חיישן לזיהוי נוכחות של מכונית

הפורום הראשי, אתר הרובוטיקה הישראלי

המנהלים: אסף פוניס, גיא יונה

חיישן לזיהוי נוכחות של מכונית

הודעהעל ידי eyal78 » ג' אוגוסט 12, 2008 8:52 pm

שלום,
זה מכבר הצטרפתי לפורום ואני מנצל את ההזדמנות לכל מה שלא העזתי לשאול...
אלא שאת הדבר הבא כן העזתי לשאול באתר אחר (מזמן) ובסופו של דבר, למרות הנכונות, לא קיבלתי תשובה. מדובר בפרוייקט קטן מאוד (ואפשר להגיד הראשון שלי) שכל מה שתוקע אותו הוא צורך ברכיב מתאים (או פתרון אחר).

אז ככה:
אני צריך חיישן שיזהה נוכחות של מכונית. המיקום/מרחק שלה לא נמדד. החיישן צריך רק להודיע האם המכונית נמצאת (בחנייה) או לא, בטווח של עד 1.5 מ' ממנו. יש לציין שמדובר בחנייה בבית פרטי כך שיש קירות משלושה צדדים של המכונית וגם תקרה.

הפתרונות שלי
מהפתרונות שעלו בדעתי, חיישן שיזהה מתכת הוא אידיאלי כיוון שהוא ימנע זיהוי שווא (כשהמכונית לא בחנייה, עוברים שם לפעמים אנשים למשל). חיישן כזה, למיטב ידיעתי, פועל על עקרון אינדוקטיבי (inductive), ואני לא מבין בזה הרבה.
פתרון נוסף הוא חיישן IR: אפשרות אחת (יותר טובה) היא החזרה של האור מהמכונית, כלומר משדר IR ומקלט IR, שניהם נמצאים באותו צד של המכונית (למשל על התקרה או על קיר אחד). הבנתי שככה עובדים למשל מייבשי ידיים אוטומטיים בשרותים. אפשרות שנייה היא משדר בצד אחד (נניח קיר אחד) ומקלט בצד שני (קיר שני - ומסיבה זו האפשרות קצת פחות טובה), והמכונית תסתיר את האור האינפרא אדום.
בעיה קטנה בשיטת ה- IR היא אפשרות סבירה יותר לזיהוי שווא (כל גוף שיעבור מול החיישן יפעיל אותו, לעומת מסת מתכת בלבד). הפתרון שחשבתי עליו לעניין זה הוא לשים חיישן אחד בקדמת המכונית ואחד באחורי המכונית, ורק כאשר שניהם מזהים, יתבצע זיהוי (בהנחה שלא מזדמן לחנייה עב"ם ברוחב של יותר מ-2 מטר...). מבחינתי זה פותר את הבעיה של זיהוי שווא.
אלו הן המחשבות שלי, ואפילו הצלחתי להפעיל את שיטת ה-IR, אך על מכונית צעצוע בלבד!

הבעיה
לאחר ניסויים בבית וכן לאחר נבירה מייגעת בדפי נתונים ובאתרים שונים, כל מה שמצאתי הוא חיישן אינדוקטיבי שאכן מזהה מתכת בלבד, אך בטווח של עד עשרות מ"מ.
מצאתי מס' חיישנים מובנים של מקלט ומשדר IR שגם הם טובים לטווחים דומים.
קניתי LED IR הכי חזקה שמצאתי ופוטו טרנזיסטור כמקלט (מתאים לאורך הגל הזה) והצלחתי לקלוט עד כ- 70 ס"מ כאשר היו אחד מול השני, וכ- 20 ס"מ בשיטה של החזרת האור.
ניסיתי גם להפעיל את הלד בעוצמה חזקה יותר מהרגיל אבל בפולסים קצרים (הכל לפי הוראות הייצרן) דבר אשר אכן הגדיל את הטווח - למה שציינתי (בלי השיטה הזו הטווח אפילו קטן).
הציעו לי חיישן אולטרא סוני, שאותו לא ניסיתי ואני גם לא יודע איך להפעיל אותו, אבל אני חושב שזה יהיה קצת בזבוז, כיוון שהוא מיועד למדידת מרחק.

ואני שואל-
איך זה ששערים חשמליים ודלתות של מעליות פועלים בטווחים גדולים כל כך (על עקרון ה- IR אם אני לא טועה)?
מישהו מכיר רכיבים כאלה?? אשמח אם תוכלו להפנות אותי לגורם מתאים או להציע פתרון שיעבוד. כל תגובה תתקבל בברכה.

