על ידי eyal78 » ג' אוגוסט 12, 2008 8:52 pm
שלום,
זה מכבר הצטרפתי לפורום ואני מנצל את ההזדמנות לכל מה שלא העזתי לשאול...
אלא שאת הדבר הבא כן העזתי לשאול באתר אחר (מזמן) ובסופו של דבר, למרות הנכונות, לא קיבלתי תשובה. מדובר בפרוייקט קטן מאוד (ואפשר להגיד הראשון שלי) שכל מה שתוקע אותו הוא צורך ברכיב מתאים (או פתרון אחר).
אז ככה:
אני צריך חיישן שיזהה נוכחות של מכונית. המיקום/מרחק שלה לא נמדד. החיישן צריך רק להודיע האם המכונית נמצאת (בחנייה) או לא, בטווח של עד 1.5 מ' ממנו. יש לציין שמדובר בחנייה בבית פרטי כך שיש קירות משלושה צדדים של המכונית וגם תקרה.
הפתרונות שלי
מהפתרונות שעלו בדעתי, חיישן שיזהה מתכת הוא אידיאלי כיוון שהוא ימנע זיהוי שווא (כשהמכונית לא בחנייה, עוברים שם לפעמים אנשים למשל). חיישן כזה, למיטב ידיעתי, פועל על עקרון אינדוקטיבי (inductive), ואני לא מבין בזה הרבה.
פתרון נוסף הוא חיישן IR: אפשרות אחת (יותר טובה) היא החזרה של האור מהמכונית, כלומר משדר IR ומקלט IR, שניהם נמצאים באותו צד של המכונית (למשל על התקרה או על קיר אחד). הבנתי שככה עובדים למשל מייבשי ידיים אוטומטיים בשרותים. אפשרות שנייה היא משדר בצד אחד (נניח קיר אחד) ומקלט בצד שני (קיר שני - ומסיבה זו האפשרות קצת פחות טובה), והמכונית תסתיר את האור האינפרא אדום.
בעיה קטנה בשיטת ה- IR היא אפשרות סבירה יותר לזיהוי שווא (כל גוף שיעבור מול החיישן יפעיל אותו, לעומת מסת מתכת בלבד). הפתרון שחשבתי עליו לעניין זה הוא לשים חיישן אחד בקדמת המכונית ואחד באחורי המכונית, ורק כאשר שניהם מזהים, יתבצע זיהוי (בהנחה שלא מזדמן לחנייה עב"ם ברוחב של יותר מ-2 מטר...). מבחינתי זה פותר את הבעיה של זיהוי שווא.
אלו הן המחשבות שלי, ואפילו הצלחתי להפעיל את שיטת ה-IR, אך על מכונית צעצוע בלבד!
הבעיה
לאחר ניסויים בבית וכן לאחר נבירה מייגעת בדפי נתונים ובאתרים שונים, כל מה שמצאתי הוא חיישן אינדוקטיבי שאכן מזהה מתכת בלבד, אך בטווח של עד עשרות מ"מ.
מצאתי מס' חיישנים מובנים של מקלט ומשדר IR שגם הם טובים לטווחים דומים.
קניתי LED IR הכי חזקה שמצאתי ופוטו טרנזיסטור כמקלט (מתאים לאורך הגל הזה) והצלחתי לקלוט עד כ- 70 ס"מ כאשר היו אחד מול השני, וכ- 20 ס"מ בשיטה של החזרת האור.
ניסיתי גם להפעיל את הלד בעוצמה חזקה יותר מהרגיל אבל בפולסים קצרים (הכל לפי הוראות הייצרן) דבר אשר אכן הגדיל את הטווח - למה שציינתי (בלי השיטה הזו הטווח אפילו קטן).
הציעו לי חיישן אולטרא סוני, שאותו לא ניסיתי ואני גם לא יודע איך להפעיל אותו, אבל אני חושב שזה יהיה קצת בזבוז, כיוון שהוא מיועד למדידת מרחק.
ואני שואל-
איך זה ששערים חשמליים ודלתות של מעליות פועלים בטווחים גדולים כל כך (על עקרון ה- IR אם אני לא טועה)?
מישהו מכיר רכיבים כאלה?? אשמח אם תוכלו להפנות אותי לגורם מתאים או להציע פתרון שיעבוד. כל תגובה תתקבל בברכה.
בתודה מראש,
איל המתוסכל