן זרם אחרי שהוא לא מזהה לבן?
4) איך הגלגלים מתחברים לסרוו כאילו יש גלגלים עם חוטים שניתן לחבר בכבל או שחייבים לחבר את הסוף של המנוע לגלגל כמו dc motor?
תודה.
עמית.
amitsl
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי The arctic wolf » א' מאי 27, 2012 10:53 pm

עמית, הערכת מחיר סופית היא כמה מאות שקלים.
באשקלון אין חנויות טובות, חנויות פחות או יותר נורמאליות יש בתל אביב
ברחוב הר ציון ליד התחנה המרכזית החדשה
וכמו כן אתה יכול להזמין מהאינטרנט, לדוגמא מ arihav.com
שמהם קניתי בעבר או מהאתר של 4PROJECT ויש עוד מקומות.
בקשר לעיניין גלגל השיניים, צרף תמונה כדי שנוכל לראות מה הבעיה במו עינינו.

עוד נקודה אחת,
אם אתה משתמש בחיישן קו לבן סטנדרטי אז בצורתו הקלאסית
רובוט עוקב קו זקוק ל-2 חיישנים כאלה.

אנדריי.
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

Re: שאלות של מתחיל

הודעהעל ידי xalmek » ש' נובמבר 18, 2023 7:29 am

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » א' דצמבר 03, 2023 6:31 am

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' פברואר 03, 2024 11:09 am

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הקודםהבא

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 21 אורחים