בתודה מראש,
איל המתוסכל
eyal78
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי The arctic wolf » ג' אוגוסט 12, 2008 11:37 pm

אייל,אל תיהיה מתוסכל,יש פתרון ואפילו פתרון זול.

פתרת חצי מהבעיה כאשר החלטת להשתמש בשני חיישנים(ואפשר גם יותר אם יהיה צורך).
אני מציע שבמקום חיישני ה-IR תשתמש בקרניי לייזר(אתה מכיר את הלייזרים של מחזיקי
המפתחות שמוחרים אותם בכל חנות צעצועים),ותשתמש בפוטוטרנזיסטור רגיל או בנגד
רגיש לאור כדי לגלות את הקרניים.
(בעצם חיישן שבירת קרן).

הבעיה היחידה שלך בשיטה שהצעתי היא להגן על הרכיב הרגיש לאור ממקורות אור
חיצוניים שהם לא קרן הלייזר.
אפשר לעשות זאת בדרך פשוטה ע"י הכנסת הרכיב הרגיש לתוך צינור דק וארוך.
(הצינור ימנע מרוב האור החיצוני הלא מכוון מלהגיע לרכיב הרגיש,ואת קרן הלייזר אפשר לכוון
כך שתאיר את תחתית הצינור).
אם זה לא יספיק אז תצתרך לאפנן את קרן הלייזר ולהשתמש במסנן מעביר פס...

עוד כיוון הוא פלטה רגישה למשקל(תבנה משטח לחיצה גדול שנלחץ רק כאשר משקל גדול
כמו למשל אוטו או איזה פיל אפריקאי עולים עליו,אבל משקל קטן כמו למשל בנאדם לא מספיק
כדי להפעיל אותו).

נ.ב.
למקרה שאתה מתכנן את החיישן כאזעקה נגד גניבה,
כך בחשבון שהלייזר מהסוג שהצעתי נותן אור נראה לעיין,
כך שהגנב יוכל לראות את מערכת הביטחון מראש ולחשוב איך לעקוף אותה...

אנדריי.
זה שהרעיון משוגע עוד לא אומר שהוא לא יצליח!
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי elitkh » ד' אוגוסט 13, 2008 6:06 pm

ניסית להשתמש בכלב? :D
אם מצאת חישן אינדוקטיווי שמזה במרחק כמה עשרות סנטימטרים כל שנשאר לך הוא לשתול אותו ברצפת החניה או אולי שניים-זה אמור לכסות את כל התחום שהרכב עשוי להמצא בו.
החישן יחוש את רצפת הרכב כמובן.
elitkh
משתמש ותיק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי The arctic wolf » ד' אוגוסט 13, 2008 7:30 pm

פועל על עקרון אינדוקטיבי (inductive), ואני לא מבין בזה הרבה.

החיישן מבוסס על סליל שההשראות שלו משתנה אם יש מתכת בסביבה...

ואם במקרה כבר בזבזת את הכסף וקנית את החיישנים האלה,אז באמת שווה לבדוק
אם הם מספיק חזקים כדי להרגיש את רצפת הרכב מהרצפה של החניה...

נ.ב.
קיימים בשוק חיישני מרחק IR עם תווך של עד מטר 1
במחיר של כ-100-150 ש"ח ליחידה.
מה המרחק מהרצפה עד לתחתית הרכב שלך?
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי eyal78 » ד' אוגוסט 13, 2008 8:53 pm

הרצפה היא האפשרות הפחות טובה, עדיף על הקיר או התקרה. בכל אופן, הם טובים לעשרות מ"מ, כך שזה לא יספיק (לא קניתי אותם).
אנדריי, בקשר ללייזר -
מבחינת הפרדת האור, זו הסיבה שמשתמשים ב- IR ובפוטו טרנ' שמזהה רק אורך גל כזה, לא? השאלה היא איך זה מסתדר עם לייזר. יש דיודות IR של לייזר? או שצריך לבנות מעגל שיגרום ל- IR להיות לייזר (אין לי מושג מה זה לייזר). אבל הכי חשוב - זה לא מסוכן? אם מסתכלים או מקשיבים לזה אפשר למות לא? (אם לא יותר גרוע).
דרך אגב, זה לא נגד גנבים. אני רוצה שזה ידליק אור כשהמכונית מגיעה, ואני יודע שאפשר לקנות מנורה שכבר באה עם החיישן והכל (אני חושב שבסביבות ה- 200 ש"ח), אבל אני רוצה את זה קצת אחרת.
eyal78
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי The arctic wolf » ה' אוגוסט 14, 2008 2:31 pm

לא אייל,IR לא בהכרח יפתור לך את הבעיה של אור חיצוני בגלל שיש מקורות חיצוניים רבים של קרינת IR ,לדוגמא השמש...
בדרך כלל משתמשים באיפנון למטרת הפרדה של האות שלך מרעשים חיצוניים,
אבל במקרה שלך יספיק פשוט להכניס את הנגד רגיש אור לתוך איזו צינורית ארוכה ודקה..

אם הדלקת אור זה מה שאתה צריך אז חיישן שבירת קרן מאוד יתאים לך(פתרון קלאסי אפילו).

בקשר לליזר,אם תשתמש בלייזר של מחזיק מפתחות(Laser pointer ) לא תמות,
זהו לייזר מאוד חלש(כמובן עדיין אסור להסתכל ישירות לתוך הקרן,זה יכול לגרום נזק לעיניים
ולא מומלץ להאיר עם הקרן על עור חשוף למשך זמן ממושך).

הרעיון הוא שמצד אחד של החדר יש לך את הלייזר ומצד שני יש לך רכיב רגיש לאור,
הקרן מכוונת לרכיב ומאירה אותו.זהו מצב "בהיכון".
כאשר מישהו חוצה את החדר ומפריע לקרן הלייזר מלהגיע לרכיב אז הרכיב מחשיך כי שום דבר כבר לא מאיר אותו ואתה מקבל אות חשמלי...
צריכים להיות המון שרטוטים מוכנים לכזה חיישן ברשת,חפש...
The arctic wolf
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי אמנון » ו' אוגוסט 15, 2008 6:57 pm

אייל שלום
בנוסף לרעיונות שקבלתה כאן ישנן עוד כמה דרכים.

אבל ראשית פנס עם חיישן PIR יעלה לך כ 100 ש"ח ואני לא מאמין שאתה תצליח לייצר מערכת כזאת בפחות ובטח אם היא צריכה להתמודד עם מזג אויר.

לגבי חשיין חציית קרן. בעבר בפרוייקט שהישתתפתי בו בנינו חישן שזיהה מחזיר אור בטווח של כ 10 מטר באור שמש
קבל קישור לרפרנס לנושא:

http://www.roombareview.com/chat/viewto ... c&start=20

זה בעצם שידרוג של המערכת של אנדרי עם רכיב יעודי.

כמו כן אולילמקם את החישן בתקרה ואיזה סמן על הריצפה

בנוסף אולי שווה ליבדוק את הרעיון הבא וליראות אם הוא מתאים לך :
http://www.hackaday.com/2008/07/23/simp ... -3d-space/

בנוסף אתה יכול לנסות חיישן אינדוקטיבי צעצוע מגלאי מתכות לילדים וליבדוק מאיזה טווח זה מגלה מכונית

בחיפוש קצרצר בגוגל מצאתי לך את זה
http://findit-fixit.sensorsmag.com/showthread.php?t=626

אז אולי כדאי שתחפור.
http://www.google.co.il/search?num=100& ... or&spell=1

עוד כיוון זה חיישן מגנטי, ואפשר לזהות איתם מכוניות מטווחים של מטרים .

ועוד אחד, אם מדובר במכונית ספציפית , אז אתה יכול לשתול עליה משדר חלש שישדר כל הזמן והמקלט בחניה, כאשר המכונית תיתקרב לחניה המקלט יקלוט את השידור מימנה ויפעיל את המנורה.

ובכל מיקרה הייתי הולך למי שמתקין שערים חשמליים ומברר איתו כמה עולה חיישן מוכן, אותו הדדבר עם חציית קרן.

אמנון

:shock:
אמנון
רובוטריק
רובוטריק

Re: חיישן לזיהוי נוכחות של מכונית

הודעהעל ידי xalmek » ו' נובמבר 17, 2023 12:01 pm

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' דצמבר 02, 2023 11:02 am

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ו' פברואר 02, 2024 3:58 pm

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' מרץ 02, 2024 9:41 am

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ה' מאי 02, 2024 1:04 pm

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » א' יוני 02, 2024 9:38 am

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ש' אוגוסט 03, 2024 1:00 am

xalmek
רובוטריק
רובוטריק

הודעהעל ידי xalmek » ב' ספטמבר 02, 2024 12:52 am

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsuleинфо
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
xalmek
רובוטריק
רובוטריק

חזור אל פורום הרובוטיקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], xalmek ו 3 אורחים